Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Με μίνι πτυχιακές εργασίες η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Ρόλο-κλειδί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει από το 2014 ο καινούργιος θεσμός της ερευνητικής εργασίας, δηλαδή μίας μίνι πτυχιακής, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο που θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Παιδείας.

Προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές με τον νέο θεσμό, επικρατούσα σκέψη του υπουργείου είναι να προβλέπονται ερευνητικές εργασίες από την Α' Λυκείου, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Στη Β' και Γ' Λυκείου οι μαθητές θα κληθούν να παραδίδουν ένα μίνι ερευνητικό πρότζεκτ ανά τετράμηνο και η βαθμολόγησή του θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για την υλοποίηση των εργασιών, ορισμένες από τις οποίες θα μπορούν να είναι ομαδικές, θα ακολουθούν ανάλογη διαδικασία με αυτή που ακολουθείται στα πανεπιστήμια και σε αρκετά σχολεία της Ευρώπης.

Αυτό σημαίνει ότι μία εργασία για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία από διαφορετικούς τομείς γνώσης και διαφορετικά μαθήματα.

Στο τέλος οι μαθητές θα καλούνται να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην τάξη και η αξιολόγηση θα έχει πιθανότατα ανάλογη βαρύτητα με τη βαθμολογία των υπολοίπων μαθημάτων και θα γίνεται από επιτροπή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση για το μέλλον του Κορινθιακού Κόλπου


Συνάντηση με θέμα τη βιωσιμότητα της αλιείας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον Κορινθιακό Κόλπο

Σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη με θέμα τη βιωσιμότητα της αλιείας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον Κορινθιακό Κόλπο. Στην συνάντηση συμμετείχαν: ο κ. Γ. Παλαμάρης εκ’ μέρους της «Αλκυών» (Συνομοσπονδία οικολογικών οργανώσεων Κορινθιακού) και της ΣΠΟΑΚ (Συνομοσπονδία προστασίας και ορθολογικής ανάπτυξης Κορινθιακού), η κ. Α. Λάζου εκ’ μέρους της Greenpeace και οι βουλευτές Αθ. Λεβέντης και Ν. Τσούκαλης.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση ανέπτυξαν την πρότασή τους για τη δημιουργία θαλασσίων καταφυγίων στον Κορινθιακό Κόλπο και για ενδεχόμενες πρωτοβουλίες στήριξης της πρότασης από τους φορείς της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάνουν πίσω για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο


Εναλλακτικές λύσεις αναζητεί η κυβέρνηση για το ζήτημα της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.

Μία από τις προτάσεις συνδέει το φόρο με την τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ: Δηλαδή όσο αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ο φόρος στα καύσιμα θα υποχωρεί και αντιστρόφως, ώστε να διατηρείται σταθερή η τιμή που θα πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Η δεύτερη λύση που μελετά το οικονομικό επιτελείο, η οποία φαίνεται συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι να ακυρωθεί οριστικά η εξαγγελθείσα εξίσωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάκαραν το site του Mega


Το Mega υπέβαλλε μήνυση στο fimotro, γιατί σχολίαζε το ποιος από όλους στο πάνελ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων είναι "πιο φιλικά προσκείμενος" (για να το πούμε κόσμια) στην ελληνική κυβέρνηση.

Η Όλγα Τρέμη, Ο Παύλος Τσίμας, οΓιάννης Πρετεντέρης και ο Μανόλης Καψής ζητούσαν στην αγωγή αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση ύψους 4 εκατομμύριων ευρώ!

Λίγες ώρες αργότερα, ομάδα hacker κατέλαβε την ιστοσελίδα του καναλιού , οι οποίοι απαιτούσαν την απόσυρση της μήνυσης.

"Ανεξάρτητα από τα αν συμφωνούμε ή όχι με το blog, απαιτούμε να αποσυρθεί η αγωγή. Η τρομοκρατία των εξουσιαστών δε θα περάσει. Κάθε φορά που προσπαθείτε με οποιοδήποτε τρόπο να ποινικοποιήσετε τον λόγο, θα μας βρίσκεται μπροστά σας".

