Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οι πιο άσχημες γυναίκες του κόσμου!


Και πριν αναφωνήσετε: ''υπάρχουν και χειρότερες'' ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες γυναικών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...







Διαβάστε Περισσότερα »

10 πράγματα που θέλει ο άντρας από μία γυναίκα


Αλήθεια τι πραγματικά ζητάει ένας άντρας από μία γυναίκα; Δείτε εδώ τα 10 πράγματα που ζητάει το αρσενικό σε ένα "καλό" θυληκό


1. Εκείνος θέλει μια σχέση που η καλή επικοινωνία είναι δεδομένη:

Μην νομίζεις πως σε προτιμά κρυψίνους, να καταπιέζεις τα θέλω σου. Ίσα ίσα, που μέσα στη σχέση σε προτιμά ειλικρινή, να λες τι θες κι όχι να μαζεύεις παράπονα για να σκάσεις και να τον σκάσεις. Καλή επικοινωνία σημαίνει μιλάμε ανοιχτά για ό,τι μας απασχολεί, καλό ή και κακό (ειδικά τα δύσκολα θέματα τα αγόρια τα αποφεύγουν και τα κορίτσια τα φέρνουν στο τραπέζι συζητήσεων πλαγίως).Προσοχή: όταν μιλάμε για επικοινωνία, αυτή πρέπει να γίνεται με όρους διαλόγου. Το να ξεκινάς τον εξάψαλμο, φυσικά και τον ωθεί να κλείσει τα αυτιά του σε κάθε σου ανάγκη.

2. Εκείνος θέλει στο πλευρό του μια γυναίκα ανεξάρτητη και γεμάτη αυτοπεποίθηση

Ναι, θέλει να κάνετε πράγματα μαζί. Ναι, θέλει να ζητάς τη γνώμη του πάνω σε κάτι που σε απασχολεί. Αυτό δεν σημαίνει πως το σχήμα σιαμαίοι του ταιριάζει. Αυτό που ζητά είναι να διατηρήσετε την διαφορετική σας ταυτότητα, να συνεχίσει δηλαδή να κάνει (και να κάνεις φυσικά) τα πράγματα που συνηθίζατε προτού γνωριστείτε.
Προσοχή: το σχήμα στο οποίο εκείνος κάνει ό,τι θέλει με τους φίλους του κι εσύ οργανώνεις τη ζωή σου γύρω από το πρόγραμμά του ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. Κάπου θα σου βγει ένα παράπονο, κάπου θα κουραστεί να σε βλέπει να μιζεριάζεις, κάπου θα το χάσετε το τρένο.

3. Εκείνος θέλει να του μιλάς ανοιχτά για ό,τι σε απασχολεί

Το να του δίνει ρόλο μάντη που πρέπει να διαβάσει τα μηνύματα που στέλνεις και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, είναι ότι χειρότερο. Έτσι, μέσα από τέτοιες παρεξηγήσεις, αρχίζουν οι μεγαλύτεροι καυγάδες σε ένα δεσμό. Μην τον κατηγορείς διαρκώς – που δεν έπλυνε τα πιάτα, που δεν προχωράει η σχέση σας, που ξέχασε να σε πάρει τηλέφωνο- πάρε στα χέρια σου τα θέλω σου και έκφρασέ τα. Αν κι εκεί παίξει τον κωφό, τότε μάλλον η σχέση αυτή δεν πάει πουθενά.Προσοχή: άσε τα τερτίπια και τους πλάγιους τρόπους για να τον παγιδεύσεις σε μια σχέση. Μίλα ανοιχτά για όσα θέλεις, κι αυτό θα το εκτιμήσει σίγουρα.

4. Εκείνος θέλει να υπάρχει και λίγο χιούμορ στη σχέση

Τα πολύ σοβαρά και παρεξηγησιάρικα κορίτσια, τα τρώει η μαρμάγκα. Εκείνος θέλει να έχει δίπλα του ένα κορίτσι αληθινό, που και θα γελάει, και λάθη θα κάνει και το χαβαλέ της και θα δεχτεί και ένα σχόλιο παραπάνω, χωρίς να πιάνεται από λέξεις. Όχι, δεν σε θέλει σούπερ μοντέλο αλλά αντίθετα λατρεύει τα πιασίματά σου. 'Όχι, δεν θέλει να περάσει καλά και να σε αφήσει. Αντίθετα, θέλει να δει πόσο ταιριάζετε για να δεις αν μπορεί να προχωρήσει!Προσοχή: μην συγχέεις το χιούμορ με την διαρκή πάλη ανάμεσά σας. Άλλο να πειράζεστε χαριτωμένα διαρκώς, άλλο να κάνετε κακεντρεχή σχόλια ο ένας για τον άλλο.

5. Εκείνος θέλει να πιστεύει στη σχέση και στην πίστη σου σε εκείνον

Η εμπιστοσύνη στη σχέση, όσο κι αν φαντάζει εξωπραγματικό, είναι και για εκείνον πολύ σημαντική. Η δέσμευση (εφόσον την πάρει απόφαση) είναι για τον καλό σου θεμέλιος λίθος, για αυτό το πράγμα που έχετε μαζί.Προσοχή: πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να το παίξουμε άνετες στη σχέση ή να τον κάνεις να ζηλέψει, καταλήγεις να γκεμίζεις τα θεμέλια της σχέσης σας και της εμπιστοσύνης που σου όχι. Μην νομίζεις πως όλα είναι μάταια: όχι, δεν είναι σίγουρο πως θα σε απατήσει!

6. Εκείνος θέλει να ξέρεις πως να τον περιποιηθείς

Τη σήμερον ημέρα, με εσένα να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και να έχεις να διαχειριστείς χιλιάδες πράγματα, ο ρόλος του άντρα αφέντη έχει χαθεί ανεπιστρεπτί. Ο καημένος και σε σκέφτεται και ξέρει ότι κουράζεσαι. Έλα όμως που θέλει να τον περιποιείσαι και λίγο. Ένα χάδι, ένα ωραίο φαγητό, ένα πλυμένο και σιδερωμένο πουκάμισο, είναι πράγματα μικρά αλλά αρκετά για να κολλήσει μαζί σου.

Προσοχή: δεν χρειάζεσαι να μεταμορφωθείς σε σούπερ γούμαν για να του δείξεις ότι τα μπορείς όλα. Κάνε το καλύτερο δυνατό αλλά μην το παρακάνεις. Αν είσαι σούπερ θηλυκό και στο δρόμο (ειδικά μετά από μια πρόταση γάμου) τα φορτώσεις όλα στον κόκορα, θα τον κάνεις να τρέχει με ελαφρά πηδηματάκια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στα ταξί


Συγκεκριμένα, τροποποιούνται οι συντελεστές ταξί ανά 1.000 κατοίκους ως έξης:

- Στην Αθήνα ο βασικός συντελεστής ορίζεται σε 3 και όχι 2,5 ανά χιλίους κατοίκους, με δικαίωμα αύξησής του κατά 0,5. Δηλαδή, τα ταξί θα μπορούν να φτάσουν τα 3,5 ανά 1.000 κατοίκους. Σήμερα, υπολογίζονται σε 4 ανά 1.000 κατοίκους στην Αττική, κάτι που συνεπάγεται ότι στην Αθήνα δεν θα εκδοθούν άλλες άδειες.

- Στην Θεσσαλονίκη, ο συντελεστής ορίζεται σε 1,8 με δικαίωμα αυξησής του κατά 0,7, ούτως ώστε να αγγίξει τα 2,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός από τον οποίο οριακά ίσως θα μπορούσαν να προκύψουν λίγες νέες άδειες.

- Στην περιφέρεια ο συντελεστής ορίζεται σε 1,5, με δικαίωμα αύξησής του κατά 0,5, για να φτάσει τα 2 ταξί ανά 1.000 κατοίκους. Σε αυτήν την περίπτωση, εκτιμάται ότι μπορούν να εκδοθούν κάποιες νέες άδειες ανάλογα με την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο περιφερειάρχης θα μπορεί να προσαυξάνει τον βασικό συντελεστή από 0,10 έως 0,50 για την Αθήνα, από 0,50 έως 0,70 για την Θεσσαλονίκη και από 0,10 έως 0,50 για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, το νομοσχέδιο θέτει ως κατώτατο όριο τον συντελεστή 1,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους και, μάλιστα, δεν επιτρέπει ποτέ να είναι μικρότερο από το εν λόγω ποσοστό.

Επίσης, με απόφαση υπουργού Υποδομών, κάθε δύο χρόνια θα μπορεί να επανακαθορίζεται ο βασικός συντελεστής ταξί ανά 1.000 κατοίκους. Δηλαδή, οι σημερινές αλλαγές θα μπορούν, θεωρητικά, να ανατραπούν το 2014.

Κάθε Ιανουάριο οι περιφερειάρχες θα προχωρούν σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση νέων αδειών ή την μετατροπή των υφισταμένων σε ειδικής μίσθωσης.

Οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο δίνουν περισσότερο μεταφορικό έργο στους αυτοκινητιστές ταξί σε Πάτρα (δημοτικές ενότητες Πατρών, Ρίου, Παραλίας, Μεσσάτιδος, Βραχνέϊκων), Αίγιο (δημοτικές ενότητες Αιγίου, Διακοπτού, Συμπολιτείας), Κέρκυρα(δημοτικές ενότητες Κερκυραίων, Αχιλλείων, Φαιάκων) και σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, περιοχές που αντιμετωπίζονται πλέον ως ενιαίες διοικητές μονάδες. Αυτή η πρόνοια εκτιμάται ότι θα προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών και των αγοραίων ταξί, όπως ήδη γίνεται στην Κρήτη.

Για την φορολόγηση της μεταβίβασης αδειών θα ισχύουν οι κείμενες διατάξεις, έως ότου εκπονηθεί νέος νόμος. Επίσης, θα χορηγηθεί μέρος των νέων αδειών, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και γονείς με παιδιά με αναπηρία άνω του 67%.

Ακόμη, σε ότι αφορά τα ταξί ειδικής μίσθωσης θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε ενεργούς αυτοκινητιστές:

- Τουλάχιστον 100 άδειες ειδικής μίσθωσης στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 30 θα πρέπει να έχουν δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ

- Τουλάχιστον 50 άδειες ειδικής μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι 15 με δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ

- Τουλάχιστον 10 άδειες σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα, εκ των οποίων οι τρεις με δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ

Εάν δεν καλυφθεί η προσφορά των εν λόγω αδειών από υφιστάμενους αυτοκινητιστές, που προθυμοποιούνται να μετατρέψουν τις άδειές τους από κανονικές σε ειδικής μίσθωσης, τότε θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να τις αποκτήσουν.

Τα κριτήρια για την έκδοση νέων αδειών θα είναι:

- Ο συγκοινωνιακός ιστός εκάστης διοικητικής μονάδας

- Οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, σε συνδυασμό με τον βαθμό καλύψεώς του από τα ΜΜΜ και της δυνατότητας μεταφοράς του με ιδιωτικά μέσα

- Η αποφυγή υπέρμετρης συγκοινωνιακής επιβάρυνσης

- Ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων κατ' έτος και ο μέσος όρος ιδιοκτησίας ΙΧ

- Το ποσοστό των οχημάτων τεχνολογίας EURO V και νεώτερης

Τελικώς, απεσύρθη η διάταξη που επέτρεπε σε πενταθέσια οχήματα να είναι ειδικής μίσθωσης, τα οποία θα είναι τουλάχιστον έξι θέσεων.

Επίσης, μειώθηκε το ανώτατο όριο κατοχής αδειών από 10% σε 5% στην επαρχία και από 5% σε 3% στις μεγάλες πόλεις.

Ακόμη, τα ταξί με κυβισμό έως 1950 κυβικά θα αποσύρονται στα 15 χρόνια, ενώ τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα στα 18 χρόνια. Στην επαρχία θα αποσύρονται στα 20 χρόνια και σε διοικητικές μονάδες με λιγότερους από 3.000 κατοίκους στα 24 έτη.

Επίσης, το νομοσχέδιο επιτρέπει στα αυτοκινητιστές να υπογράφουν συμβάσεις ολικής ή μερικής μίσθωσης του αυτοκινήτου με το δημόσιο και με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, με προκαθορισμένο κόμιστρο.

Ακόμη, οι λιμουζίνες, ο κλάδος των οποίων «απελευθερώθηκε» αθορύβως, δεν χαρακτηρίζονται τελικά ως ταξί ειδικής μίσθωσης.

Ρυθμίσεις στις τηλεπικοινωνίες

Οι τροποποιήσεις του υπουργού Υποδομών επεκτείνονται και στις διατάξεις των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, όπου «μαλακώνει» μία εξαιρετικά σημαντική διατύπωση στο νομοσχέδιο, η οποία δίνει το δικαίωμα στην ΕΕΤΤ να προχωρά σε λειτουργικό διαχωρισμό επιχειρήσεων με σημαντική ισχύ στην αγορά, όπως ο ΟΤΕ.

Έτσι, όταν η ΕΕΤΤ διαπιστώσει αποτυχίες στην λειτουργία του ανταγωνισμού στην χονδρική αγορά, μπορεί να «σπάσει» τις δραστηριότητες χονδρικής σε ανεξάρτητη επιχειρησιακή μονάδα. Ωστόσο, ενώ η προηγούμενη διατύπωση ήταν «χονδρική παροχή προϊόντων πρόσβασης», η νέα έγινε «χονδρική παροχή ορισμένων αγορών προϊόντων πρόσβασης». Δηλαδή, (θεωρητικά πάντα) μικραίνει την «δαγκάνα» της ΕΕΤΤ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης, το υπουργείο Υποδομών βάζει «μπλόκο» στην φορητότητα της τηλεφωνίας, σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει τους λογαριασμούς του, των επιδοτήσεων συμπεριλαμβανομένων.

Ακόμη, το νομοσχέδιο φέρνει μικρές τροποποιήσεις, κυρίως επί των διατυπώσεων, στις διατάξεις για τα Δημόσια έργα και τον Κώδικα Απαλλοτριώσεων.

«Προστασία» στα βυτιοφόρα

Στο μεταξύ, σε τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Βορίδης, προβλέπεται ότι οι «άδειες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν. 3887/2010 », δηλαδή τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, «δεν μπορούν να μετατραπούν σε άδειες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και θερμής ασφάλτου» έως τις 27 Ιανουαρίου 2020.

Ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύει για τις άδειες ΦΔΧ που τίθεται σε κυκλοφορία στο όνομα μεταφορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν, σύμφωνα με τον Ν.3887/2010 και διαθέτουν Άδεια Οδικών Μεταφορών. Πρόκειται για διάταξη, την ύπαρξη της οποίας κατήγγειλε την Πέμπτη η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), μιλώντας για αδικία και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Επίσης, η τροπολογία προβλέπει ότι «φορτηγά δημόσιας χρήσης, που κυκλοφόρησαν μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν.3887/2010 μπορούν να αντικαθίστανται με φορτηγά μεγαλύτερου ή μικρότερου μικτού βάρους», με την καταβολή για το επιπλέον ύψος

Αλλαγές σε πρατήρια καυσίμων και ΚΤΕΟ

Η ίδια τροπολογία περνάει μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως η μείωση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης του κοινού, στα 30 μέτρα αντί των 80, όπως ισχύει σήμερα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι με αυτή την ρύθμιση η χώρα μας θα αποφύγει και καταδίκη της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την Κομισιόν.

Επίσης, ο κ. Βορίδης αντικαθιστά την διαπίστευση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) των ΚΤΕΟ με την απλούστερη πιστοποίηση με πρότυπο ISO 9001, παρέχοντας μεταβατική περίοδο, αλλά και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, διχασμό στην αγορά των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Τέλος, το νομοσχέδιο:

- «Μαλακώνει» τα πρόστιμα στα ΚΤΕΟ για παραβάσεις του νόμου.

- Κάνει «δωράκι» στα σχολικά λεωφορεία, καθώς επεκτείνει την απόσυρσή τους από τα 23 στα 27 έτη, εξομοιώνοντάς τα με τα υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία. Σημειωτέον ότι ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία θα αποσύρονται στα 27 έτη, σύμφωνα με ρύθμιση που υπάρχει στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου.

- Εισάγει την αρχή της αμοιβαιότητας στις διεθνείς λεωφορειακές γραμμές Ελλάδας - Αλβανίας, καθώς η απελευθέρωσή τους λειτούργησε εις βάρος των Ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες αποσύρθηκαν από την διαδρομή, με εξαίρεση το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Έτσι, κατόπιν μελέτης, θα καθοριστεί η βιώσιμη και ισομερής εκμετάλλευση, κατά 50%-50%, μεταξύ των δύο χωρών.


Πηγή: tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στο «θρίλερ» του ταξί


Δέκα μήνες μετά το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του κ. Δ. Ρέππα και εννέα από την μεγάλη ανατροπή του κ. Ι. Ραγκούση, η υπόθεση της «απελευθέρωσης» του ταξί ολοκληρώνεται πια από τον νυν υπουργό Υποδομών, κ. Μ. Βορίδη, με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε την Παρασκευή από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΕΟ κ. Βορίδης, καταθέτοντας βελτιώσεις, αλλά και τροπολογία, προχώρησε σε αλλαγή των συντελεστών, που θα λαμβάνονται υπόψη για την έκδοση νέων αδειών ταξί, βάζοντας την τελευταία «πινελιά»στο πολυνομοσχέδιο για τα ταξί, τις τηλεπικοινωνίες και τα δημόσια έργα, πριν αυτό φτάσει στην ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών συμπεριέλαβε νέα άρθρα στο σχέδιο νόμου, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις της αγοράς, ενώ έφερε και διατάξεις που «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας και θα συζητηθούν.
newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγινε δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθoυ κατά της ΔΕΗ


Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30-3-2012 έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Υπηρεσίας κα Μουζάκη, η αίτηση περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθπυ κατά της ΔΕΗ, με την οποία απαγορεύεται η διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως σε συμπολίτες μας που αδυνατούσαν να καταβάλουν το ΕΕΤΗΔΕ, γνωστό ως «χαράτσι», η οποία αίτηση συντάχθηκε και υποστηρίχθηκε από τα μέλη της ομάδας εργασίας του Συλλόγου μας.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 31.3.2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Αθ. Νικολόπουλος Παναγιώτα Επιβατινού
korinthostv.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Η προκλητική διαφήμιση της Madonna! (video)


Η «σελίδα 6» της New York Post της πιο διάσημης κι έγκυρη gossip σελίδας στα αμερικάνικα media γράφει ότι οι υπεύθυνοι του καναλιού ABC έφριξαν όταν είδαν τη διαφήμιση της Madonna για το άρωμα της «Truth or Dear». Πιέζουν τη διαφημιστική εταιρία να επεξεργαστεί ψηφιακά το βίντεο και να μεγαλώσει το σουτιέν και τον κορσέ της Μαντόνα, ώστε να καλυφθεί το μπούστο και τα οπίσθιά της θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά προκλητικό για το κανάλι.


Το ABC αποφάσισε να προβάλλει τη διαφήμιση τις βραδινές ώρες ώστε να μην έχει πρόβλημα από τυχόν αντιδράσεις γονέων, κηδεμόνων και λοιπών ενδιαφερομένων. Το βίντεο που βλέπετε είναι το κανονικό που διέρρευσε στο ίντερνετ πριν υποστεί την ψηφιακή «λογοκρισία».

Οι Αμερικανοί έχουν άλλες προτεραιότητες στις ανησυχίες τους. Ανησυχούν για την «ηθική υγεία» των παιδιών τους. Εμείς πάλι ανησυχούμε για το τι θα βλέπαμε αν η διαφήμιση ήταν έγχρωμη, χωρίς «καλλιτεχνικό φλουτάρισμα» και τα εφέ.

Πηγή: kamarinia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδόν 2000 άτομα στη "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ


Τις 1.918 έφτασαν οι προσαγωγές αλλοδαπών το τελευταίο τριήμερο κατά τις επιχειρήσεις «σκούπα» που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Συνολικά συνελήφθησαν 420 άτομα, από τα οποία τα 186 για διάφορα αδικήματα όπως ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις και 234 άτομα για διοικητική απέλαση, καθώς δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας στο κέντρο θα είναι πλέον καθημερινοί.

Πηγή: newspost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γάιδαρος σε ιστοσελίδα για μεταχειρισμένα οχήματα


Μια αγγελία διαφορετική από τις άλλες δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα, όπου συνήθως αγοραστές ψάχνουν για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.Ένας αγρότης από την Ξάνθη, λόγω αλλαγής επαγγέλματος, αποφάσισε να ξεφορτωθεί το γαϊδουράκι του, ψάχνοντας για υποψήφιο αγοραστή.
Έδωσε με χιούμορ τα στοιχεία του προς πώληση γάιδαρου και η αγγελία του δημοσιεύθηκε. Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, πρόκειται για μοντέλο (!) του 2005, χρώματος μαύρου και δεν καίει καύσιμο.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί το τιμόνι του αυτοκινήτου αλλάζει θέση ανάλογα με τη χώρα που είστε; Η απάντηση παρακάτω...


Όλοι μας έχουμε συνηθίσει το τιμόνι από την αριστερά πλευρά του αυτοκινήτου και μας φαίνεται παράξενο όταν σε ορισμένες χώρες το έχουνε από δεξιά. Και όποτε πηγαίνουμε σε αυτές τις χώρες μας φαίνεται παράξενο και γελάμε ή μας πατάνε!

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Πού έχει τις ρίζες της αυτή η παραξενιά;

Σε μερικές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο και την Αγγλία, οδηγούν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και το τιμόνι βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινήτου.

Μαθαίνουν και καλλιεργούν την οδηγική αντίληψη με γνώμονα αυτήν την κατάσταση. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μαθαίνατε πως το όλο θέμα έχει τις ρίζες του πολύ πριν δημιουργηθεί ακόμα και η ιδέα της μηχανής εσωτερικής καύσεως;

Οδήγηση αριστερά ή δεξιά

Και φυσικά μιλάμε για την περίοδο του Μεσαίωνα! Μεταφερόμαστε μέσα στο σώμα ενός τυπικού ιππότη, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδεύονται στο σπαθί κρατώντας το με το δεξί χέρι. Οπότε μένει «άδειο» και εύκαιρο για την ασπίδα το αριστερό! Παίρνουμε λοιπόν τα όπλα και τον εξοπλισμό μας, καβαλάμε το περήφανο άλογό μας και ξεκινάμε να σφαγιάσουμε τον δράκο που κρατάει όμηρο την ωραία κοπελιά!

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου όμως διασταυρωνόμαστε με κάποιον άλλον ιππότη. Έχοντας λοιπόν την ασπίδα στο αριστερό μας χέρι φροντίζουμε να έχουμε καλή άμυνα, μιας και δεν ξέρουμε το ποιόν του, αν είναι εχθρός ή σύμμαχος!

Οπότε προφυλάσσοντας τα νώτα μας και με το χέρι στη λαβή του σπαθιού τον προσπερνάμε από τα δεξιά προτάσσοντας τη ασπίδα μας!

Ωραία με αυτήν την κατάσταση. Αλλά τι γίνεται με την Κύπρο και την Αγγλία; Γιατί οδηγούν όπως λένε στην Ελλάδα, «ανάποδα» (αριστερά αντί για δεξιά); Μέναν ακάλυπτοι οι μαχητές μας; Όχι!

Αν παρατηρήσετε, από την άλλη μεριά του δρόμου (αριστερά) οδηγούν σε νησιωτικές μόνο χώρες και το τιμόνι είναι δεξιά. Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία... Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ναυσιπλοΐα!

Μιας και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των εν λόγω χωρών με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν η θάλασσα και τα πλεούμενα της.

Όταν λοιπόν δύο καράβια διασταυρώνονταν, φρόντιζαν οι καπετάνιοι να περνάνε από την αριστερή πλευρά τους, από όπου και μπορούσαν και έλεγχαν (ήταν έτσι φτιαγμένα) τις αποστάσεις ανάμεσα στις καρίνες!

Και όμως, δύο διαφορετικές αιτιολογίες για κάτι τόσο κοινό και αυτονόητο!

Έτσι λοιπόν υιοθετήθηκαν αυτά και στα αυτοκίνητα - τιμόνια, στους δρόμους και στις λωρίδες οδήγησης.

Γι' αυτούς τους λόγους σε κάποια μέρη του κόσμου το τιμόνι του αυτοκινήτου βρίσκεται δεξιά και οδηγούν στις αριστερές λωρίδες, ενώ σε κάποια άλλα γίνεται το αντίστροφο.

Και τελικά φαίνεται πως όλοι οδηγούμε....ανάποδα.

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μυρμήγκια αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την τροφή που τρώνε!


Το φαγητό που τρώμε φαίνεται στην εικόνα που έχουμε! Αυτό ισχύει με τους ανθρώπους αλλά, όπως, φαίνεται, ισχύει επίσης και στα έντομα, και πιο συγκεκριμένα στα μυρμήγκια. Με λίγα λόγια, η τροφή που καταναλώνουν χρωματίζει ανάλογα και το στομάχι τους (εκτός από το να τη γεμίζει, βέβαια!).

Ο επιστήμονας Mohamed Babu από την Ινδία δεν πίστευε στα μάτια του όταν η σύζυγός του τού έδειξε μια μέρα ένα κατάλευκο μυρμήγκι να πίνει μερικές σταγόνες γάλα που είχαν πέσει στο δάπεδο της κουζίνας!

Πολύχρωμα μυρμήγκια εν δράσει...

Αμέσως του ήρθε μια ιδέα: Γέμισε διάφορα δοχεία με χρωματιστή ζάχαρη, τα τοποθέτησε σε διάφορα σημεία του κήπου, πήρε τη φωτογραφική μηχανή και... περίμενε! Εκατοντάδες έντομα πλησίασαν δειλά δειλά το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε περιεχόμενο και άρχισαν να τρώνε. Το αποτέλεσμα;

Σε πολύ λίγο χρόνο τα... στομάχια τους χρωματίστηκαν στην ίδια απόχρωση του υγρού που κατανάλωσαν! Έτσι μια «στρατιά» από πολύχρωμα μυρμήγκια αποτέλεσαν το θέμα της συλλογής των φωτογραφιών που βλέπετε.

Πολύχρωμα μυρμήγκια εν δράσει...

«Για σκεφτείτε να μετακινούνταν τα μυρμήγκια από το ένα χρώμα στο άλλο! Τότε το στομάχι τους θα είχε πολύχρωμες ραβδώσεις και πολλούς νέους συνδυασμούς χρωμάτων», λέει ο Ινδός επιστήμονας...

perierga.gr - Πολύχρωμα μυρμήγκια εν δράσει...

Πηγή: arvila.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυφύλακας, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Παρασκευής ένας από τους κρατουμένους που είχαν μεταχθεί από δύο αστυνομικούς στα Δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων, κατάφερε να αποδράσει από τον χώρο της τουαλέτας, όπου τον είχε συνοδέψει ο συγκεκριμένος αστυνομικός.

Σε βάρος των δύο αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντ. Σαμαράς: Νέες κάλπες σε περίπτωση μη βιώσιμης κυβέρνησης


Αναπόφευκτη θεωρεί ο Αντώνης Σαμαράς την προσφυγή σε νέες κάλπες, σε περίπτωση που στις επικείμενες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία και προκύψει μη βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα.

«Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Εκφράζει ωστόσο την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και επισημαίνει ότι η ΝΔ αποτελεί «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει».

«Είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδας διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Για αυτό και θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία», υποστηρίζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνει παράλληλα να εννοηθεί πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να μη ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και απαντά σε όσους εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέα πακέτο. «Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους», διευκρινίζει.

Ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει τη δέσμευση να προχωρήσει σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους. «Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου τα 350 εκατ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά», εξηγεί.

Επαναφέρει επίσης τη πρότασή του για συστράτευση και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη. «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια», επισημαίνει.

Οσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθεί λύση, και επαναλαμβάνει πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, ενώ δεν παραλείπει να στείλει μήνυμα προς τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα στρατόπεδα. «Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφάλειας. Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα», σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέοι αγοραστές για τον Σκορπιό


Φούντωσαν πάλι οι φήμες για ενδιαφέρον αγοράς του Σκορπιού, αλλά και του διπλανού νησιού, της Σπάρτης, από Τούρκους και Άραβες επενδυτές.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Figaro», όμιλος που ανήκει σε Τούρκους και Άραβες επιχειρηματίες και έχει στην κατοχή του ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας, ήρθε σε επαφή με την Αθηνά Ωνάση και της πρότεινε την εξαγορά του νησιού έναντι 500 εκατ. ευρώ.


Ο δημοσιογράφος Δ. Λυμπερόπουλος δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος όμιλος επιθυμεί την αγορά των δύο νησιών με στόχο την μετατροπή του σε τουριστικό προορισμό των πλούσιων και ισχυρών του κόσμου, ενώ υποστηρίζει ότι η Αθηνά Ωνάση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης του διάσημου νησιού, τόσο λόγω των πολλών προσωπικών της εξόδων όσο και λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Πάντως, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας Ρουσέλ, Αλέξης Ματθαιάκης είπε ότι η διάσημη κληρονόμος δεν είχε καμία πρόθεση να πουλήσει το νησί, ενώ ο ίδιος ο Ωνάσης είχε βάλει όρο να περνά το νησί κάθε φορά στην κυριότητα του φυσικού του κληρονόμου.

Πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη ανησυχία για την ποιότητα των υδάτων – Έρευνα


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους πιστεύουν ότι η ΕΕ πρέπει να προτείνει επιπρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υδάτων στην Ευρώπη.

Μια σεβαστή πλειοψηφία – ποσοστό 68% – θεωρεί ότι τα συναφή με τα ύδατα προβλήματα είναι σοβαρά. Ξηρασίες, πλημμύρες και ρύπανση από χημικές ουσίες θεωρούνται ως σοβαρές προκλήσεις.

Οι πολίτες σε ποσοστό 62% αισθάνονται επίσης ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι, ενώ ποσοστό 67% νομίζει ότι το πλέον αποτελεσματικό μέσο περιστολής των συναφών με τα ύδατα προβλημάτων θα ήταν η αύξηση της ευαισθητοποίησης στα προβλήματα αυτά.

Όλο και περισσότεροι τάσσονται επίσης υπέρ της καθιέρωσης βαρύτερων προστίμων για όσους ρυπαίνουν, δικαιότερης πολιτικής τιμολόγησης και οικονομικών κινήτρων (φοροαπαλλαγές ή επιδοτήσεις).

Με το ανωτέρω υπόβαθρο, οι Ευρωπαίοι ζητούν σε ποσοστό 73% τη λήψη περισσότερων μέτρων σε επίπεδο ΕΕ για την περιστολή των προβλημάτων ως προς τα ύδατα.

Τα συναφή με τα ύδατα προβλήματα θεωρούνται ως σοβαρά

Οι πολίτες ανησυχούν και για την ποσότητα και για την ποιότητα των υδάτων. Οι ξηρασίες αποτελούν εντονότερη πηγή ανησυχίας στις χώρες της Μεσογείου, όπου οι πολίτες στην Πορτογαλία (96%), στην Ισπανία (95%) και στην Ιταλία (94%) αναφέρουν ότι το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρό.

Οι πλημμύρες θεωρούνται σοβαρό πρόβλημα από μεγάλη πλειοψηφία Ευρωπαίων (79%), το ζήτημα αποτελεί μάλιστα μείζονα πηγή ανησυχίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ρουμανίας (96%), της Βουλγαρίας (94%) και της Πολωνίας (94%).

Η πλειοψηφία θεώρησε ότι κατά την παρελθούσα δεκαετία η ποιότητα των υδάτων είτε βελτιώθηκε (23%) είτε παρέμεινε αμετάβλητη (25%), ενώ ποσοστό 44% πιστεύει ότι τα ύδατα υποβαθμίστηκαν.

Η ρύπανση από χημικές ουσίες αναφέρεται ως η σοβαρότερη απειλή για τους υδατικούς πόρους από το πλείστο των Ευρωπαίων (84%), με επόμενη θεωρούμενη απειλή την κλιματική αλλαγή (55%) και τις αλλαγές στα υδάτινα οικοσυστήματα (49%).

Ποσοστό 61% εκείνων από τους οποίους ελήφθη συνέντευξη είχε την εντύπων όμως επίσης ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες εκ μέρους της βιομηχανίας (65%), της γεωργίας (51%) και των παραγωγών ενέργειας (47%).

Αίτημα για καλύτερη ενημέρωση

Στην ερώτηση για λύσεις στις προκλήσεις που θέτουν τα ύδατα, οι Ευρωπαίοι σε ποσοστό 67% θεωρούν ότι θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η παροχή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες της χρήσης των υδάτων. Θεωρούν την αύξηση της ευαισθητοποίησης ως το αποτελεσματικότερο μέσο περιστολής των συναφών με τα ύδατα προβλημάτων.

Όντως, μολονότι οι πολίτες αναλαμβάνουν μικρές μεμονωμένες δράσεις για την εξοικονόμηση και την προστασία των υδάτων, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των χρησιμοποιούμενων ποσοτήτων ή της χρήσης λιγότερων παρασιτοκτόνων στους κήπους τους, μια πλειοψηφία 61% θεωρεί ότι πράττει αρκετά για να προστατεύσει τους υδατικούς μας πόρους. Οι πολίτες επιθυμούν να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για να τους προστατεύσουν και καλύτερη ενημέρωση ώστε να το πράξουν.

Για να αντιμετωπίσουν όμως τα προβλήματα ως προς τα ύδατα, οι Ευρωπαίοι ζητούν επίσης την πρόβλεψη βαρύτερων προστίμων για όσους ρυπαίνουν, δικαιότερη πολιτική τιμολόγησης και οικονομικά κίνητρα (φοροαπαλλαγές ή επιδοτήσεις). Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της τιμολόγησης του ύδατος με βάση τον χρησιμοποιούμενο όγκο, συμφωνεί δε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές, καθώς μεγαλώνουν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ισχυρή στήριξη για δράση σε επίπεδο ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι σε ποσοστό 73% θεωρούν ότι η ΕΕ πρέπει να προτείνει πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ως προς τα ύδατα στην Ευρώπη. Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε σε όλη την ήπειρο, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών σε όλα τα κράτη μέλη θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ΕΕ, με ποσοστά που κυμαίνονται από 55% στην Εσθονία και 56% στο ΗΒ, μέχρι 81% στη Σλοβακία και τη Γερμανία. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι τα εν λόγω μέτρα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στη ρύπανση των υδάτων από τη βιομηχανία (69%), τη γεωργία (39%), την καταχρηστική κατανάλωση ύδατος (30%), τις πλημμύρες και τις ξηρασίες (24%).

Ιστορικό

Η έρευνα διενεργήθηκε και στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο διάστημα μεταξύ 5 και 7 Μαρτίου 2012. Ελήφθη συνέντευξη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από 25.524 άτομα στη μητρική τους γλώσσα, τα οποία ανταποκρίθηκαν και προέρχονταν από διαφορετικές κοινωνικές και δημογραφικές ομάδες πληθυσμού.

econews
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστήμονες φυτεύουν ψεύτικες αναμνήσεις σε ποντίκια. Το Inception γίνεται πραγματικότητα;


Ίσως τελικά και να μην απέχουμε όσο πιστεύαμε από το σενάριο της ταινίας ‘Inception’… Επιστήμονες κατόρθωσαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα τη χημική μεθόδο του ΜΙΤ που διέγραφε τις κακές αναμνήσεις των ποντικιών μέσα από δύο νέες τεχνικές ικανές να δημιουργούν πλασματικές αναμνήσεις και να τις “φυτεύουν” στη μνήμη τους!

Για όσους δε θυμούνται, στην αρχική μελέτη οι νευροεπιστήμονες του ΜΙΤ επέβαλαν τα ποντίκια σε ένα πολύ μικρό ηλεκτροσόκ κάθε φορά που έμπαιναν σε ένα χώρο και στη συνέχεια αφαιρούσαν από τη μνήμη τους τη φοβία που είχαν αναπτύξει για το συγκεκριμένο περιβάλλον.

Αυτή τη φορά οι επιστήμονες αντί να διαγράψουν την κακή ανάμνηση, επιχείρησαν να φυτέψουν στη μνήμη τους μια ψεύτικη ανάμνηση ενός διαφορετικού δωματίου κάνοντας χρήση μιας φαρμακευτικής ουσίας. Το αποτέλεσμα ήταν παρότι τα ποντίκια βρίσκονταν στο χώρο που είχαν υποστεί ηλεκτροσόκ να θεωρούν ότι είναι ασφαλή.

Τα ίδια αποτελέσματα κατόρθωσαν να επιτύχουν και με τη δεύτερη μέθοδο, μεταφέροντας παλμούς φωτός σε περιορισμένο αριθμό κυττάρων του εγκεφάλου τους. Μόλις τα ποντίκια εισέρχονταν σε ένα νέο περιβάλλον, οι ερευνητές ενεργοποιούσαν τα συγκεκριμένα κύτταρα εκθέτοντάς τα στο φως, με αποτέλεσμα τα ποντίκια να νομίζουν ότι βρίσκονται στο χώρο όπου είχαν δεχθεί το ηλεκτροσόκ.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και στους ανθρώπους, για τη δημιουργία νέων αναμνήσεων ή ακόμα και τη “διδασκαλία” νέων δεξιοτήτων.

[πηγή dailymail]
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι την Κυριακή η συλλογή υποψηφιοτήτων


Σε προεκλογικούς ρυθμούς έχει μπει το ΠΑΣΟΚ. Το «ούτε ώρα χαμένη» του Βαγγέλη Βενιζέλου προς τον οργανωτικό πυρήνα του κόμματος γίνεται πράξη, καθώς την Κυριακή ολοκληρώνεται η συλλογή υποψηφιοτήτων από την αρμόδια επιτροπή που ο ίδιος σύστησε. Την προσεχή Παρασκευή, οπότε συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, θα εγκριθούν τα ψηφοδέλτια.

Άλλωστε ο κ.Βενιζέλος έχει τονίσει στον οργανωτικό πυρήνα του κόμματος ότι δεν πρέπει να πάει «ούτε μία ώρα χαμένη».

Σε αρκετούς νομούς παρουσιάζεται μεγάλη προθυμία στην υποβολή υποψηφιοτήτων.

Πρόκειται, μάλιστα, για νέους σε ηλικία υποψηφίους, οι οποίοι έχουν λίγη ή καθόλου συνάφεια με την προηγούμενη πολιτική περίοδο του κόμματος και τώρα θέλουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή.

Στο Εθνικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί να υπάρξουν «ευδιάκριτες» αποστάσεις από την προ του περασμένου Ιουνίου διακυβέρνηση, οπότε ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνής καταξίωση για το ελληνικό λάδι


Μετά το δεύτερο βραβείο που κέρδισε το αγουρέλαιο Σαμοθράκης η παραδοσιακή επιχείρηση αποφάσισε να αρχίσει εξαγωγές στη Ρωσία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της ήδη σε: Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Μονακό και αυτή την περίοδο συζητά για εξαγωγές και στη Φιλανδία.

Η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων της εν λόγο εταιρείας ελαιόλαδου, δηλώνει: «στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή μικρών ποσοτήτων με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες ώστε να διατηρείται η υψηλή ποιότητα κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλές τιμές. Έχουμε αποφασίσει να έχουμε μόνο premium προϊόντα. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικό ελαιόλαδο για αυτό τον λόγο για να βγει η Astraea στο εξωτερικό πρέπει να κάνει τη διαφορά, να έχει εξαιρετική ποιότητα».
ΠΗΓΗ: samothrakinews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγελάδα βολτάρει στην Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου


Δεν πίστευαν στα μάτια της, οι οδηγοί που κινούνταν στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στις 19.00 χθες το απόγευμα, όταν εμφανίστηκε μπροστά τους μία αγελάδα.

Ναι καλά διαβάσατε!Η αγελάδα ξέφυγε από χώρο που φυλάσσεται σε εκτροφείο το οποίο βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Οδό και κάπου βρήκε κάποιο άνοιγμα και πέρασε μέσα στον αυτοκινητόδρομο.

Τελικά ειδοποιήθηκε η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, άνδρες της οποίας με τη συνδρομή υπαλλήλων της Ολυμπίας Οδού κατάφεραν με… κόπο να απομακρύνουν την αγελάδα από το οδόστρωμα, δίχως ευτυχώς να προκληθεί κάποιο τροχαίο!
korinthostv.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγκούσης: «Ζήτημα αρχής» η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί


Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας πως «το θέμα είναι αν το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τη λογική των εξαιρέσεων της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης»

Σε συνέντευξή του στην REAL NEWS, ο κ. Ραγκούσης τάσσεται κατά της επιστροφής των διαγραφέντων στα κομματικά ψηφοδέλτια επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες» ενώ κάθετος είναι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή αν και για το καλό του τόπου μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Επισημαίνοντας πως δεν αρκεί αλλαγή αρχηγού για να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας ζητά να μπει στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παππούς «εξολοθρευτής»


​Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε λεωφορείο, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν ένας 88χρονος έπιασε επ’ αυτοφώρω μια 40χρονη Βουλγάρα την ώρα που εκείνη προσπάθησε να του αφαιρέσει χρήματα από το παντελόνι του.

Η αλλοδαπή «πορτοφολού» προσπάθησε να επωφεληθεί από το γεγονός ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο και θεώρησε τον υπερήλικα ως εύκολο στόχο. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο 88χρόνος όχι μόνο την έπιασε στα πράσα αλλά πήρε και τα χρήματα του πίσω ακινητοποιώντας την.


Ο γενναίος παππούς σίγουρα θα έχει να διηγείται ακόμη μια ενδιαφέρουσα ιστορία στα εγγόνια του.
star.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σηκώνουν μπάρες στα διόδια


​Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στους σταθμούς των διοδίων όλης της χώρας από το ΠΑΜΕ. Τα μέλη του συνδικάτου σκοπεύουν να σηκώσουν τις μπάρες και να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι προχωρά «σε άνοιγμα των Διοδίων το Σάββατο 31 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα, απαντώντας στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. που επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε μαθήτριες


​Δύο μαθήτριες τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από πτώση δέντρου στο κέντρο της Αμαλιάδας!!! Τα κορίτσια περίμεναν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ απέναντι από το σταθμό, δίπλα στο πάρκο της πλατείας όταν ένα «γέρικο» πεύκο – προφανώς σάπιο, ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω τους. Ευτυχώς μόνο τα κλαδιά του δέντρου πέτυχαν τις μαθήτριες και δεν τις πλάκωσε ο κυρίως κορμός.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 13:40, χθες Παρασκευή, μόλις είχαν σχολάσει τα παιδιά από τα σχολεία και οι μαθήτριες περίμεναν στο λεωφορείο που θα τις οδηγούσε πίσω στο σπίτι. Οι περίοικοι και οι συμμαθητές τους έσπευσαν να τις βοηθήσουν και να τις απεγκλωβίσουν από τα κλαδιά του δέντρου.

Η μια τραυματισμένη στο κεφάλι και η άλλη στο πόδι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για την παροχή πρώτων βοηθειών και τον περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Συνεργείο του δήμου Ήλιδας ανέλαβε τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση του δέντρου.
Πηγή: Ηλεία LIVE
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γη από το διάστημα τη νύχτα (photo)



​Παράθυρο με θέα τη… Γη! Αν είναι κάτι που πραγματικά εντυπωσιάζει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι ότι μπορεί να «βλέπει» μέρα-νύχτα, διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Η εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας πάνω στη γη, περνάει με μεγάλη ταχύτητα μπροστά στα παράθυρα του Σταθμού, καθώς με την ταχύτητα που κινείται συμπληρώνει κάτι περισσότερο από 15 περιστροφές της Γης, σε ένα 24ωρο.

Ωστόσο, η εικόνα της Γης με τα φώτα της νύχτας, εκτός από στοιχεία ρομαντισμού, προσφέρεται για να δει κάποιος και το μέγεθος της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη.

Πόλεις, δρόμοι, εγκαταστάσεις, βιομηχανία στην ξηρά ή στα νησιά, είναι όλα ορατά το βράδυ από το Διάστημα. Οι αστροναύτες είναι συχνά εξοπλισμένοι με ειδικές φωτογραφικές μηχανές και απαθανατίζουν τοπία πάνω στη Γη.





star.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάθεση τροπολογίας για τα πρατήρια και τις αντλίες καυσίμων


Τροπολογία με την οποία θεσπίζονται τα 30 μέτρα, ως ελάχιστη απόσταση ασφαλείας των νεοϊδρυόμενων πρατηρίων υγρών καυσίμων, από εκκλησίες και κτίρια υγείας και πρόνοιας, κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η ρύθμιση ισχύει επίσης και για τις αντλίες που υφίστανται σε σταθμούς αυτοκινήτων.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση εντός επταετίας, των υφιστάμενων πρατηρίων ή αντλιών που λειτουργούν σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων, καθώς επίσης και τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίου, μονάχα σε πολίτες χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου- και κατ' εξαίρεση σε ομογενείς απ' τη Ρωσία, τη Β. Ήπειρο, την Τουρκία και την Αίγυπτο.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Nεκρός κατά τη διάρκεια καταδίωξης 19χρονος οδηγός που μετέφερε λαθρομετανάστες


Θανάσιμα τραυματίστηκε 19χρονος οδηγός, την Παρασκευή το βράδυ, ενώ μετέφερε επτά λαθρομετανάστες στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο οδηγός που έχασε τη ζωή του ήταν υπήκοος Συρίας. Και οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες, μεταφέρθηκαν στον Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι έξι από αυτούς για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο ελαφρά τραυματίας παρέμεινε για νοσηλεία.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόφιμα και ρούχα μοίρασε ο ΛΑΟΣ


Περίπου 60 τόνοι τροφίμων μοιράστηκαν σήμερα μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου από τον ΛΑΟΣ. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι "χρειάζεται να οπλιστούμε με πάρα πολύ κουράγιο, και να βρούμε εκείνες τις νέες ιδέες, που θα βγάλουν τη χώρα από αυτό τον οικονομικό λήθαργο, που την οδήγησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξασφαλίστηκαν πέρα από τα τρόφιμα, και αρκετά ρούχα, για οποιονδήποτε έχει ανάγκη, για να μην υπάρξει η έκρηξη της κοινωνικής συνοχής, που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πολύ κακές ατραπούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκό κέντρο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο


Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο. Ένα νέο ευρωπαϊκό κέντρο θα αναλάβει δράσει από τον επόμενο χρόνο με έδρα τη Χάγη. Θα καταφέρει να δώσει λύσεις;

Και ποιος δεν έχει λάβει περίεργα email με παράξενους αποστολείς, οι οποίοι ζητάνε να μάθουν τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, είτε μας διαβεβαιώνουν ότι είμαστε οι νικητές ενός παιχνιδιού που μπορεί να κερδίσουμε ένα εκατομμύριο ευρώ, είτε ακόμα μπορούν να μας βοηθήσουν σε κληρονομικά ή φορολογικά ζητήματα.

Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς να μην ανοίγουμε τα email για να μπορέσουμε να προστατευθούμε αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως διαπιστώνει και η Ευρωπαία Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ:
«Η εγκληματικότητα στο ίντερνετ δεν είναι τόσο εμφανής από την αρχή. Μπαίνει στα κομπιούτερ μας, στα χαρτονομίσματά μας στην χρηματικές συναλλαγές μας. Οι παραβάτες στο ίντερνετ γίνονται όλο και καλύτεροι στις απάτες με τις πιστωτικές κάρτες ή με τις κλοπές στοιχείων ταυτότητας. Εισβάλλουν στις τραπεζικές μας συναλλαγές μέσω διαδικτύου και κλέβουν τους κωδικούς μας πρόσβασης».

Έδρα στη Χάγη

Η Επίτροπος αναφέρθηκε σε ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Καθημερινά ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέφτουν θύματα του διαδικτύου και το ύψος των ζημιών υπολογίζεται στα 300 δις ευρώ το χρόνο. Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι ο φόβος που σκορπίζουν:

«Τη μεγαλύτερη ζημιά που προκαλεί η εγκληματικότητα μέσω διαδικτύου είναι ο φόβος που σκορπίζουν. Ο φόβος να αγοράζεις online, ο φόβος να γίνεσαι μέλος στα κοινωνικά δίκτυα, ο φόβος να χρησιμοποιεί το ίντερνετ τόσο ελεύθερα όπως πραγματικά θα θέλαμε».

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ευρωπαία Επίτροπος προτείνει τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού κέντρου καταπολέμησης της εγκληματικότητας στο ίντερνετ:

«Θα φέρουμε σε επαφή τους καλύτερους σε αυτόν τον τομέα ώστε να παρακολουθήσουν τα δίκτυά τους. Για το λόγο αυτό η Κομισιόν προτείνει σήμερα τη δημιουργία ενός κέντρου καταπολέμησης της εγκληματικότητας μέσω ίντερνετ.».

Το κέντρο αυτό θα έχει επίσης σαν στόχο την προστασία ευρωπαϊκών υπηρεσιών από επιθέσεις χάκερ καθώς και την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ. Το κέντρο θα αποτελεί παράρτημα της Europol και θα ξεκινήσει το 2013. Θα το στελεχώνουν 55 υπάλληλοι και η έδρα του θα βρίσκεται στη Χάγη ενώ ετησίως θα διαθέτει 3,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Βάσω Παπανδρέου


Την εκτίμηση της πως "βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο" εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου η οποία σε συνέντευξή της στη REAL NEWS ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ σφοδρή είναι η κριτική της στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

"Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα" τονίζει η κα Παπανδρέου επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προσθέσεις αλλά καταστροφικά αποτελέσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ανδριανός Παπαδέας στα dexx του Guest στην παραλία Βραχατίου Κορινθίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τους δικαιούχους


Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.649 δικαιούχων των οποίων οι φυτικές και ζωικές παραγωγές έχουν υποστεί ζημιές από διάφορα αίτια.
Η καταβολή των αποζημιώσεων αφορά παραγωγούς που έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής, σύμφωνα με το νόμο 3877/2010 και έχουν καταβάλλει την ασφαλιστική εισφορά που προβλέπεται από το νόμο αυτό.


Η προθεσμία καταβολής της εισφοράς παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ η επόμενη πληρωμή θα γίνει μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πρωινή Μελέτη γίνεται... μεσημεριανή μετά το Πάσχα


Και επίσημα ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης του Star να μεταφέρει την εκπομπή "Πρωινή Μελέτη" στη μεσημεριανή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Οι ιθύνοντες μάλιστα έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφασή τους στην ίδια την Ελεονώρα Μελέτη αλλά και στους συνεργάτες της.

Όπως αναφέρεται στο golema.gr η μετακίνηση της εκπομπής της Ελεονώρας αναμένεται να φέρει γενικότερες ανακατατάξεις στο σταθμό, αφού αυτό θα σημαίνει μάλλον και το τέλος του "Made in Greece" που παρουσιάζει κάθε μεσημέρι η Νικολέτα Ράλλη.
Πάντως, στο πλαίσιο των περικοπών, λόγω της κρίσης, έχει ζητηθεί να γίνουν άμεσα απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών.
cosmos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

“Όταν εξαφανισθούν οι μέλισσες θα πεθάνει ο άνθρωπος”, και ήδη εξαφανίζονται...


Ο αστικός μύθος λέει πως “όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες από την γη, θα σημάνει και το τέλος του ανθρώπινου γένους”. Ίσως βέβαια αυτό να μην είναι τόσο μύθος αλλά μια πραγματικότητα που πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα. Η πραγματικότητα αυτή λοιπόν, λέει ότι ορισμένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα σε όλο τον κόσμο παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα καταστρέφουν τις μέλισσες, καθώς προκαλούν ζημιά στην ικανότητά τους να προσανατολίζονται, ενώ παράλληλα σκοτώνουν τις βασίλισσες τους.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στην Αγγλία, μελέτησαν τις επιπτώσεις επάνω στις μέλισσες, μιας κατηγορίας χημικών ουσιών, των νεονικοτινοειδών, που από τη δεκαετία του ΄90 χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες τόσο στη γεωργία, όσο και στους κήπους. Διαπίστωσαν ότι τα παρασιτοκτόνα -που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να πλήττουν το νευρικό σύστημα των επιβλαβών παρασίτων- προκαλούν μείωση 85% στην παραγωγή των βασιλισσών. Η μυστηριώδης και μαζική μείωση των πληθυσμών των μελισσών διεθνώς πλήττει όχι μόνον τους μελισσοκόμους, αλλά γενικότερα τη γεωργική παραγωγή, καθώς δυσκολεύει την επικονίαση των φυτών. Σε ορισμένες χώρες ιδίως, οι αριθμοί των μελισσών έχουν υποχωρήσει δραματικά.
Πολλές αιτίες έχουν προταθεί για αυτή την εξέλιξη, όπως ασθένειες των μελισσών, παράσιτα, εντομοκτόνα- παρασιτοκτόνα ή ένας συνδυασμός αυτών και άλλων πιθανών αιτιών. Οι νέες μελέτες δείχνουν ότι τα παρασιτοκτόνα είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτές τις αιτίες. Τα νεονικοτινοειδή, άλλων χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες δημητριακών. Όμως, με αυτό τον τρόπο, η χημική ουσία εισέρχεται επίσης στη γύρη και το νέκταρ, με συνέπεια να πλήττει τις μέλισσες.
Οι Βρετανοί ερευνητές, μέσα από παρατηρήσεις και συγκριτικά πειράματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυψέλες που δεν εκτίθενται στο παρασιτοκτόνο, αφενός είναι κατά 12% μεγαλύτερες σε μέγεθος και αφετέρου παράγουν περίπου 14 βασίλισσες η κάθε μία, ενώ όσες εκτίθενται στα νεονικοτινοειδή, παράγουν μόλις δύο βασίλισσες κατά μέσον όρο.
Από την άλλη, οι Γάλλοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, όταν οι μέλισσες εκτίθενται στις εν λόγω χημικές ουσίες, σε μεγάλο βαθμό δεν μπορούν πια να βρουν τον δρόμο για να γυρίσουν στην κυψέλη τους, καθώς χάνουν πια την ικανότητα προσανατολισμού και έτσι αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν. H βρετανική έρευνα μελέτησε κυρίως την επίδραση της ουσίας imidacloprid, ενώ η γαλλική του thiamethoxam.
Και στις δύο περιπτώσεις (μείωση αριθμού βασιλισσών, απώλεια προσανατολισμού), κατά τους ερευνητές, οι αποικίες των μελισσών κινδυνεύουν με σημαντική μείωση πληθυσμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωσή τους, σε συνδυασμό με τις πιέσεις και από άλλους παράγοντες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλοι περιορισμοί επιβλήθηκαν για τους χρήστες του Ίντερνετ στην Κίνα


Οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες τύπου Twitter στην Κίνα, οι Sina Weibo και Τencent QQ ανέστειλαν σήμερα τη δυνατότητα για τους χρήστες του Διαδικτύου να αναρτούν σχόλια, επισήμως για την καταπολέμηση των «φημολογιών» .

Οι δύο κολοσσοί του Διαδικτύου επιβεβαίωσαν στους ιστότοπούς τους ότι το μέτρο θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου, ενώ οι αρχές ανήσυχες για τη ροή των πληροφοριών και των επικρίσεων που μεταδίδονται μέσω των υπηρεσιών αυτών, ενισχύουν τον έλεγχο στο Ίντερνετ.

«Οι φήμες και οι παράνομες και δυσφημιστικές πληροφορίες που μεταδίδονται από τις υπηρεσίες αυτές είχαν δυσμενείς κοινωνικές συνέπειες ενώ τα σχόλια περιέχουν πολλές βλαπτικές πληροφορίες», αναφέρει ο Τencent, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ιστολογίων και παιχνιδιών στην Κίνα.

«Από τις 31 Μαρτίου στις 08:00 η ώρα έως τις 3 Απριλίου στις 08:00 η λειτουργία σχολιασμού του Weibo θα ανασταλεί προσωρινά», δήλωσε από την πλευρά του ο Sina.

Τα μέτρα αυτά που περιορίζουν την ελευθερία των χρηστών του Ίντερνετ λαμβάνονται ενώ οι κινεζικές αρχές επέβαλαν την παύση της λειτουργίας 16 ιστοτόπων και συνέλαβαν έξι άτομα για «δημιουργία και διασπορά φημών», σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί το χασμουρητό είναι... μεταδοτικό;


Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους. Να δούμε κάποιον να χασμουριέται και αντανακλαστικά να νιώσουμε την ανάγκη να το κάνουμε και εμείς. Ή και το αντίθετο, να είμαστε σε μια παρέα και να τύχει να χασμουρηθούμε και ξαφνικά μετά από λίγο να δούμε τους περισσότερους να μας ακολουθούν και να ανοίγουν το στόμα τους σαν μικροί ιπποπόταμοι. Κάποιοι δε, να περιστρέφουν και τον λαιμό τους. Αλήθεια τι συμβαίνει και χασμουριόμαστε; Είναι τελικά μεταδοτικό το χασμουρητό;

Με απλά λόγια το χασμουρητό ορίζεται σαν μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, όταν εκείνος είναι κουρασμένος, ή νυστάζει. Το στόμα μας ανοίγει υπερβολικά, δίχως να έχουμε δώσει συνειδητά κάποια εντολή και εισπνέουμε όσο αέρα μπορούμε. Οι μύες γύρω από το λαιμό και τη γνάθο τεντώνονται. Στη συνέχεια εκπνέουμε δυνατά και γρήγορα. Το χασμουρητό συνοδεύεται επίσης και με τέντωμα των χεριών πάνω ή πίσω από το κεφάλι. Η αίσθηση που αφήνει στον οργανισμό μας είναι μιας απίστευτης χαλαρότητας, αλλά και ενέργειας.
Παλαιότερα πίστευαν ότι χασμουρίομαστε για να παίρνουμε περισσότερο οξυγόνο από τους πνεύμονες και να αποβάλλουμε το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η άποψη τελικά καταρρίφθηκε, όταν νεώτερα πειράματα έδειξαν ότι ακόμη και σε συνθήκες με πολύ οξυγόνο, ο άνθρωπος θα χασμουρηθεί.
Νεώτερη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Princeton, έδειξαν πως το χασμουρητό είναι μια αντανακλαστική λειτουργία που που γίνεται για να... “ψυχθεί ο εγκέφαλος μας”. Η βαθιά εισπνοή κατά τη διάρκεια του χασμουρητού δημιουργεί δυνάμεις για την καλύτερη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και του αίματος στον εγκέφαλο και παράλληλα δίνει στον οργανισμό μεγάλη ποσότητα οξυγόνου. Ο δροσερός αέρας που “παίρνουμε” μαζικά και γρήγορα από το στόμα, δρα ανακουφιστικά για τον εγκέφαλο μας.
Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι το χασμουρητό είναι ένδειξη βαρεμάρας, πλήξης και ανίας. Πάντως ακόμη και σήμερα επί τοις ουσίας το φαινόμενο “χασμουρητό” παραμένει άγνωστο γιατί προκαλείται. Παραμένει μια ανεξήγητη συμπεριφορά του εγκέφαλου μας. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε κάποια αίτια που συντείνουν στο να χασμουρίομαστε. Αυτά είναι η κούραση, η νύστα, οι αγγειονευρικές αντιδράσεις από το πνευμονογαστρικό νεύρο, και φυσικά η... ανθυποβολή.
Το να βλέπουμε δηλαδή τους άλλους να το κάνουν και να χασμουριόμαστε και εμείς. Υπάρχει μια άποψη που λέει ότι το χασμουρητό είναι τόσο βαθιά χαραγμένο στα αρχέτυπα μας, που έχει παραμείνει από την εμφάνιση του είδους μας στη γη. Ίσως να ήταν ένα είδος επικοινωνίας. Μια πράξη που παραμένει και συμβαίνει όταν οι γύρω μας χασμουριόνται.
Είναι γεγονός ότι όλα τα θηλαστικά χασμουριόνται. Από το λιοντάρι μέχρι τη γάτα και τον σκύλο του σπιτιού μας. Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι ο άνθρωπος ξεκινάει να χασμουριέται από... την κοιλιά της μάνας του. Από την 11η εβδομάδα της ζωής του. Το μόνο σίγουρο είναι επίσης πως για να χασμουριόμαστε, για να δίνει εντολή ο εγκέφαλος μας, να γίνεται αυτή η διαδικασία, κάτι θα εξυπηρετεί στον οργανισμό μας. Κάτι που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες...
iatropedia.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιβάρυνση των ιστορικών μνημείων από τις κλιματικές αλλαγές έως το 2100


Δραματικές προβλέπονται οι κλιματικές αλλαγές στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστο Ζερεφό έως το 2100 οι ημερήσιες θερμοκρασίες θα ξεπερνούν τους 35 °C για επιπλέον 35 ως 40 ημέρες τον χρόνο, ενώ στις ήδη υπάρχουσες τροπικές νύχτες θα προστεθούν άλλες 50, με τη θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 20°C. Πώς θα επηρεάσουν αυτά τα νέα δεδομένα τα μνημεία της χώρας μας, που βρίσκονται σε περιοχές όπου οι καιρικές συνθήκες εύκολα μπορούν να γίνουν ακραίες, όπως τα μινωικά ιερά κορυφής; Ποια είναι η τύχη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στις κλιματικές αλλαγές και, κυρίως, πώς μπορούν να ελαττωθούν οι αρνητικές επιδράσεις των αλλαγών τού κλίματος στα πολύτιμα μνημεία του πλανήτη μας;

Στα ερωτήματα αυτά θα προσπαθήσει να απαντήσει ένα συνέδριο, το πρώτο στο είδος του, για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 2 έως την Τετάρτη 4 Απριλίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που από το 2009 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΤ, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, όπως ο ICCROM, ο πιο σημαντικός διακρατικός φορέας για τη συντήρηση των μνημείων παγκοσμίως.

Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή στάθηκε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που χρηματοδοτεί το συνέδριο, όπως και σειρά άλλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα τρία χρόνια.

«Στην ουσία είναι το πρώτο συνέδριο για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν γίνει κι άλλα, που ήταν κυρίως περιγραφικά, χωρίς να συνθέτουν προτάσεις διαχείρισης» δηλώνει ο δρ. Ευάγγελος Κυριακίδης, διευθυντής της Πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συμπληρώνει: «Το θέμα πολιτιστική κληρονομιά δεν έχει μπει καθόλου στην ατζέντα «κλιματική αλλαγή», παρότι έχουν γίνει κάποια βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, κυρίως όσον αφορά την ευαισθητοποίηση και καταγραφή και λιγότερο ως προς το πρακτικό κομμάτι. Σκεφτείτε ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι μη ανανεώσιμη πηγή πολιτισμού, εκπαίδευσης, τοπικής περηφάνιας και βιώσιμης ανάπτυξης. Οι άνθρωποι, που πλήττονται, μπορούν να μεταφερθούν και να προσαρμοστούν με τραγικές, φυσικά, συνέπειες. Τα μνημεία, όμως, απλά θα καταστραφούν. Στην Ελλάδα το θέμα μάς ενδιαφέρει εθνικά, καθώς στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής δεν έχουμε φωνή, με την έννοια ότι δεν είμαστε μολυντές ούτε προηγμένοι τεχνολογικά. Στα μνημεία όμως όλοι μας παραδέχονται».

Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο είναι και δύο Έλληνες, ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς και ο ίδιος ο δρ. Κυριακίδης.

Ο πρώτος θα αναφερθεί στις ανθρωπογενείς αλλαγές στο περιβάλλον της Ελλάδας έως το 2100 και στα δύο σενάρια που προβλέπονται για τη χώρα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες και παρατηρήσεις: Μέχρι το 2100 η θερμοκρασία του αέρα αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 °C ή κατά 4,5 C (αν πραγματοποιηθεί το πιο ακραίο σενάριο), ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι μεγαλύτερη στην ηπειρωτική χώρα σε σχέση με τις νησιωτικές περιοχές και πιο έντονη το καλοκαίρι και το φθινόπωρο από ό,τι το χειμώνα και την άνοιξη. Επιπλέον, η μείωση των βροχοπτώσεων σε όλη τη χώρα αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 5% (σύμφωνα με το πρώτο σενάριο) και περίπου 19% (σύμφωνα με το δεύτερο). Η σχετική υγρασία, σε επίπεδο χώρας, θα μειωθεί από 1% έως και 4,5%, κυρίως στις ηπειρωτικές περιφέρειες, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος στις νησιωτικές περιοχές.

Ο Ευάγγελος Κυριακίδης, Senior Lecturer στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, θα μιλήσει για τον τρόπο που οι αλλαγές του κλίματος μπορούν να υποβαθμίσουν τη σημασία, συνεπώς και την ερμηνεία, των μνημείων. Δίνοντας παραδείγματα, όπως το μινωικό ιερό κορυφής Φιλιόρημος-Γωνιές στην Κρήτη, θα γίνει αναφορά στην πραγματική αξία των αρχαιολογικών θέσεων, που συχνά δεν αφορά μόνο τα ευρήματά τους, αλλά και την τοποθεσία τους. Τα ιερά κορυφής αποτελούν μινωικές θέσεις της 2ης χιλιετίας π. Χ., που κατασκευάστηκαν κοντά σε ζώνες ανθρώπινης κατοίκησης. Οι κορυφές αυτές επελέγησαν λόγω της εκπληκτικής τους ορατότητας, της στρατηγικής τους σημασίας -καθώς ήλεγχαν όλη την περιοχή- και της μοναδικής δυνατότητας οπτικής και ηχητικής επαφής που είχαν μεταξύ τους αλλά και μεταξύ περιοχών ανθρώπινης κατοίκησης. Όπως ισχυρίζεται ο ερευνητής, η πραγματική σημασία τους δεν έγκειται μόνο στα αρχαιολογικά τους ευρήματα, αλλά και σε αυτά που έβλεπαν και ήλεγχαν. Το τοπίο είναι πιο σημαντικό «εύρημα». Οποιαδήποτε, λοιπόν, αλλαγή στο τοπίο θα επηρεάσει την αξία της αρχαιολογικής θέσης τους, όπως κάθε αλλαγή που υπέστησαν κατά το παρελθόν έχει επηρεάσει τη χρήση τους μέσα στον χρόνο αλλά και την ερμηνεία τους σήμερα.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο και από διαφορετικές ειδικότητες με στόχο μέσα από τη συζήτηση και τον συγκερασμό δυνάμεων να προταθούν ρεαλιστικές και χρήσιμες προτάσεις, που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα δημοσιευτούν το 2014. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας (http://www.inherity.org).

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστημονική έρευνα «δείχνει» παρουσία Ελλήνων στη Β. Αμερική από την αρχαιότητα


Αφιερωμένη στην παγκόσμια κίνηση στήριξης της Ελλάδας «Είμαστε όλοι Έλληνες», είναι η νέα έρευνα του ερευνητή αιγαιακών γραφών δρ. Μηνά Τσικριτσή, η οποία αποδεικνύει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ότι οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Η έρευνα του κ. Τσικριτσή βασίστηκε στο κείμενο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».

Ο ερευνητής εντόπισε και απέδειξε μέσα από προγράμματα με Η/Υ την αποκατάσταση μιας λησμονημένης ιστορικής πραγματικότητας, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς ερευνητές, συνεχίζοντας έτσι την έρευνα που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής Η. Μαριολάκος, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής, την οποία επισκέπτονταν.

Στη ανακοίνωσή του δρ. Μ. Τσικριτσή υποστηρίζεται, ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από την Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν στη λίμνη Superior του Καναδά. Φαίνεται ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες, συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμειξίες με του ντόπιους. Στη συνέχεια, την Εποχή του Σιδήρου το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.

Όπως λέει ο κ. Τσικριτσής «όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος.

Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή.

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα, Την ιστορία που αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο. Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μΧ που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα. Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:

1. Το αποκαλυπτικό κείμενο προσδιορίζει σωστά την απόσταση από την Βρετανία στο νησί της Ωγυγίας- την Ισλανδία, με καράβι με κουπιά που πλέει 5 ημέρες (880 km).

2. Αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία, Νήσο Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.

3. Προσδιορίζει ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (στην ίδια ευθεία) βρίσκεται η είσοδος του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου(Gulf of St. Laurence) με την Κασπία θάλασσα, γεγονός που παρατηρούμε στην ευθεία της.

4. Προσδιορίζει ορθά ότι ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Μαιώτιδα λίμνη, τη σημερινή Αζοφική. Στις ακτές του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και μετά την αποστολή του Μυκηναΐου Ηρακλή, πιθανόν τον 15ο αιώνα πΧ, αναθερμάνθηκε το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε από τις επιμειξίες με τους ντόπιους (εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με το Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν).

5. Καθορίζει περίοδο τριάντα χρονών, μετά την οποία ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής: όταν ο Πλανήτης Κρόνος ανατέλλει με τον αστερισμό του Ταύρου. Τα αστρονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σε γεωγραφικό πλάτος βόρειο 47ο, τον 1ο αιώνα μΧ, η περίοδος αυτή ήταν στα τέλη Μαΐου του 86 μΧ.

6. Όταν ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής τρεις μήνες έμεναν στο νησί της Γροιλανδίας βόρεια (60ο Ν), που ο ήλιος δύει μόνο μια ώρα την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου μεταξύ 9/6 και 9/7. Ο προσδιορισμός αυτός επιβεβαιώνει ότι το νησί της Γροιλανδίας πρέπει να ταυτιστεί με τον κάτω κόσμο, όπου είχε ταφή ο Κρόνος σε σπήλαιο και φυλασσόταν από τον Δία.

7. Ο λόγος των μεγάλων ταξιδιών την Εποχή του Χαλκού τεκμηριώνεται από τον καθαρό χαλκό, που βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά. Από την περιοχή αυτή εξορύχτηκαν 50.000 τόνοι χαλκού μεταξύ 2400 και 1200 πΧ.

8. Στην εποχή του Πλουτάρχου ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.

9. Τέλος είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μ.Χ που ήταν ιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση.

10. Το ταξίδι επιστροφής φαίνεται ότι γινόταν από βόρεια, ξεκινώντας από τον Καναδά, πήγαιναν στη Γροιλανδία (νησί του Κρόνου) έφθαναν στην Ισλανδία και από εκεί έφθαναν στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα Μυκήνες (Mykines) το δυτικότερο νησί των Faeroe

Συμπερασματικά, η έρευνα του Μηνά Τσικριτσή είναι ότι πραγματοποιήθηκε ταξίδι από τον Καναδά στην Καρχηδόνα τον Μάιο του 86 μΧ. Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Υ/Η γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου, ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες. Τα στοιχεία αυτά έρχονται και επιβεβαιώνουν αρχαιολογικά διάσπαρτα ευρήματα γραφής - και όχι μόνο - από περιοχές στην Αμερική. Τελικά πριν τον Κολόμβο, τους Κινέζους και τους Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική και Έλληνες τουλάχιστον τον 1ο αιώνα πΧ και πιθανόν ήδη τη 2η χιλιετία πΧ.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »