Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Νεκρή από σφαίρες έπεσε 20χρονη καλλονή στο Μεξικό

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Μεξικού η είδηση ότι η εστεμμένη καλλονή Μαρία Σουζάνα Φλορέζ Γκάμεζ έπεσε νεκρή από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η 20χρονη έπεσε νεκρή μετά από ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών με τους οποίους ταξίδευε.

Η σορός της Μαρία Σουζάνα βρέθηκε το Σάββατο σε έναν αγροτικό δρόμο στην ορεινή περιοχή της Σιναλόα.

«Ήταν με μία συμμορία εγκληματιών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε αν συμμετείχε στην ανταλλαγή πυρών» τονίζει ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι «αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί».

Το 20χρονο μελαχρινό μοντέλο αναδείχθηκε το 2012 Γυναίκα της Σιναλόα σε καλλιστεία που έγιναν τον Φεβρουάριο. Από τα πυρά σκοτώθηκαν ακόμη δύο άλλα μέλη της συμμορίας ναρκωτικών και τέσσερις συνελήφθησαν.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Όχι» ΣτΕ στις προσφυγές για εξαίρεση Ταμείων από τον ΕΟΠΥΥ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος ΟΤΟΕ , του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΤΕΕ , της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων του κράτους, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η υπαγωγή τους στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ειδικότερα, οι φορείς ζητούσαν να ανασταλεί η άρνηση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) να εκδώσει την προβλεπόμενη αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας των Tαμείων τους όπως και η άρνηση του υπουργού Εργασίας να εκδώσει τη σχετική απόφαση.

Όπως υποστηρίζουν οι φορείς, έχει παρέλθει το εύλογο διάστημα εντός του οποίου ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να είχε διαβιβάσει τη μελέτη στην ΕΑΑ και η Αρχή όφειλε να είχε εκδώσει τη σύμφωνη γνώμη της αλλά έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί και η σχετική εγκριτική υπουργική απόφαση. Και όλα αυτά προκειμένου τα Ταμεία τους να μπορούν να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και έτσι να μην υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή τα Ταμεία τους έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τις 12 Νοεμβρίου 2012.

Έτσι ο κίνδυνος βλάβης που επικαλούνται οι τέσσερεις φορείς δεν προκαλείται πλέον από την παράλειψη του αρμόδιου υπουργού να εκδώσει την απόφαση για την εξαίρεση από την υπαγωγή των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ και την σύσταση νέου ιδιωτικού φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης, αλλά επέρχεται ευθέως από τον επίμαχο Ν. 4093/2012 (τρίτο Μνημόνιο).

Οι φορείς μπορούν στο μέλλον να προσβάλλουν τις αποφάσεις που θα εκδοθούν σε εκτέλεση του Ν. 4093/2012 και με τις οποίες θα ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα ένταξης στον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, οι προσφυγές των φορέων έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Α' Τμήματος του ΣτΕ στις 4 Μαρτίου 2013.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Έπιασε στα πράσα τον οικοδόμο σύζυγό της... με άντρα

Ο κλάδος των οικοδόμων της Πάτρας είναι ανάστατος λόγω συνάδελφου τους που πιάστηκε στα πράσα με άλλον άντρα.

Οικοδόμος από την Πάτρα όχι απλά είναι gay αλλά η γυναίκα του τον χώρισε επειδή τον έπιασε επ” αυτοφώρω με άλλον άνδρα.

Όλα ξεκίνησαν προ μηνών όταν κάποιος από τους συναδέλφους του οικοδόμος στην Πάτρα, έμαθε πως η εν διαστάσει σύζυγος του φίλου του, διαδίδει στην πόλη πως τον πέταξε έξω από το σπίτι γιατί είναι gay και μάλιστα τον έπιασε στο κρεβάτι με άντρα

Μάλιστα η γυναίκα έλεγε με θυμό πως «δεν σεβάστηκε τα παιδιά του, πως η ίδια δεν είχε καταλάβει το παραμικρό όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν είδε μπροστά στα μάτια της τη «σκηνή»! «Σιχάθηκα τον εαυτό μου που κοιμόμουν μαζί του» τόνιζε.

Το «νέο» για τον gay οικοδόμο στην Πάτρα λοιπόν, είχε διαδοθεί, ωστόσο ο ίδιος το διέψευδε κατηγορηματικά. Και όχι μόνο. Ισχυριζόταν πως η γυναίκα του τα λέει όλα αυτά επειδή στενοχωρήθηκε που χώρισαν και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Απειλούσε δε πως θα την βάλει στη θέση της.

Ο gay οικοδόμος συζητούσε το «πρόβλημα» που αντιμετώπιζε με την γυναίκα του και με έναν κολλητό του, ο οποίος είχε ακούσει τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου, όμως μπροστά του έβλεπε έναν «καρδαμωμένο» άνδρα, που έμοιαζε να είναι «πήχτρα» στην τεστοστερόνη.

Μέχρι που μία ημέρα συνέβη ένα τυχαίο γεγονός που του απέδειξε πως η πρώην σύζυγος μάλλον είχε απόλυτο δίκιο. Επισκέφθηκε ξαφνικά τον οικοδόμο φίλο του στο σπίτι στην Πάτρα και εκείνος του άνοιξε με μία ρόμπα (χρώματος ροζ μάλιστα, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του). Και μπορεί το «ροζ» να μην είναι περίεργο, όμως ο φίλος δεν του επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι αφού στο εσωτερικό του βρισκόταν άλλος άνδρας.


Ο οικοδόμος επείσθη πως ο συνάδελφός του, όχι απλά έκανε «διπλή ζωή», αλλά είχε ιδιαίτερη προτίμηση στο ανδρικό φύλλο. Από ντροπή δεν του είπε κάτι εκείνη την ώρα, προτίμησε να φύγει, όμως αργότερα εξιστορούσε σε άλλους συναδέλφους του, τι είχε δει με τα ίδια του τα ματάκια.

Μάλιστα «μούτζωνε» τον εαυτό του, που είχε πιστέψει τους ισχυρισμούς του φίλου του οικοδόμου, ότι δήθεν η «πρώην» του, τον κατηγορεί αδίκως και πως εκείνος διατηρεί πολλές σχέσεις με γυναίκες με αποτέλεσμα η σύζυγος να ζηλεύει και να επιχειρεί να τον «βαπτίσει» gay.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Της έκοψε τα δάχτυλα για να μη μπορεί να σπουδάσει!


Της έδεσε τα μάτια και της είπε «σου έχω μια έκπληξη»...

Mε την ποινή ισόβιας φυλάκισης βρίσκεται αντιμέτωπος ένας ζηλιάρης σύζυγος ο οποίος έκοψε τα δάχτυλα της συζύγου του επειδή άρχισε να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς την άδεια του.

Ο 30 ετών Rafiqul Islam, έδεσε τα μάτια της συζύγου του Hawa Akhter και της έκλεισε το στόμα λέγοντας της ότι θα της έκανε ένα δώρο έκπληξη.

Αντιθέτως όμως, κρατώντας το χέρι της, της έκοψε και τα πέντε δάχτυλα του δεξιού της χεριού, ενώ ένας συγγενής του τα πέταξε στη συνέχεια στα σκουπίδια για να είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορούν να τα ξανακολλήσουν οι γιατροί.

Ο Rafiqul Islam που είναι μετανάστης εργάτης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποίησε τη σύζυγο του ότι θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν δεν εγκαταλείψει τις σπουδές της. Εκείνη αρνήθηκε, επομένως επιστρέφοντας στο Μπαγκλαντές όπου και ζει η σύζυγος του, προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Η Hawa μαθαίνει προς το παρόν να γράφει με το αριστερό της χέρι και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις σπουδές της.

Πηγή: aniwthoi.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγγνώμη από την αυστραλιανή κυβέρνηση στους στρατιώτες που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση




Η κυβέρνηση και ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας ζήτησαν σήμερα Δευτέρα επίσημα συγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου από τα εκατοντάδες θύματα που...
...κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ενώ υπηρετούσαν στο στρατό, και ανακοίνωσαν την ίδρυση ταμείου για την καταβολή αποζημιώσεων και τη συγκρότηση ομάδας για την εξέταση κατά περίπτωση των μηνύσεων που έχουν γίνει στη διάρκεια εθνικής έρευνας.

Η ομάδα αυτή μετά την εξέταση των μηνύσεων, θα μπορεί να γνωστοποιήσει στην αστυνομία και στις δικαστικές αρχές τις υποθέσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην άσκηση διώξεων. Θα προσφέρει επίσης ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική περίθαλψη στους νέους του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας που κακοποιήθηκαν από ανωτέρους τους υπό το πρόσχημα της σκληραγώγησης των νεοσυλλέκτων από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 μέχρι σήμερα.