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συνελήφθησαν τσιγγάνοι για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ στο Ζευγολατιό


Χθες το μεσημέρι, στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού, στον καταυλισμό ROMA, συνελήφθησαν δύο αθίγγανοι, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα- συνεργοί τους, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού σηματοδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής Προαστιακού, βάρους δύο τόνων περίπου, τα οποία έφεραν την ένδειξη «ΟΣΕ» και είχαν κρύψει σε υπόστεγο μέσα στον καταυλισμό. Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση 19,5% στα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2010


Μείωση της τάξεως του 19,5% στα 557,9 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα μετά από φόρους κέρδη της ΔΕΗ το 2010, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Δευτέρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό τροχαίο στην Ε.Ο. Πύργου - Πατρών


Τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρα είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έγινε λίγο πρίν απο τις 9 το βράδυ στο 55ο χλμ της εθνικής οδού Πυργου - Πατρών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ΙΧ αυτοκίνητο που έβγαινε απο βενζινάδικο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Εκείνη την ώρα ερχόταν ένα τουριστικό λεωφορείο που συγκρούστηκε με το ΙΧ. Αμέσως μετά οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ Ζακύνθου που ερχόταν, σταμάτησε όταν είδε το ατύχημα. Πάνω του όμως έπεσε ένα άλλο ΙΧ που ακολουθούσε.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες απο τα οχήματα.

Απο αυτήν την απίστευτη καραμπόλα τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του πρώτου οχήματος που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου ενώ άλλα τρία άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρύτερα τραυματισμένα σε κέντρα υγείας της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογικά μέτρα "φωτιά" από το 2012


Στις αρχές του επόμενου μήνα θα παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην τρόικα τα νέα τσουχτερά φορολογικά μέτρα για την περίοδο 2012-2015. Αφορμή των νέων μέτρων η υστέρηση των φορολογικών εσόδων κατά τους πρώτους δυόμισι μήνες του 2011.

Τα νέα μέτρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
- κατάργηση και περιορισμόφοροαπαλλαγών
- νέα περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων της περιόδου 2000 – 2009
- κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά
- αύξηση των τελών κυκλοφορίας
- επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο
- μείωση των αφορολόγητων ποσών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπιρμπίλη: "ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φυσικό αέριο να παραμείνουν στο Δημόσιο"


Στην παρούσα φάση δεν ενδείκνυται η διάθεση πακέτου μετοχών της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των προγραµµατιζόµενων αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, η οποία τίθεται σαφώς υπέρ του να παραμείνουν τα δίκτυα τόσο της ΔΕΗ, όσο και της ΕΥΔΑΠ και του φυσικού αερίου, στον έλεγχο του Δημοσίου.

Σε συνέντευξή της στα “Νέα” (28/03), η κα Μπιρμπίλη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, τονίζει ότι δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί, αλλά “σε βασικά δίκτυα όπως αυτά του ηλεκτρισµού, των υδάτων και του φυσικού αερίου, είναι καλό ο έλεγχος να ανήκει στο Δηµόσιο ώστε όταν βγούµε από την κρίση να έχουµε µια στρατηγική υποδοµή, για να δηµιουργήσουµε την προοπτική της ανάπτυξής µας”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργιακό μπαράζ στην Υγεία


Aπεργιακό μπαράζ αρχίζει αυτή την εβδομάδα στο χώρο της Υγείας. Στις 29 και 30 Μαρτίου οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε πανελλαδική 48ωρη απεργία, την ώρα που σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά. Επίσης στις 30 Μαρτίου 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ΟΕΝΓΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αλλάζει η ώρα!


Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Έτσι, στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει την Κυριακή το κίνημα κατά των διοδίων


Επανέρχεται την Κυριακή το κίνημα κατά των διοδίων, σηκώνοντας τις μπάρες σε αρκετούς σταθμούς κατά μήκος των εθνικών οδών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, προγραμματίζονται συναντήσεις για το άνοιγμα των σταθμών στα εξής σημεία:

