Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ποδαρικό με αυξημένα διόδια


Περισσότερα χρήματα θα χρειάζονται από το πρωί της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου οι οδηγοί που κινούνται στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης που εκμεταλλεύεται η Νέα Οδός Α.Ε.

Τα διόδια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα αυξηθούν λόγω του πληθωρισμού και βάσει της σχετικής σύμβασης.

Οι αυξημένες τιμές θα ισχύουν στα μετωπικά διόδια Αφιδνών, Θήβας, Τραγάνας και Αγίας Τριάδας και στα πλευρικά Καπανδριτίου, Οινοφύτων, Θήβας και Τραγάνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου


Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, τους εκλέκτορες και τους προέδρους των συλλόγων όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο παρουσία των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία του διαλόγου για το φαρμακευτικό επάγγελμα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε τελική συμφωνία υπάρξει με το Υπουργείο, θα αφορά συμφωνία επί όλου του πακέτου των προτεινομένων μέτρων , γιατί ο επιλεκτικός διαχωρισμός και η ανάδειξη συνεχώς νέων θεμάτων, αφήνει εκκρεμότητες που δημιουργούν τριβές σε βάρος της ηρεμίας του κλάδου και των χιλιάδων ασφαλισμένων και ασθενών.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι υπήρξε σύγκλιση στα εξής θέματα :
1. Η αρμοδιότητα για τα φαρμακεία αφορά τον Υπουργό Υγείας αποκλειόμενης κάθε άλλης αναφοράς στο πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα. Ο λόγος είναι ότι τα φαρμακεία αποτελούν μονάδες υγείας και όχι απλά εμπορικά καταστήματα.
2. Θέσπιση κλιμακωτής έκπτωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία τηρούμενης της αναλογίας 1 προς 3 σε σχέση με επιβάρυνση της φαρμακοβιομηχανίας. Βασική προϋπόθεση η εμπρόθεσμη πληρωμή σύμφωνα με το νόμο (45 ημέρες) των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.
3. Αποδοχή του υπουργείου της πρότασης του Π.Φ.Σ. για διευκόλυνση της πρόσβασης νέων φαρμακοποιών με την συστέγαση τους με παλαιούς, χωρίς αύξηση του αριθμού των φαρμακείων.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν συμφωνεί με αναθεώρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων διότι αυτό θα έχει σαν συνέπεια την υπερβολική αύξηση του αριθμού των φαρμακείων άρα και της δαπάνης, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο Υπουργός.
Παράλληλα πρότεινε την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων για το Σάββατο σε ποσοστό 25 % που σημαίνει τουλάχιστον 800 φαρμακεία για την Αθήνα .

Τέλος ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι ο ΟΠΑΔ πρόκειται να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο ασφαλιστικό ταμείο και αναμένεται άμεσα η νομική του υπόσταση «Δεν επιθυμούμε να προκαλέσουμε καμιά αναστάτωση στο κοινωνικό σύνολο. Επιδιώκουμε ειλικρινή διάλογο, με συγκεκριμένη όμως ατζέντα συζητήσεων» τονίζει καταλήγοντας ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή θα συνεδριάσει το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου


Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στις 15.00, θα συνεδριάσει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Η μετάδοση της συνεδρίασης του Συμβουλίου θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος στη διεύθυνση http://www.neapeloponnisos.gr. Το Σάββατο 1η Ιανουαρίου θα κοινοποιηθεί στον ιστότοπο κώδικας που θα προσφέρει την δυνατότητα στους bloggers αλλά και στα ενημερωτικά site που το επιθυμούν να αναμεταδώσουν ζωντανά την συνεδρίαση του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κόρινθο


Την Πέμπτης στις 01:10΄ στην Κόρινθο, άγνωστος δράστης, εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή κοκαΐνης


Την Τετάρτη στο Λουτράκι Κορινθίας, συνελήφθη ένας άνδρας αλλοδαπός ηλικίας -28- ετών, ο οποίος ύστερα από έλεγχο Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, κατελήφθη να έχει στη κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης βάρους -10- γραμμαρίων περίπου.

Συλληφθείς με τις δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώσεις τιμών σε 12.000 φάρμακα


Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου εξέδωσε σήμερα το υπ’ αριθμόν 5/2010 Δελτίο Τιμών Φαρμάκων στο οποίο περιλαμβάνονται οι λιανικές τιμές 12.242 φαρμακευτικών προϊόντων, προσαρμοσμένες στο νέο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%. Το δελτίο τιμών υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.gge.gr/37/sub.asp?4616

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αναπροσαρμόζονται οι ισχύουσες λιανικές τιμές των κυκλοφορούντων φαρμάκων λόγω μείωσης συντελεστή ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί ο ΦΠΑ 6,5% που αναλογεί.

Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε
λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%. Η ισχύς του δελτίου, που θα ανακοινωθεί και στον ημερήσιο τύπο, αρχίζει από την 1/1/2011. Σημειώνεται ότι η υπέρβαση των ανωτάτων τιμών διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 136/46 περί Αγορανομικού Κώδικα και της ισχύουσας αγορανομικής νομοθεσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει μπόνους και παροχές σε στελέχη ο ΟΤΕ


Σε περικοπές έξτρα απολαβών που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, αλλά και των θυγατρικών του, προχωράει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαμάζ, επικαλούμενος τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την ανάγκη για εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών του ΟΤΕ, ενημέρωσε με εσωτερικό έγγραφο ότι παύει από την 1/1/2011 η ισχύς της επαγγελματικής πιστωτικής κάρτας για χρήση εξόδων προβολής της Εταιρίας. Την κάρτα είχαν υψηλόβαθμα στελέχη, όπως διευθυντές και ορισμένα μέλη του ΔΣ.

Στο έγγραφο αυτό διευκρινίζεται ακόμη ότι η χρήση της κάρτας θα επιτρέπεται στο εξής μόνο στις περιπτώσεις που θα αναφέρονται στη νέα εγκύκλιο, η οποία θα εκδοθεί για το σκοπό αυτό. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσαμάζ προχώρησε και άλλο ένα μέτρο, το οποίο επίσης αφορά τα υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού. Ειδικότερα, καταργείται από το νέο έτος, το «μπόνους επίτευξης των στόχων» που έπαιρναν ορισμένα διευθυντικά στελέχη, ως επιβράβευση για την παραγωγική τους προσπάθεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ουρές στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση


Ουρές σχηματίζονται από το πρωί της Τετάρτης σε πολλές εφορίες του Λεκανοπεδίου, καθώς την Παρασκευή -παραμονή Πρωτοχρονιάς και ημιαργία- εκπνέουν οι προθεσμίες για τη ρύθμιση φορολογικών υποθέσεων, όπως η υπαγωγή στο σύστημα της περαίωσης και η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η προθεσμία για την περαίωση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ολιγοήμερη παράταση μέχρι τις 31 του μήνα.

Το υπουργείο έχει διαμηνύσει, ωστόσο, ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και γι' αυτό οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν το σήμα για το 2011.

Από τις 2 Ιανουαρίου και µετά, το αυτοκόλλητο σήµα θα χορηγείται µόνο από τις ?ΟΥ µε την καταβολή προστίµου, που είναι ισόποσο της αξίας του τέλους, δηλαδή θα πρέπει να καταβάλλονται τα διπλάσια χρήµατα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δήµοι θα πληρώνουν τα πρόστιµα για τις χωµατερές



Μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσουν άλλες 96 παράνοµες χωµατερές, σύµφωνα µε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, και στόχος είναι µέσα στο πρώτο εξάµηνο του 2011 να αποτελούν παρελθόν και οι υπόλοιπες 250 χωµατερές. Ο κ. Ραγκούσης εµφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάληξη των διαπραγµατεύσεων µε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ, όπως ανέφερε, στα µέσα Ιανουαρίου θα έχουν στις Βρυξέλλες συνάντηση για το θέµα µε τον αρµόδιο επίτροπο. Ωστόσο, υπήρξε κατηγορηµατικός πως σε περίπτωση επιβολής προστίµων θα επιβαρυνθούν οι δήµοι, που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωµατερών. Ειδικότερα, όπως είπε, θα προωθηθεί άµεσα νοµοθετική ρύθµιση όπου θα προβλέπεται συνυπευθυνότητα ώστε τα πρόστιµα να µεταφέρονται στους δήµους και να εξοφλούνται µέσω παρακράτησης πόρων που προορίζονται γι’ αυτούς.

Στο πλαίσιο πάντως των περιφερειακών σχεδιασµών για τη δηµιουργία οργανωµένων µονάδων διαχείρισης απορριµµάτων, θα προκηρυχθούν µε τη συνδροµή του υπουργείου Εσωτερικών και δύο διεθνείς διαγωνισµοί για την υλοποίηση των απαιτούµενων έργων. Ο πρώτος διαγωνισµός θα αφορά την περιοχή της Πελοποννήσου, όπου βρίσκεται πίσω απ’ όλες τις άλλες περιφέρειες, τόσο ως προς το κλείσιµο ανεξέλεγκτων χωµατερών όσο και προς την κατασκευή ΧΥΤΑ. Ο δεύτερος διαγωνισµός θα περιλαµβάνει περιπτώσεις νησιών – κυρίως µικρών – όπου κρίνεται σχεδόν αδύνατο να αναλάβουν από µόνα τους την υλοποίηση. Ειδικά για τα νησιά θα προηγηθεί και σχετική νοµοθετική ρύθµιση για τον τρόπο που θα γίνουν τα έργα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερές αυξήσεις της ΔΕΗ


Τσουχτερές αυξήσεις για τα νοικοκυριά µε χαµηλές καταναλώσεις και για τους αγρότες, φέρνει το νέο έτος στα τιµολόγια της ∆ΕΗ, ενώ άνοδος αλλά σε χαµηλότερα επίπεδα έρχονται και για τις µεσαίες καταναλώσεις. Ταυτόχρονα µειώσεις θα δουν στον λογαριασµό τους οι εµπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, όπως και τα νοικοκυριά µε πολύ µεγάλες καταναλώσεις.

Τα τιµολόγια για χαµηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες το 4µηνο αυξάνονται πολύ πάνω από τον πληθωρισµό, κατά µέσον όρο 11% για περίπου 1,6 εκατοµµύριο καταναλωτές, ποσοστό που σύµφωνα µε τη ∆ΕΗ ισοδυναµεί µε 16,5 ευρώ τον χρόνο. Η επιχείρηση υποστηρίζει ότι το 50% από τους καταναλωτές αυτούς αφορά έχοντες κλειστά σπίτια, δεύτερες κατοικίες και εξοχικά.

Ταυτόχρονα µειώσεις 20%30% θαέχουν στουςλογαριασµούς τους 1,2 εκατ. νοικοκυριά που επίσης έχουν κατανάλωση έως 800 KWh / 4µηνο, αλλά επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες (άνεργοι, άτοµα µε ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι, χαµηλοσυνταξιούχοι και χαµηλόµισθοι) θα ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιµολόγιο.

πηγή : tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκε φορτηγό στην Πάτρα με τρία κιλά κοκαΐνη


Περισσότερα από τρία κιλά κοκαΐνης εντόπισαν άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας μέσα σε φορτηγό, το οποίο είχε μόλις αποβιβαστεί από πλοίο με προέλευση την Ιταλία.

Συγκεκριμένα στις 13:30 της Τρίτης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι λιμενικοί, σταμάτησαν το συγκεκριμένο φορτηγό μετά την έξοδό του από το πλοίο και ξεκίνησαν έλεγχο με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα μετέφερε περίπου τρία κιλά κοκαΐνης συσκευασμένη σε δέματα, κρυμμένα στα τοιχώματα του οχήματος, πίσω από την μόνωση της καμπίνας. Μάλιστα ήταν τυλιγμένα με νάιλον συσκευασίες και επαλειμμένες με βιξ, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμό τους. Ο 35χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εως 40% κάτω τα ενοίκια για μαγαζιά


Σκληρό παζάρι για τη μείωση των ενοικίων των καταστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική αγορά, με τους ενοικιαστές- επιχειρηματίες να ζητούν των μισθωμάτων έως και 20%. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα που ξεσπά μέσα σε ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα η μείωση των μισθωμάτων στα καταστήματα να αγγίζει συνολικά το 30%- 40%.

Επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν αποκλείεται σταδιακά, καθώς βαθαίνει η κρίση, το φαινόμενο να ενταθεί. Στον χορό των αναπροσαρμογών έχουν ήδη εισέλθει επαγγελματίες από όλους τους κλάδους: έμποροι ένδυσης και υπόδησης, αντιπρόσωποι αυτοκινήτων, εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, τράπεζες, βενζινοπώλες, αλυσίδες εστίασης, αλλά και πολυεθνικοί όμιλοι. Η υποχώρηση των μισθωμάτων απλώνεται σε όλες τις περιοχές, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τις κεντρικές λεωφόρους και τα εμπορικά προάστια, αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την πόρτα της εξόδου σε Ελλάδα και Πορτογαλία δίχνει η Σλοβακία


Η έξοδος της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη θα είναι προς το συμφέρον τους υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Ivan Miklos. Η δήλωση αυτή ήταν που εξώθησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να καλέσει τους ηγέτες να είναι πιο σιωπηλοί.

Σε συνέντευξή του στην τσεχική εφημερίδα "Hospodarske Noviny", ο Ivan Miklos επισήμανε πως οι οικονομίες των δύο χωρών είναι ακατάλληλες για το ενιαίο σύστημα της Ευρωζώνης. Εκτίμησε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κάνει επαρκή πρόοδο στο σχηματισμό και την επιβολή κανόνων που θα αποτρέψουν μελλοντικά νέες δημοσιονομικές κρίσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερµανικό ψαλίδι σε μισθούς στον ΟΤΕ


Σε µείωση του µισθολογικού κόστους του ΟΤΕ σχεδιάζει να προχωρήσει ο γερµανικός µητρικός όµιλος Deutsche Telekom, κάτι που µεταφράζεται σε µείωση µισθών ή µείωση προσωπικού ή συνδυασµό των δύο αυτών λύσεων στον πρώην κρατικό τηλεπικοινωνιακό οργανισµό.

Σχετικές δηλώσεις έκανε το µέλος του διοικητικού συµβουλίου του Οµίλου και υπεύθυνος για τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη Γκουίντο Κέρκοφ στη γερµανική έκδοση της εφηµερίδας «Financial Times». Ο κ. Κέρκοφ είπε, µάλιστα, στην εφηµερίδα ότι το θέµα διαπραγµατεύεται ήδη η Deutsche Telekom µε την ελληνική κυβέρνηση και τα συνδικάτα των εργαζοµένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απανθρακώθηκαν 4 άτομα στην Εθνική οδό Αθηνών -Πατρών


Σφοδρότατη σύγκρουση δύο οχημάτων σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ατόμων, τα οποία απανθρακώθηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη αργά χθες βράδυ στο 159ο χιλιόμετρο, όπου κινούνταν τα δύο ΙΧΕ, στα οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα (τρια στο ένα όχημα και ένα στο άλλο όχημα).

Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και με μεγάλη δύναμη προσέκρουσε στο δεύτερο όχημα.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση, στα δύο ΙΧΕ εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν ν’ ανασύρει απανθρακωμένα τα σώματα των επιβαινόντων στα δύο αυτοκίνητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπτώσεις έως και 50% εν μέσω της εορταστικής περιόδου


Σε εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν τα εμπορικά καταστήματα εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Καταστρατηγώντας ουσιαστικά τις διατάξεις του Ν.3557/2007 που προβλέπει πως οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου οι εμπορικές επιχειρήσεις προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις τιμών σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελατεία και να αντισταθμίσουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι πρόωρες εκπτώσεις έγιναν «σιωπηλά αποδεκτές» από τον εμπορικό κόσμο, όταν τα προηγούμενα έτη αντίστοιχα φαινόμενα θα είχαν καταδειχθεί ως παράνομα.

Πάντως, πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων παρατηρείται πως πολλές επιχειρήσεις δεν δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή της διπλής τιμής δηλαδή της παλαιάς (διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση. Σημειώνεται πως η αναγραφή διπλής τιμής είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου τα είδη εκτίθενται.

Πηγή : tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλασιάστηκαν τα δυστυχήματα στις φετινές γιορτές


Διπλάσιος είναι ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα το διάστημα των Χριστουγέννων συγκριτικά με το 2009.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τροχαία, από τις 23 μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου σημειώθηκαν 18 θανατηφόρα τροχαία με 21 νεκρούς. Το ίδιο διάστημα του 2009 οι νεκροί από τροχαίο ανήλθαν στους 10. Και οι τραυματίες διπλασιάστηκαν φέτος αφού το 2010 υπήρξαν 24 βαριά τραυματίες ενώ το 2009 δώδεκα.Φέτος τα σοβαρά τροχαία ήταν 20 ενώ το 2009 δώδεκα.

Τα αίτια για τα δυστυχήματα οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα, στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, στην απόσπαση προσοχής οδηγού αλλά και στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Επίσης, το είδος των ατυχημάτων είναι από εκτροπές οχημάτων, από αυτοκίνητα που παρέσυραν πεζούς και από συγκρούσεις οχημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μοναχός με 2,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα


2,5 εκατομμύρια ευρώ έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό μοναχός από το Άγιο Όρος με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα πάνω στο θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής», ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός εντοπίστηκε από την αρχή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο μοναχός ζει σε μοναστήρι του Αγίου Όρους. Επιπλέον, λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του όταν εντοπίστηκε η κίνηση μεγάλων χρημάτων στους λογαριασμούς του.

Την είδηση επιβεβαίωσε η εισαγγελία πρωτοδικών Βέροιας η οποία σημείωσε πως η δικογραφία της υπόθεσης ελήφθη από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας την οποία θα εξετάσει.

Από την πλευρά του, ο μοναχός ισχυρίζεται πως τα χρήματα δεν του ανήκουν αλλά προέρχονται από τους πιστούς για την ανέγερση μοναστηριού στην Ημαθία.

Πηγή : Cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνό ηλιακό διάλυμα εγγυάται καθαρό πόσιμο νερό


Η απολύμανση του νερού μέσω του Ήλιου δεν είναι μια νέα ιδέα: η έκθεσή του στις ζεστές αχτίδες «σκοτώνει» ασθένειες όπως η χολέρα. Πολλοί επιστήμονες άλλωστε έχουν επιχειρήσει να βρουν ενδιαφέρουσες, πρακτικές και οικονομικές λύσεις για τον καθαρισμό του νερού σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα. Το πρόβλημα με πολλά τέτοια συστήματα είναι ότι ο χρήστης δεν γνωρίζει πότε το νερό είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον πιστεύουν πως έχουν τη λύση και μάλιστα βραβεύτηκαν γι' αυτή: κατασκεύασαν μια συσκευή που μετρά πόσο ηλιακό φως περνά από ένα μπουκάλι γεμάτο νερό και πόσα αιωρούμενα σωματίδια «παρεμποδίζουν» το φως αυτό. Όταν έχουν πλέον απομακρυνθεί αρκετά σωματίδια, ο αισθητήρας δείχνει ότι το νερό είναι πόσιμο. Και πράγματι, αναλύσεις του νερού που απολυμάνθηκε μέσω αυτής της τεχνικής έδειξαν ότι απομακρύνθηκε το 99,9% των βακτηριδίων και ιών.

πηγή: naytemporiki.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται νέες αυξήσεις στα καύσιμα


Για νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων από το νέο έτος έως και 20 λεπτά το λίτρο προειδοποιούν οι βενζινοπώλες, καθώς όπως ισχυρίζονται η τιμή διυλιστηρίου διαμορφώθηκε στο 1,20 ευρώ.

«Είμαστε ήδη στο 1,50 ευρώ για το νομό Αττικής. Οι τιμές θα διαμορφωθούν και πιο ψηλά από τις σημερινές τιμές στο 1,65 και 1,70, μετά και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής κ. Γ. Ασμάτογλου.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η μείωση της κατανάλωσης στα πρατήρια κυμαίνεται από 15% έως και 50%, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι τόσο πιεσμένες που «δεν μπορεί να υπάρξει λύση για τη συγκράτηση των τιμών».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Aποκλείει το ενδεχόµενο νοµιµοποίησης των αυθαιρέτων η Τίνα Μπιρμπίλη

Απορρίπτει η κυβέρνηση την προοπτική πώλησης λιγνιτικών µονάδων της ∆ΕΗ, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη της Τίνας Μπιρµπίλη στα «ΝΕΑ». Η υπουργός κάνει λόγο για εφαρµογή ενός µοντέλου ανταλλαγής ενέργειας µε άλλες χώρες.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής διευκρινίζει πως όποιο ενεργειακό µερίδιο λιγνίτη χαθεί από την ελληνική αγορά θα αντικατασταθεί µε µερίδιο αγοράς σε άλλη χώρα. Παράλληλα, η κ. Μπιρµπίλη επισηµαίνει ότι χρονικό όριο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ο Μάρτιος του 2011 οπότε θα πρέπει να ενσωµατωθεί η οδηγία για το τρίτο ενεργειακό πακέτο στην ελληνική νοµοθεσία. Η υπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) εντός του 2011 και αποκλείει το ενδεχόµενο νοµιµοποίησης των αυθαιρέτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθοριστική η συνάντηση φαρμακοποιών και κυβέρνησης την Τετάρτη


Μετά τη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευσή τους τη Δευτέρα.

Στη συνέλευση, τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά εξουσιοδοτήθηκαν να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση της Τετάρτης.

Οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν θετικοί στη λειτουργία του 20% των φαρμακείων το Σάββατο. Παράλληλα, αποδέχονται την παροχή εκπτώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία (και μείωση του περιθωρίου κέρδους τους), με τη προϋπόθεση οι οργανισμοί να είναι συνεπείς στην εξόφληση των οφειλών τους.

Αρχικά η κυβέρνηση είχε θέσει στο τραπέζι το ζήτημα της κληροδότησης της άδειας του φαρμακείου σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη, αλλά οι φαρμακοποιοί δεν το δέχθηκαν. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ.Λουράντος, το ζήτημα δεν τίθεται πλέον.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί συμφωνούν, αλλά υπό προϋποθέσεις, στην αύξηση του αριθμού των αδειών σε κάποιους νέους «καλλικρατικούς» δήμους.

πηγή: tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δ. Κορινθίων


Η τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κορινθίων, θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια συνεδρίαση αύριο στις19:30, στην αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος» του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου (Κολοκοτρώνη & Δαμασκηνού).
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως από το ΣτΕ για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για ανθυπαστυνόμους και αρχιφύλακες


Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το οποίο οι ανθυπαστυνόμοι και οι αρχιφύλακες που έχουν επανακαταταγεί στην Ελληνική Αστυνομία μπορούν να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, οι ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι επανεκατετάγησαν στην Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1339/1983 και παρέμειναν στην ενέργεια, σύμφωνα με τις διατάξεις των Π.Δ. 377/2002 και 241/2007, μπορούν -με αίτησή τους που υποβάλλεται εντός του προτελευταίου μήνα από την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους- να ζητήσουν την παραμονή τους στην ενεργό υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύσεις και μειώσεις μισθών θέλουν οι "Γερμανοί" του ΟΤΕ


Ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom σχεδιάζει περικοπές δαπανών στη θυγατρική εταιρία ΟΤΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland.
"Υπάρχουν ορισμένες δομικές προκλήσεις προς επίλυση στις επιχειρήσεις", δήλωσε ο υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου στην Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκοφ, στην οικονομική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ΟΤΕ θα βρεθεί αντιμέτωπος με περικοπές σε θέσεις εργασίας και μείωση αποδοχών προκειμένου να γίνει η εταιρία περισσότερο κερδοφόρα.

"Το κόστος για το προσωπικό του ΟΤΕ ανέρχεται στο 37% του κύκλου εργασιών, σε σύγκριση με ποσοστό 20% στη μητρική εταιρία", δήλωσε ο Γκουίντο Κέρκοφ στην εφημερίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Βουτσάς


Εσπευσμένα εισήχθη εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Βουτσάς, το απόγευμα της Δευτέρας (27/12), έχοντας σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες.
Ο ηθοποιός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης «Το άνθος του κάκτου» που ανεβαίνει αυτές τις μέρες στο «Αθήναιον».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό πρόβλημα στο αναπνευστικό του 79χρονου ηθοποιού. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Φίλοι και συγγενείς βρίσκονται στο πλευρό του δημοφιλούς ηθοποιού
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται το εργόσημο για 300.000 εργαζομένους


Το εργόσημο και την κάρτα εργασίας, δύο νέα μέτρα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, «επιστρατεύει» το υπουργείο Εργασίας στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται στο 25% και η συνολική εισφοροδιαφυγή αγγίζει το 30%, δηλαδή άνω των 9 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Το πρώτο τετράμηνο του 2011 καθιερώνεται για το οικόσιτο προσωπικό το ειδικό εργόσημο, υπό τύπον πολύπτυχης επιταγής συγκεκριμένης χρηματικής αξίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται το ποσό της αμοιβής του εργαζομένου και το ποσό της εισφοράς υπέρ του οικείου ασφαλιστικού ταμείου. Επίσης θεσμοθετείται η κάρτα εργασίας, ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εργασίας και ασφάλισης. Μάλιστα, ως κίνητρο ένταξης στο νέο σύστημα προγραμματίζεται η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων, κατά 25% μέχρι το 2013.

πηγή : tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί


Την απόφαση για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες αναμένεται να λάβουν σήμερα οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στην κατάργηση της κληρονομικότητας που περιλαμβάνεται στην πρόβλεψη για άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Παράλληλα με τις απεργίες, οι φαρμακοποιοί αναμένεται επίσης να αποφασίσουν να μην διατίθενται με πίστωση φάρμακα από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Οι πολίτες θα καλούνται λοιπόν να τα πληρώσουν τοις μετρητοίς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια που αφορούν σε οριζόντιες περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ ,αλλά και στην εξυγίανση των οικονομικών των αστικών συγκοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιάς τους έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως όλα δείχνουν, τις ίδιες ώρες δεν θα κινηθούν και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ωράριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Σε ισχύ τίθεται το χειμερινό ωράριο για τους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ αυτό το ωράριο θα ισχύσει έως τις 31 Μαρτίου.

Για τους αρχαιολογικούς χώρους της Επιδαύρου και του Σουνίου, δεν ισχύει το παραπάνω ωράριο. Συγκεκριμένα ο τελευταίος ανοίγει στις 10 και κλείνει με τη δύση του ήλιου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπνέει η η προθεσμία για την περαίωση

Εκπνέει την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση της περαίωσης. Μέχρι και αύριο όσοι υπόχρεοι δεν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών τους φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας, μπορούν να υποβάλλουν εφόσον το επιθυμούν αιτήσεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., αλλά και να αποδεχτούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στον ενάμιση μήνα που εφαρμόζεται η περαίωση έχουν ενταχθεί 461.850 φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό ποσό που έχει βεβαιωθεί κατόπιν της αποδοχής ανέρχεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου σε 1.581.678.830 ευρώ, ενώ από αυτά έχουν ήδη καταβληθεί 769.149.480 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Δεν θα είναι υποχρεωτική η φοροκάρτα


Προαιρετική θα είναι η χρήση της φοροκάρτας στις συναλλαγές, που θα εκδώσει για όλους τους φορολογουμένους, το Υπουργείο Οικονομικών και η χρήση της θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2011.

Με αυτήν τη δήλωση του στο " ΒΗΜΑ της Κυριακής" , ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Σπινέλλης, ξεκαθαρίζει, η κάρτα δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία αλλά έναν αριθμό.

"Η κάρτα καταναλωτή δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία .Θα έχει μόνο έναν αριθμό 19 ψηφίων και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή ο καταναλωτής να γνωρίζει μέσω Ιnternet τι και πόσα έχει ξοδέψει σε αγαθά και υπηρεσίες. Επίσης η χρήση της κάρτας είναι προαιρετική", δήλωσε.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, αν ξεπερνάει κάποιος το όριο των ζητούμενων αποδείξεων για την εξασφάλιση του αφορολογήτου δεν θα πρέπει να ανησυχεί καθώς οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν αποτελούν τεκμήριο και άρα δεν τίθεται θέμα επιπλέον φορολόγησης.

Η προμήθειά της φοροκάρτας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα γίνεται από τις τράπεζες, ενώ οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να ζητούν αποδείξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοχρονιά με φορο-καταιγίδα


Από το 2011, ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από το 11% στο 13%, με εκτιμώμενη απόδοση 800 εκατ. ευρώ, ενώ ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας επιβάλλεται και σε επαγγέλματα που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν για πρόσθετα έσοδα 100 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, από την οποία το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα εισπράξει 600 εκατ. ευρώ, ενώ και οι κερδοφόρες επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 1 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει ο προϋπολογισμός του 2011 στα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης των προστίμων, από όπου προσδοκά να εισπράξει περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Αυξήμενες στα 700 εκατ. ευρώ είναι και οι προβλέψεις για τα έσοδα από τα τεκμήρια φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου επιβάλλεται φόρος και στις παροχές σε είδος, όπως για παράδειγμα στα αυτοκίνητα, για είσπραξη επιπλέον 150 εκατ. ευρώ.

Από την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και τον λογιστικό προσδιορισμό όλων των εισοδημάτων αναμένονται πρόσθετα έσοδα 50 εκατ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιβαρυνθούν εκ νέου με την επιβολή φόρου στα αυθαίρετα, απ' όπου προσδοκώνται έσοδα 300 εκατ. ευρώ, ενώ από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την ένταξη περίπου 4.500 οικισμών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αναμένονται έσοδα 270 εκατ. ευρώ και από τα πράσινα τέλη 150 εκατ. ευρώ.

πηγή : cosmos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις στο Κρυονέρι καταγγέλει ο Βασίλης Κελλάρης


Ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Βασίλης Κελλάρης καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ομάδα Κρυονεριτών οι οποίοι διενεργούν γεωτρήσεις χωρίς άδεια. Ανακλυτικότερα στην ανακοίνωση του λέει τα εξής:

Ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις στο Κρυονέρι, σε απαγορευμένη για γεωτρήσεις περιοχή, πάνω στον υδροφορέα των πηγών που υδρεύουν ένα χωριό 1.000 κατοίκων, διενεργεί ομάδα Κρυονεριτών χωρίς άδεια.

Ετοιμάζεταιμάλιστα εντός των ημερών να σωληνώσει την γεώτρηση που αντλεί νερό από τον υδροφορέα των πηγών και να χρησιμοποιήσει το νερό για άρδευση!

Αποτέλεσμα των παράνομων δοκιμαστικών γεωτρήσεων γύρω από το Κρυονέρι
ήταν το θολό και λασπωμένο νερό που κατέληξε προ καιρού στις βρύσες των
σπιτιών.

Το απερχόμενο Τοπικό Συμβούλιο του κ. Τσουλούφα, με πρόεδρο τον Βασίλη
Παπαθανασίου, εν γνώσει του και για προφανείς προεκλογικούς λόγους,
επέτρεψε την ασυδοσία των παράνομων γεωτρήσεων στο Κρυονέρι.

Είναι απαραίτητο να επέμβει η Διεύθυνση Εγγύων Βελτιώσεων και ο
Εισαγγελέας για να ελέγξει, εάν υπάρχουν άδειες, εάν έχουν προηγηθεί
υδρολογικές μελέτες και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και αν όχι
σταματήσει άμεσα αυτή η ασύδοτη κατάσταση και να επιβληθεί ο νόμος.


Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Κρυονερίου


Στις εκλογές της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Κρυονερίου που διενεργήθηκαν στις 18.12.2010 εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Πάνος Πούλος
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Πραξούλης
Γενικός Γραμματέας: Ελένη Σταύρου
Ταμίας: Θεοδώρα Ζάρκου
Κοσμήτορας: Φιφή Σουφρίλα

Εκπρόσωπος για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων εκλέχθηκε ο Πάνος Πούλος.

Ο σύλλογος είχε επαφές με τον νέο Δήμαρχο Σικωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και με νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, κατά τη διάρκεια της Λαϊκής συνέλευσης Κρυονερίου στις 10.12.2010 και συμμετείχε επίσης στις συναντήσεις των φορέων του Δήμου Σικυωνίων στο Κιάτο, στις 14 και στις 21.12.2010, όπου και εξέθεσε τα θέματα που απασχολούν το σχολείο.

Το Δ.Σ. συναντήθηκε εθιμοτυπικά στις 21.12.2010 με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αλέκο Βυτινιώτη και καθηγητές του σχολείου, ενώ προγραμματίστηκε συνάντηση εργασίας με τον Σύλλογο των Διδασκόντων αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, για αλληλοενημέρωση και σχεδιασμό κοινής δράσης για την υποστήριξη του σχολείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kατάσχεση χριστουγενιάτικων καρτών με …ναρκωτικά


Τα τελωνεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την παραμονή των Χριστουγέννων έκαναν μία ασυνήθιστη κατάσχεση: κατέσχεσαν μία ποσότητα ευχετήριων καρτών που ήταν παραγεμισμένη με...ναρκωτικά -κοκκαϊνη και μαριχουάνα- με το συνοδευτικό κείμενο : «ειδικές ευχές γιά να φωτίσετε τα Χριστούγεννα». Συνολικά, στα πακέτα αυτά είχαν προσεκτικά αποκρυβεί περίπου δύο κιλά κοκκαϊνης και μαριχουάνας, που βέβαια κατασχέθηκαν.

Αποστολέας ήταν ένας άντρας που έγραψε στους φακέλους πως κατοικούσε «μιάν ασιατική χώρα». Περιέργως, τα πακέτα του δεν είχαν συγκεκριμένο αποδέκτη στο εμιράτο του Ντουμπάϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχερό καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων


Με βροχερό καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων, καθώς από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά προβλέπεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν νοτιότερα και ανατολικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά για την ασφαλή μετακίνηση τους, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.), ενώ υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατέβαλε η Toyota για τροχαίο


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota πλήρωσε αποζημίωση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετηθεί εξωδικαστικά η υπόθεση ενός θανατηφόρου τροχαίο στην Καλιφόρνια με ένα αυτοκίνητο Lexus, ανακοίνωσε ένας από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το δυστύχημα τον Αύγουστο του 2009 στον Σαν Ντιέγκο προκάλεσε διεθνή ανησυχία λόγω των ισχυρισμών ότι ορισμένα από τα οχήματα της Toyota επιτάχυναν ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση.

Αργότερα η αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα για λόγους που συνδέονται με το πρόβλημα αυτό.

Η συμφωνία που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη αφορά μια από τις 400 υποθέσεις εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας: Ένας αστυνομικός, η σύζυγός του, η κόρη και ο αδελφός του βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο Lexus στο οποίο επέβαιναν επιτάχυνε εκτός ελέγχου και έπεσε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων πάνω σε ένα φράκτη, κύλησε σε ένα χαντάκι και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η Toyota και οι οικογένειες των θυμάτων ήλπιζαν ότι θα παραμείνει κυρφό το πσό της αποζημίωσης, όμως ο δικαστής Αντονι Μορ από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Αντζελες αποφάσισε πως οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

«Η υπόθεση αυτή περιέχει ισχυρισμούς εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και υπάρχουν πολύ άνθρωποι που οδηγούν αυτό το αυτοκίνητο. Δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν;», υπογράμμισε ο Μορ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κορίνθου για την γιορτή του Αγ. Στεφάνουο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/12/2010

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ
Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ.

Την Δευτέρα 27η Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει πανηγυρικά την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Εφέτος θα εορτασθεί η Ιερά Μνήμη του Αγίου Στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ στον περικαλλή Ιερό Ναό, που τιμάται στο όνομα Του στο Ιερό Ησυχαστήριο «ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» στο Καλαμάκι.
Καλούνται λοιπόν οι πιστοί, να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, γι᾿ αυτό και παρακαλούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι να παρευρεθούν τόσο την παραμονή της μνήμης του Αγίου Στεφάνου κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την κύρια ημέρα της μνήμης Του στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη δολοφονία του φοβάται ο ιδρυτής του WikiLeaks


«Πολύ πιθανόν» να δολοφονηθεί σε κάποια αμερικανική φυλακή, εάν εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία, δήλωσε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ο δημιουργός της ιστοσελίδας WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ασάνζ θεωρεί, ότι, εάν οι ΗΠΑ επετύγχαναν την έκδοσή του για να τον φυλακίσουν, θα υπήρχαν "μεγάλες πιθανότητες" να δολοφονηθεί, "όπως ο Τζακ Ρούμπι" το 1967.

Ο Ρούμπι δολοφόνησε τον Λι Χάρι Οζβαλντ στις 24 Νοεμβρίου 1963, δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Οζβαλντ για τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει αποφυλακισθεί υπό όρους στη Βρετανία, αντιμετωπίζει διαδικασία έκδοσης προς τη Σουηδία, ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον εξετάζει την πιθανότητα απαγγελίας εναντίον του κατηγοριών για κατασκοπεία, με τη δημοσίευση χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εως τις 18.00 ανοιχτά τα καταστήματα


Ανοικτά έως τις 18.00 θα παραμείνουν σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων τα εμπορικά καταστήματα. Έως τις 8 θα είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.

Κλειστά θα είναι αύριο, Χριστούγεννα και την Κυριακή. Από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη συνεχίζεται το εορταστικό ωράριο 9.00 - 21.00, ενώ την Παρασκευή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 9.00 έως 18.00.

Την Πρωτοχρονιά, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα είναι και πάλι κλειστά. Από Τρίτη 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη έξοδος με βροχές και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Με βροχές και καταιγίδες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά, καθώς τα φαινόμενα αυτά θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής και θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα από την Τροχαία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» της ΕΛ.ΑΣ. στους οδηγούς


Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η επιστροφή των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας καθώς και των πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επιστροφή αφορά σε όσα έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και την 23η Δεκεμβρίου.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις:
• Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων


Επίσης, εξαιρούνται και όσες έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αποφάσεων από δικαστικές ή άλλες Αρχές. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κόβονται οι μισθοί και στις εισηγμένες στο ΧΑ


Η γενικότερη περικοπή του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ, θα περιλαμβάνει την προσαρμογή των μισθών των υπαλλήλων και των εισηγμένων στο ΧΑ δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων, στις οποίες το Δημόσιο έχει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός, απέστειλε επιστολή στις διοικήσεις τους, ενώ την κίνησή του αυτή την είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξουν και από τις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, στο βαθμό που το κόστος αυτό δεν συνάδει με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κριτίκη στην Κυβέρνηση αλλά ... οι εισπράξεις σταθερές


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες τη Μητρόπολη Κορίνθου και συναντήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί με το Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Η συνάντηση αυτή συνέπεσε με την απόφαση του Αρχιεπίσκοπου να μοιραστούν φυλλάδια σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, για την οποία και δεν αναφέρθηκε κανείς από τους δύο. Ο κ. Δέδες μίλησε για την συνεργασία του με την Μητρόπολη Κορίνθου κάνοντας αναφορά στο κτιριακό και την στέγαση όλων των υπηρεσιών σε κτίρια της Μητρόπολης Κορίνθου, φυσικά με το αζημίωτο Και καλά κάνει και εισπράττει η μητρόπολη αυτά τα χρήματα , αλλά ας μην ξεχνάμε ότι θα μπορούσε σε περίοδο τέτοιας ύφεσης τουλάχιστον η ηγεσία του κλήρου θα μπορούσε να μην παίρνει αυτά το ποσό ως ότου βγει η χώρα από το μεγάλο αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα η Εκκλησία της Ελλάδος, από την μία λέει μεγάλα λόγια για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις λανθασμένες πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση, και από την άλλη εισπράττει από το ίδιο το κράτος πολλά χρήματα για την ενοικίαση κτιρίων όπου και στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες της Ν.Α. Κορινθίας αλλά και άλλων Νομών.

Ας σταματήσουμε πια να είμαστε διπρόσωποι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενοποίηση των φορέων που παρέχουν επιστημονική υποστήριξη στους Έλληνες αγρότες


Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τις διοικήσεις των ενδιαφερόμενων νομικών προσώπων, αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. - ΔΗΜΗΤΡΑ), το οποίο ανήκει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για τις προτάσεις αυτές ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ενημέρωσε σήμερα την διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, οι οποίες εγκρίθηκαν και θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τη συντήρησης ελικοπτέρων της πυροσβεστικής


Ακυρώθηκαν, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, και του υφυπουργού, Μ. Όθωνα, όλες οι σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες που είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι συμβάσεις, που είχαν συναφθεί βάσει αυτών και αφορούσαν τη συντήρηση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, «η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθότι οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν οδηγηθεί σε αλλεπάλληλες και διαδοχικές δικαστικές εμπλοκές με αποτέλεσμα, είτε να μην έχουν ολοκληρωθεί δύο χρόνια μετά την προκήρυξή τους, είτε να οδηγούν σε αναγκαστικές απευθείας αναθέσεις, οι οποίες ενείχαν θέματα νομιμότητας, σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (264/2010), και σε κάθε περίπτωση, πέρα από το υψηλό κόστος, δεν πετύχαιναν σε ικανοποιητικό βαθμό την πλοϊμότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος».

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μετρήθηκε το μαγνητικό πεδίο στον πυρήνα της Γης


Για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να μετρήσουν την ισχύ του μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό του πυρήνα του πλανήτη μας, σε βάθος περίπου 3.000 χιλιομέτρων στα έγκατα της Γης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μαγνητικό πεδίο του πυρήνα είναι κατά μέσο όρο 25 Γκάους, δηλαδή περίπου 50 φορές πιο ισχυρό από αυτό που υπάρχει στην επιφάνεια της Γης και «αναγκάζει» τις βελόνες των πυξίδων να ευθυγραμμίζονται στον άξονα Βορρά-Νότου. Η ισχύς των 25 Γκάους αυξομειώνεται συνεχώς, καθώς το εσωτερικό μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας δεν παραμένει σταθερό.

Η μέτρηση μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να ρίξουν περισσότερο φως στις πηγές θερμότητας που τροφοδοτούν τις μυστηριώδεις διαδικασίες στο εσωτερικό του πλανήτη μας. «Η μέτρηση του μαγνητικού πεδίου μάς λέει ποιες είναι οι ενεργειακές απαιτήσεις και οι πηγές θερμότητας», σύμφωνα με τον Μπρους Μπάφετ, καθηγητή γεωεπιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, ο οποιος έκανε την μέτρηση και δημοσίευσε τα σχετικά στοιχεία στο περιοδικό «Nature».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία με νεκρό στο Ξυλόκαστρο


Νεκρός έπεσε -χθες αργά το βράδυ- από τα πυρά δύο ληστών ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο Μελίσσι Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη διαφυγή των δραστών.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό και αντίκρισε αιμόφυρτο τον άνδρα της. Η αστυνομία μελετά το υλικό που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κορινθοφρένεια επεισόδιο 12

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν εξηγήσεις για «εθνικά μυστικά» στο Αιγαίο Δ. Αβραμόπουλος - Ν. Χουντής


Να συζητηθεί στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η χάραξη «Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών για τη χώρα μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», ζητά με «κομψό» τρόπο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος, εγείροντας εμμέσως θέμα εθνικών υποχωρήσεων.

Υπάρχουν ανοιχτά εθνικά θέματα στα Ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο, «η Κομισιόν γνωρίζει και γι αυτό δεν διαψεύδει την πραγματοποίηση μυστικών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία», υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Τα ερωτήματα για τα ελληνοτουρκικά θέματα πληθαίνουν από όλα τα κόμματα, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιμένει να διαψεύδει τα περί «μυστικής διπλωματίας», απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της κ. Παπαρήγα και του κ. Καρατζαφέρη. Το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων επανέρχονται επιβεβαιώνει την ύπαρξη «εθνικών μυστικών» που εφόσον δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι , μπορούν να καταστούν και εθνικά επικίνδυνα.

πηγή: www.eklogika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »