Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι μαθητές 15-16 χρονών στην Ελλάδα καπνίζουν λιγότερο αλλά πίνουν περισσότερο


Στην Ελλάδα, οι μαθητές ηλικίας 15- 16 ετών καπνίζουν λιγότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο των συνομηλίκων τους των ευρωπαϊκών χωρών (21% έναντι 28%), ενώ αντίθετα, κάνουν μεγαλύτερη χρήση εισπνεόμενων ουσιών (14% έναντι 9%), αλλά και ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς τη σύσταση γιατρού (9% έναντι 6%).

Τα παραπάνω τονίζονται στην ευρωπαϊκή έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε σε σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs- ESPAD), υπό την αιγίδα του σουηδικού οργανισμού CAN, της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία.

Τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτουν από την αντίστοιχη διακρατική έρευνα του 2011 στην οποία συμμετείχαν 36 χώρες της Ευρώπης με ένα σύνολο πάνω από 100.000 μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών.

Όσον αφορά το αλκοόλ, ιδιαίτερα επισημαίνεται η μεγάλη διαφορά των μαθητών 15- 16 ετών της Ελλάδας από τους συνομηλίκους τους της έρευνας ESPAD στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα: η Ελλάδα κατατάσσεται στις τέσσερις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά της έρευνας. Εντούτοις η υπερβολική χρήση αλκοόλ (πέντε ή και περισσότερα ποτά στη σειρά) αναφέρθηκε από σχεδόν παρόμοιο ποσοστό μαθητών αυτής της ηλικίας της Ελλάδας (45%) συγκριτικά με τον μέσο όρο της έρευνας ESPAD (39%). Επίσης, οι μαθητές 15- 16 ετών στην Ελλάδα φαίνεται να καταναλώνουν ποτά χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ απ΄ ό,τι κατά μέσον όρο οι συνομήλικοί τους στις χώρες της έρευνας.

Συγκριτικά με τον μέσο όρο των χωρών της έρευνας, χαμηλότερο είναι το ποσοστό των μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών της Ελλάδας που έχουν κάνει χρήση κάνναβης (17% μέσος όρος ESPAD, έναντι 8% Ελλάδας). Τέλος, παρόμοιο είναι το ελληνικό ποσοστό με το αντίστοιχο μέσο όρο της έρευνας όσον αφορά τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας εκτός από κάνναβη (ηρωίνη, κοκαΐνη, αμφεταμίνες, κρακ, έκσταση, LSD, μαγικά μανιτάρια, GHB) τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους (6% και 5%, αντίστοιχα).

Η έρευνα ESPAD υλοποιείται από το 1995 με τη συμμετοχή 26 ευρωπαϊκών χωρών, μία εκ των οποίων ήταν και η Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ




Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζει και επανέλεγχο σειράς αναπηρικών συντάξεων.

Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος, στο χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ), από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012.

Eπισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή, που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο πιστωτικό ίδρυμα ή να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν από την προσέλευσή τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλουν.

Όσον αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων, που εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα, (συνταξιούχοι, που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται, μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα, που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση – θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τμήματα πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.

Επανέλεγχος σειράς αναπηρικών συντάξεων από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για επανέλεγχο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας παραπέμπει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις αναπηρικές συντάξεις για νέους ασφαλισμένους (από 1/1/93 και μετά) που έχουν εκδοθεί από τις 15/7/2010. Πρόκειται για αποφάσεις που οριστικοποιούν συντάξεις αναπηρίας και έχουν εκδοθεί μετά τη δημοσίευση του νόμου και πριν την έκδοση της εγκυκλίου

Σύμφωνα με το νέο νόμο, oι συντάξεις λόγω αναπηρίας είναι οριστικές για τις περιπτώσεις των ασθενειών που προβλέπονται από ρητή διάταξη, ή εφόσον οι υγειονομικές επιτροπές γνωματεύουν ότι η ανικανότητα είναι μόνιμη.

Οι προσωρινές συντάξεις λόγω αναπηρίας καθίστανται οριστικές, μετά την τελική γνωμάτευση των αρμοδίων Υγειονομικών Επιτροπών εφόσον:

α)Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης επτά (7) ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε τρεις τουλάχιστον εξετάσεις, από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.

β) Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης πέντε (5) ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε δύο τουλάχιστον εξετάσεις, από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.

Έλεγχοι για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, με θέμα τη «μεγάλη απάτη εταιρείας-φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους», η διοίκηση του ΙΚΑ διευκρινίζει ότι η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α), παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη επιχείρηση με έδρα στην οδό Λιοσίων 104, και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για εταιρεία τηλεφωνικών πωλήσεων στην οποία, στις 3 Νοεμβρίου 2011, παρουσία εισαγγελέα, η ΕΥΠΕΑ, σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία και το ΣΕΠΕ, πραγματοποίησαν έλεγχο. Καταχωρήθηκαν 148 ανασφάλιστα άτομα και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 74.000 ευρώ, ενώ συνελήφθη ένας εκ των τριών ανδρών που επιτηρούσαν το χώρο για λογαριασμό της επιχείρησης. Κατασχέθηκε υλικό που αφορούσε παρουσίες εργαζομένων και απεστάλη στον εισαγγελέα.

Ο έλεγχος επαναλήφθηκε εκ νέου στις 10 Απριλίου 2012 και καταχωρήθηκαν 90 άτομα, εκ των οποίων οι 21 ανασφάλιστοι. Επιβλήθηκε πρόστιμο 21.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη μονάδα με μονάδα‏


«Ισοπαλία» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με 27% δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse RC. Ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ , που συγκεντρώνει 14,5%.


Η δημοσκόπηση διεξήχθη για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» και φέρνει τα δύο κόμματα στην... ισοπαλία με 27% έκαστο. Εκτός από την απόλυτη ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή), ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ , που συγκεντρώνει 14,5%.

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5% και στη συνέχεια παρατηρείται πάλι... ισοπαλία. Αυτή τη φορά μεταξύ ΚΚΕ, Δημοκρατικής Αριστεράς και Χρυσής Αυγής, αφού και τα τρία κόμματα καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου 5,5%. Εκτός βουλής, μένουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ 3% συγκεντρώνει το σχήμα Δημιουργία, ξανά-Δράση.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 6%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας 26%, έναντι 23,5% του Αντώνη Σαμαρά. Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.

markos.tv
Διαβάστε Περισσότερα »

Προθεσμία έως τις 14/6 για κλείσιμο βιβλίων


Έως τις 14 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι φορολογούμενοι με ανενεργά δελτία παροχής υπηρεσιών να κλείσουν τα βιβλία τους για να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011, που δηλώνονται φέτος στην εφορία.

Σχετικα ειδοποιητήρια απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων σε 240.000 φορολογούμενους. Σημειώνει συγκεκριμένα «σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί εμπρόθεσμη διακοπή, θεωρείται ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κατά τη χρήση 2011 και θα επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2012 τέλος επιτηδεύματος ακόμα και αν δεν έχει δηλωθεί εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή ατομική επιχείρηση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριακή αύξηση καταθέσεων τον Απρίλιο


Οριακή αύξηση 0,36% σημείωσαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Απρίλιο αυξήθηκαν τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 165,95 δισ. ευρώ τον περασμένο μήνα έναντι 165,36 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Πάντως είναι ήδη γνωστό πως το Μάιο εντάθηκαν οι εκρροές καταθέσεων. Το 2011 οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 35,37 δισ. ευρώ ή 16,8%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρισμός-σοκ στη showbiz: Ποιο ζευγάρι δεν είναι πια μαζί;


Οι προσπάθειές τους τον τελευταίο καιρό να σώσουν τη σχέση τους και να ξανακάνουν μια καινούρια αρχή δυστυχώς έπεσαν στο κενό. Τελικά, έπειτα από περίπου δυόμισι χρόνια, αποφάσισαν ήρεμα και πολιτισμένα να χωρίσουν. Ο λόγος για ...


Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο, οι πικραμένες καρδιές το ξέουν μόνο: Στους στίχους του κλασικού τραγουδιού περικλείονται τα συναισθήματα του Πέτρου Κόκκαλη και της Φανής Χαλκιά. Μια σχέση που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες τελείωσε άδοξα πριν λίγες εβδομάδες. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού και η Ολυμπιονίκης, ύστερα από περίπου δυόμιση χρόνια σχέσης, αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Το ζευγάρι, σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον τους, έκανε πολλές προσπάθειες τον τελευταίο καιρό να σώσει την κατάσταση, αλλά στην περίπτωσή τους επιβεβαιώθηκε η λαϊκή ρήση "Όταν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει".

Άλλωστε, τα συνεχόμενα διαστήματα μικρών χωρισμών των τελευταίων μηνών τους οδήγησαν στην απόφαση πως το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να δώσουν ένα τέλος στο δεσμό τους. Κάποιοι κοινοί γνωστοί, οι οποίοι ζούσαν τις καταστάσεις λόγω ότι ο Πέτρος και η Φανή κατέβαλαν προσπάθειες ως την τελευταία πιθανότητα για να σωθεί ο δεσμός τους. Οι ενδείξεις όμως προμήνυαν πως δεν υπήρχαν και πολλές πιθανότητες να επανέλθει το μεταξύ τους κλίμα στην πρωτύτερη κατάσταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Αγ. Πνεύματος


Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ανακοίνωσε η Τροχαία.


Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων, αλλά και παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.

Σε αυξημένη ετοιμότητα θα βρίσκονται παράλληλα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των υπηρεσιών Τροχαίας.

Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύουν παράλληλα οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου (σχετικό το από 30-05-2012 Δελτίο Τύπου) ως ακολούθως:

-Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 16.00΄ έως 22.00΄ ώρας και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00 ώρας.

-Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16.00 έως 23.00.

-Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταλλαγμένος φονικός ιός μεταδίδεται από ένα απλό τσίμπημα!


Συναγερμό έχουν σημάνει οι ιατρικές επιστημονικές ομάδες της Αμερικής για την έξαρση εξελιγμένης παρασιτικής ασθένειας που προκαλεί παραμόρφωση, δυσμορφία των εντέρων και έκρηξη της καρδιάς. «Δεν είναι πια η νόσος των φτωχών» λένε οι ειδικοί.


Οι New York Times αναφέρουν πως το «νέο AIDS της Αμερικής» έχει τρομοκρατήσει την ιατρική κοινότητα λόγω της ταχύτητας με την οποία μεταδίδεται αλλά και των συμπτωμάτων που μπορεί να παραπλανήσει ασθενή και γιατρούς.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια εξελιγμένη μορφή της παρασιτικής ασθένειας Chagas Disease, η οποία πολλά χρόνια τώρα συναντάται σε φτωχές αγροτικές περιοχές του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής και σε οικισμούς όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Νέα έρευνα που σόκαρε τους επιστήμονες, όμως, λέει ότι λόγω της έντονης μετακίνησης πληθυσμών και ανάμειξης των λαών, η ασθένεια αφενός έπαψε να θεωρείται εξωτική, αφετέρου έχει μεταλλαχτεί και γίνει πολύ πιο επικίνδυνη.


Ο κύριος φορέας εξάπλωσης της ασθένειας είναι τα έντομα και το παράσιτο T. Cruzi αλλά ο ιός μπορεί να μεταδοθεί επίσης μέσω κατανάλωσης των τροφίμων που έχουν μολυνθεί από παράσιτα, μέσω μετάγγισης αίματος, μεταμόσχευσης οργάνων και από τη μητέρα στο έμβρυο.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν και συνήθως είναι μη ανιχνεύσιμα κατά τα πρώτα χρόνια της μόλυνσης. Εμφανίζονται σταδιακά σαν καρδιακή νόσος ή δυσμορφία των εντέρων και συχνά προκαλούν θάνατο. Το πιο συνηθισμένο πρώτο έντονο σύμπτωμα είναι το πρήξιμο του ενός ματιού.


Η εκτίμηση μάλιστα είναι ότι 8-10.000.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική χωρίς να το γνωρίζουν ενώ θεωρείται πλέον βέβαιο πως έχει διευρυνθεί η γεωγραφική κατανομή της ασθένειας.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, έχουν ήδη μολυνθεί 30.000 άνθρωποι στα μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ!

«Η φονική παρασιτική ασθένεια φέρει το όνομα του Βραζιλιάνου γιατρού, Carlos Ribeiro Justiniano Chagas, που την ανακάλυψε το 1909 και το πιο φοβερό είναι ότι μεταδίδεται με ένα απλό τσίμπημα μολυσμένου εντόμου (συνήθως από τα Triatomids, τα οποία έχουν στενή συγγένεια με τη μύγα Τσε τσε της Αφρικής). Το παράσιτο εισχωρεί στο αίμα και καταλήγει στην καρδιά όπου ζει και πολλαπλασιάζεται», αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ.


Ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από την παρασιτική ασθένεια (στην πρώτη της μορφή) στο παρελθόν, ανάμεσά τους και ο ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης Κάρολος Δαρβίνος!

Ισχυρίζονται ότι το παράσιτο εισχώρησε στο αίμα του όταν ήταν περίπου 26 ετών και εν τέλει προκάλεσε τον θάνατό του από καρδιακή ανεπάρκεια, 47 χρόνια αργότερα. Ο ίδιος άλλωστε είχε γράψει ότι σε ένα ταξίδι του στη Νότια Αμερική τον τσίμπησε ένα περίεργο μαύρο έντομο.

iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

16χρονη που έχει 5.000 φωτογραφίες με διάσημους σταρ! (pics)


Μια πολύ ιδιαίτερη εμμονή έχει η 16χρονη Sarah, η οποία συλλέγει φωτογραφίες που έχει βγάλει με διάσημους σταρ. Brad Pitt, Angelina Jolie, Kim Kardashian, Oprah, Justin Bieber, έχει φωτογραφηθεί με όλους!


Η 16χρονη ανεβάζει τις φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στο Twitter και το Flickr προσθέτοντας καθημερινά σχεδόν από μία ή δύο φωτογραφίες στο άλμπουμ της.





Πηγή: aniwthoi
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή μείωση των τροχαίων το Μάρτιο


Μειωμένα κατά 0,4% σε σύγκριση ΅ε τον αντίστοιχο ήταν του 2011 ήταν τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, το Μάρτιο του 2012.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το φετινό Μάρτιο είχαμε 969 ατυχήματα έναντι 973 το Μάρτιο του 2011.

Στα ατυχήματα αυτά είχαμε 71 νεκρούς (ποσοστό μείωσης 14,5%), 96 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 17,9%) και 1.042 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 1,4%) έναντι 83 νεκρών, 117 βαριά τραυματιών και 1.057 ελαφρά τραυματιών το Μάρτιο του 2011.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Ράμπο» αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου


Εξοργισμένος ο Τάσος Μητρόπουλος τα έκανε άνω κάτω στη Συγγρού.

Σκηνές «σκληρού ροκ» εκτυλίχτηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου, όταν έφτασε εκεί ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος, για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο γραμματέας της Ν.Δ. τους ζήτησε- τηλεφωνικά- να μεταφερθεί μία θέση πιο κάτω (στην πέμπτη), στη Β’ Πειραιά.

Αυτό, προκειμένου η τέταρτη θέση, την οποία είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές ο «Ράμπο», να δοθεί στον προερχόμενο από το ΛΑΟΣ, επίσης απόμαχο της μπάλας και του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανατολάκη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της στήλης «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «τα Νέα», κατά μία εκδοχή ο κ. Μητρόπουλος αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου.

Αυτοί που άκουσαν τα… γαλλικά έσπευσαν στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά για να τον ειδοποιήσουν.

Τελικά έγινε αυτό που ήθελε ο Τάσος Μητρόπουλος και θα παραμείνει στην τέταρτη θέση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Προ των πυλών κίνδυνος εσωτερικής παύσης πληρωμών


«Ο κίνδυνος για αναγκαστική εσωτερική παύση πληρωμών είναι προ των πυλών και πολλές φορολογικές δηλώσεις και εκκαθαριστικά φέτος δεν θα εξοφληθούν», εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, συμπληρώνοντας πως «τα σενάρια και οι προτάσεις επιπλέον φορολόγησης των επιχειρήσεων δεν φοβίζουν τους φοροφυγάδες, αλλά τρομοκρατούν τους συνεπείς, οι οποίοι και να ήθελαν, δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν, γιατί απλούστατα δεν έχουν να πληρώσουν».


Ο κ. Κορκίδης σχολιάζει επίσης ότι η υψηλή φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων δεν θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα λόγω δραστικής μείωσης της φορολογητέας ύλης.

«Σ' ένα φορολογικό σύστημα που σκοτώνει την αγορά, πνίγει την οικονομία και δημιουργεί καθημερινά περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές, κάποιοι θεωρητικοί, έρχονται με ευκολία να προτείνουν επιπλέον φόρους και νέα χαράτσια, αγνοώντας παντελώς τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς και αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Οι "καθηγητές" των κομματικών προγραμμάτων, οι οικονομολόγοι της "ευρωδραχμής" αλλά και η "Εθνική Έκθεση-Ιερεμιάδα" ας σταθούν στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, ας αφουγκραστούν την καθημερινή αγωνία των ανθρώπων της αγοράς και ας σταματήσουν με τις ανέξοδες φορολογικές θεωρίες τους και τις οικονομικές ιστορίες "θρίλερ", να αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, να επιταχύνουν τα λουκέτα των επιχειρήσεων, να αυξάνουν την ανεργία και να προκαλούν φόβο και τρόμο στην αγορά», συμπληρώνει.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επαναλαμβάνει ότι ενίσχυση των δημοσίων εσόδων δεν θα προέλθει ούτε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την επιβολή προστίμων, ούτε από την επιβολή νέων φόρων, αλλά από την μείωση των φορολογικών συντελεστών και ειδικά του ΦΠΑ που θα τονώσουν τις συναλλαγές.

Υπογραμμίζει τέλος ότι ο οριζόντιος χαρακτήρας που διέπει το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο αλλά και το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποια ειδική διάταξη που να προβλέπει το διαχωρισμό της επιβολής του «χαρατσιού» στις ζημιογόνες από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, προσδίδει στην εν λόγω «έμπνευση» μεροληπτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύει την ιδεολογία της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου αλλά και του αμερόληπτου επιμερισμού των φορολογικών βαρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια τεράστια τρύπα στην Κίνα οδηγεί στη... Νέα Υόρκη! Τολμάτε να πηδήξετε μέσα;


Θυμάστε που σαν παιδιά παίρναμε τα κουβαδάκια μας και ένα φτυάρι και καθόμασταν με τις ώρες στα χώματα, σκάβοντας και φτιάχνοντας πύργους;


Πόσες φορές προσπαθούσαμε -μάταια- να ανοίξουμε ένα τούνελ κατευθείαν κάτω από τη γη, για να βγούμε -ίσως- στη Μαγική Χώρα των Θαυμάτων;

Αρκετές, θα πω εγώ!



Οι βερολινέζικη εταιρεία Topotek1 δείχνει να κρατά ζωντανές τις μνήμες αυτές, κατασκευάζοντας μια μεγάλη καταπράσινη τρύπα στο κέντρο ενός πάρκου στην Κίνα, για την πρόσφατη έκθεση «Xi'an International Horticultural Exposition».


Το project φέρει την ονομασία «Big Dig» και αποτελεί έναν «ηχητικό» σύνδεσμο της Κίνας με τη Σουηδία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Πώς γίνεται αυτό; Οι επισκέπτες πλησιάζοντας στην «τρύπα» ακούνε ήχους από τις αγελάδες της Αργεντινής, από την κίνηση των δρόμων στη Νέα Υόρκη, από τη ναυτική ζωή της Στοκχόλμης αλλά και από τον κόσμο που πηγαινοέρχεται βιαστικά στο Βερολίνο!


Ο σκοπός είναι οι ήχοι αυτοί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των περαστικών, μεταφέροντάς τους τρόπον τινά μακριά από την Κίνα, πέρα από τον κήπο. Η τρύπα είναι απλώς ο δρόμος προς τη φανταστική τους έξοδο!

Ένα γυάλινο προστατευτικό, που διατρέχει περιμετρικά την τρύπα, αποτρέπει τους επισκέπτες από το να γίνουν... πολύ περίεργοι, πλησιάζοντας κοντά, ωστόσο θα ήταν καταπληκτικό αν υπήρχε η δυνατότητα »να κατεβούμε κάτω από τη γη και να βρεθούμε στην άλλη άκρη», λένε οι περισσότεροι επισκέπτες. Και αυτή είναι η αλήθεια!


Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήβη Αδάμου: "Έκλαψα όταν τελείωσε ο τελικός της Eurovision"


Το ξέσπασμα μετά τον διαγωνισμό, η μπάσα φωνή της, η ένσταση του ΡΙΚ και η προσωπική της ζωή.


Η Ήβη Αδάμου επέστρεψε από το Μπακού και είναι (πολύ) καλά.

Στο "Πρωινό Mou" έδωσε συνέντευξη η Ήβη Αδάμου η οποία μίλησε για την εμπειρία της στο διαγωνισμό της Eurovision. Όπως παραδέχτηκε η ίδια μετά το τέλος της Eurovision, όπου έφτασε στην 16η θέση, έβαλε τα κλάμματα. "Έκλαψα λίγο, αλλά από την κούραση περισσότερο. Με αγκάλιασε η μαμά και άτομα από την εταιρία, και μου βγήκε". Όπως τόνισε, περίμενε υψηλότερη θέση. "Από την άλλη ξέρουμε πως είναι απρόβλεπτη η Eurovision. Δεν μας φάνηκε ούτε και παράξενο".

Επιβεβαίωσε μάλιστα πως το ΡΙΚ θα καταθέσει ένσταση σχετικά με τη βαθμολογία. "Το ΡΙΚ θα κάνει ένσταση. Δεν το γνωρίζω προσωπικά εγώ. Το κανάλι είναι που αποφασίζει".

"Έχει αλλάξει μετά τα 18 η φωνή μου. Έπαθα μεταφώνηση"

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα σχετικά με φωνή της αν είναι μπάσα ή αν στο διαγωνισμό ήταν κρυωμένη η Ήβη απάντησε "είναι η κανονική μου φωνή. Έχει αλλάξει μετά τα 18 η φωνή μου. Έπαθα μεταφώνηση. Στα 16 είναι πιο γλυκιά. Σε άλλους γίνεται πιο ψηλή, και σε άλλους πιο μπάσα. Σε εμένα έγινε πιο μπάσα. Είχαμε και προβληματάκια με τον ήχο, που αυτό δεν μας βοήθησε".


Όσον αφορά την προσωπική της ζωή; Η ίδια δήλωσε ελεύθερη διαψεύδοντας τα όσα ακούγονταν για σχέση με τον Μιχάλη Κουϊνέλη, τραγουδιστή των Stavento.

cosmo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη από… κισσό σε σπίτι της Αγγλίας!


Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Έσεξ της Αγγλίας είχε κυριολεκτικά ξεχάσει πως ήταν η όψη του σπιτιού του, καθώς όλο το κτίριο είχε καλυφθεί μέσα και έξω με έναν γιγαντιαίο κισσό!


Το αναρριχώμενο φυτό είχε καλύψει τα πάντα, ακόμα και το σαλόνι.....

και τελικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ο 49χρονος κύριος Νιλ Άτλεϊ όταν αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του, αναγκάστηκε και πήρε την γενναία απόφαση να κλαδέψει τον κισσό που είχε εξαφανίσει τα πάντα .
Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.


Πηγή: sarotiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε. Μελέτη: Η τελευταία φωτογράφηση πριν γίνει ξανθιά!(PHOTOS)


Την τελευταία φωτογράφηση της Ελεονώρας Μελέτη με κόκκινα μαλλιά, λίγο πριν επιστρέψει στο αγαπημένο της ξανθό δημοσίευσε το free press περιοδικό “Life” των Νοτίων Προαστίων. H Ελεονώρα ανανεωμένη και πιο σίγουρη από ποτέ, φωτογραφίζεται μαζί με τους αγαπημένους της... τετράποδους φίλους.


Η γνωστή παρουσιάστρια της επιτυχημένης μεσημεριανής εκπομπής μίλησε για το χώρο τηςτηλεόρασης, την υποτιθέμενη κόντρα με την Ελένη Μενεγάκη που τους έχουν χρεώσει, τις κριτικές και το ενδεχόμενο να μην είναι του χρόνου στην τηλεόραση.

“Στην Ελλάδα η κριτική δεν ασκείται από όλους σωστά. Άργησα να το καταλάβω. Δεν διαβάζω τις κριτικές. Δεν διαβάζω τίποτα που να με αφορά. Και είμαι υγιής. Από κει και έπειτα όμως υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους εκτιμώ πάρα πολύ και ζητάω την άποψή τους και τη γνώμη τους, γιατί ξέρω ότι απλώς δεν θα μου πούνε ούτε κάτι για να με ισοπεδώσουν, αλλά ούτε κάτι για να μου χαϊδέψουν τα αυτιά. Και είναι ελάχιστοι αυτοί και από το χώρο μας, αλλά και από το περιβάλλον μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της.


Μιλώντας για την κόντρα με την Ελένη Μενεγάκη, η Ελεονώρα παραδέχτηκε πως είναι ένα παιχνίδι των media. “Tο στερεότυπο της κόντρας ανάμεσα σε δυο ξανθιές, είναι ένα στερεότυπο “κλισέ”... Είναι ένα κλισεδάκι το οποίο γίνεται από πολλούς… Νομίζω ότι είναι ντεπασέ πλέον και δεν έχει γίνει τόσο έντονα φέτος και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί όλοι αυτό και δεν πουλάει πια. Εγώ δεν το βλέπω τόσο πολύ πια με τη μετακίνησή μας το μεσημέρι και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Ίσως επειδή ξεκαθάρισα κι εγώ την πρόθεσή μου ότι δεν πρόκειται να παίξω αυτό το παιχνίδι”, ανέφερε.


Τι σκέφτεται να κάνει, όμως, σε περίπτωση που δεν είναι του χρόνου στην τηλεόραση;
“Κανένα πρόβλημα. Κατ’ αρχάς θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην ψυχολογία που τις έχω ξεκινήσει και τις πάω κουτσά – στραβά, γιατί μία έχω το dancing, μία έχω το μεσημέρι, μία δεν έχω χρόνο να κάνω τις εργασίες μου. Δεν ξέρω αν θα δουλέψω ή όχι άμεσα, σίγουρα έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω άμα φύγω από την τηλεόραση”.

Τέλος, θεωρεί ότι ο κόσμος την έχει παρεξηγήσει κάποιες φορές;

“Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που με πλησιάζουν με αγαπάνε, με ερωτεύονται και τους αγαπώ και τους ερωτεύομαι, ότι έχουν απόλυτα αυτή την εικόνα που σου περιέγραψα. Οι υπόλοιποι μπορεί ναι, άμα δεν με ξέρουνε όμως, να με παρεξηγήσουν, είναι λογικό. Κι εγώ έχω παρεξηγήσει κόσμο που δεν τον ξέρω”, συμπλήρωσε.
Διάβασε περισσότερα στο free press περιοδικό “Life” των Νοτίων Προαστίων που κυκλοφορεί!

Πηγή:Tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση την βραδιά του τελικού της Eurovision


Tρομοκρατική επίθεση στην κατάμεστη αίθουσα Crystal Hall όπου διοργανώθηκε ο διαγωνισμός της Eurovision ετοίμαζε τρομοκρατική ομάδα... την οποία τελικά κατάφεραν να αποτρέψουν οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.


Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 40 άτομα. Όλοι τους είχαν αγοράσει εισιτήριο.
"Ο κύριος στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση στο Μπακού στη διάρκεια της Eurovision", αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

Και συνέχισε: "Η ομάδα επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αίθουσα συναυλιών όπου οργανώθηκε ο διαγωνισμός καθώς και άλλες επιθέσεις εναντίον του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, αστυνομικών τμημάτων, ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνταν ξένοι, καθώς και εναντίον χώρων λατρείας. Μέλη της ομάδας είχαν εισιτήρια για τη Eurovision ώστε να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση στο Crystal Hall του Μπακού, όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός".

Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τα μέλη της ομάδας στη διάρκεια χωριστών επιχειρήσεων στο Μπακού, στις πόλεις Γκάντζα και Σουμγκάιτ, καθώς και σε πολλές περιφέρειες της χώρας, πρόσθεσε το υπουργείο χωρίς να διευκρινίσει πότε έγιναν οι συλλήψεις.

"Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision για να μην προκαλέσει πανικό ανάμεσα στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους", εξήγησε επίσης το υπουργείο, ενώ φημολογείται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρισης μέλη της ομάδας πρόβαλαν αντίσταση και σκοτώθηκαν.
Πηγή: myfoxdfw.com, allvoices.com

Πηγή: cosmo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Jennifer Lopez: «Προτεραιότητα μου είναι τα παιδιά»


Για τις προτεραιότητες της ως μητέρα αλλά και για το πώς αντιμετώπισε την περίοδο της εγκυμοσύνης της μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Jennifer Lopez.


«Προτεραιότητα μου είναι πάντα τα παιδιά, όλα τα άλλα ακολουθούν. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Κάνω ένα βήμα τη φορά. Αυτό κάνω και στην καριέρα μου. Εκτός από την οικογένεια μου, έχω υπέροχους ανθρώπους στη ζωή μου που με βοηθούν και στη δουλειά και στο σπίτι μου», λέει στο Ok και συνεχίζει: «Υπάρχουν βέβαια και οι ενοχές που νιώθει κάθε μητέρα, όταν το παιδί της, της λέει: 'Mαμα, μην πάς πάλι στη δουλειά'. Απλά κάνεις το καλύτερο που μπορείς και λες 'όχι' εκεί που πρέπει να πεις».

Όσο για το πώς βίωσε την εγκυμοσύνη της λέει: «Εγώ γέννησα με καισαρική και η αδερφή μου έξι μήνες μετά με φυσιολογικό τοκετό. Έχοντας τη δική μου εμπειρία και βλέποντας την αδελφή μου να γεννά φυσιολογικά, σκέφτηκα ότι λόγω της δικής μου περίπτωσης με τα δίδυμα, δεν πέρασα αυτό που περνάνε οι περισσότερες γυναίκες και αυτό μου φάνηκε μια χαρά», καταλήγει.

Πηγή:Gossiptv.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

The Lady is a Vamp: Η αισθησιακή φωτογράφιση της Charlize Theron με την Kristen Stewart


Η Χιονάτη και η Κακιά Βασίλισσα, πιο σέξι από ποτέ... πόζαραν για μία αισθησιακή φωτογράφιση του περιοδικού Interview.

Μπορεί στην ταινία "Snow White and the Huntsman" η Χιονάτη να αγωνίζεται δυναμικά εναντίον της μοχθηρής μητριάς της, στην εν λόγω φωτογράφιση όμως, σίγουρα η Κακιά Βασίλισσα έπεισε τη θετή κόρη της να "εισχωρήσει στη σκοτεινή πλευρά".


Μπορεί η Charlize να περνάει την Kristen 14 ολόκληρα χρόνια, όμως στις συγκεκριμένες φωτογραφίες φαίνονται σχεδόν συνομήλικες.


Στη συνέντευξη του περιοδικού, η Charlize μίλησε για τον υιοθετημένο γιο της, Jackson.


Είπε πως "από πάντα ήξερα πως θέλω να αποκτήσω παιδιά. Δεν ένιωσα βέβαια το βιολογικό μου ρολόι να χτυπάει καθώς νομίζω ήξερα κατά βάθος πως θα υιοθετούσα".

"Δε σημαίνει αυτό βέβαια πως αν βρεθώ στις κατάλληλες συνθήκες δεν θα κάνω και δικά μου παιδιά" συνέχισε.
Εξήγησε πως "φροντίζω τον γιο μου σχεδόν μόνη μου, δεν έχω κάποια κοπέλα να με βοηθάει το βράδυ".
Η Kristen από την άλλη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συμπρωταγωνίστριά της. Είπε πως η Charlize είναι μια γυναίκα που όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο, αυτό φωτίζεται με την παρουσία της. Τη χαρακτήρισε ως πραγματική σταρ του κινηματογράφου.

Πηγή: sarotiko

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτόχειρας: "Το μόνο μου παράπτωμα ήταν ότι δούλευα από το πρωί έως το βράδυ"


Δείτε τι γράφει στο σημείωμα που άφησε ο 63χρονος που αυτοκτόνησε σε πάρκο στη Νίκαια.

Σοκάρει το σημείωμα του 63χρονου αυτόχειρα που έβαλε τέλος στη ζωή του χθες το πρωί. Ο συνταξιούχος βρέθηκε κρεμασμένος στο δασάκι του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια.

Στο σημείωμα, στο οποίο βρέθηκε, ο συνταξιούχος εξηγούσε ότι η οικονομική συγκυρία τον οδήγησε στην αυτοχειρία.

Αναλυτικά έγραφε:

"Αλέξανδρος 29/5/12

Η Ελληνική Αστυνομία δεν ξέρει αν υπάρχω, γυναίκες, ποτά και ναρκωτικά ούτε στα όνειρα, καφενείο δεν έχω πάει. Το μόνο μου ‘παράπτωμα’ ήταν ότι δούλευα από το πρωί έως το βράδυ. Αλλά έκανα ένα μεγάλο έγκλημα έγινα ελεύθερος επαγγελματίας στα 40 μου και φεσώθηκα μέχρι τον λαιμό. Και με καλούν τώρα τον μ.... στα 61 μου να πληρώσω γι’ αυτό.
Εύχομαι τα εγγόνια μου να μην γεννηθούν στην Ελλάδα μιας και δεν θα αποτελείται από Έλληνες από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουν την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά θα τα έχουν καταργήσει τελείως. Μόνο αν βρεθεί ένας πολιτικός τύπου Θάτσερ και μπορέσει να μας βγάλει από αυτή την κατάσταση για να συμμορφωθούμε".

ΛΑΟΣ: "Το μήνυμα έχει αποδέκτες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".

"Το μήνυμα του τραγικού αυτόχειρα της Νίκαιας, έχει αποδέκτες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που κυβέρνησαν εναλλάξ, 31 χρόνια την Ελλάδα και οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα τον ελληνικό λαό", σχολιάζει ο ΛΑΟΣ.
"Κοινοποιείται παράλληλα και στις «θυγατρικές επιχειρήσεις»- κόμματα που χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς συνταγή, με άλλο περιτύλιγμα.

Και για όποιον δεν κατάλαβε, ή δεν πρόλαβε να το διαβάσει, τους ενημερώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο, ότι τα ψέματα με τα οποία νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εξαπατούν τον ελληνικό λαό, τελείωσαν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Πηγή: news247

Διαβάστε Περισσότερα »

Ν.Θεoδωρίδου: Πως σας φαίνεται με το νέο ανδρόγυνο look της;(PHOTOS)


Με εντυπωσιακό look εμφανίστηκε η Νατάσα Θεoδωρίδου στα γυρίσματα του video clip για το τραγούδι “Για κανένα”. Η τραγουδίστρια τολμά με μία διαφορετική εμφάνιση από αυτές που μας έχει συνηθίσει και σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδουλεμένα και εντυπωσιακά clip της!


Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε ένα ν industrial χώρο στον Ταύρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες του concept. Tο διαχρονικά κομψό συνδυασμό άσπρου και μαύρου ενισχύει το χτένισμά της από το Βασίλη Μπουλούμπαση και το μακιγιάζ της από την Ρούλα Σταματοπούλου.


Η Νατάσα συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον σκηνοθέτη και σκηνογράφο Απόλλωνα Παπαθεοχάρη αλλά αποδείχτηκε πως έχουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και αισθητικής.

“Για μένα ήταν δεδομένο ότι όλα θα πηγαίνουν καλά, μια και η ίδια είναι ευθύς, άνετος και ντόμπρος άνθρωπος, γεγονός που διευκόλυνε πολύ τη δουλειά μας. Για το video clip του τραγουδιού “Για κανένα” στηριχτήκαμε απόλυτα στα λόγια του τραγουδιού και δημιουργήσαμε μικρές αυτοτελείς ιστορίες διάφορων ζευγαριών, στα οποία πάντα πρωταγωνίστρια είναι η Νατάσα, ενώ το σύντροφό της, σύμφωνα με το σενάριο, υποδύεται ο ηθοποιός Γιώργος Τσαμπουράκης”, δηλώνει στο Hello o σκηνοθέτης.


Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στη νέα δισκογραφική δουλειά της τραγουδίστριας με τίτλο “Απέναντι” που κέρδισε πολύ γρήγορα την αγάπη του κόσμου και έγινε αμέσως πλατινένια. Μάλιστα η απονομή του πλατινένιου έγινε την Τρίτη το βράδυ με την παρουσία πολλών και εκλεκτών φίλων της Νατάσας

Πηγή:Tlife.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ωκεανοί του κόσμου δεν είναι και τόσο... αθώοι τελικά!


Πυξίδες τρελαίνονται, πλοία εξαφανίζονται, ρουφήχτρες αιφνιδιάζουν!



Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών.

Πάντα οι άνθρωποι ήθελαν να εξερευνήσουν τα ανεξήγητα φαινόμενα προσπαθώντας να «δαμάσουν» την περιέργειά τους. Οι βυθοί των απέραντων ωκεανών κέρδισαν μία ξεχωριστή θέση ακόμα και στην παγκόσμια λογοτεχνία με πρωτοπόρο τον Γάλλο μυθιστορηματογράφο Ιούλιο Βερν.

Δεξιόστροφα και ζεστά τα κύματα στη Θάλασσα των Σαργασσών


Η θαλάσσια περιοχή που έγινε γνωστή και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο από τα μυθιστορήματα του Ιούλιου Βερν δεν απέχει πολύ από το Τρίγωνο των Βερμούδων. «Η τεράστια θαλάσσια πισίνα», σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», «δίχως ακτές, με ζεστά νερά και κυρίως με τους δικούς της νόμους, βρίσκεται στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού».

Εκεί ο ήλιος ανατέλλει την ίδια ώρα στη Δύση και την Ανατολή, ενώ τα κύματα κινούνται δεξιόστροφα.

Η ιδιαιτερότητα της περιοχής είναι το βαθύ μπλε και η εξαιρετική καθαρότητα του νερού με μια υποθαλάσσια ορατότητα που ξεπερνά τα 200 πόδια βάθος.

Έγινε γνωστή από τις ληστείες σκαφών και τα ακυβέρνητα καράβια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση των πληρωμάτων. Όσο για τα περίφημα ζεστά νερά της θάλασσας της Σαργκάσο εξηγούνται επιστημονικά ως εξής: Σε μια παγωμένη περιοχή, τα ήμερα θερμά νερά δημιουργούνται από τα ρεύματα.

Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας


Γνωστό για τα «φονικά κύματα» και τα μεγάλα ναυάγια, το Ακρωτήρι αποκαλείται και «Ακρωτήρι των Καταιγίδων». Με τα κύματα συχνά να ξεπερνούν τα 30 μέτρα ύψος έχουν καταστρέψει πολλά πλοία στο παρελθόν.

Εικάζεται πως στο βυθό του ακρωτηρίου «φιλοξενούνται» πολλά ναυάγια καθώς τα «μοναχικά κύματα» όπως τα έχουν βαφτίσει οι επιστήμονες δημιουργούν θαλάσσιες κοιλότητες που έχουν τόσο βάθος όσο και ύψος.

UFO και στροβιλισμοί φωτεινών ακτίνων στις δυτικές Ινδίες


Η θαλάσσια περιοχή στο Δυτικό μέρος του Ινδικού Ωκεανού και του Περσικού Κόλπου είναι φημισμένη για τους γιγάντιους φωτεινούς κύκλους-ρουφήχτρες πάνω στην επιφάνεια του νερού.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ωκεανολόγο Κουρτ Κάλε οι φωτεινοί κύκλοι οφείλονται σε υποθαλάσσιους σεισμούς, των οποίων το αποτέλεσμα είναι το φωτοβόλο πλαγκτόν. Βέβαια, οι επιστήμονες ακόμα και σήμερα αδυνατούν να αποδείξουν πως οι φωτεινές ακτίνες πετάγονται μέσα στον κύκλο, με αποτέλεσμα η επικρατέστερη θεωρία να είναι εκείνη των UFO.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων και ο Ιπτάμενος Ολλανδός


Ο μύθος-πρωταγωνιστής των ωκεανών που ακόμη και σήμερα προκαλεί φόβο και τρόμο στους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Είναι στοιχειωμένο από τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» καθώς ο βυθός του Τριγώνου των Βερμούδων εξαφανίζει πλοία και πληρώματα, χωρίς να μένουν πίσω ίχνη.

Το μυθικό τρίγωνο εκτείνεται από το Αρχιπέλαγος των Βερμούδων προς τη Φλόριντα και το Πουέρτο Ρίκο. Η πρώτη εξαφάνιση στο θρυλικό βυθό της περιοχής έγινε το 1918 όταν ένα αμερικανικό πλοίο εφοδιασμού χάθηκε δίχως να αφήσει πίσω ίχνη. Από τότε έχουν εξαφανιστεί περίπου 140 πλοία και αεροπλάνα μαζί με τα πληρώματα και τους επιβαίνοντες.

Μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί για να ξορκίσουν τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» είναι η τοποθέτηση πετάλων από τα άλογα στα κατάρτια. Αρκετά διαδεδομένη είναι και η πεποίθηση ότι η Ατλαντίδα βρίσκεται στο βυθό του τριγώνου.

Με βάση τις επιστημονικές εκδοχές το φαινόμενο δεν οφείλεται στον «Ιπτάμενο Ολλανδό» αλλά ή στο ρεύμα του κόλπου και σε άλλα υποθαλάσσια ρεύματα ικανά να παρασύρουν συντρίμμια σε μεγάλη απόσταση ή στο άφθονο μεθάνιο που βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα και στο βυθό.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί το Τρίγωνο των Βερμούδων σταμάτησε να καταβροχθίζει πλοία τη δεκαετία του '80.

Η παλιρροϊκή δίνη του Maelstrom της Νορβηγίας



Η ρουφήχτρα του Maelstrom βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας όπου σχηματίζεται το πιο ισχυρό παλιρροϊκό φαινόμενο στον κόσμο. Η παλιρροϊκή δίνη που υπολογίζεται πως έχει δέκα φορές περισσότερη δύναμη από ένα κύμα, καταφτάνει κάθε έξι ώρες στα ανοιχτά των νήσων Λοφούτεν παρασύροντας δεκάδες ναυτικούς.

Ανεξήγητοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η ρουφήχτρα αλλάζει κατεύθυνση κάθε τρεις με τέσσερις μήνες.

Τα νερά του Διαβόλου


Η θάλασσα του Διαβόλου ή αλλιώς το Τρίγωνο του Δράκου βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο χωριό Μιγιάκι. Είναι μία σεισμογενής ζώνη που είναι ενεργή ακόμα και σήμερα και έχει συχνούς κυκλώνες. Με το θαλάσσιο στρώμα να μετακινείται συνεχώς νησιά εμφανίζονται και εξαφανίζονται διαρκώς. Στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αποδίδουν τις εξαφανίσεις ανθρώπων και πλοίων, ενώ σύμφωνα με θρύλους ο Δράκος στοιχειώνει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου εδώ και αιώνες. Οι ναυτικοί αποφεύγουν την περιοχή συστηματικά, έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση εννέα πλοίων το 1950. Περίεργο είναι το γεγονός πως την αποφεύγουν και τα θαλάσσια πτηνά, τα δελφίνια και οι φάλαινες.

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Nicole Scherzinger γίνεται ξανά pussycat για το Men in Black


Η τραγουδίστρια ντύνεται “γυναίκα με τα μαύρα”.... για χάρη της ταινίας Men in Black III, στην οποία και πρωταγωνιστεί, ως σύντροφος του Boris The Animal.


Θυμάστε που στην ταινία Battleship είδαμε την Rihanna σε ρόλο στρατιώτη χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Ε κάπως έτσι βλέπουμε και την Nicole Scherzinger, την πρώην τραγουδίστρια των Pussycat Dolls, να παίζει στην τρίτη ταινία που βρίσκει τον Will Smith δίπλα στον Tommy Lee Jones. Και αυτή δεν έχει κάποια Brooklyn Decker να την καπελώνει.



Για το αν είναι καλή η ταινία, θα σου μιλήσουν άλλοι, μακράν ειδικότεροι από εμένα. Και σίγουρα δεν είναι η Nicole εκείνη που θα διαδραματίσει τόσο καταλυτικό ρόλο στο να σωθεί η υφήλιος, να πεθάνουν η εξωγήινοι, να πάρει ο Will Smith το blue pill ή ό,τι σκατά πραγματεύεται το τρίτο χτύπημα του σκηνοθέτη Barry Sonnenfeld.
Αλλά από τα πρώτα στιγμιότυπα είναι εμφανές ότι αυτός ο ρόλος της ταιριάζει γάντι. Όπως θα ταίριαζε και σε κάθε άλλη δυναμική και sexy παρουσία από τις Pussycat Dolls.



Για την ακρίβεια πάντα συμπαθούσα περισσότερο την Nicole Scherzinger από τις άλλες πρόσφατα ανεδειγμένες σταρ της pop. Κάτι τα χορευτικά της, κάτι το ταμπεραμέντο που δείχνει στα live performances, κάτι το σώμα της, κάτι που τραγουδάει το “Wet”, δεν θέλει και πολύ.

Δηλώνει τραγουδίστρια, παραγωγός δίσκων, μουσουργός, χορεύτρια, ηθοποιός και μοντέλο. ΟΚ, τα κάνει όλα και συμφέρει όπως φαίνεται αλλά η αλήθεια είναι ότι την μάθαμε ως τραγουδίστρια και όχι άδικα. Έχει κάνει ριάλιτι, συμμετέχει σε ό,τι εκπομπή βρει στο δρόμο της και τώρα τελευταία κάνει και τον κριτή του X-Faxtor.



Για την ακρίβεια την έδιωξαν με τιμές από το Αμερικανικό X-Factor αλλά η Nicole ετοιμάζει την επανεμφάνισή της στην Βρετανική version στην οποία έχει αντικαταστήσει αρκετές φορές επάξια την Cheryl Cole.
Σταθερά στη λίστα του Maxim με τις 100 πιο hot γυναίκες του κόσμου, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να χτυπήσει δεκάδα. Στα προσωπικά της, το μόνο αξιοσημείωτο είναι η σχέση της τα τελευταία χρόνια με τον Lewis Hamilton. Χωρίζουν, τα φτιάχνουν, χωρίζουν, τα φτιάχνουν. Ποσώς μας ενδιαφέρει. Και εσένα επίσης προφανώς.


Αν και αυτά δεν είναι τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία σε εκείνη. Κατ' αρχάς γεννήθηκε στην Honolulu. Δεν γίνεται ρε φίλε να έχεις γεννηθεί στην Honolulu και να το παίρνεις έτσι αψήφιστα. Επίσης δεν γίνεται να έχεις φύγει από την Hawaii αντί να στήσεις μια καντίνα να πουλάς τηγανητές γαρίδες σαν τον Kamekona από το Hawaii Five-O.

Πηγή: oneman

Διαβάστε Περισσότερα »