  • Αφίδνες –16:00
  • Γέφυρα Ρίου –12:00
  • Ελευσίνα (Αττική Οδός) – 16:00
  • Θήβα –16:00
  • Ισθμός Κορίνθου –16:00
  • Καβάλα, κόμβος Μουσθένης – 15:00
  • Λεπτοκαρυά – 15:00
  • Μακρυχώρι – 16:00
  • Μάλγαρα – 16:00
  • Μεταμόρφωση (Αττική Οδός) –16:00
  • Μοσχοχώρι – 16:00 (προσυγκέντρωση στις 15:20 στο Δημαρχείο Βόλου)
  • Μώλος –16:00
  • Νεστάνη –16:00
  • Πελασγία – 16:00
  • Πολύμυλος (Εγνατία Οδός) – 15:00
  • Πυργετός – 16:00
  • Ρίο – 12:00
  • Τραγάνα –16:00
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανοιχτά τα Μουσεία, οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μνημεία του Κράτους, την 25η Μαρτίου


Ανοιχτά θα είναι τα Μουσεία, οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μνημεία του Κράτους, την 25η Μαρτίου, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Όπως τονίζεται Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μνημεία και τα Μουσεία του Κράτους θα παραμείνουν ανοικτά κατά την επίσημη αργία της 25ης Μαρτίου 2011 με ωράριο λειτουργίας 08.30-15.00 (μονή βάρδια) και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή στελέχη του «Δεν Πληρώνω» ανοίγουν τα διόδια Νεστάνης και Κορίνθου


Την προσεχή Κυριακή 27 Μαρτίου στελέχη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στις 4 το μεσημέρι ανοίγουν τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο ανατολικής Πελοποννήσου.

Στην πρόσκληση για το άνοιγμα των διοδίων σημειώνουν ότι, «οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας. Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ» είναι ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής που δεν κάμπτεται και συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην εκποίησή της από την κυβέρνηση κατ' απαίτηση της τρόικας. Η επαίσχυντη τροπολογία Ρέππα περί «τροχαίας παράβασης», που υπαγορεύτηκε στην κυριολεξία από τις εταιρείες, καταργείται κάθε μέρα στην πράξη από χιλιάδες οδηγούς».

Πολίτες και φορείς της Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας θα ανοίξουν τα διόδια στη Νεστάνη και οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς, τα διόδια Κορίνθου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στα ΚΕΠ από τις 18/04 τα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου


Αρχίζει από τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου η κατάθεση δικαιολογητικών για την επιδότηση ενοικίου των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.Μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται αποκλειστικά στα ΚΕΠ ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του ΟΕΚ, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση με τον Γ. Ραγκούση ζητούν οι Περιφερειάρχες


Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση θα επιδιώξουν να έχουν την επόμενη εβδομάδα οι Περιφερειάρχες, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τον τρόπο εκλογής μελών στο συλλογικό όργανο της Ένωσης Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, στις αρχαιρεσίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Άνοιξη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδική κινητοποίηση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία


Σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, χωρίς πληρωμή των 5 ευρώ, στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Παράλληλα, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 31 Μαρτίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι γιατροί του ΕΣΥ. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Κάρολο Παπούλια


Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, θα συναντηθούν οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, σήμερα στις 14:30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι 13 Περιφερειάρχες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νέου θεσμού της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Στις 10:00 το πρωί θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), Προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρού, με κύριο θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος καθώς και τρέχοντα ζητήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερινή ώρα από την Κυριακή


Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δεν θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα σε όσους χρωστούν στους ΟΤΑ


Οι εφορίες δεν θα χορηγούν φορολογική ενημερότητα σε όσους φορολογούμενους έχουν οφειλές προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σύμφωνα με προσθήκη που κατατέθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο φορολογούμενος έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από την εφορία ή να πάρει επιστροφή φόρου και ταυτόχρονα έχει χρέος προς το δήμο του, τότε θα γίνεται συμψηφισμός, ενώ δεν θα παίρνει ενημερότητα, αν πρώτα δεν τακτοποιήσει την οφειλή του προς το δήμο.