"Νέοι άνδρες και νέες γυναίκες στο στρατό υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση, φυσική και ψυχολογική βία, από συναδέλφους τους, οι οποίες δεν είναι αποδεκτές και δεν αντανακλούν τις αξίες μιας σύγχρονης αυστραλιανής κοινωνίας πλουραλιστικής και ανεκτικής", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Στίβεν Σμιθ στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

"Εν ονόματι της κυβέρνησης, ζητώ συγνώμη από τους άνδρες και τις γυναίκες των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση και άλλες μορφές βίας. Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχατε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις. Ζητώ και πάλι συγνώμη".

Ο υπουργός καταφέρθηκε εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων που κατείχαν ανώτατα αξιώματα στις τάξεις του στρατού και οι οποίοι με τη συμπεριφορά ρους ή την παθητικότητά τους "πρόδωσαν την εμπιστοσύνη" που υπήρχε.

Η ανεξάρτητη έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση στο στρατό, η οποία διεξήχθη με εντολή της κυβέρνησης και δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου, διαπίστωσε 775 περιπτώσεις κακοποίησης από το 1951 στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων: σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος εφήβων, βιαιότητες και ωμές συνεδρίες μύησης, ρίχνοντας φως σε πρακτικές που υπήρχαν.

Η κυβέρνηση ίδρυσε επίσης ταμείο για τη χορήγηση αποζημίωσης ύψους 50.000 δολαρίων Αυστραλίας (40.300 ευρώ) σε κάθε θύμα, υπό τον πρώην δικαστή του ανώτατου δικαστηρίου της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Λεν Ρόμπερτς-Σμιθ.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ντέιβιντ Χάρλεϊ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων παραδέχτηκε τα λάθη του και των προκατόχων του.

"Ο αριθμός, η φύση και η κλίμακα των κατηγοριών δείχνουν ότι ορισμένα μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν συνειδητοποίησαν την ευθύνη που επιβάλλει ο βαθμός που φέρουν, αυτός ο βαθμός είναι ένα προνόμιο και όχι η άδεια για τυραννική, απαξιωτική και ληστρική συμπεριφορά. Ορισμένοι δεν αποδέχτηκαν ότι η ποικιλία της ηλικίας, του γένους, της φυλής, του πολιτισμού και της εμπειρίας είναι η ισχύς πάνω στην οποία οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας πρέπει να οικοδομούνται και όχι να διαλύονται".

Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

K. Stewart - R. Pattinson: Επιστρέφουν στην Νέα Υόρκη μετά το ταξίδι τους στο Λονδίνο!



Μετά τον χωρισμό τους το καλοκαίρι ο Robert Pattinson και η Kristen Stewart είναι ξανά μαζί και πιο ερωτευμένοι από ποτέ! Μάλιστα, δεν αποφάσισε μόνο ο Robert να την συγχωρήσει για την απιστία της με τον σκηνοθέτη αλλά και όλη η οικογένειά του. Και κάπως έτσι, πέρασαν όλοι μαζί το Thanksgiving στο πατρικό του Robert στο Λονδίνο. 

Κατά την επιστροφή τους, ο φακός των paparazzi τους απαθανάτισε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. 

Η Kristen Stewart είχε τα μαλλιά της πιασμένα ψηλά σε κοτσίδα ενώ φορούσε κοκάλινα γυαλιά μυωπίας της. Τα ρούχα που επέλεξε για το ταξίδι ήταν casual: τζιν, αθλητικά παπούτσια, μάλλινη φαρδιά ζακέτα και παλτό. 

/

Από την άλλη, ο Robert Pattinson φαίνεται πως ήθελε να κρατήσει χαμηλό προφίλ γι\' αυτό και δεν αποχωρίστηκε τα γυαλιά ηλίου του ούτε το βράδυ όταν πλέον είχαν προσγειωθεί. 

/

Αρκετές ώρες νωρίτερα το ζευγάρι έκανε check in στο αεροδρόμιο του Heathrow με προορισμό την Νέα Υόρκη, ενώ αντάλλαξαν και μερικές κουβέντες με τους fan τους οι οποίοι ήταν ενθουσιασμένη. 

Μερικοί μάλιστα έγραψαν και στο twitter. 

"Κοίτα ποιοι είναι στο αεροπλάνο μαζί μου!!! Ο Robert Pattinson και η Kristen Stewart!!! Φτάσαμε ακριβώς την ίδια ώρα και ήταν πίσω μου κατά την επιβίβαση", έγραψε μια fan ενώ μια άλλη έγραψε ότι η μητέρα της δουλεύει σαν αεροσυνοδός και ήταν στην πτήση μαζί τους. "Μου είπε ότι ο Robert ήταν πολύ γλυκός και συζητούσε με άλλους επιβάτες της πρώτης θέσης ενώ η Kristen κοιμόταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια της πτήσης!".


Το ταξίδι του ζευγαριού στην οικογένεια του Robert στο Λονδίνο κανονίστηκε αφού οι δύο αδερφές του 26χρονου ηθοποιού, Lizzy και Victoria, συγχώρεσαν την Kristen. Σχετικά με αυτό σχολίασε πηγή στην Daily Mail: "΄Ηταν πολύ σημαντικό για την Kristen να την συγχωρήσουν οι συγγενείς του Robert και τελικά τα κατάφερε!". 

Πηγή: TLife
Διαβάστε Περισσότερα »

Αξιωματούχος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!




- Σε λίγη ώρα ξεκινάει καθοριστικό για την Ελλάδα Eurogroup
- Μικρό καλάθι και συγκρατημένη αισιοδοξία από όλους μετά το φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας
- Όλα δείχνουν πως θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης όμως συμφωνία για την μείωση του αστρονομικού ελληνικού χρέους δεν προκύπτει ακόμα από πουθενά

Στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση του Eurogroup είναι σήμερα στραμμένο το ενδιαφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά κυριολεκτικά όλου του κόσμου και ιδίως των κυβερνήσεων και των αγορών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναζητούν μια συμβιβαστική λύση για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Αθήνα.

Αισιόδοξοι πως σήμερα το Eurogroup θα συμφωνήσει σε μία φόρμουλα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα εμφανίστηκαν την περασμένη Παρασκευή οι ηγέτες της ΕΕ.
Τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσαν πεπεισμένοι ότι σήμερα θα μπορούσε να βρεθεί ένα κοινός τόπος που θα επιτρέψει την εκταμίευση της επόμενη δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Φαίνεται όμως, πώς μερικές ώρες πριν από την έναρξη του Eurogroup αυτός ο τόπος δεν έχει βρεθεί.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και δεν έχει διασφαλιστεί η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το διάστημα 2014-2016.
Το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν υποστηρίζει ότι όλες οι πλευρές θα «πρέπει να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση.
Σε συνέντευξή του προς τη σημερινή Bild, ο κ. Άσμουσεν διαμηνύει πως «το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Η Αθήνα χρειάζεται τουλάχιστον τη δόση των 31,5 δις. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, η οποία έχει μπλοκαριστεί εδώ και μήνες λόγω μεταρρυθμιστικών παραλείψεων.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό, που μόνο μέχρι το 2014 ανέρχεται σε 13,5 δις. ευρώ και δημιουργείται από τη σχεδιαζόμενη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.
Μέχρι τώρα το ΔΝΤ αρνείται να συναινέσει στη διετή επιμήκυνση και απειλεί με αποχώρηση από το πρόγραμμα, κάτι που κανείς στην ευρωζώνη δεν θέλει.

Ωστόσο, στο αίτημα του ΔΝΤ για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η ευρωζώνη και κυρίως το Βερολίνο λένε «όχι» και αντιπροτείνουν ένα μίγμα μέτρων, ή ημίμετρων, που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσαν να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και να δώσουν απάντηση στο ερώτημα του χρηματοδοτικού κενού που συνεπάγεται η επιμήκυνση.

Όπως αναφέρει το Spiegel-Online: «Διαπραγματευτικοί κύκλοι της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο οι επιμέρους χώρες να συμμετάσχουν με εθνικές, εξειδικευμένες δράσεις η καθεμιά στη βοήθεια που θα παρασχεθεί τώρα προς την Ελλάδα. Η Γερμανία θεωρεί ότι έτσι η Αθήνα θα μπορούσε να ωφεληθεί από το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας με μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Το 2010 η Γερμανία χορήγησε δάνεια ύψους 15,17 δις. ευρώ. Η Αθήνα έχει πληρώσει μέχρι τώρα – σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών – 300 εκατομ. ευρώ τόκους στη Γερμανία. Με βάση τον μεσοπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό, η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι τα ετήσια έσοδα από το πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα ανέρχονται σε 130 εκατομ. ευρώ περίπου. Πόσο μπορούν όμως να μειωθούν τα επιτόκια των δανείων του πρώτου πακέτου βοήθειας; Τουλάχιστον όχι κάτω από το 1%, που θίγει τη δαπάνη αυτοχρηματοδότησης της εμπλεκόμενης τράπεζας δανειοδότησης KfW, λένε στον κυβερνητικό συνασπισμό. Τα ακριβή ποσά δεν αναφέρθηκαν».

Πηγή Deutsche Welle
Διαβάστε Περισσότερα »

Το προφυλακτικό που παίζει μουσική- ΦΩΤΟ





Η ερωμένη σας φωνάζει στο σεξ και ενοχλούνται οι γείτονες; Έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά και πάλι οι φωνές της γκρεμίζουν τοίχους; Μήπως φωνάζετε εσείς; Μήπως το πρωί που πηγαίνετε για δουλειά και συναντάτε στο ασανσέρ την ηλικιωμένη κυρία του αποκάτω ορόφου δεν σας λέει ούτε καλημέρα; Κανένα πρόβλημα. Βρέθηκε λύση εάν φωνάζετε εσείς (ή η σύντροφος σας) στο σεξ. Το προφυλακτικό που παίζει μουσική. Διαβάστε τι ακριβώς κάνει...

Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία ενός Ουκρανού για την οποία έχει ενδιαφερθεί ήδη μεγάλη εταιρία προφυλακτικών στην Αγγλία. Η ιδέα και η σύλληψη του Ουκρανού εφευρέτη Grigoriy Chausovskiy, είναι απλή. Το προφυλακτικό θα παίζει μουσική και όσο πιο δυνατό και έντονο είναι το σεξ τόσο πιο δυνατή και έντονη θα γίνεται η μουσική (σε ντεσιμπέλ).
Το λάτεξ από το οποίο είναι κατασκευασμένο το προφυλακτικό είναι συνδεδεμένο με μικροσκοπικούς αισθητήρες οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται ασύρματα με μια μινι ηλεκτρονική συσκευή (που την τοποθετούμε δίπλα στο κρεβάτι) και η οποία παράγει δυνατή μουσική. Όσο πιο γρήγορη και όσο πιο άγρια και έντονη είναι η επαφή τόσο περισσότερα μηνύματα λαμβάνουν οι αισθητήρες και τα μεταφέρουν στην ηλεκτρονική μινι συσκευή που με τη σειρά της ανεβάζει την ένταση των τραγουδιών που έχει ήδη αποθηκευμένα.

Ο Ουκρανός εφευρέτης που τώρα βρίσκεται στην Αγγλία για να υπογράψει το συμβόλαιο του με την εταιρία προφυλακτικών, υποστηρίζει ότι μπορούμε να φορτώσουμε τα τραγούδια που θέλουμε στη συσκευή (σαν mp3) και εκείνα να παίζουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Στη φωτογραφία βλέπετε την playlist που λανσάρει ο ίδιος ο εφευρέτης, ενώ για τα τυπικά να γνωρίζετε πως όταν θα βγει στην κυκλοφορία το προφυλακτικό, θα στοιχίζει κατά 20% περισσότερο από τα κοινά προφυλακτικά.



Πηγή: Iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα »

Eρντογάν εναντίον της σειράς "Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρέπης"




  Μπορεί η σειρά « Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» να σπάει ρεκόρ τηλεθέασης στην Τουρκία, σε πολλές άλλες χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως κατηγόρησε τους παραγωγούς της σειράς και ανέφερε πως παραπλανούν τον κόσμο!
     «Ζούμε σε έναν κόσμο με 7 δισεκατομμύρια άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν πως οι πρόγονοι μας είναι αυτοί, που βλέπουν στις τηλεοπτικές σειρές. Εμείς δεν γνωρίζουμε έναν τέτοιο Σουλεϊμάν, ο οποίος στην πραγματικότητα έδωσε αγώνα 30 χρόνια πάνω στο άλογο. Δεν πέρασε τη ζωή του στα παλάτια, όπως παρουσιάζουν οι σειρές. . Εγώ επιπλήττω τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς. Περιμένουμε και από την δικαιοσύνη να πράξει αυτό που πρέπει» δήλωσε ο Ερντογάν.
       Ο τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται πως θα προκαλέσει μεγάλους «μπελάδες» σε όλη την ομάδα της τηλεοπτικά πετυχημένης τουρκικής σειράς, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», εκτός και από αύριο στα γυρίσματα. οι παραγωγοί αρχίσουν να παρουσιάζουν τον Οθωμανό Σουλτάνο, πάνω στο άλογο, αγωνιστή, όπως ζητά ο Ερντογάν, που παρεμβαίνει σε όλα στην Τουρκία, όπως έκανε κάποτε και ο «Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρεπής».

Η διαμάχη στο twitter

 Μετά τι κατηγορίες του Ερντογάν εναντίον της τουρκικής σειράς «Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρεπής» στο twitter άρχισαν να «πέφτουν» χιλιάδες μηνύματα που κατηγορούν ή γελοιοποιούν τις απόψεις και τια παρεμβάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.
     Κάποια από τα tweet που αφορούν το θέμα:
    « Εσύ κατηγορείς τη σειρά αλλά αν τολμάς βγάλε τη σειρά και όταν δεν μεταδοθεί να δεις πως θα σε εκθρονίσουν οι κυρίες που είναι κολλήμένες μπροστά την οθόνη»
    «Ευτυχώς που ο Ερντογάν δεν παρακολουθεί τον Σπάρτακο, αλλιώς θα ζητούσε να δικαστεί αυτός που εφηύρε την τηλεόραση»
    “ Mε τις δηλώσεις του Ερντογάν το σενάριο της σειράς σίγουρα θα ξαναγραφτεί»
    « Κίνδυνος για τα τη σειρά, ακούγονται τα βήματα του Ερντογάν»
    « η σειρά δεν δείχνει όλη την αλήθεια αλλά ποιον ενοχλεί; Aν δεν σου αρέσει μην την παρακολουθείς»
     « Εσύ κατηγορείς τη σειρά αλλά αν τολμάς βγάλε τη σειρά και όταν δεν μεταδοθεί να δεις πως θα σε εκθρονίσουν οι κυρίες που είναι κολλήμένες μπροστά την οθόνη»

Οι απόψεις του Ερντογάν για τον Σουλεϊμάν φαίνεται πως θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις.

Πηγή:OnAlert
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιο εντυπωσιακές κυρίες της διεθνούς πολιτικής



Επτά γυναίκες που ξεχωρίζουν στο παιχνίδι της εξουσίας. Είναι όμορφες, δυναμικές, ανεξάρτητες και μάχονται για τα ιδανικά τους. Οι παρακάτω κυρίες της διεθνούς πολιτικής σκηνής μαγνητίζουν τα βλέμματα, όχι μόνο με τις ικανότητες και τα επιτεύγματά τους αλλά και με το φυσικό κάλλος το οποίο διαθέτουν. Διαλέξαμε επτά από τις πιο όμορφες παρουσίες στα πολιτικά δρώμενα και σας τις παρουσιάζουμε.

Marianne Thieme



Η Marianne Louise Thieme, γεννημένη στις 6 Μαρτίου 1972, είναι η πρόεδρος και πολιτικός αρχηγός του Κόμματος για τα Ζώα της Δανίας, αλλά και συγγραφέας βιβλίων σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και τότε ήταν που αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος. Το 2002 αυτή και άλλοι φιλόζωοι ίδρυσαν στη Δανία το «Κόμμα των Ζώων», το οποίο στις εκλογές του 2003 κέρδισε μόνο 50.000 ψήφους και καμία θέση στο Κοινοβούλιο. Χάρη στις ικανότητες και την ισχυρή προσωπικότητά της όμως, το 2004 κατάφερε να πάρει μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στις εκλογές της Δανίας του 2006, με 179.988 ψήφους το κόμμα έλαβε δύο θέσεις στο Κοινοβούλιο. Έτσι, η κυρία Thieme είναι σήμερα η αρχηγός του πρώτου κόμματος στον κόσμο με ατζέντα που επικεντρώνεται στα δικαιώματα των ζώων.

Amy Holmes



Η Amy Holmes γεννήθηκε το 1973 και είναι σύμβουλος σε θέματα στρατηγικής του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στην Αμερική αλλά και πολιτική ρεπόρτερ του CNN, ενώ έχει εμφανιστεί αρκετές φορές και στο Fox. Γεννήθηκε στη Ζάμπια από Αφρικανό πατέρα και Αμερικανίδα (Καυκάσια) μητέρα, στους οποίους οφείλει και τα υπέροχα γονίδιά της. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Prinston το 1994 με πτυχίο στα οικονομικά. Σχετικά με τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, παρά τις συντηρητικές της απόψεις, η Holmes έδειξε να κλίνει υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα, κάποιες φορές συμφωνώντας μαζί του, αλλά τις περισσότερες ασκώντας του κριτική. Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της «ανεξάρτητη» ως προς τις πολιτικές της πεποιθήσεις, οι οποίες είναι πάντως συντηρητικές, και στηρίζοντας κατά καιρούς φιλελεύθερες απόψεις όπως το ελεύθερο δικαίωμα στην έκτρωση, δεν θα μας έκανε εντύπωση να δήλωνε τελικά δημόσια ότι ψήφισε υπέρ του Ομπάμα.

Cristina Fernández de Kirchner



Μπορεί η Πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Elisabet Fernández Wilhem de Kirchner να πλησιάζει τα 60, είναι όμως σίγουρα μία από τις ομορφότερες πολιτικούς που πέρασαν από την Αργεντινή. Είναι σύζυγος του πρώην Προέδρου Néstor Kirchner και πριν αναλάβει τη θέση του είχε εκτίσει τη θητεία της ως Γερουσιαστής του Μπουένος Άιρες. Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο La Plata, όπου γνώρισε και τον σύζυγό της με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1975 και απέκτησαν δύο παιδιά. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως μια δεύτερη Eva Perón, λόγω των εριστικών λόγων της που διχάζουν συχνά την πολιτική σκηνή, αλλά η ίδια αρνείται την όποια σύγκριση, λέγοντας πως κανείς δε μπορεί να μοιάσει στην «θαυματουργή Εύα» που χάρισε κάποτε στις γυναίκες το δικαίωμα στην εργασία και την ψήφο.

Alina Kabaeva



Η 25χρονη Alina Maratovna Kabaeva, πρώην πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής της Ρωσίας, έχει ήδη κάνει δυναμική την παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Από το 2005 και μετά η Kabaeva είναι μέλος του Δημοσίου Επιμελητηρίου της Ρωσίας ( Public Chamber of Russia), ενώ από το 2007 είναι και βουλευτής, εκπροσωπώντας το φιλο-κρεμλινικό κόμμα United Russia. Για την ιστορία πάντως, το όνομά της Kabaeva βρίσκεται, για κακή της τύχη, στη λίστα με τους αθλητές που βρέθηκαν, από τους σχετικούς ελέγχους, ντοπαρισμένοι.

Mara Carfagna



Γνωστή στην Ιταλία και ως «Mara La Bella» (Μάρα η Όμορφη), η Mara Rosaria Carfagna (γεννημένη στις 18 Δεκεμβρίου του 1975) είναι Υπουργός Ίσων Ευκαιριών και Δικαιωμάτων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική πάντως, το 2004, η πανέμορφη Mara ήταν showgirl στην ιταλική τηλεόραση και μοντέλο. Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο του Salerno. Το όνομά της έκανε ιδιαίτερο ντόρο τον Ιανουάριο του 2007, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνο δήλωσε σε τηλεοπτικό σόου, ότι αν δεν ήταν ήδη παντρεμένος, θα παντρευόταν αμέσως την Carfagna. Αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες για την υποτιθέμενη σχέση τους, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Περιγράφει τον εαυτό της ως αντιφεμινίστρια και πιστεύει πως η ελευθερία δεν εξαρτάται από την ανεξαρτησία αλλά από τους νόμους και την πειθαρχία, ενώ αντιτίθεται σε συγκεκριμένα δικαιώματα των gay και λέει ότι ο έγγαμος βίος θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αναπαραγωγή.

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας



Ίσως όχι πολιτικός με την κυριολεκτική έννοια που τα δημοκρατικά κράτη έχουν ορίσει, αλλά πρόσωπο που σαφώς ασχολείται με τα κοινά και επηρεάζει την κοινή γνώμη, η Βασίλισσα Ράνια, γεννημένη στις 31 Αυγούστου του 1970 είναι σήμερα μακράν η ομορφότερη βασίλισσα του κόσμου. Έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, ενώ αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer, ενώ σήμερα διαθέτει και το προσωπικό της YouTube κανάλι. Γνώρισε τον- τότε- πρίγκιπα της Ιορδανίας Abdullah bin Al-Hussein το 1993, λίγο καιρό αργότερα παντρεύτηκαν και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Η Βασίλισσα Ράνια είναι ευθαρσής ομιλήτρια υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ. Το φιλανθρωπικό της έργο είναι αξιοθαύμαστο και ταξιδεύει συνεχώς για να υπερασπιστεί τη θέση της γυναίκας και τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Yulia Tymoshenko



Η Yulia Volodymyrivna Tymoshenko, που γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1960, έχει υπάρξει Πρωθυπουργός της Ουκρανίας,το 2005 και από το 2007μέχρι το 2010. Πριν όμως γίνει πρωθυπουργός υπήρξε μία από τους βασικούς αρχηγούς της περίφημης Πορτοκαλί Επανάστασης, που από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2005 συντάραξε την ουκρανική κοινωνία, λόγω των διαμαρτυριών για εκλογική απάτη στις Προεδρικές Εκλογές του 2004. Το 2005, το περιοδικό Forbes την τοποθέτησε στην τρίτη θέση ανάμεσα στις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου, χάρη στην δράση της ως Πρωθυπουργός. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, η γοητευτική Tymoshenko ήταν μία επιτυχημένη, αν και αμφιλεγόμενη, επιχειρηματίας στη βιομηχανία του αερίου. Είναι παντρεμένη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου και το 2001 διακρίθηκε από την Globe and Mail ως μία από τις ωραιότερες γυναίκες πολιτικούς παγκοσμίως.Το 2011 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας την καταδίκασε για 7 χρόνια φυλάκισης λόγω διαφόρων πολιτικο-οικονομικών ατασθαλιών και αυτή την περίοδο κρατείται σε νοσοκομείο -υπό αυστηρή αστυνομική παρακολούθηση, ενώ έχει κάνει δύο φορές απεργία πείνας.

Πηγή: k-mag.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθηγήτρια επιβράβευε τους μαθητές της με... σεξουαλικές περιπτύξεις!!!




Η ασυγκράτητη καθηγήτρια, δεν είχε αφήσει αίθουσα του σχολείου και του σπιτιού της που να μην έχει προβεί σε άσεμνες πράξεις...
Μια καθηγήτρια βιολογίας στο λύκειο του Γουάλτον της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι μόνο, επιδιδόταν σε μαθήματα... σεξουαλικής αγωγής με δυο μαθητές της! Η ασυγκράτητη καθηγήτρια, δεν είχε αφήσει αίθουσα του σχολείου και του σπιτιού της που να μην έχει προβεί σε άσεμνες πράξεις... Μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και στο... πάρκινγκ του σχολείου!

Και βέβαια στο σπίτι της όπου υποτίθεται πως παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, στους μαθητές που δεν είχαν καλούς βαθμούς στο μάθημά της. "Μου έλεγε πως για κάθε σωστή απάντηση που θα έδινα, θα πραγματοποιούσε μια επιθυμία μου" κατέθεσε ένα από τα αγόρια στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον Τύπο η καθηγήτρια Στέφανι Φλέτσερ (Sephanie Fletcher) καταδικάστηκε για βιασμό και για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ανηλίκων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαθητών της... άτακτης καθηγήτριας, όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να τους στέλνει "καυτά" μηνύματα στα κινητά, καθώς και γυμνές της φωτογραφίες. Η Φλέτσερ που είναι παντρεμένη από το 2010 κατηγορείται πως είχε συνάψει παράνομο δεσμό και με έναν καθηγητή του Λυκείου...

Πηγή: pinnokio
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ομορφότερα τούνελ δέντρων στον κόσμο!



Τα δέντρα είναι οι μεγαλύτεροι ζωντανοί οργανισμοί στη γη, ομορφαίνουν και προστατεύουν το περιβάλλον, προσφέρουν απίθανες εικόνες σε όλες τις αποχρώσεις, καταφύγιο αλλά και σκιά, ενώ ανανεώνουν τον αέρα απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακα και παράγοντας οξυγόνο.

Πολύτιμα, απαραίτητα και αναντικατάστατα, τα δέντρα παίζουν το δικό τους σπουδαίο ρόλο στον πλανήτη, ενώ δεν λείπουν και αυτά που ζουν εδώ και αιώνες σε δάση και αστικά περιβάλλοντα σχηματίζοντας εντυπωσιακα φυσικά τούνελ. Από τις κερασιές της Γερμανίας και τα μπαμπού στην Ιαπωνία, τα ωραιότερα φυσικά τούνελ από δέντρα κερδίζουν τις εντυπώσεις.


9. Cherry Blossom Tunnel, Γερμανία
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
8. Autumn Tree Tunnel, ΗΠΑ
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
7. Ginkgo Tree Tunnel, Ιαπωνία
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
6. Yew Tree Tunnel, Βρετανία
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
5. The Dark Hedges, Βόρεια Ιρλανδία
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
4. Bamboo Path, Ιαπωνία
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
3. Tunnel of Love, Ουκρανία
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
2. Jacarandas Walk, Νότια Αφρική
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν
1. Wisteria Tunnel, Ιαπωνία
perierga.gr - Πολύχρωμα φυσικά τούνελ που εντυπωσιάζουν

Πηγή: pinnokio
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπάνια εικόνα: Καρχαρίας τρώει καρχαρία!




Μια σπάνια εικόνα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

 Ένας καρχαρίας, του είδους Eucrossorhinus dasypogon, τρώει έναν άλλο καρχαρία, του είδους Hemiscyllium ocellatum (καρχαρίας μπαμπού), στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας. Τις φωτογραφίες τράβηξαν οι ερευνητές Daniela Ceccarelli και David Williamson από το ερευνητικό ινστιτούτο της Αυστραλίας για τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ καταμετρούσαν τον πληθυσμό των ψαριών στα ανοιχτά του νησιού Κέπελ.«Το μάτι μου έπεσε στο ημιδιάφανο λευκό χρώμα του καρχαρία μπαμπού», δήλωσε η ερευνήτρια D. Ceccarelli, εξηγώντας ότι περίμενε να βρει το μπροστινό μέρος του καρχαρία κρυμμένο πίσω από κάποιο κοράλλι.

Η ερευνήτρια κολύμπησε πιο κοντά και τότε αποκαλύφθηκε ο καρχαρίας που έτρωγε το θήραμά του.«Αμφιβάλλω ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτές πρέπει να είναι οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται.Προηγούμενες αναλύσεις έχουν δείξει ότι οι καρχαρίες του είδους Eucrossorhinus dasypogon τρώνε άλλους καρχαρίες.

Κινούνται κυρίως στον βυθό και καμουφλάρονται για να γίνονται ένα με το φυσικό περιβάλλον. Μεταμφιεσμένοι και ακίνητοι περιμένουν το επόμενο θύμα τους, στο οποίο και επιτίθενται ακαριαία.Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα σαγόνια τους εξαρθρώνονται, ώστε να μπορούν να καταβροχθίσουν θηράματα που τους ξεπερνούν σε μέγεθος.



Πηγή: pinnokio
Διαβάστε Περισσότερα »

Το χιουμοριστικό μήνυμα που έστειλε ο Μαλέλης στον Οικονομέα μέσα από το νοσοκομείο




"Με μεγάλη συγκίνηση σου ανακοινώνω και σου λέω ότι πήρα ένα μήνυμα από τον Μαλέλη!", είπε ο Γιώργος Οικονομέας στον Δημήτρη Καμπουράκη στο τέλος της εκπομπής και συνέχισε: Πιάσαν τόπο οι ευχές μας. Το μήνυμα δείχνει ότι έχει γίνει απολύτως καλά"!

Ο Δημήτρης Καμπουράκης τον ρώτησε αν θα το διαβάσει ολόκληρο και ο Γιώργος Οικονομέας απάντησε "Ναι... Κουφάλα Νεκροθάφτη"!

Ο Σταμάτης Μαλέλης βρίσκεται στο νοσοκομείο από τις 4 Νοεμβρίου μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη. Η κατάσταση της υγείας του παρέμενε κρίσημη για αρκετά 24ωρα, αλλά αυτυχώς, στην πορεία σημειώθηκε ραγδαία βελτίωση της κατάστασής του.

Πηγή: Zappit

Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλαξε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τέρμα οι εμπορικές ονομασίες



Πριν ακόμη θεσμοθετηθεί καλά καλά το νέο σύστημα συνταγογράφησης που περιλαμβάνει δραστικές ουσίες αλλά και πολλές εξαιρέσεις, οι γιατροί βρέθηκαν μπροστά σε ένα νέο σύστημα αλλαγμένο που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να γράφουν την εμπορική ονομασία.

Ήδη από το Σάββατο και χωρίς να ενημερωθούν αναλυτικά οι γιατροί, η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν δίνει πια τη δυνατότητα στο γιατρό να επιλέξει το φάρμακο το οποίο ο ίδιος θεωρεί καταλληλότερο για την θεραπεία του ασθενούς του.
Αντί αυτού αυτόματα επιλέγεται από το σύστημα η δραστική ουσία.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο στόχαστρο του υπουργείο Οικονομικών ο εφοπλιστής, Ιωάννης Αγγελικούσης




Τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ομοσπονδία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για δεκάδες επιχειρηματίες που δεν έχουν καταβάλει το «χαράτσι» στην επιχείρηση...
...για ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους ή μισθώνουν δεν είναι όπως αποκαλύπτεται τα μοναδικά.

Δεκάδες εφοπλιστές και επιχειρηματίες με έδρα το λιμάνι του Πειραιά αδιαφορούν να πληρώσουν τον ειδικό φόρο ακινήτων, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να μην εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στο «χαράτσι» για τα ακίνητα αυτά.

Και όλα αυτά την ώρα που εκατομμύρια πολίτες καλούνται να πληρώσουν από το υστέρημά τους το φόρο στο Δημόσιο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ήδη, σύμφωνα με στοιχεία, πεντακόσιες χιλιάδες από αυτούς δεν τον καταβάλλουν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Αντίθετα δεκάδες εφοπλιστές και επιχειρηματίες όχι απλώς δεν καταβάλλουν το φόρο ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια, που καθιερώθηκε ως το γνωστό «χαράτσι», αλλά αυτό το κάνουν συστηματικά την τελευταία δεκαετία.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τους φακέλους πολλών μεγαλοεφοπλιστών και επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο αλλά και στο real estate, και τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο οι μεγιστάνες του πλούτου.

Ένας από τους κορυφαίους έλληνες εφοπλιστές, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με δεκάδες τάνκερ, Ιωάννης Αγγελικούσης, δεν έχει αποδώσει ειδικό φόρο ακινήτων (Ν. 3031/2002) τα τελευταία 6 χρόνια συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για ένα τεράστιο ακίνητο 6.000 τ.μ. που έχει στην κατοχή του δίπλα στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε εξωχώρια εταιρεία, έχουν επιβληθεί ειδικοί φόροι ακινήτου, που αναλογούν στο 3% της αντικειμενικής του αξίας μέχρι το 2009 και στο 15% μετά το 2009, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια για τα ακίνητα που έχουν δηλωθεί σε offshore εταιρείες.

Η υπόθεση έχει σταλεί στην Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, που εξετάζει τέτοιου είδους υποθέσεις, ενώ ο ίδιος προτίθεται να προσφύγει και στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του καταλογισμού του φόρου.

Ένας δεύτερος φάκελος που ερευνάται για το εάν έχει εισπραχθεί ο ειδικός φόρος ακινήτου είναι για το ακίνητο της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη, που βρίσκεται στη Βούλα και το οποίο μετά το θάνατό της πέρασε στα χέρια ενός Άγγλου, το οποίο εκχώρησε ο ίδιος σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι ακινήτου ύψους 1 εκατ. ευρώ και σύντομα θα κληθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να πληρώσει αυτό που του αναλογεί. Ανάλογοι φάκελοι έχουν ανοιχθεί για δεκάδες άλλους εφοπλιστές και επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν «εκχωρήσει» τα ακίνητά τους σε offshore εταιρείες και δεν έχουν καταβάλει την τελευταία δεκαετία τον ειδικό φόρο ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, έχει ζητήσει από τις μεγάλες εφορίες να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις υποθέσεις επιχειρηματιών, οι οποίο εμφανίζονται ως άγνωστοι στην εφορία, καθώς αρνούνται συστηματικά να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα, μετά τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, αρκετοί επιχειρηματίες αλλά και καναλάρχες έσπευσαν να πληρώσουν το «χαράτσι», που σε αρκετές περιπτώσεις έφθανε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει στενή συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ από το μητρώο της οποίας ζητείται από τις εφορίες να ενημερωθούν για μεγάλα ποσά φόρου ακινήτων που δεν έχουν εξοφληθεί.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, καθώς οι ζημιές της ΔΕΗ από τη μη καταβολή του φόρου αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ και στην περίπτωση αυτή καλούνται να την πληρώσουν μικροιδιοκτήτες, για τους οποίους δίνονται εντολές σε εργολάβους της επιχείρησης να κόβουν το ρεύμα είτε πρόκειται για οικίες είτε για εμπορικά καταστήματα. Το οξύμωρο στην περίπτωση είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προς τη ΔΕΗ προέρχεται από μερικές εκατοντάδες επιχειρηματίες, που οφείλουν υψηλά ποσά φόρων μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Και φυσικά προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε πολλές επιχειρήσεις δεν κόβεται το ρεύμα παρότι οφείλουν πολλά, με το αιτιολογικό ότι απασχολούν προσωπικό και ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αντίθετα, πρόσφατα ανακοινώθηκε στη Βουλή, από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, ότι έφθασαν τους 30.000 οι καταναλωτές το μήνα που καθυστερούν να πληρώσουν το λογαριασμό τους, παρότι στη συνέχεια αρκετοί από αυτούς προχωρούν σε διακανονισμό με την καταβολή δόσεων στην επιχείρηση.

Πηγή: «6 Μέρες»
Διαβάστε Περισσότερα »

K.Stewart: Ήθελα απλώς να έχω κάτι στο στόμα μου!



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια ατυχής φράση που ξεστόμισε η Kristen Stewart σε συνέντευξή της...

Η Kristen ήταν καλεσμένη στο talk show του Conan O'Brien και όταν η συζήτηση έφτασε στο κάπνισμα, έκανε τη μεγάλη γκάφα «Δεν είμαι εθισμένη στη νικοτίνη», είπε η πανέμορφη ηθοποιός, «Ήθελα μόνο να έχω κάτι στο στόμα μου».

Αντιλαμβανόμενη την αίσθηση που θα προκαλούσε η δήλωση της, η ηθοποιός είπε αμέσως μετά «Μα γιατί το έκανα αυτό»; Όσο για τον δημοσιογράφο δεν έκρυψε τη χαρά του καθώς αντιλήφθηκε πως η δήλωση της θα προκαλούσε ποικιλότροπα σχόλια: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το είπες αυτό», δήλωσε ο Conan O’Brien.

Πηγή: pinnokio
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι 27 επώνυμοι που ζητούν σωτηρία στο άρθρο 99




Πάνω από 2.000 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί ή ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να σωθούν από τους πιστωτές τους...
 Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν 27 επώνυμες επιχειρήσεις που ως χθες ήταν κολοσσοί.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, η οποία παρότι εντάχθηκε στο άρθρο 99 δεν σώθηκε και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο. Οι αιτήσεις για ένταξη στο 99 πάντως έχουν εκτιναχθεί κατά 19,5% σε σχέση με πέρυσι. Οι κλάδοι που υποφέρουν περισσότερο είναι αυτοί της ένδυσης, της εστίασης, των κατασκευών, της διαφήμισης και του ιατρικού εξοπλισμού.

Οι επώνυμοι του άρθρου 99, σύμφωνα με τα Νέα είναι :

Ένδυση-υπόδηση

  • Γαβαλάς
  • Glou
  • Ridenco
  • Καρούζος
  • Funny
  • Rollini
  • Ysatiw
  • Apple Boxer
  • Tricoteen
  • Puma Hellas
  • Παραγωγή Υποδημάτων -Elite
  • Παιχνίδια -Κου-κου
  • Λιανεμπόριο -Ατλάντικ
  • Ηλεκτρονικά Είδη -Μάρακ Ηλεκτρονική
  • Πωλήσεις CD -Metropolis
  • Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία -Ναυπηγεία Ελευσίνας
  • Φάρμακα, Βιομηχανία -Alapis
  • Πληροφορική -PC Systems
  • Μεταφορές -Imperio
  • Διαφήμιση -Leo Burnett, Unexpexted Advertising
  • Τηλεοπτικός σταθμός -Alter
  • Eκτυπώσεις -Tυποεκδοτική
  • Περιοδικός Τύπος -Motor Press



Πηγή: dete.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες φοροαπαλλαγές διατηρούνται για μισθωτούς συνταξιούχους – Αποσύρονται οι φόροι για εφάπαξ και αποζημιώσεις




- Στις 9.000 ευρώ το αφορολόγητο με τις νέες αλλαγές
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το μέτρο των αποδείξεων
- Μειώνεται ο φόρος για τα έσοδα από ενοίκια
- Πιο χαμηλά τεκμήρια για τα ΙΧ
- Πως διαμορφώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης 
- Οι νέες προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίου
-Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις νέες ρυθμίσεις

Αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα σενάρια που είχαν διαρρεύσει φαίνεται πως θα έχει το φορολογικό νομοσχέδιο με αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Στο σχέδιο που έλαβαν τα κόμματα δεν υπάρχει για παράδειγμα αναφορά στο θέμα των αποδείξεων και έτσι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο να βαίνει προς κατάργηση.

Στις προτάσεις που έλαβαν τα κόμματα υπάρχει φορολογική ανάσα για μισθωτούς και συνταξιούχους σε ότι έχει να κάνει με κάποιες βασικές δαπάνες οι οποίες θα συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνονται στις φοροαπαλλαγές, ενώ αλλάζουν και τα κριτήρια διαβίωσης, προς το καλύτερο για αρκετές κατηγορίες φορολογουμένων.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την αυτοτελή φορολόγηση των εσόδων από ενοίκια να είναι στο 10% για έσοδα ως 12.000 ευρώ και στο 33% για τα ποσά από τις 12.000 ευρώ καιμ πάνω.

Δεν υπάρχει στο σχέδιο που έλαβαν τα κόμματα η ρύθμιση για τη φορολόγηση των εφαπαξ που λαμβάνουν όσοι βγαίνουν σε σύνταξη, όπως δεν υπάρχει και η διάταξη που προβλεπόταν για τη φορολόγηση της αποζημίωσης όσων απολύονται. 

Οι διατάξεις μένουν ως έχουν ως προς τις αποζημιώσεις ως 60.000 ευρώ που παραμένουν αφορολόγητες ενώ αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης για ποσά από 100.001 ευρώ ως 150.000.

Σε ότι έχει να κάνει με τα τεκμήρια διαβίωσης παραμένουν αμετάβλητα σε ότι αφορούν στις κατοικίες ενώ και τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης μένουν στις 5.000 ευρώ για τους έγγαμους και στις 3.000 ευρώ για τους άγαμους.

Τελικώς σε ότι αφορά στα τεκμήρια των Ι.Χ. δεν θα υπάρξουν μειώσεις 32% ως 42%, αλλά 20% για τα αυτοκίνητα ως 1.600 κυβικά.

Σε ό,τι αφορά στις φοροαπαλλαγές για μισθωτούς και συνταξιούχους μένουν αυτές που αφορούν στις ιατρικές δαπάνες, νοσήλια και εξετάσεις και αυτές κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από τα Ταμεία και κατά το μέρος που υπερβαίνει το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.

Βασική ρύθμιση ωστόσο είναι η νέα κλίμακα με τα μόλις τρία κλιμάκια από τα οκτώ που έχει η ισχύουσα, ενώ με την επιστροφή φόρου που καθιερώνεται το αφορολόγητο όριο διαμορφώνεται σε 9.000 ευρώ. 

Οι νέοι συντελεστές:

- 21% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ.

- 36% για εισοδήματα από 25.001 έως και 48.000 ευρώ.

- 45% για εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα καθιερώνεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι και 18.000 ευρώ, χωρίς την προϋπόθεση της συλλογής των σχετικών αποδείξεων (άλλη μια ένδειξη ότι αλλάζει το καθεστώς των αποδείξεων όπως το γνωρίζουμε).

Ποιοι κερδίζουν:
Με βάση το νέο σύστημα κερδισμένοι είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά και με εισοδήματα από 5.000 και μέχρι 25.000 ευρώ. Οι μειώσεις που θα έχουν είναι έως 400 ευρώ. 

Για εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων από 140 έως 4.510 ευρώ το χρόνο.

Ποιοι χάνουν:
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν παιδιά καθώς καταργούνται τα αφορολόγητα που είναι σήμερα 2.000 ευρώ για 1 παιδί, 4.000 ευρώ για 2 παιδιά, 7.000 ευρώ για 3 παιδιά και 10.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά.

Οι μισθωτοί με ένα παιδί και ετήσια εισοδήματα πάνω από 11.000 ευρώ και πάνω επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρο από 70 έως 4.710 ευρώ, ενώ οι μισθωτοί με δύο παιδιά και ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξημένο φόρο από 50 έως 4.910 ευρώ το χρόνο.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η κλήρωση και διαλογή του ΤΖΟΚΕΡ

Δείτε αν έχετε κερδίσει

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

5, 10, 25, 31, 37

ΤΖΟΚΕΡ: 5



ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΕΡΔΗ

5+1 - ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5 3 66.816,98

4+1 33 2.500,00

4 503 50,00
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο μυστικός χάρτης του ανθρώπινου εγκεφάλου

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα μυστήριο από μόνο του. Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να καταλάβουν, και να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί. Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να χαρτογραφήσουν αυτόν τον μαγικό τόπο και να τον μελετήσουν. Την τεράστια βιοχημική πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου επιβεβαιώνει ένας νέος «χάρτης», που καταγράφει αναλυτικά για πρώτη φορά τη δραστηριότητα των γονιδίων σε όλο τον εγκέφαλο, κάτι που ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων...

Η μελέτη, μεταξύ άλλων, δείχνει ότι ανεξάρτητα από τις μυριάδες προσωπικότητες που υπάρχουν στον ανθρώπινο πληθυσμό, οι εγκέφαλοι μας φαίνεται πως έχουν την ίδια βασική μοριακή-γενετική δομή και αρχιτεκτονική.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου 'Αλεν για την Επιστήμη του Εγκεφάλου στο Σιάτλ, με επικεφαλής τον Μάικλ Χαβρίλιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", δημιούργησαν έναν έγχρωμο υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατο «χάρτη» γονιδιακής έκφρασης του ενήλικου εγκεφάλου

. Οι επιστήμονες, που ξεκίνησαν το ερευνητικό πρόγραμμα το 2008, ανέλυσαν γονιδιακά τους εγκεφάλους τριών ανδρών-δωρητών, τους οποίους έκοψαν σε πολύ μικρά κομμάτια για να αναλύσουν το επίπεδο δραστηριότητας των περίπου 20.000 γονιδίων του ανθρώπινου γονιδιώματος.

«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η πιο πολύπλοκη δομή που είναι γνωστή στην ανθρωπότητα και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη σύγχρονη βιολογία είναι η κατανόηση του τρόπου κατασκευής και οργάνωσής του. Για πρώτη φορά καταφέραμε μια επικάλυψη του ανθρώπινου γονιδιώματος με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό μας δίνει ουσιαστικά ένα είδος "στήλης της Ροζέτας" για την κατανόηση των συνδέσμων ανάμεσα στο γονιδίωμα και τον εγκέφαλο και, έτσι, μας ανοίγει ένα δρόμο για την αποκωδικοποίηση των τρόπων που οι γενετικές διαταραχές επιδρούν και δημιουργούν τις εγκεφαλικές νόσους», δήλωσε ο καθηγητής μοριακής νευροεπιστήμης Σιθ Γκραντ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο οποίος συμμετείχε στη δημιουργία του νέου «χάρτη».

Η επεξεργαστική ισχύς και η πολυπλοκότητα του εγκεφάλου σχετίζεται με τις πολύπλοκες συναπτικές συνδέσεις ανάμεσα στους νευρώνες, με την ποικιλία των εγκεφαλικών κυττάρων και, τελικά, με τους μυστηριώδεις μηχανισμούς με τους οποίους τα γονίδια του εγκεφάλου ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το 84% όλων των γονιδίων του ανθρώπου ενεργοποιούνται κάποια στιγμή σε κάποιο σημείο του εγκεφάλου του. Επιπλέον, η γονιδιακή δραστηριότητα διαφέρει ανάμεσα στο πιο επιφανειακό και εξελιγμένο μέρος του εγκεφάλου που είναι ο φλοιός και στο πιο αρχαίο και βαθύ που είναι το εγκεφαλικό στέλεχος.

Ακόμα, ανάλογα με τις διαφορετικές λειτουργικές περιοχές του εγκεφάλου (για την κίνηση, τις αισθήσεις κλπ), μεταβάλλεται βκαι η γονιδιακή δραστηριότητα. Ο «Άτλας» όμως δεν βρήκε κάποια διαφορά στη δραστηριότητα των γονιδίων μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου. Επίσης, και στους τρεις εγκεφάλους που μελετήθηκαν, τα «μοτίβα» γονιδιακής έκφρασης ήσαν τόσο παρόμοια, που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένα κοινό πρότυπο για την ενεργοποίηση των γονιδίων σε όλους τους ανθρώπινους εγκεφάλους.

Στο παρελθόν, οι επιστήμονες είχαν δημιουργήσει ανάλογους «χάρτες» για εγκεφάλους τρωκτικών, που όμως είναι περίπου 1.000 φορές πιο μικροί και σαφώς λιγότερο πολύπλοκοι. Ο νέος ανθρώπινος «χάρτης» είναι ελεύθερα προσβάσιμος από τον κάθε ερευνητή μέσω του Allen Institute for Brain Science.
TreloKouneli
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο «πατέρας» της ψηφιακής φωτογραφίας

Ο Bryce Bayer δημιούργησε το «μαγικό» ψηφιακό φίλτρο το 1976

Ο Bryce Bayer, ο επιστήμονας της Eastman Kodak που χαρακτηρίστηκε ως ο «πατέρας» της ψηφιακής φωτογραφίας, απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 83 ετών. Ο Bayer ήταν γνωστός για την κατασκευή ενός ψηφιακού φίλτρου το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα στο σύνολο των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των smartphones.

Η εφεύρεση αυτή, η οποία φέρει το όνομα του (Bayer Filter), κατοχυρώθηκε ως δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1976 (U.S. Patent No. 3,971,065) και διαθέτει μια μωσαϊκή διάταξη φίλτρων σε κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα που επιτρέπουν σε ένα αισθητήρα CCD ή CMOS να καταγράφει έγχρωμες ψηφιακές εικόνες. Ο σχεδιασμός του συστήματος μάλιστα βασίζεται στον τρόπο που το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται το χρώμα.

Το 2009 η Kodak σε δελτίο τύπου της είχε ανακοινώσει πως ο Bayer τιμήθηκε με το βραβείο «Royal Photographic Society's Progress Award», με τον τότε επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος, Terry Taber να δηλώνει πως «η κομψή τεχνολογία χρώματος που εφευρέθηκε από τον Bryce Bayer κρύβεται πίσω από σχεδόν οποιαδήποτε ψηφιακή εικόνα λαμβάνουμε σήμερα».

Παράλληλα με το έργο του στον τομέα αυτό, ο Bayer ανέπτυξε ακόμα βασικούς αλγόριθμους για την αποθήκευση, την ενίσχυση καθώς και την εκτύπωση ψηφιακών εικόνων.

Ο Bayer συνταξιοδοτήθηκε από την Kodak την δεκαετία του 1990 μετά από μια μακρά καριέρα στην εταιρεία. Ο θάνατος του, στις 13 Νοεμβρίου στο Maine, επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας Direct Cremation.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λέει το χρηματιστήριο για το μέλλον μας (Γράφει ο 29-26)

Το κλίμα δεν είναι καλό, το βλέπεις παντού τριγύρω.
Από τα μαγαζιά που κλείνουν, απ’ τους χιλιάδες ανέργους κάθε μήνα, από τους αμέτρητους αγανακτισμένους –πρώην οπαδούς του δικομματισμού- και όψιμους επαναστάτες που έχουν καταλάβει τα πάντα. Ακόμα και το θέμα του χρέους δεν φαίνεται να βρίσκει οριστική λύση, λόγω της ευρωπαϊκής αναβλητικότητας. Το χρηματιστήριο αγωνίζεται να κρατήσει τις 800 μονάδες και τίποτα δεν δείχνει να πηγαίνει καλά.

Το 2009, αντίθετα, δεν φαινόταν να υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ο γενικός δείκτης ήταν κοντά στις 3.000 μονάδες, είχαμε εκλογές και νέα κυβέρνηση (ευρύτατης αποδοχής), περιμέναμε τις καθιερωμένες αυξήσεις μισθών-συντάξεων, ακούγαμε για το επίδομα αλληλεγγύης που θα βοηθούσε τους φτωχότερους συνανθρώπους μας να επιβιώσουν. Στα μέσα του Οκτώβρη, όμως, το ελληνικό χρηματιστήριο ξέκοψε από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά και πήρε τον κατηφορικό δρόμο του μνημονίου, 7 μήνες πριν το ανακοινώσει ο Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

Τι θέλουν να πουν τα παραπάνω; Το χρηματιστήριο είναι 6 μήνες+ μπροστά απ’ την πραγματική ζωή. Δεν καταγράφει το σήμερα, προεξοφλεί τις προσδοκίες του αύριο. Αυτό που δεν βλέπει το απλό μάτι, το διαβάζουν οι δείκτες και οι τιμές των μετοχών. Αυτό που δεν είδε ο απλός κόσμος το 2009, δεν το βλέπει και σήμερα.

Ποιο; Ότι το πιο βαθύ σκοτάδι έρχεται λίγο πριν ξημερώσει.

Himaira
Διαβάστε Περισσότερα »

Formula 1: Για «ύπουλα» κόλπα κάνει λόγο ο Φέτελ

Σε αυτό δεν έχει άδικο ο Γερμανός πιλότος αφού χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια μέχρι να τερματίσει στην έκτη θέση, η οποία του ήταν αρκετή για να πανηγυρίσει τον φετινό τίτλο.

Η άσχημη αρχή έγινε στην εκκίνηση όπου μετά από επαφή με τον Μπρούνο Σένα έμεινε τελευταίος. Στη συνέχεια πάλεψε, ανέβηκε θέσεις, αλλά και ο καιρός τον δυσκόλεψε αρκετά αφού χρειάστηκε μέσα σε δύο γύρους να μπει δύο φορές στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, με το τελευταίο να είναι αργό, αφού η ομάδα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να επιλέξει τα ενδιάμεσα ελαστικά. Αυτό τον έριξε και πάλι χαμηλά στην κατάταξη. Και πάλι όμως δεν πτοήθηκε, προσπάθησε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, να ανέβει μερικές θέσεις, μέχρι τελικά να καταλήξει στην έκτη που του ήταν αρκετή. Μην ξεχνάμε ότι έτρεχε με «πληγωμένο» μονοθέσιο μετά τη σύγκρουση με τον Γκροσεάν.

Ο Γερμανός πιλότος ωστόσο άφησε υπονοούμενα για «βρώμικα» που χρησιμοποίησαν κάποιοι κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Ηταν ένας συναρπαστικός αγώνας. Προσπάθησαν να μας δυσκολέψουν αρκετά σήμερα. Μέσα από το μονοθέσιο όταν χωρίς λόγο βρίσκεσαι ανάποδα, δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα. Ημουν πολύ τυχερός που δεν με χτύπησε κανείς. Πιστεύω ότι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας, αλλά εμείς συνεχίσαμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Πολλοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ύπουλα κόλπα, συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία κατά την άποψή μας ξεπέρασαν τα όρια, αλλά εμείς ποτέ δεν ενοχληθήκαμε ή δεν μας αποσπάστηκε η προσοχή. Πιέσαμε πολύ στο τέλος.

Αυτό το διήμερο κάποιοι προσπάθησαν να μας σπρώξουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, λέγοντας ότι εάν βρέξει θα είναι για εμάς δύσκολα. Νομίζω ότι σήμερα αποδείξαμε ότι μας αρέσει το βρεγμένο όπως και το στεγνό και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έλεγα ότι η σημερινή κατάσταση μας βοήθησε κιόλας. Μετά από 10 ή 20 γύρους επέστρεψα στην τέταρτη θέση ή πέμπτη πίσω από τον Αλόνσο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η αληθινή «Ωραία Κοιμωμένη»


Κοιμάται 19 ώρες την ημέρα και κάποτε έπεσε σε λήθαργο, χωρίς διακοπή, για 64 ημέρες! Η 17χρονη Αμερικανίδα, Νικόλ Ντίλιεν υποφέρει από μία πολύ σπάνια διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Kleine-Levin και την αναγκάζει να κοιμάται για πολύ μεγάλα διαστήματα. 

Η Νικόλ μπορεί να προκαλεί ζήλια σε ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνία, όμως τα συμπτώματα της διαταραχής είναι πολύ ενοχλητικά για μία έφηβη που θέλει να απολαύσει τη ζωή της. Ακόμη και όταν είναι ξύπνια η Νικόλ μπορεί να υποφέρει από παραισθήσεις και απώλεια προσανατολισμού. 

Τα «επεισόδια ύπνου» της Νικόλ διαρκούν συνήθως αρκετές ημέρες. Όταν κοιμάται η κατάστασή της μοιάζει με τον λήθαργο στον οποίο πέφτουν τα ζώα το χειμώνα. 

Το θετικό είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά, η διαταραχή εξαφανίστηκε από μόνη της, μετά από μερικά χρόνια. Μέχρι τότε, η Νικόλ θα είναι… η «Ωραία Κοιμωμένη». 
newsbeast 
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι 28 χρονών... με πόσους άντρες έχει πάει;;;

Η 28χρονη Biannca Lake, πρώην παίκτρια του βρετανικού X Factor και πρώην στρίπερ αποκάλυψε ότι έχει κάνει σεξ με περισσότερους από...

177 άνδρες, προσθέτοντας ότι «κατά βάθος όλες οι γυναίκεςθα ήθελαν να είναι σαν κι εμένα».

Η νεαρή κοπέλα δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το χαρακτηρισμό της «εύκολης» που της αποδίδουν, λέγοντας ότι όσοι την κριτικάρουν απλά... τη ζηλεύουν!

«Πολλές κοπέλες με κατακρίνουν, αλλά κατά βάθος θέλουν να γίνουν σαν κι εμένα. Και πολλές είναι σαν κι εμένα, απλά εγώ δεν ντρέπομαι γι' αυτά που κάνω» είπε στην τηλεοπτική εκπομπή «How To Get A Life» του BBC 3.

Η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά αγόρια στον κόσμο για να είναι πιστή μόνο σε ένα και πως η μόνη περίοδος του χρόνου που θα της άρεσε να είναι σε σχέση είναι τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλιά της... αλλά κατά τ' άλλα οι σχέσεις της προκαλούν στρες.

Ομολόγησε ακόμη ότι η μοναδική φορά που ήταν αφοσιωμένη σε έναν άντρα, εκείνος κατέληξε να της «ραγίσει την καρδιά».

www.newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ταξίδευε επί εφτά μήνες για να φάει ...χυλόπιτα!!!!

Θα μπορούσε να είναι μια πολύ ρομαντική ιστορία... Ή ένα σενάριο για... θρίλερ στο Χόλιγουντ!

Ένας Τούρκος έπαθε εμμονή με νεαρή από τη Μεγάλη Βρετανία που γνώρισε ένα καλοκαίρι στην Κύπρο.

Αποφάσισε να ταξιδέψει 7 μήνες από την Τουρκία μέχρι το Plymouth με το φουσκωτό του για να τη συναντήσει. Λογαριάζοντας ωστόσο χωρίς... την ξενοδόχο η οποία τον είχε μπλοκάρει στο Facebook!
Ο 38χρονος Ramazan Noyan Culum, αποφάσισε να σαλπάρει με το μήκους 16 ποδιών φουσκωτό του τον περασμένο Απρίλιο για να φτάσει μετά από 7 μήνες στην πόλη που ζει η κοπέλα που έκλεψε την καρδιά και το μυαλό του. Πρόκειται για την Courtney Murray, την οποία και γνώρισε τυχαία το καλοκαίρι του 2005 (!!!) σε διακοπές στην Κύπρο.

Από τότε έπαθε εμμονή μαζί της.
Από τη μια εκείνη τον απορρίπτει συστηματικά, από την άλλη οι Αρχές της χώρας τον συνέλαβαν δίνοντας τέλος στα όνειρα του.

Ο Culum γνώρισε την όμορφη Courtney σε υποβρύχιες καταδύσεις. Εκείνη εργαζόταν σαν σερβιτόρα σε εστιατόριο επί σειρά ετών.

Ο 38χρονος εντόπισε το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν η Murray και άρχισε να το επισκέπτεται τακτικά παρακαλώντας την να τον παντρευτεί. Στη συνέχεια μάλιστα κατάφερε να αποσπάσει το τηλέφωνο της βομβαρδίζοντάς τη με αναρίθμητα μηνύματα και κλήσεις.

Παρά την άρνηση της νεαρής, εκείνος συνέχισε. Μέσα στο πάθος του μάλιστα, εμφανίστηκε στο εστιατόριο κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, κάτι που έκανε για πρώτη φορά τις Αρχές να επέμβουν.
Η νεαρή Βρετανίδα θορυβήθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της και να αρχίσει μια νέα ζωή. Σήμερα είναι παντρεμένη, αλλά ο Ramazan ακόμα δεν μπορεί να την ξεχάσει.
Τώρα πλέον ο Τούρκος είναι στη Βρετανίαμ αντιμέτωπος με την απέλαση και απειλεί πως θα προβεί σε απεργία πείνας για να διατυμπανίσει παντού το πόσο πολύ και απεγνωσμένα θέλει την Courtney.

www.kamikaze.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Gangnam Style γίνετε το video με τα περισσότερα views στο Youtube!

Το πολύ δημοφιλές τραγούδι Gangnam Style κατάφερε να γίνει το νούμερο ένα video στο Youtube με τα περισσότερα views.

Το Gangnam Style του PSY μέσα σε λίγους και για την ακρίβεια από τον Ιούλιο του 2012 κατάφερε να φτάσει στη πρώτη θέση και να ρίξει τον Justin Bieber που ήταν πρώτος για πολύ καιρό.

Το Gangnam Style έχει φτάσει τα 815 εκατομμύρια views και αν συνεχίσει έτσι πολύ πιθανόν σύντομα να ξεπεράσει και το ένα δισεκατομμύριο views.


technewz.gr
Διαβάστε Περισσότερα »