Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πάει άλλο με την τιμή της βενζίνης!


Μέσα σε δύο χρόνια η τιμή της βενζίνης έχει υπερδιπλασιαστεί. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δίνουμε για κάθε λίτρο είναι φόροι, εισφορές, τέλη και φόροι στους φόρους.

Για τους κατοίκους της επαρχίας, όπου τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι υποτυπώδη, η σε τέτοιο βαθμό αύξηση της τιμής της βενζίνης στοιχειοθετεί όχι μόνο περιορισμό των μετακινήσεων μας αλλά και υποβάθμιση της ίδιας μας της ζωής.
Κάθε μέρα οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Κορινθίας είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο, στις δουλειές μας, στο σούπερ-μάρκετ, στις κοινωνικές μας υποχρεώσεις.

Δεν είναι δυνατόν και ενώ η τιμή της βενζίνης, λόγω γεωπολιτικών συνθηκών πηγαίνει προς τα 2 ευρώ το λίτρο, η κυβέρνηση να κάνει την πάπια και να αδιαφορεί για την κατάσταση στην οποία περιερχόμαστε.

Η περαιτέρω αύξηση της τιμής των καυσίμων θα επισύρει αυξήσεις σε όλα τα αγαθά λόγω της αύξησης των εξόδων τόσο της παραγωγής όσο και της μεταφοράς.
Παράλληλα σε συνδυασμό με τα πανάκριβα διόδια θα μειώσει κι άλλο τις μετακινήσεις των πολιτών, επιφέροντας μείωση της τουριστικής κίνησης και την ολοκληρωτική νέκρωση της όποιας εμπορικής δραστηριότητας είχε καταφέρει με θυσίες να αντέξει.

Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες των οικογενειών μας.
Ζητάμε την άμεση μείωση των φόρων επί της τιμής των καυσίμων.
Όχι άλλο κάρβουνο!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 8.000 ευρώ για πειραγμένες αντλίες βενζίνης


Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας, το Σάββατο (26.2) εντοπίστηκε πρατήριιο το οποίο είχε δύο παρεμβατικούς μηχανισμούς στις αντλίες βενζίνης.

Με τη μέθοδο αυτή, ο πρατηριούχος αλλοίωνε τις ενδείξεις τεσσάρων αντλιών παροχής αμόλυβδης βενζίνης, εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την παρεχόμενη ποσότητα.

Το κλιμάκιο μετρολογίας του υπουργείου του επέβαλε 8.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ το υπουργείο σκοπεύει να του αφαιρέσει και την άδεια.

Σημειώνεται ότι ο πρατηριούχος, ήδη έχει συλληφθεί ενώ διεξάγεται προανάκριση προκειμένου να εντοπιστεί και ο εγκαταστάτης του μηχανισμού, για τον οποίο σύμφωνα με το νέο νόμο, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβονται τελείως δώρα και επιδόματα αδείας στο Δημόσιο


Η αρχή έγινε με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσουμε οριστικά το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα.

Οι περικοπές που συνεπάγεται το νέοΜνημόνιο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον προσεχήΙούλιο, με την εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης που θα προκύψει για το φετινόΠροϋπολογισμό να εκτιμάται στα500 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, κάθε υπάλληλος υπολογίζεται ότι θα χάσει από φέτος 750 ευρώ, καθώς εξασφαλίζει το φετινό δώροΠάσχα, ενώ από το 2012 η απώλεια θα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως, με τα έσοδα από το 2012 και μετά να αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο 13ος και 14ος μισθός είχε μπει στο στόχαστρο της τρόικας με το πρώτο Μνημόνιο του Μαΐου του 2010, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί τα επιδόματα σε 1.000 ευρώ για όλο το χρόνο.

Εκτός αυτού, προβλέπεται η αύξηση του χρόνου ωρίμανσης του βασικού μισθού των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου από τα δύο στα τρία ή τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι απολαβές να "παγώνουν" για μεγαλύτερα διαστήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αποχώρησε μετά από άγριο γιουχάρισμα ο Πάγκαλος από εκδήλωση στο Παρίσι

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά σχολεία αύριο


Από τις 08:00 έως τις 12:00 θα παραμείνουν κλειστά λόγω της αποχής των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί αύριο σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι) στις 09:00 το πρωί και κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν πληρώνω» την 1η Μάρτη


Νέα κινητοποίηση κατά του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλούν τα μέλη του ανοιχτού συντονισμού επιβατών Αττικής την 1 Μαρτίου.

Από τις 06:30 έως τις 09:30 το πρωί δεν θα πληρώσουν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνεχίζουμε με μαζική και συλλογική Αντίδραση – Ανυπακοή:

- Για να παρθούν πίσω οι δυσβάστακτες αυξήσεις στα εισιτήρια

- Να ακυρωθούν τα μέτρα που διαλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και μετατρέπουν την μετακίνηση σε είδος πολυτελείας

- Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο πρόεδρο εκλέγουν την Κυριακή οι δικηγόροι


Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή και τη Δευτέρα οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία.

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΓΑ


Σε 2.546 γιατρούς ανέρχεται πανελλαδικά ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΓΑ, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) φαρμάκων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), από 21/02/2011 και συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ένταξη των υπολοίπων 7.500 συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών θα γίνει μετά την έγγραφή τους στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 31 Μαρτίου 2011. Οι συνταγές εκδίδονται και εκτελούνται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3892/2010 «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση συνταγών» .

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα εγκύκλιος με διευκρινίσεις για την απόσυρση παλιών Ι.Χ


Νέα διευκρινιστική διάταξη εκδόθηκε για την απόσυρση των παλιάς τεχνολογίας οχημάτων. Ξεκαθαρίζεται ότι μόνο εάν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίαςμπορεί να γίνει απόσυρση του αυτοκινήτου αλλά και πολλά άλλα θέματα τα οποία επειδή δεν είχαν διευκρινιστεί, υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία του κόσμου. Στο μεταξύ, σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη σημείωνε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με την απόσυρση, που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Μεταξύ αυτών σημείωνε ότι δεν μπορεί τα οικονομικά κίνητρα να παρέχονται ή να αφαιρούνται κατά το δοκούν, τη στιγμή που τα «περιβαλλοντικά τέλη» είναι μόνιμα.

Τέλος ο Συνήγορος του Πολίτη σημείωνε ότι αναδεικνύονται συγκεκριμένα στοιχεία των ρυθμίσεων που δεν συμβιβάζονταν με τον εκπεφρασμένο περιβαλλοντικό χαρακτήρα του μέτρου, αλλά και περιπτώσεις υπέρβασης της νομοθετικής διαδικασίας δια κανονιστικών πράξεων και εγκυκλίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών έχουν οι Οικολόγοι Πράσινοι


Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση έχει σήμερα στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, στο κτίριο του υπουργείου στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Η συνάντηση έχει ζητηθεί από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη μεταναστευτική πολιτική και την εξεύρεση επείγουσας λύσης στο θέμα της απεργίας πείνας των 287 μεταναστών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σερβίρουν παγωτό από μητρικό γάλα


«Baby Gaga» λέγεται το μητρικo γάλα σε παγωτό που σερβίρουν σε βρετανικό εστιατόριο στο κεντρικό Λονδίνο. Έχει γεύση βανίλιας Μαδαγασκάρης και λεμονιού και ένα μεγάλο κύπελλο κοστίζει 17 ευρώ.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο κέντρο τεχνών του Λονδίνου, στο Coven Garden, και η ιδιοκτήτρια εταιρεία «Icecreamists» (Παγωτατζήδες) είχαν αναρτήσει αγγελία στο ίντερνετ ζητώντας την πρώτη εθελοντή τροφό, δηλαδή δωρήτρια μητρικού γάλακτος.

Η Βικτρόρια Χίλεϊ που εργάζεται στην οργάνωση αρωγής γυναικών με προβλήματα στο θηλασμό έγινε η πρώτη δωρήτρια. Το παγωτό από το γάλα μάλιστα της ονομάστηκε Baby Gaga. Η ίδια λέει ότι «αναμφισβήτητα πρόκειται για το πιο φυσικό παγωτό στον κόσμο ως προς την πρώτη ύλη».

Ακόμα 14 μητέρες έχουν προσφέρει το γάλα τους, αυτή τη φορά για περίπου 55 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζική αντίδραση καθηγητών


Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Μαζική αντίδραση καθηγητών

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων και οι κινητοποιήσεις διοργανώνονται τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κόβουν σε 7 ταμεία από 1η Μαρτίου τα φάρμακα επι πιστώσει οι φαρμακοποιοί


Όπως δήλωσε το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΒΗΜΑ 99,5) ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος πρόκειται για τα ταμεία ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων επαρχίας και ΤΣΑΥ.

Σχετικά με την εξαφάνιση της ασπιρίνης από τα ράφια των φαρμακείων ο κ.Λουράντος τόνισε ότι ευθύνονται τόσο οι «κομπίνες που γίνονται με τις εξαγωγές των φαρμάκων», όσο και «η ελλιπής τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς από τις εταιρείες».

Και στο παρελθόν είχα ζητήσει από την κ.Κατσέλη και γενικά από το υπουργείο να μην παίζει με τα φάρμακα, τόνισε ο κ.Λουράντος, προσθέτοντας ότι δεν είναι μόνο η ασπιρίνη που λείπει από τα ράφια των φαρμακείων. «Εξαφανίστηκαν τα φθηνά φάρμακα από την αγορά» είπε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Ναύπλιο


Σε αμμώδη αβαθή προσάραξε χθες στη 1:10 το μεσημέρι κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι του Ναυπλίου, το φορτηγό πλοίο «Avantis II» Ν.Π. 10794 με οκταμελές πλήρωμα και έναν επιβαίνοντα, το οποίο μετέφερε 1.487 τόνους κεραμίδια.

Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Καλά τα πάτε. Λίγο ακόμα…»


Σε δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της - το παρακολουοθύμε με ικανοποίηση».

«Είμαστε όλοι προσηλωμένοι σε ένα σταθερό ευρώ», ανέφερε η καγκελάριος ενώ συμπλήρωσε ότι «γίνονται συζητήσεις για τη διάρκεια του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα - είναι ένα σημείο στο συνολικό πακέτο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι».

«Η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού δανείου συνδέεται άμεσα με τη λύση πακέτο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, και εμμέσως με το γαλλογερμανικό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών, επισήμανε πως «πολλοί Γερμανοί είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμημερικά που πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Παπανδρέου, απο την πλευρά του εξέφρασέ την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες που είχε με την κα Μέρκελ. Συμπλήρωσε ότι αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα ισχυρότερη Ελλάδα»είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μία ευρωπαϊκή πρόκληση αυτή η κατάσταση, καθώς, πρόκειται για το μέλλον του ευρώ. Οι επιδόσεις ως τώρα δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει συνεχίσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή των υποδομών».

Απευθυνόμενος, δε, προσωπικά στη καγκελάριο της είπε: «Άνγκελα σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έχεις κάνει, την υποστήριξη και τη φιλία. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε τουρισμό και πράσινη ανάπτυξη. Δεν είναι ανταγωνιστική η οικονομία για αυτό και οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο να κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική και να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές».

Πηγή: Tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απεργούν σήμερα και αύριο δάσκαλοι και καθηγητές


Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, απεργούν σήμερα και αύριο διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους, τις μειώσεις των δαπανών της παιδείας και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Δάσκαλοι και καθηγητές θα προχωρήσουν στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να αποφασιστεί στις 4 Μαρτίου, ημέρα που ορίστηκε η γενική συνέλευση του κλάδου τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείου Βέλου με θέμα "Διατροφή και Αθλητισμός"


Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείου Βέλου με θέμα "Διατροφή και Αθλητισμός". Την Ημερίδα διοργάνωσε ο Α.Σ. Διαγόρας Βέλου υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας. Συντονιστής ήταν ο κ. Βυτινιώτης Κωνσταντίνος. Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Αδαμάκης Εμμανουήλ, καθηγητής φυσικής αγωγής με μεταπτυχιακό στην αθλητική παιδαγωγική, Βοϊδήλας Νικόλαος, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του Διαγόρα και η κα Ζάρκου Ελεάννα εκπαιδευτικός, με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε 2 αίθουσες. Στην πρώτη αίθουσα παρουσίασαν οι 2 εισηγητές τους παράγοντες προδιάθεσης παιδικής παχυσαρκίας. Επίσης έγινε αναφορά και σχολιασμός σε σχετικές μελέτες συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην δεύτερη αίθουσα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, που στόχευαν στην ενημέρωση των παιδιών γύρω από θέματα διατροφής και διατροφικών συνηθειών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 0,18 για τα πορτοκάλια


Με τιμές που έφτασαν και τα 18 λεπτά του ευρώ πούλησαν εφέτος τα πορτοκάλια οι έλληνες αγρότες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΣ Αργολίδας, υπήρξαν αγοραπωλησίες και στα 12 με 13 λεπτά του ευρώ.

Συγκεκριμένα για την περιοχή του νομού Αργολίδας, καθώς σε άλλους νομούς, καθαρά εσπεριδοειδοπαραγωγικούς, όπως η Άρτα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής ΕΑΣ, κ. Δαμούλο, αγρότες εισέπραξαν για τα Νάβελ, Έως 18 λεπτά του ευρώ/ανά κιλό. Ωστόσο υπήρξαν περιπτώσεις όπου η τιμή έπεσε και στα 12 με 13 λεπτά του ευρώ.

Εξάλλου, κατά την περσινή χρονιά, οι παραγωγοί πορτοκαλιού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, που τυποποιεί και τους γνωστούς χυμούς, οι οποίοι βρίσκονται στα ράφια γνωστών αλυσίδων, η αντίστοιχη τιμή δεν έπεσε σε καμιά περίπτωση κάτω από τα 16 λεπτά του ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνική καταδίκη για κατάχρηση βουλευτικής ασυλίας


Για κατάχρηση της βουλευτικής ασυλίας εκ μέρους της κας Μιλένας Αποστολάκη, η οποία εμπόδισε τον πρώην σύζυγό της να έχει επικοινωνία με το γιο τους, καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” (20/02), ο πρώην σύζυγος της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προσέφυγε στο Στρασβούργο, προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμα να την εγκαλέσει ποινικά για παράβαση των όρων επαφής με το παιδί τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΔΑ, η κα Αποστολάκη εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική της ασυλία, προκειμένου να αποφύγει να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο έκρινε πως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει το ποσό των 19.000 ευρώ συν τους τόκους ως αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της κας Αποστολάκη, επειδή το 2007 η Βουλή δεν ενέκρινε την άρση της ασυλίας της, όταν εκείνος στράφηκε νομικά εναντίον της.

Με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε πως η άρνηση να αρθεί η ασυλία της υφυπουργού για ενέργειες που δε σχετίζονται άμεσα με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, παραβιάζει το δικαίωμα προσφυγής του πρώην συζύγου της, Π. Συγγελίδη, και πατέρα του παιδιού τους, στηΔικαιοσύνη.

Σημειώνεται δε, πως το Δικαστήριο έκρινε “άνιση μεταχείριση” το γεγονός πως την ώρα που ο πατέρας του παιδιού δεν μπορούσε να κινηθεί ποινικά εναντίον της, εκείνη διατηρούσε το δικαίωμα αυτό στο ακέραιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα ξεκινά η απόσυρση


Αρχίζει σήμερα η διαδικασία της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας και θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2011.

Με την απόσυρση, δίνεται η δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου, έως και 2.000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως και 31/12/1998). Παράγοντες της αγοράς αυτοκινήτου, εκτιμούν ότι η απόσυρση αφορά περίπου 2,5 εκατ. οχήματα παλαιάς τεχνολογίας.

Οι απαλλαγές έχουν ως ακολούθως:

α) μέχρι και 900 κ.εκ., απαλλαγή από το Τ.Τ. για εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.

β) από 901 μέχρι και 1.400 κ.εκ., απαλλαγή από το Τ.Τ. για εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.

γ) από 1.401 μέχρι και 1.600 κ.εκ., απαλλαγή από το 65% του Τ.Τ. και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

δ) από 1.601 μέχρι και 2.000 κ.εκ., απαλλαγή από το 50% του Τ.Τ. και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Δικαιούχα της ως άνω απαλλαγής πρόσωπα ορίζονται ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το οποίο αποσύρεται ή το πρόσωπο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει εκχωρήσει το δικαίωμα προς απόσυρση.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται σωρευτικά για τα αποσυρόμενα αυτοκίνητα είναι:

α) Να έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998.

β) Να διαθέτουν όλα τα μηχανικά μέρη και όλα τα στοιχεία του αμαξώματός τους (δεν είναι απαραίτητο να έχουν δυνατότητα αυτοκίνησης καθώς μπορεί να έχουν πλέον αχρηστευθεί λόγω της ακινητοποίησής τους).

γ) Να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 καθώς και τυχόν οφειλόμενα προηγουμένων ετών. Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε ακινησία δεν καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας.

Εξαιρούνται τα αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Η διαδικασία της απόσυρσης έχει τα εξής βήματα:

1.Παράδοση του αυτοκινήτου από τον ιδιοκτήτη του ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε εγκατάσταση επεξεργασίας ή σε σημεία συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).

2.Το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής εκδίδει εντός 8 ημερών πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος, δίνει ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού στον ενδιαφερόμενο και ένα αντίγραφο αποστέλλει στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της εκάστοτε Περιφέρειας για να διαγραφεί το όχημα.

3. Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, στην οποία αποστέλλεται το πιστοποιητικό καταστροφής, εκδίδει εντός 5 ημερών από τη λήψη του αντιγράφου του πιστοποιητικού καταστροφής, πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.

4. Η πράξη οριστικής διαγραφής παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε δύο αντίγραφα.

5. Το ένα αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής κατατίθεται άμεσα στο αρμόδιο τελωνείο και το άλλο κρατείται από τους ενδιαφερόμενους.

6. Η εκτιμώμενη διάρκεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας απόσυρσης: 17 ημέρες.

Διαδικασία τελωνισμού καινούργιου αυτοκινήτου:

Το αυτοκίνητο που θα παραληφθεί πρέπει να είναι καινούργιο και ατελώνιστο.

7. Εφόσον το καινούργιο αυτοκίνητο τελωνίζεται απευθείας από τους ιδιώτες:

Ο ιδιοκτήτης του αποσυρόμενου επιβατικού οχήματος ή το πρόσωπο προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση υποβάλλει τελωνειακό παραστατικό για τον τελωνισμό του καινούργιου επιβατικού οχήματος.

8. Εφόσον το καινούργιο αυτοκίνητο τελωνίζεται από την εμπορική επιχείρηση για λογαριασμό των ιδιωτών


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν πληρώνω» και σήμερα στα διόδια όλης της χώρας


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της κίνησης «Δεν πληρώνω», τα μέλη της οποίας ανοίγουν σταθμούς διοδίων σε διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου οι οδηγοί να περάσουν χωρίς να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δράσεις των μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων στους σταθμούς όλης της χώρας, στο πλαίσιο των οποίων θα ανοίξουν και πάλι οι μπάρες από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΡΙΝΘΟΦΡΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες


Ταλαιπωρία -και πάλι- περιμένει από αύριο το επιβατικό κοινό, καθώς τα συνδικάτα εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις, παρά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου από την Βουλή.

Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ οι συνάδελφοί τους σε μετρό και τραμ συνεδριάζουν αύριο προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

- Αύριο, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, ακινητοποιημένα θα μείνουν από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα τα αστικά λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ).

- Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα μείνουν οι συρμοί του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ).

- Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία προσανατολίζονται να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Σύλληψη δύο ατόμων για ληστεία στην Νεράτζα Κορινθίας


Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 25 και 18 ετών, που είχαν ληστέψει το βράδυ της Τρίτης μια 51χρονη γυναίκα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Νεράντζα Κορινθίας.

Οι δύο ληστές με την απειλή κοντόκανης καραμπίνας, ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαινε η 51χρονη και της απέσπασαν τα χρήματα που είχε στην κατοχή της καθώς και το κινητό της τηλέφωνο.

Οι δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και στη κατοχή τους βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο και μέρος των χρημάτων, ενώ σε αγρόκτημα της περιοχής βρήκαν και το όπλο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 57χρονου για αρχαιοκαπηλία στο Αίγιο


Στη σύλληψη ενός 57χρονου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» προχώρησε η αστυνομία στο Αίγιο.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 57χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια λευκή γραπτή Αττική λήκυθος ακέραια, ύψους 34 εκατοστών, ένας αβαφής ακέραιος πυθαμφορέας, ύψους 17 εκ., επτά ακέραια μίκυλα αγγεία, τρία όστρακα μίκυλων αγγείων, πέντε κεφαλές πήλινων ειδωλίων, 21 πήλινα ειδώλια ελλιπή και 10 ακέραια μίκυλα αγγεία.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορίας Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πατρών, ο οποίος αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «για τη προστασία των αρχαιοτήτων κα εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», χρονολογούνται δε στον 4ο-5ο π.Χ. αιώνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελεσίγραφο από την Εφορία σε 590.000 οφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους


Κλήση από την Εφορία θα λάβουν 590.000 φορολογούμενοι οι οποίοι μαζί με το έντυπο της φορολογικής δήλωσης του 2011 θα πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους, διαφορετικά απειλούνται με άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, κατασχέσεις ακινήτων, ενώ πιθανόν να ενεργοποιηθεί ακόμη και το Αυτόφωρο, όταν θα ισχύσουν οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Στο έντυπο Ε1 που θα παραλάβουν, θα υπάρχει ειδική σημείωση με το ποσό της οφειλής και κλήση για την άμεση τακτοποίησή της, καθώς οι 590.000 φορολογούμενοι έχουν εντοπιστεί μέσω του Taxisnet, έπειτα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι με όποιον τρόπο και να αποστείλουν τη δήλωσή τους, είτε ηλεκτρονικά, είτε ταχυδρομικά, ο εφοριακός θα βλέπει πάνω στο έντυπο ότι χρωστούν, καθώς και το ακριβές ποσό της οφειλής τους, συνεπώς θα είναι δύσκολο να αποφύγουν την πληρωμή του.

Τέτοιες οφειλές μπορεί να είναι από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, καθώς και κλήσεις της Τροχαίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το αυτοκίνητο που κινείται με τη σκέψη

Μια πραγματικά καινοτόμα τεχνολογία ανέπτυξαν επιστήμονες του εργαστηρίου Freie του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, αφού το σύστημα που κατασκεύασαν μπορεί να κατευθύνει ένα αμάξι μόνο με τη σκέψη του οδηγού!

Χρησιμοποιώντας αισθητήρες που μετρούν τα εγκεφαλικά κύματα, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και στα εγκεφαλογραφήματα, οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν τα βιοηλεκτρικά πρότυπα κύματα σε εντολές ελέγχου, όπως “αριστερά”, “δεξιά”, “επιτάχυνση” ή “φρένο”.

Μετά κατάφεραν να αναπτύξουν μια διεπαφή, όπου συνδέουν τους αισθητήρες στο όχημα, το οποίο προηγουμένως μπορούσε να κινηθεί καθαρά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Έτσι λοιπόν με αυτή τη διεπαφή, τώρα το αμάξι κινείται με τη σκέψη!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έκανε πίσω η κυβέρνηση για ημιυπαίθριους


Την απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών για την καταβολή αναδρομικών ανταποδοτικών τελών, παρά την "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων χώρων, ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η αποστολή της σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό "διάλυση" η ΕΛΑΣ λόγω ΔΝΤ: "Έμεινε" από μοτοσικλέτες, περιπολικά και καύσιμα


Να κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα έχει ζητήσει το ΔΝΤ από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα το 20% των μοτοσικλετών τους να παραμένει ακινητοποιημένο και πολλοί να έχουν τοποθετηθεί σε πεζές περιπολίες, λόγω έλλειψης χρημάτων. Ακόμη 30 από τα 60 περιπολικά της Άμεσης Δράσης βρίσκονται για τους ίδιους λόγους εκτός λειτουργίας, ενώ η κρίση “χτύπησε” και τα υπηρεσιακά τηλέφωνα, περίπου 1.000 εκ των οποίων δε θα “ξανασηκωθούν”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Honda ανακάλεσε 700.000 οχήματα




Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακάλεσε 700.000 οχήματα σε όλον τον κόσμο, εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα στήριξης του κινητήρα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποίησε στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

Στην Ιαπωνία η ανάκληση αφορά 167.883 αυτοκίνητα δύο μοντέλων που κατασκευάστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2007 ως τον Νοέμβριο του 2009.

Στο εξωτερικό αφορά 525.000 οχήματα, μοντέλων Freed, Fit και City.

Ένα ελαττωματικό εξάρτημα προκαλεί το σβήσιμο του κινητήρα, μόλις το αυτοκίνητο έχει ξεκινήσει και στην χειρότερη περίπτωση ο κινητήρας δεν είναι δυνατόν να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκπρόσωπος της Honda διευκρίνισε πως, εξαιτίας αυτού του προβλήματος, υπήρξαν παράπονα από 72 κατόχους αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, αλλά δεν προκλήθηκε κανένα ατύχημα ούτε στη χώρα, αλλά ούτε και στο εξωτερικό.

Πηγή: AΠΕ –ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μπουκάλια και γιαούρτια υποδέχθηκαν τον Μπεγλίτη


Συνθήματα και μπουκάλια περίμεναν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, όταν έφτασε στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι.

Ο αναπληρωτής υπουργός είδε να του επιτίθενται φραστικά και να εκτοξεύονται γιαούρτια και μπουκάλια νερού προς το μέρος του, που όμως δεν βρήκαν στόχο.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και ο κ. Μπεγλίτης πήρε μια ντουντούκα και προσπάθησε να τους ηρεμήσει.

“Δεν ανέχομαι τραμπουκισμούς” είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας πως ο μόνος λόγος για τον οποίο τους επισκέφθηκε είναι για να τους διαβεβαιώσει ότι η ΕΑΒ θα παραμείνει δημόσια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Φωτιά ξέσπασε στο σπίτι του Δημάρχου του Δ. Κορινθίων


Πυρκαγιά ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο σπίτι του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού,στην περιοχή Αγιαννιώτικα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά προήλθε από το γκαράζ και όπως όλα δείχνουν και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να είναι εμπρηστική ενέργεια.

Στο σπίτι του Δημάρχου εκείνη την ώρα ήταν η οικογένεια του κ. Πνευματικού και του αδερφού του.

Αν οι πληροφορίες για εμπρησμό επιβεβαιωθούν τότε θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα το ερώτημα για το ποιος και γιατί θέλησε να κάνει ένα τέτοιο πράγμα ,βάζοντας σε κίνδυνο την οικογένεια του δημάρχου Κορινθίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πάνω- κάτω έρχονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα


Tα πάνω- κάτω έρχονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα (ΒΑΕ) µε την επικείµενη αναθεώρηση της σχετικής λίστας (την οποία δηµοσιεύουν ολόκληρη σήµερα «ΤΑ ΝΕΑ») και την έξοδο από αυτή περίπου 250.000 ασφαλισµένων. Σηµειώνεται ότι σήµερα σε σύνολοδύο εκατ. εργαζοµένων, οι 700.000 εργαζόµενοι - ασφαλισµένοι στο IKA σε 580 οµάδες ειδικοτήτων ανήκουν στα BAE. Τονίζεται ότι όσα επαγγέλµατα αποχαρακτηριστούν θα έχουν µείωση µισθών από 50 έως 250 ευρώ τον µήνα, θα επιβαρυνθούν µε 5 έτη εργασίας προκειµένου να συνταξιοδοτηθούν και θα έχουν µείωση στις συντάξεις τους έως 20%. Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει εντός των προσεχών ηµερών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πεντάωρη στάση εργασίας σήμερα σε Μετρό και ΗΣΑΠ


Νέα ταλαιπωρία αναμένει και αυτήν την εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει νέα σειρά κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο ψηφίζεται αύριο. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, με τον οποίο μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε στάση εργασίας αύριο οι εκπαιδευτικοί


Δίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 για την πρωινή βάρδια και από τις 2 έως τις 4 για την απογευματινή, εξήγγειλε για αύριο Τρίτη η ΟΛΜΕ.

Το μεσημέρι, στις 13:00, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η στάση εργασίας γίνεται ώστε οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ενα ποτήρι γάλα την ημέρα, τον καρκίνο κάνει πέρα


Τα παιδιά που πίνουν γάλα αντιμετωπίζουν ως και 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου στην ενήλικη ζωή τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία. Μάλιστα κατανάλωση μόλις 250 ml γάλακτος ημερησίως είναι αρκετή για να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στους όγκους του εντέρου, σημειώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Αmerican Journal of Εpidemiology». Οι επιστήμονες συμπληρώνουν ότι το «κλειδί» για την αντικαρκινική δράση του γάλακτος κρύβεται στην καθημερινή κατανάλωσή του επί αρκετά χρόνια κατά την παιδική ηλικία.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μαθητές που έπιναν γάλα κάθε ημέρα για τουλάχιστον τέσσερα ως έξι χρόνια αντιμετώπιζαν μειωμένες κατά 20% πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου αργότερα στη ζωή τους. Τα παιδιά που έπιναν καθημερινά γάλα για περισσότερα από έξι χρόνια εμφάνισαν μειωμένες κατά 40% πιθανότητες για καρκίνο στο έντερο.

Πηγή : ta nea

Διαβάστε Περισσότερα »

Κανονικά από Δευτέρα η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ


Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.
"Αναστέλλουμε, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις στον χώρο του ΙΚΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους ασφαλισμένους μας για τη φροντίδα και περίθαλψη που έχουν ανάγκη", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι σε "συνεχή συμπαράταξη με όλους τους χώρους, Νοσοκομειακούς γιατρούς, ελευθεροεπαγγελματίες, λοιπές επαγγελματικές ενώσεις και σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, θα προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε στην πράξη, αυτό το έκτρωμα του Νομοσχεδίου με προσφυγές, δράσεις και κινητοποιήσεις"
Παράλληλα, στις 23 Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ – ΓΕΣΣΕ με πανυγειονομική απεργία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διώκεται νομικά η "πόρτα" στα κέντρα διασκέδασης


Ως παραβατική συμπεριφορά στην οποία η αστυνομία δύναται να επέμβει αν υπάρξει καταγγελία χαρακτηρίζεται η απαγόρευση της εισόδου (η λεγόμενη πόρτα) σε μπαρ, ή γενικότερα σε κέντρα διασκέδασης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας που δημοσιεύτηκε και μέσω του ειδικού λογαριασμού της, στο twitter, η συγκεκριμένη πρακτική διώκεται και ποινικά και αστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

"Το θέμα αυτό στο γενικό του πλαίσιο, πρόκειται για ζήτημα, το οποίο εξετάζεται από την Αστυνομική Αρχή που θα κληθεί και θα επιληφθεί, ως συγκεκριμένο κάθε φορά συμβάν και με βάση τις εκάστοτε συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που θα της αναφερθούν ή θα διαπιστωθούν από την ίδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τρίτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς


Συνέχιση των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία αποφάσισαν τα συντονιστικά όργανα των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μεταφοράς για την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών στη Βουλή.

Την Δευτέρα μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι.

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ δεν θα κινηθούν, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 16:00 το απόγευμα πορεία προς την Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφόρησε το νέο single της Lady Gaga (vid)

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασίες συντήρησης στην Αθηνών-Κορίνθου


Εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στη Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου και συγκεκριμένα στο τμήμα από την Ιερά Οδό στο Δαφνί, έως τον κόμβο των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, θα εκτελούνται από αύριο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, μέχρι το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, από τις 7.30 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Οι εργασίες αφορούν αντικατάσταση ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών στην κεντρική νησίδα, ενώ κατά την εκτέλεσή τους θα καταλαμβάνεται προσωρινά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Βυτίνα και Ναύπλιο η Σύνοδος των Πρυτάνεων


Τη σύνοδο των πρυτάνεων και των προέδρων των διοικουσών επιτροπών των πανεπιστημίων της χώρας θα φιλοξενήσει, την επόμενη εβδομάδα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η σύνοδος, υπό την προεδρία του πρύτανη καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, θα διεξαχθεί 16 και 17 Φεβρουαρίου στην Βυτίνα Αρκαδία και 18, 19 και 20 Φεβρουαρίου στο Ναύπλιο.

Η τελική συνεδρία της συνόδου, παρουσία της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, θα γίνει στο Ναύπλιο, ενώ συνέντευξη Τύπου με τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις που θα ληφθούν, θα δοθεί στο ξενοδοχείο Ναυπλία Παλλάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Καλαμάτα


Πρόβλημα με τα σκουπίδια, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας καθώς ο εργολάβος που έχει αναλάβει εδώ και λίγους μήνες την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας δυσκολεύεται να βρει νόμιμο χώρο εναπόθεσης, ενώ διαθέτει συνολικά έξι φορτηγά τα οποία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του.

Ο δήμαρχος της πόλης εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απέδωσε ευθύνες στην πολιτεία, στην αιρετή περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση που δεν έχουν προχωρήσει όπως είπε- τον εθνικό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια του Προαστιακού


Αυξάνονται έως και κατά 40% τα εισιτήρια του προαστιακού σιδηροδρόμου από Δευτέρα.

Έτσι, τα εισιτήρια του ενός ευρώ αυξάνονται σε 1,4 ευρώ, ακολουθώντας την πολιτική του ΟΑΣΑ στις αστικές συγκοινωνίες.

Επίσης, τα εισιτήρια των 6 ευρώ αυξάνονται στα 8 ευρώ, ενώ η κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για τον Προαστιακό θα στοιχίζει 30 ευρώ, αντί 20 σήμερα.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι «τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραμένουν ως έχουν με μόνη διαφοροποίηση την 8λεπτη αύξηση, για τεχνικούς λόγους, του χρόνου διαδρομής τους στο τμήμα γραμμής Λιοσίων – Κιάτου». Έτσι, διαφοροποιούνται οι αναχωρήσεις και αφίξεις στους σταθμούς μεταξύ Θριασίου/Ασπρόπυργου – Κιάτου και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ασθενοφόρο παρέσυρε και σκότωσε πεζή στην Συκιά Κορινθίας


Τραγικό θάνατο βρήκε μια 72χρονη αλλοδαπή γυναίκα, χθές στη Συκιά Κορινθίας, όταν την στιγμή που διέσχιζε το δρόμο, παρασύρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με το ίδιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο οδηγός του ασθενοφόρου, ηλικίας 66 ετών, αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλο φαγοπότι με προμήθειες αποκαλύπτει πόρισμα στη ΔΕΗ


Μεγάλο φαγοπότι είχε στηθεί την περίοδο 2003 - 2009 στη ΔΕΗ, που πλήρωσε σε εργολάβους ποσά 4,2 εκατ. ευρώ για υλικά που σε τιµές αγοράς δεν κοστίζουν παρά 900.000 ευρώ. Δηλαδή τα 3,3 εκατ. ευρώ ήταν υπερτιµολογήσεις.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, την Παρασκευή, την περίοδο εκείνη η επιχείρηση κατέβαλλε για αγορές συστηµάτων ασφαλείας, όπως συναγερµοί, κλειστά κυκλώµατα παρακολούθησης, ασυρµάτους και µπαταρίες ποσά τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από την πραγµατική τους αξία.

Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει πόρισµα εσωτερικής έρευνας που διεξήγαγε η ?ΕΗ σχετικά µε 224 µικρές και µεγάλες εργολαβίες που έγιναν την εν λόγω περίοδο σε 21 κτήριά της στην Αττική.
Διαβάστε Περισσότερα »