Στην προσθήκη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ υποχρεωτικά θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις οφειλές που έχουν οι πολίτες προς αυτούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του «Συμφώνου για το ευρώ»


Συλλαλητήριο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα, Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας «στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο για το Ευρώ».
Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων και η ενότητα όλων των εργαζομένων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τη υιοθέτηση μιας δίκαιης Ευρωπαϊκής πολιτικής».
Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι της χώρας μας, μαζί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης αντιστεκόμαστε στο αντιλαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, στη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας».
Σε συγκέντρωση και πορεία προς τα Γραφεία της ΕΕ καλεί και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, εκτιμώντας πως «το Σύμφωνο για το ευρώ καταδικάζει σε αιώνια λιτότητα όλους τους λαούς της Ευρώπης, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαλύει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και παραχωρεί ακόμα πιο ευνοϊκή φορολογία στις δυνάμεις του κεφαλαίου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξι νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό


Στη διενέργεια διαγωνισμού για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων στην Εγνατία προχωρά την Τετάρτη 23 Μαρτίου η Εγνατία Οδός ΑΕ, με αρχικό στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους 70 έως 90 εκατ. ευρώ για τα πρώτα χρόνια και 150 εκατ. από το 2015. Η Εγνατία Οδός βρίσκεται στην τελική ευθεία για να εγκαταστήσει σε όλο το μήκος της έξι νέους σταθμούς διοδίων - πέραν αυτού που ήδη λειτουργεί στον Πολύμυλο της Κοζάνης - σε Ηγουμενίτσα, Γιάννινα, Γρεβενά, Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή.
Οι σταθμοί θα είναι συμβατικού τύπου και προσωρινοί μέχρι να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει πλήρως το ηλεκτρονικό διόδιο, με το οποίο η χρέωση θα γίνεται σε εξ ολοκλήρου διαφορετική βάση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η τιμολόγηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό θα έχει καταστεί πλήρως ηλεκτρονική το 2012. Μάλιστα, το «τηλε-διόδιο» της Εγνατίας θα είναι συμβατό με όλους τους αυτοκινητοδρόμους με διόδια της χώρας.
Πιέσεις της Ε.Ε.
Η λύση των προσωρινών σταθμών προέκυψε εξ ανάγκης, καθώς τα διόδια έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια και επειδή αυτό δεν συνέβη, η Ευρωπαϊκή Ενωση, που είχε χρηματοδοτήσει το έργο, έθεσε ζήτημα ανάκτησης των κοινοτικών πόρων, ύψους 3 δισ. ευρώ. Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι για τη συντήρησή αυτού του μεγάλου έργου χρειάζονται περίπου 70 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, ποσό που μέχρι σήμερα καλυπτόταν με δανεισμό, προκαλώντας δυσβάσταχτα βάρη στην εταιρεία.
Κατά 25% χαμηλότερα
Η τιμολόγηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό θα είναι κατά 25% χαμηλότερη από ότι ισχύει στους υπόλοιπους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, ενώ σύμφωνα με τους επιτελείς της Εγνατίας Οδού, ένα ποσό θα παρακρατείται για τη δημιουργία μικρών έργων σε όλη τη ζώνη επιρροής του νευραλγικού αυτοκινητοδρόμου.
Το έργο των προσωρινών σταθμών, που έχει προϋπολογιστεί στα 14 εκατ. ευρώ, αφορά στην προμήθεια υπηρεσιών για τη λειτουργία σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις που προβλέπονται από τον διαγωνισμό είναι η διάθεση προσωπικού για την είσπραξη των διοδίων, οι υπηρεσίες μεταφοράς, καταμέτρησης και κατάθεσης των εισπράξεων, οι υπηρεσίες καθαριότητας των σταθμών και η προμήθεια αναλώσιμων για την λειτουργία των σταθμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρίες ακόμη και στις παρελάσεις και απεργίες εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις


Το ενδεχόμενο νέων αντιδράσεων για τις συγχωνεύσεις σχολείων, ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων εν όψει της 25ης Μαρτίου, εξετάζουν οι εκπαιδευτικοί. Σε τρεις 24ωρες απεργίες, μία στις 30 Μαρτίου και δύο μέσα στον Απρίλιο, θα προχωρήσει η ΟΛΜΕ.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες σε δεκάδες σχολεία της χώρας, κυρίως σε Θεσσαλία, Αττική, Πελοπόννησο και Δ. Μακεδονία, οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους ή πραγματοποίησαν καταλήψεις.

Στην Τσαριτσάνη Λάρισας ορισμένοι μαθητές άρχισαν την Παρασκευή απεργία πείνας στο προαύλιο του σχολείου τους, ωστόσο, υπό την πίεση των γονέων τους αποφάσισαν το βράδυ του Σαββάτου να σταματήσουν. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το σχολείο τους.

Με τρεις 24ωρες απεργίες, μία στις 30 Μαρτίου και άλλες δύο μέσα στον Απρίλιο απαντά η ΟΛΜΕ στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Τη σχετική εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ επικύρωσαν το Σάββατο στη συνεδρίασή τους και οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειαστεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη μεταφορά των μαθητών λόγω συγχωνεύσεων και προχωρά σε εξορθολογισμό της διαδικασίας. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, τα τελευταία χρόνια οι μετακινήσεις των μαθητών είχαν γίνει πηγή αθέμιτου πλουτισμού για διάφορους επιτήδειους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστολή λειτουργίας εκδοτηρίων του Προαστιακού


Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το Σάββατο 19 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλεται η λειτουργία των εκδοτηρίων στους παρακάτω σταθμούς του Προαστιακού Αθήνας: Λεύκα, Ρέντης, Ρουφ, Ασπρόπυργος, Νέα Πέραμος, Κινέττα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναντήσεις επιχειρηματιών με διπλωμάτες


Με επιτυχία ολοκληρώνεται το πενθήμερο πρόγραμμα επίσκεψης των ξένων διπλωματών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου οι διπλωμάτες, αρχικά στο Αρχοντικό Καλτζιώτη στην Κάψια και στην συνέχεια στο Costa Nayarino στην Πύλο, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες της Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων (περίπου 140) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.300 κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των διακεκριμένων φιλοξενούμενων και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων αυτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδηλωση του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών


Το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών σας προσκαλεί στην ομιλία, που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, (Κλεισθένους 57, στο Κιάτο), την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011 και ώρα 7 μ.μ., από τον Χημικό, τ. Λυκειάρχη, Γυμνασιάρχη, Προϊστάμενο Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης,κ. Βασίλη Μυλωνά με θέμα:

«Η ζωή στην Κορινθία στα μισά του 20ού αιώνα».
«Εικόνες από το Μάτσανι – Κρυονέρι τη δεκαετία του 50».

Μια ευκαιρία να αναπολήσουμε οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πάνω από 8.000 οι νεκροί στην Ιαπωνία, βρέθηκε ραδιενέργεια σε τρόφιμα


Τους 8.133 φτάνει ο απολογισμός των ιαπωνικών αρχών για τους νεκρούς από το σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα, τη στιγμή όμως που αγνοούνται πάνω από 12.000 άτομα. Υψηλή, αν και σταθεροποιημένη, παραμένει η πίεση στον αντιδραστήρα 3 της πυρηνικής μονάδας στη Φουκουσίμα. Ραδιενέργεια έχει εντοπιστεί σε ιαπωνικά τρόφιμα που έχουν εξαχθεί στην Ταϊβάν. Μικρά «θαύματα» εξακολουθούν να συμβαίνουν όμως στην ταλαιπωρημένη χώρα, με δύο Ιάπωνες να ανασύρονται ζωντανοί από τα ερείπια εννέα ημέρες μετά την καταστροφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών


Ένας τόνος και 820 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από τις διωκτικές αρχές ύστερα από επιχείρηση για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος Ελλήνων και Αλβανών με διεθνή δράση, επιχείριση που πραγματοποιήθηκε σε Αττική και Λάρισα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και του γραφείου της DEA της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων είναι και ο οργανωτής και εγκέφαλος του κυκλώματος και έναν Αλβανό, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών τα ναρκωτικά σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και έπειτα από έρευνες εντόπισαν πριν από περίπου τρεις μήνες τον εγκέφαλο της σπείρας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φορτηγών και άλλων επιχειρήσεων στη Λάρισα, καθώς και έναν από τους άμεσους συνεργάτες του, τους οποίους παρακολουθούσαν στενά.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος, από την παρακολούθηση εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στη βιομηχανική περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, με περιεχόμενο τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μετασκευάζονται οι καρότσες των φορτηγών, όπου κατασκευάζονταν κρύπτες στο πάτωμα, ή στην οροφή, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επίσης, διαπιστώθηκε από τις έρευνες ότι οι δράστες προετοίμαζαν την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης για την Αγγλία και εντοπίστηκαν τα φορτηγά, που θα χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό αυτό.

Τπ Σάββατο, έγινε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, όπου σε δύο φορτηγά βρέθηκαν συνολικά ένας τόνος και 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Άλλα 620 κιλά βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο, στην αποθήκη, την οποία φρουρούσε ο Αλβανός οπλισμένος με καλάσνικοφ.

Εκτός από τον εγκέφαλο του κυκλώματος συνελήφθησαν τρεις οδηγοί και ο ενοικιαστής της αποθήκης στον Ασπρόπυργο. Κατασχέθηκαν συνολικά τα ναρκωτικά, τρία φορτηγά, το καλάσνικοφ του Αλβανού με γεμιστήρα 26 φυσιγγίων, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, 32.455 ευρώ, 1.125 λίρες Αγγλίας, 80 λίρες Σκωτίας, 12 κινητά τηλέφωνα και 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικά λουκέτο στη Φουκουσίμα


Κλείνει οριστικά ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα, σύμφωνα με δηλώσεις του ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιούκιο Εντάνο.

«Λαμβάνοντας υπόψη με αντικειμενικότητα την κατάσταση στο σταθμό, πιστεύω ότι είναι φανερό ότι ο σταθμός Φουκουσίμα Νταΐτσι δεν είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει», τόνισε ο αξιωματούχος.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι τεχνικοί της εταιρίας Tepco αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα Nο 2 του σταθμού της Φουκουσίμα.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Θανατηφόρο τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Τρίπολη


Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις άνθρωποι στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης. Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 79χρονος με κατεύθυνση προς Τρίπολη, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αντιθέτως κινούμενο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 63χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δυο οδηγών και της 52χρονης συνοδηγού του δευτέρου αυτοκινήτου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα δύο άτομα.

Για τα αίτια του δυστυχήματος, προανάκριση διενεργείται από την τροχαία Σπάρτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένος απανθρακώθηκε μέσα στο όχημά του


Λίγα λεπτά μέτα τις 7 χθες το απόγευμα όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 68χρονος εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα στη συνέχεια το αυτοκίνητο να τυλιχτεί στις φλόγες και ο οδηγός του να απανθρακωθεί μέσα σε αυτό!
Το γεγονός σημειώθηκε στο Αίγιο, στην οδό Όθωνος, κοντά στο γήπεδο του Παναιγειαλείου.Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και Εισαγγελέας και σύμφωνα με την αστυνομία, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για τροχαίο, αλλά για αυτοκτονία!
Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταλήψεις από μαθητές - Στάση εργασίας από καθηγητές


Σε δίωρες στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00 προχωρούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί –δάσκαλοι και καθηγητές- αντιδρούν στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Εν τω μεταξύ, για τον ίδιο λόγο, περισσότερα από 1.000 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, με μαθητές και γονείς να ζητούν από την υπουργό να πάρει πίσω την απόφαση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχημένη η συναυλία της "ΚΑΜΕΡΑΤΑ" στο Δήμο Βέλου Βόχας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου η εκπαιδευτική συναυλία της ΄΄ΚΑΜΕΡΑΤΑ΄΄ Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής στο χώρο του πρώην κινηματογράφου ΄΄ΑΜΟΡΕ΄΄ στο Ζευγολατιό, που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας.
Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαρίστησε την ΄΄ΚΑΜΕΡΑΤΑ΄΄ για την παρουσία της, δήλωσε την στήριξή του στο Μουσικό Σχολείο για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων που διοργανώνει και ανέφερε ότι θα στηρίξει και στο μέλλον τέτοιες πρωτοβουλίες.
Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλους τους παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Περιφερειακοί Σύμβουλοι, το Δ.Σ του Δήμου Βέλου Βόχας, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, πρώην Δήμαρχοι του Δήμου Βόχας και άλλοι τοπικοί παράγοντες.
Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης:
ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε (Επιχειρηματίες)
Ξενοδοχείο ONAR – Κοκκώνι
ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός Α.Ε (super market)
κ. Αθανάσιο Πισιμίση (Περιφερειακό Σύμβουλο)
κ. Ευθύμιο Κανελλόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο-Επιχειρηματία)
κ. Τάκη Μητσόπουλο (Επιχειρηματίας-ΦΑΡΜΑ Μητσόπουλος Α.Ε)
κ. Δημήτρης Παπακυριάκος (Επιχειρηματίας)
ΑΦΟΙ Βασιλείου- Βραχάτι (Επιχειρηματίες)
MC DONALDS Βέλου
Αντιδήμαρχοι Δήμου Βέλου Βόχας
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικοί Σύμβουλοι
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση ζωγραφικής του Σωκράτη Λαμπρόπουλου και της Ζωής Πυρίνης


Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των ζωγράφων Σωκράτη Λαμπρόπουλου και της Ζωής Πυρίνης, θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Κορίνθου το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 19:30 .
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ρυθμίζονται τα χρέη των ΟΤΑ


Ρύθμιση για τις οφειλές των δήμων και των περιφερειών φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία γενικών διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών σε κάθε υπουργείο, ενώ παρατείνονται οι συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών με λεωφορεία.

Αρμόδιο για τη ρύθμιση οφειλών είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ στην ίδια διαδικασία μπορούν να ενταχθούν Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των ΟΤΑ και των Περιφερειών, οι Σύνδεσμοι ΟΤΑ, οι Δημοτικές εν γένει Επιχειρήσεων, με οικονομική αδυναμία ομαλής εξυπηρέτησης των οφειλών τους, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. Κοινωφελούς χαρακτήρα, Δημόσιοι Οργανισμοί, Δημόσιες Επιχειρήσεων, Φιλανθρωπικών και άλλων Κοινωφελών Ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις, δηλαδή κεφάλαιο, τόκοι, τόκοι υπερημερίας, και λοιπές επιβαρύνσεις, ενώ δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών αυτών με συνομολόγηση νέου δανείου για το σκοπό αυτό.

Η διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών τους μπορεί να παρατείνεται μέχρι τα 25 έτη από την ημερομηνία της παρούσας ρύθμισης, ενώ οι όροι και το επιτόκιο θα ρυθμίζεται από το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, οι οφειλές μπορούν να εξοφληθούν και με συνομολόγηση νέου δανείου από το Τ.Π.Δ. με διάρκεια μέχρι τα 25 έτη από την συνομολόγηση.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη και για τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο φοίτησης. Συγκεκριμένα, παρατείνεται η ισχύουσα μεταβατική ρύθμιση μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα μεταφοράς. Το σύστημα μεταφοράς των μαθητών ήταν μέχρι σήμερα ευθύνη των νομαρχιών, ενώ δεκάδες προβλήματα είχαν παρατηρηθεί στις συμβάσεις με αποτέλεσμα να διακόπτεται κατά καιρούς η μεταφορά των μαθητών. Με το νέο σύστημα ευθύνη για τη μεταφορά μαθητών θα περάσει στους δήμους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χασισοφυτεία και αρχαία σε αγρόκτημα στη Νεμέα


Για αρχαία έψαχναν –και βρήκαν- οι αστυνομικοί στο αγρόκτημα ενός 32χρονου υπόπτου για αρχαιοκαπηλία στην Αρχαία Νεμέα Κορινθίας, σε… χασισοφυτεία έπεσαΣ και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων! Έτσι, τύλιξαν τον ιδιοκτήτη σε μια… κόλλα χαρτί και τον έστειλαν με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες ότι ο 32χρονος είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα και έκαναν έφοδο στο αγρόκτημά του. Σε μια αποθήκη που υπήρχε μέσα, ανακάλυψαν τέσσερεις πήλινους αμφορείς, ένα πήλινο αγγείο, πλήθος από κομμάτια σπασμένων αμφορέων και αγγείων που, σύμφωνα με την εκτίμηση υπαλλήλου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας χρονολογούνται στην εποχή της Μυκηναϊκής Περιόδου.

Γύρω από την αποθήκη, όμως, υπήρχε ένα ολόκληρο… δάσος από χασισόδεντρα που είχε φυτέψει ο δράστης! Συνολικά, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξερίζωσαν 179 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ενώ σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του 32χρονου βρήκαν και 460 σπόρους κάνναβης! Τα αρχαία παραλήφθηκαν από την Εφορία Αρχαιοτήτων που θα μεριμνήσει για την ακριβή χρονολόγησή τους και θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον τόπο προέλευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »