Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Οικογένεια ζούσε αποκομμένη από κάθε ανθρώπινη επαφή για 40 χρόνια




Δε γνώριζε ούτε για τα φρικιαστικά γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Το 1978, σοβιετικοί γεωλόγοι εξερευνώντας τις ερημιές της Σιβηρίας ανακαλύπτουν εξαμελή οικογένεια χαμένη στα βάθη της τούνδρας.

Το καλοκαίρι λοιπόν εκείνης της χρονιάς, το ελικόπτερο που μετέφερε την αποστολή των γεωλόγων διακρίνει μέσα στο έρημο τοπίο της σιβηρικής παγωνιάς ανθρώπινα ίχνη: έναν κήπο! Επρόκειτο για αναπάντεχη ανακάλυψη, καθώς το βουνό απείχε τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό, αποτελώντας ανεξερεύνητο και αχαρτογράφητο τοπίο. Οι σοβιετικές Αρχές δεν είχαν μάλιστα μητρώα για την ύπαρξη ανθρώπων εκεί.

Οι 4 επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν το περίεργο εύρημα, ετοιμάζοντας ωστόσο τα πιστόλια τους. Στην πορεία τους, άρχισαν να συναντούν ολοένα και συχνότερα ίχνη ανθρώπινης δράσης, ώσπου κατέληξαν τελικά στην παράγκα, που έμοιαζε με παράπηγμα μεσαιωνικής εποχής!


Μέσα στο σκοτάδι δεν διέκριναν αρχικά τις ανθρώπινες φιγούρες που καραδοκούσαν, όταν η σιωπή έσπασε ξαφνικά από λυγμούς και φωνές σε υστερία. Μόνο τότε συνειδητοποίησαν οι επιστήμονες ότι δεν ήταν μόνοι: οι σιλουέτες δύο γυναικών φαίνονταν πλέον καθαρά, με τη μία να μοιρολογεί: «αυτό γίνεται για τις αμαρτίες μας, τις αμαρτίες μας»... 

Οι επιστήμονες εγκατέλειψαν την παράγκα τρομαγμένοι, περιμένοντας έξω μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μισή ώρα αργότερα, η πόρτα της καμπίνας άνοιξε και ένας ηλικιωμένος άντρας με τις δυο του κόρες ξεπρόβαλαν. Ήταν σε ημιάγρια κατάσταση και αρνήθηκαν οτιδήποτε τους πρόσφεραν οι επιστήμονες -μαρμελάδα, τσάι, ψωμί-, λέγοντας «δεν μας επιτρέπονται αυτά!». 


Όταν η υπεύθυνη της αποστολής, Galina Pismenskaya, ρώτησε τον άντρα αν έχει δοκιμάσει ποτέ ψωμί, αυτός απάντησε πως είχε φάει παλιότερα, οι κόρες του ωστόσο ποτέ. Ο λόγος του ήταν καθαρός και εύληπτος, δεν ίσχυε ωστόσο το ίδιο και για τα κορίτσια: μιλούσαν μια γλώσσα διαστρεβλωμένη από μια ζωή στην απομόνωση, που σίγουρα δεν έμοιαζε με ρωσικά...

Σύντομα, μέσα από πολυάριθμες επισκέψεις των γεωλόγων στην «οικία» της οικογένειας, η πλήρη τους ιστορία αποκαλύφθηκε. Ο ηλικιωμένος ονομαζόταν Karp Lykov και ήταν μέλος της αίρεσης «Παλιός Πιστός», μιας φονταμενταλιστικής ρωσο-ορθόδοξης σέχτας που παρέμενε απαράλλακτη από τον 17ο αιώνα. Τα μέλη της αίρεσης είχαν διωχθεί λυσσαλέα από τις μέρες του Πέτρου του Μέγα ακόμα, γεγονότα που ανακαλούσε ο Lykov λες κει συνέβησαν χθες. 


Τα πράγματα για την οικογένεια έγιναν ακόμα χειρότερα όταν οι άθεοι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία, με τις ούτως ή άλλως απομονωμένες κοινότητες των πιστών της αίρεσης, που διέμεναν ήδη στη Σιβηρία για να γλιτώσουν τους διωγμούς, να αναγκάζονται να αποσυρθούν ακόμα πιο μακριά από τον ανθρώπινο πολιτισμό. 

Κατά τη διάρκεια των σοβιετικών «εκκαθαρίσεων» στη δεκαετία του '30, σοβιετική περίπολος θα σκοτώσει τον αδερφό του Lykov στα περίχωρα της κοινότητας όπου ζούσε η αίρεση. Ήταν ώρα για την οικογένεια να πάρει τα βουνά για να γλιτώσει, γεγονός που συνέβη το 1936, όταν η τετραμελής τότε οικογένεια (ο Karp, η γυναίκα του Akulina, ο 9χρονος γιος του Savin και η μόλις 2 χρονών Natalia) αποσύρθηκε στις εσχατιές της σιβηρικής τούνδρας, όπου έπειτα από περιπέτεια ετών κατέληξαν τελικά στο σημείο που τους βρήκαν οι επιστήμονες. 


Δύο ακόμη παιδιά θα γεννιόνταν στην πλήρη απομόνωση, ο Dmitry το 1940 και η Agafia το 1943, τα οποία δεν συνάντησαν ποτέ άλλον άνθρωπο και ό,τι ήξεραν για την ανθρωπότητα το είχαν μάθει από τις διαστρεβλωμένες απόψεις των γονιών τους για τον κόσμο. Ήξεραν ας πούμε ότι υπάρχουν πόλεις όπου ζουν οι άνθρωποι «στοιβαγμένοι» ή ακόμα και χώρες έξω από τη Ρωσία, οι ιδέες αυτές παρέμεναν ωστόσο στο απόλυτο θεωρητικό πεδίο και παραήταν αφαιρετικές για να παίξουν ρόλο στις ζωές τους. Και βέβαια η σύγχρονη ιστορία παρέμενε στο σκοτάδι: δεν γνώριζαν για τον φονικό πόλεμο που αιματοκύλησε την Ευρώπη, με τον Β' Παγκόσμιο να μην έχει συμβεί ποτέ για την οικογένεια των σύγχρονων Μόγληδων...

Όσο βέβαια οι σοβιετικοί γεωλόγοι γνώριζαν καλύτερα τα μέλη της οικογένειας Lykov, συνειδητοποιούσαν ότι είχαν παραγνωρίσει τις ικανότητες και τη νοημοσύνη τους, με το κάθε μέλος να διαθέτει τη δική του προσωπικότητα. 



Το πλέον λυπηρό χαρακτηριστικό της παράξενης ιστορίας των Lykov ήταν η ταχύτητα με την οποία χτύπησε η συμφορά την οικογένεια όταν επανεγκαθιδρύθηκε η επαφή με τον έξω κόσμο (είχε επισκεφτεί την οικογένεια και δημοσιογράφος για να καταγράψει τα χρονικά της). Το φθινόπωρο του 1981, τρία από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας ακολούθησαν τη μητέρα τους στον τάφο με διαφορά λίγων ημερών το ένα από το άλλο. 

Ο Savin και η Natalia έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια (πιθανότατα λόγω της διατροφής), ενώ ο Dmitry πέθανε από πνευμονία, αρνούμενος τη βοήθεια των γεωλόγων, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν με το ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. «Δεν μας επιτρέπεται αυτό», ήταν τα τελευταία λόγια του Dmitry. 


Όταν έθαψαν τα τρία παιδιά, οι επιστήμονες προσπάθησαν να πείσουν τους εναπομείναντες Lykov να εγκαταλείψουν την απομόνωση και να μετακομίσουν στο πάλαι ποτέ χωριό τους, με τους διωγμούς να έχουν σταματήσει από χρόνια και την κοινότητα της αίρεσης να έχει ήδη ξανασυσταθεί. Η οικογένεια αρνήθηκε ωστόσο σθεναρά, με τον Karp Lykov να πεθαίνει στον ύπνο του στις 16 Φεβρουαρίου 1988, 27 χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο οποίος μάλιστα συνέβη την ίδια ακριβώς μέρα. 

Η Agafia παραμένει ακόμα μόνη στις ερημιές της παγωμένης τούνδρας, ως γνήσιο παιδί της Σιβηρίας, πλέον στα 70 της χρόνια...
 
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βeyonce: Τελικά το μακιγιάζ κάνει θαύματα! Η μεταμόρφωση από κουρασμένη μαμά σε σούπερ σταρ!



Oι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα με τη Beyonce άβαφη, με τα πλούσια μαλλιά της κρυμμένα σε ένα σκουφί και με την κούραση εμφανή στο πρόσωπό της δείχνουν πως ακόμα και οι πιο λαμπερές σταρ είναι κατά βάθος, συνηθισμένες γυναίκες και ...κουρασμένες μανούλες.

beyonce

Η τραγουδίστρια πήγε με τη συγκεκριμένη εμφάνιση που βλέπεις εδώ στην πρόβα για το show Super Bowl μαζί με τη μητέρα της και η αλήθεια είναι ότι η εμφάνισή της αυτή δεν θύμιζε σε τίποτα τη λαμπερή και star που όλοι ξέρουμε...

beyonce
Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, είναι η μεταμόρφωσή της μετά το μακιγιάζ σε μια πανέμορφη super star!
beyonce
tuned.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σαμαράς υποσχέθηκε τζαμί στον Ερντογάν




Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του στην Ντόχα του Κατάρ (τι σύμπτωση!) και συζήτησαν το θέμα της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα καθώς και ζητήματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο δεν αντέτεινε κουβέντα για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Θράκη και στο Αιγαίο αλλά έδωσε αναφορά -χαρτί και καλαμάρι- για το τι προτίθεται να δώσει στην Τουρκία!

Ενημέρωσε τον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνας, λέγοντάς του ότι πέρασε από την Βουλή! Ο Ταγίπ Ερντογάν πιάστηκε από αυτή την αποστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού για να του πει ότι δεν είναι προϋπόθεση πως πρέπει να το φτιάξουν αυτοί (οι Έλληνες).

«Εάν έχετε στην άδεια για την κατασκευή του, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς. Αρκεί αυτοί που έρχονται στην Αθήνα για τουρισμό κτλ να μπορούν να βρουν ένα μέρος για να κάνουν την προσευχή τους", υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν. Με αυτό τον ελιγμό, μπήκε κατευθείαν στο ...ψητό της κατασκευής του τζαμιού. Ο δε κ. Σαμαράς έδειξε θετική ανταπόκριση!!!

Πηγή: to-gamato
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο!!Δείτε τη σωσία της Ελένης Φουρέιρα!!




Μπορεί η εντυπωσιακή Ελένη Φουρέιρα να λατρεύει τις αλλαγές στο λουκ και τα μαλλιά της και να
πειραματίζεται με διάφορα hair cut, αλλά η τελευταία της επιλογή φαίνεται πως έχει προκαλέσει πανικό.

Η όμορφη Ελένη τον τελευταίο καιρό έχει διαλέξει να κάνει αφέλειες και όπως φαίνεται δεν είναι η μόνη...

Ο λόγος για την νεαρή Irina Shayk, την αγαπημένη του Ronaldo που υιοθέτησε το ίδιο λουκ με την γνωστή Ελληνίδα σταρ!
Αυτό βέβαια, πως μας έκανε περισσότερη εντύπωση από την κοινή επιλογή των δυο κοριτσιών για το μαλλί, είναι και η εκπληκτική τους ομοιότητα.

Δες τη φωτογραφία που ανέβασε η Ρωσίδα καλλονή στο twitter της και ανακάλυψε την ομοιότητα:



Πηγή: aniwthoi
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι σχέση έχουν τα τατουάζ με την ηπατίτιδα C;




Σε μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το 2004 έως το 2006 και συμπεριέλαβε...
2.000 άτομα, οι ερευνητές εντόπισαν ότι το 34% των ανθρώπων που έχουν ηπατίτιδα C είχαν επίσης και ένα tattoo.

Η ηπατίτιδα C μια νόσος του αίματος, τα νέα περιστατικά που εμφανίζονται κάθε χρόνο οφείλονται σε ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών κατά 60%, υπάρχει όμως και ένα 20% που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προφανή αιτία.

Η νέα αυτή μελέτη εντόπισε ότι οι πιθανότητες, άνθρωποι με ηπατίτιδα C να έχουν τατουάζ, είναι 4 φορές περισσότερες απ’ ότι άνθρωποι που δεν έχουν τον ιό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από το «New York University Langone Medical Center» δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Hepatology» και παρότι οι ερευνητές δεν καταδεικνύουν ξεκάθαρα σχέση αιτίας – αποτελέσματος, παρόλ’ αυτά υποστηρίζουν ότι μια σύνδεση υπάρχει και καλό θα ήταν όσοι θέλουν να κάνουν τατουάζ να κάνουν πρώτα μια έρευνα με αυστητά κριτήρια για την επιλογή του χώρου και του επαγγελματία.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Η Ηπατίτιδα C θεωρείται αθόρυβη νόσος καθώς δεν έχει εμφανή συμπτώματα μέχρι να προκαλέσει αρκετή ζημιά στο ήπαρ. Οι έλληνες επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα ποσοστό 2% του πληθυσμού πάσχει από τη νόσο χωρίς να το γνωρίζει.

Πηγή: healthpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστός τραγουδιστής δουλεύει στην λαϊκή!




Μπορεί οι ευφάνταστες ρίμες του να τον έχουν μετατρέψει σε έναν από τους πλέον πρωτοκλασάτους έλληνες ράπερ, αλλά ο... Ισορροπιστής επιμένει κάθε πρωί να ξυπναέι και να πηγάινει στην λαϊκή. Όπως κάνει τα τελευταία 20 χρόνια.

«Είμαι στις λαϊκές αγορές τουλάχιστον μία 20ετία και πουλάω μαζί με τους γονείς μου τα προϊόντα που παράγουμε. Το ραπ και η μουσική ήρθε πιο μετά και η λαϊκή βοήθησε πάρα πολύ και για να πληρώσουμε τα στούντιο τότε για τις ηχογραφήσεις μας. (...) Έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους και είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχει ανθρωπιά, επικοινωνία και να αφουγκράζεσαι τον πόνο της γιαγιάς και του παππού και να μιλάς με τους ανθρώπους όπως πρέπει».

Αυτό δήλωσε ο γνωστός ράπερ στην κάμερα του Star. Προσθέτοντας -με χαρακτηριστική ταπεινότητα- «Η λαϊκή είναι ο χώρος ο οποίος με μεγάλωσε και δε θα την παρατήσω ποτέ».



Πηγή: aniwthoi

Διαβάστε Περισσότερα »

Η θέση σου στο λεωφορείο δείχνει... το χαρακτήρα σου!




Σύμφωνα με δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο καθηγητής Τομ Φόσετ του βρετανικού πανεπιστημίου Σάλφορντ, διατύπωσε μια αρκετά πρωτότυπη και περίεργη θεωρία στην οποία αναφέρει πως αναλόγως με το χαρακτήρα κάποιου, υπάρχει και καθορισμένη θέση που διαλέγει να καθίσει στο λεωφορείο.

 Για τις ανάγκες της μελέτης αυτής ο καθηγητής αναγκάστηκε να περάσει ατέλειωτες ώρες μέσα σε λεωφορεία παρατηρώντας τους επιβάτες σε μακρινές διαδρομές με το λεωφορείο μεταξύ Μπόλτον και Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με αυτήν, μπροστά κάθονται όσοι είναι ανοικτοί σε νέες ιδέες και οι κοινωνικοί άνθρωποι που αρέσκονται σε γνωριμίες, στη μέση κάθονται οι ανεξάρτητοι τύποι, συνήθως νεαρής ή μέσης ηλικίας, οι οποίοι είναι πιθανότερο να διαβάζουν κάτι ή να ακούνε μουσική, πίσω κάθονται οι επαναστατικοί χαρακτήρες, οι οποίοι δεν θέλουν να παραβιάζεται ο προσωπικός τους χώρος, ενώ αυτοί που δεν έχουν συγκεκριμένοι θέση και κάθονται όπου βρουν είναι αυτοί που αισθάνονται ότι μπορούν να ταιριάξουν παντού.

Πηγή: aniwthoi

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη κίνηση απο Παπακαλιάτη! Τα έσοδα του «Αν» σε άπορες οικογένειες




Παπακαλιάτης: Ήταν μία σκέψη που μου δόθηκε η ευκαιρία να την κάνω πράξη
Ένα σπουδαίο λόγο πέρα από την ψυχαγωγία θα έχουν όλοι για να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου την ταινία «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια των προβολών στα Village Cinemas σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η επιλογή των οικογενειών θα γίνει σε συνεργασία με τους μη κερδοσκοπικούς φορείς ΚΕΑΝ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκε στο στούντιο του Alpha και μίλησε για αυτή την φιλανθρωπική ενέργεια, αλλά και το πώς η ταινία αναδεικνύει τα προβλήματα της Ελλάδας του σήμερα.

«Εκ των πραγμάτων όταν γράφεις ακόμα και ένα παραμύθι σε μία εποχή όπως η σημερινή δεν μπορείς να παραβλέψεις το… πακέτο που έχουμε φάει σαν άνθρωποι και τον τρόπο που επηρεάζει τις σχέσεις», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Δεν έχω καταλήξει για πολλά πράγματα σε σχέση με το τι ζούμε σήμερα», συνέχισε, σχολιάζοντας πως ο ίδιος προσπαθεί να παραμένει ψύχραιμος, να αποστασιοποιείται και να κάνει αυτό που μπορεί, με αφορμή και την αυριανή, φιλανθρωπική προβολή της ταινίας του.

«Ήταν μία σκέψη που μου δόθηκε η αφορμή να την κάνω πράξη», πρόσθεσε.

Πηγή: aniwthoi
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός υπάλληλος της Αγροτικής-Καταπλακώθηκε από κέρματα




Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 47χρονος υπάλληλος χθες στην Αγροτική τράπεζα.Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, 29 Ιανουαρίου στο κεντρικό υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πανεπιστημίου.

Ο υπάλληλος σεκιούριτι της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει τη μεταφορά των χρηματοποστολών της τράπεζας βρισκόταν στο ασανσέρ μαζί με ένα καρότσι γεμάτο σακούλες με κέρματα για να το μεταφέρει από το υπόγειo στο κεντρικό θησαυροφυλάκιο της Αγροτικής.

Η λαβή του καροτσιου όμως "βρήκε" στην άκρη του ασανσέρ ενώ αυτό ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και να καταπλακώσει τον 47χρονο άνδρα και να βρει τραγικό θάνατο.

Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό από τους συναδέλφους του οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν το ασανσέρ αλλά δε τα κατάφεραν.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απεγλωβίσει τον 47χρονο ήταν όμως ήδη αργά...

Πηγή: newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Γελάνε μαζί της- H 25χρονη που θυμίζει τον Τζόκερ από τις πολλές πλαστικές [εικόνες]




Περήφανη που κατάφερε να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης και χαρούμενη που την πήραν να παίξει guest star σε τηλεοπτική σειρά, η...

-πάλαι ποτέ πριγκίπισα της Disney- Χίλαρι Νταφ φωτογραφίζεται με διάπλατο χαμόγελο. Και εδώ έγκειται το πρόβλημα.

Η Χίλαρι Νταφ είναι μια από τις πλέον ένθερμες υπέρμαχους των πλαστικών επεμβάσεων στο Χόλιγουντ. Αν και ποτέ δεν έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει κάποια η ίδια.

Όυτε το 2010 όταν, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ήταν φως φανάρι ότι έκανε εγχείριση μεγέθυνσης του στήθους της.




Ούτε ένα χρόνο αργότερα, όταν οργίασαν οι φήμες ότι «έφτιαξε» ταυτόχρονα μύτη και δόντια.


Πλέον, μετά τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που την δείχνουν με χείλια πάπιας, είναι σχεδόν αδύνατον να πείσει κάποιον για την «φυσική» της ομορφιά.


Κρίμα γιατί, κατά τα άλλα, διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της. Αφού όχι μόνο είναι μανούλα, αλλά κατάφερε να τσιμπήσει ένα guest star ρόλο στο Raising Hope και την δική της κωμική τηλεοπτική σειρά για του χρόνου.


Πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομολογία - σοκ: «Βίαζα γιατί με απέρριπτε η γυναίκα μου»




Σοκ στους κατοίκους του Κορωπίου, όπου εργάζονταν και της Κερατέας, όπου διέμενε, προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του κατά συρροή βιαστή των βορείων προαστίων, πατέρα πέντε ανήλικων παιδιών...

Ο 31χρονος δράστης συνελήφθη για βιασμούς και ληστείες σε βάρος γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, Ερυθραίας και Διονύσου την τελευταία τετραετία.

Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του, ενώ ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.

«Δεν είχα αισθανθεί την αγάπη στα παιδικά μου χρόνια» είπε στην ομολογία του ο 31χρονος δράστης, προσπαθώντας να αποδώσει τα όσα αποτρόπαια διέπραξε στην κακή σεξουαλική σχέση που είχε με τη σύζυγό του.

Μιλώντας με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που γνώριζα την ερωτική απόρριψη από τη σύζυγό μου ξεσπούσα κατ' αυτόν τον τρόπο». Αυτή είναι η αιτία, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που ο δράστης αρχικά ζητούσε από τα θύματά του περιπτύξεις και επαφές συναισθηματικού χαρακτήρα.

Τα θύματα ανέφεραν ότι αρχικά ήταν «ευγενικός και καλός, ζητώντας μόνο αγκαλιές, φιλιά και χάδια, παρότι μας απειλούσε με μαχαίρι» και στη συνέχεια προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Πηγή: newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσαν 15χρονο κορίτσι λίγα μέτρα από το σπίτι του Ομπάμα




Συγκλονισμένη η κοινωνία του Σικάγο θρηνεί το θάνατο ενός 15χρονου κοριτσιού, που πυροβολήθηκε από άγνωστο ενώ βρισκόταν σε πάρκο της πόλης με συμμαθητές της. Λίγες μέρες πριν είχε παρελάσει προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα.
Λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν, το άτυχο κορίτσι είχε συμμετάσχει στην παρέλαση της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Χάντιγια Πέντλετον, μαθήτρια σε λύκειο του Σικάγο βρισκόταν την Τρίτη το απόγευμα μαζί με περίπου άλλους δέκα νέους κάτω από ένα υπόστεγο του πάρκου για να προφυλαχθεί από την βροχή, όταν εμφανίστηκε ένας οπλισμένος άνδρας.

Πυροβόλησε, προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων δύο νέων, και στη συνέχεια διέφυγε με ένα αυτοκίνητο.
"Πιστεύουμε ότι ο δράστης της επίθεσης εξέλαβε κατά λάθος την ομάδα των νέων για συμμορία και άνοιξε πυρ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Λόρα Κούμπιακ.

Το πάρκο βρίσκεται σε απόσταση μόλις άνω του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι της Μισέλ και του Μπαράκ Ομπάμα.

Στο Σικάγο, μία από τις πιο βίαιες πόλεις της χώρας, 506 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2012, δηλαδή υπήρξε αύξηση άνω του 16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης τον πρώτο μήνα του 2013, περισσότεροι από 40 φόνοι έχουν ήδη καταγραφεί στην πόλη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώην γερουσιαστής του Ιλινόι, έχει θέσει ως προτεραιότητά του να ενισχύσει την νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα κατά την δεύτερη θητεία του, παρά την αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

20 τραυματίες σε σύγκρουση τρένων




Δύο τρένα του προαστιακού με εκατοντάδες επιβάτες συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί, κατά την ώρα αιχμής, κοντά στην Πρετόρια, της Νότιας Αφρικής.

"Δύο τρένα συγκρούστηκαν το πρωί. Τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται επί τόπου και ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 20 τραυματίες", δήλωσε η Λίλιαν Μοκοφένγκ εκπρόσωπος της εταιρείας σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ενός τρένου έχει εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και οι διασώστες προσπαθούν να τον ανασύρουν. Πιστεύεται πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο eNCA, το ένα τρένο έπεσε πάνω στο άλλο που ήταν μέσα στο σταθμό.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Τη βασάνισαν μέχρι θανάτου δύο συγχωριανοί της - Την έσερναν δεμένη μέχρι να ξεψυχήσει!




Της έδεσαν με σύρμα τα χέρια και τα πόδια, της έβαλαν θηλιά στον λαιμό και την έσερναν μέχρι να ξεψυχήσει - Οι δράστες του φρικτού εγκλήματος της Καρύστου στα χέρια της αστυνομίας...
Πρόκειται για δύο συγχωριανούς της άτυχης γυναίκας ηλικίας 22 και 25 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, οι δράστες θέλησαν να την ληστέψουν και επειδή η άτυχη γυναίκα αντιστάθηκε, εξάντλησαν την αγριότητα και το μίσος τους.

Της έδεσαν με σύρμα τα χέρια και τα πόδια και της έβαλαν θηλιά στον λαιμό. Μάλιστα άρχισαν να την σέρνουν στο έδαφος μέχρι που η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε.

Πρώτος, τη βρήκε ένας συγχωριανός της, ο οποίος πήγαινε μια φορά την εβδομάδα και τη βοηθούσε στις αγροτικές δουλειές. Όταν βρέθηκε μπροστά στο άγριο θέαμα, ειδοποίησε τους αστυνομικούς και παράλληλα την κόρη της που μένει εκτός της Εύβοιας.

Οι δράστες κατάφεραν αρχικά να απομακρυνθούν από το σημείο, όμως μετά από έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν σε τμήμα. Εκεί φέρονται να ομολόγησαν το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν και εντός της ημέρας θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης...

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ στα Όσκαρ ξανά μετά από 36 χρόνια




Λίγη από τη λάμψη της θα δώσει στη φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

«Σε μια βραδιά που τιμά την τέχνη του κινηματογράφου και της μουσικής, πως θα μπορούσε να λείπει η Μπάρμπρα Στρέιζαντ», δήλωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. «Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι συμφώνησε να κάνει μια ιδιαίτερη εμφάνιση επί σκηνής στα φετινά βραβεία. Είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσει στα Όσκαρ μετά από 36 χρόνια».

Η Στρέιζαντ, η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού το 1968 για την ταινία Hello Dolly, τραγούδησε τελευταία φορά σε τελετή των βραβείων το 1977, όταν κέρδισε το Όσκαρ για καλύτερο τραγούδι, το Evergreen από την ταινία Ένα αστέρι γεννιέται.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς και ΕΚΑΒ και γιατρούς όλη η χώρα




Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας, οι μονάδες πρόνοιας...  καθώς και το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Σε 48ωρη κινητοποίηση (Πέμπτη και Παρασκευή) κατέρχονται και οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το μεσημέρι, στις 12, οι φορείς της δημόσιας υγείας έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου επί της οδού Αριστοτέλους.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι η απεργία καλύπτει όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ «οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, στα σφαγιαστικά οργανογράμματα των νοσοκομείων, στην πενιχρή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες.

Πηγή: tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιλότος κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο γιατί ο συγκυβερνήτης κοιμόταν




Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ένας από τους πιλότους της κλειδώθηκε...
έξω από το κόκπιτ του αεροσκάφους την ώρα που ο συγκυβερνήτης βρισκόταν μέσα σ' αυτό και... έπαιρνε έναν υπνάκο.

Το επεισόδιο, που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ένα Boeing 737 το οποίο κατευθυνόταν στην Κρήτη, αποκαλύφθηκε από την Ολλανδική Υπηρεσία Ασφαλείας (OVV) στην τριμηνιαία έκθεσή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.
"Μετά από δυόμισι ώρες πτήσης ο κυβερνήτης του αεροσκάφους βγήκε από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα. Λίγο αργότερα προσπάθησε να επιστρέψει στο πιλοτήριο", αλλά "δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκ μέρους του συγκυβερνήτη όταν χρησιμοποίησε το σύστημα ενδοεπικοινωνίας" αναφέρεται στην έκθεση.
Όταν τελικά ο κυβερνήτης μπόρεσε να μπει στην καμπίνα, διαπίστωσε ότι ο συγκυβερνήτης κοιμόταν.

Η OVV σημειώνει ότι θα αποφασίσει τι μέτρα θα πάρει αφού προηγουμένως πάρει την έκθεση της Transavia για το επεισόδιο.
Η Transavia είναι θυγατρική του ομίλου Air France-KLM.

Πηγή: tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

BlackBerry: Έδιωξε τον Έλληνα Mike Lazaridis, αλλάζει όνομα και βγάζει νέα κινητά για να σωθεί




Νέο όνομα, νέα αρχή για την εταιρεία του BlackBerry, η οποία, παρουσιάζοντας το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 και δύο νέες συσκευές smartphones, στα οποία... ποντάρει την επιβίωσή της, ανακοίνωσε και την αλλαγή του ονόματός της από Research In Motion σε BlackBerry.

“Μεταμορφωθήκαμε μέσα και έξω. Για αυτό είμαι ευτυχής να σας ανακοινώσω ότι πλέον είμαστε η BlackBerry”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Thorsten Heins. Ο Heins χαρακτήρισε την πλατφόρμα BlackBerry 10 σαν μια νέα μέρα στην ιστορία της εταιρείας.

Ουσιαστικά, το μέλλον της εταιρείας θα κριθεί από την επιτυχία της πλατφόρμας. Η εταιρεία ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της και μπαίνει στη μάχη του ανταγωνισμού απέναντι στην Apple, στο Android της Google και στο Windows Phone της Microsoft.

Η Research In Motion ήταν η εταιρεία που δημιούργησε την αγορά των smartphones. Το BlackBerry ήταν το πρώτο ευρείας κυκλοφορίας κινητό που έδινε στο χρήστη του πρόσβαση στα e-mails του.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι πίσω από αυτή την επιτυχία βρίσκεται ένας Έλληνας. Γεννημένος από Έλληνες γονείς στην Τουρκία, ο Mike Lazaridis ήταν πέντε ετών το 1966, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στον Καναδά. Σε ηλικία 12 ετών κέρδισε το βραβείο της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης όπου έμενε, γιατί είχε διαβάσει όλα τα βιβλία φυσικής που μπορούσε να βρει στα ράφια της. Όμως, το 1984 και μόλις δύο μήνες πριν από την αποφοίτησή του, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο, όπως εξάλλου έχουν κάνει και άλλα από τα «μεγαλύτερα μυαλά» του τεχνολογικού κλάδου. Όπως αποδείχθηκε, η απόφαση αυτή ήταν το πρώτο του βήμα προς την επιτυχία.

Με 15.000 δολάρια δανεικά από τους γονείς του και ένα συμβόλαιο με την General Motors, ο Lazaridis και δύο άλλοι φίλοι του ιδρύουν την Research In Motion (RIM).

Η επένδυσή τους δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα. Τo BlackBerry έγινε γρήγορα το απαραίτητο εργαλείο ολόκληρης της Wall Street αλλά και πολλών ακόμα επαγγελματιών, πριν από την κυκλοφορία του iPhone.

Οι εκατομμύρια συνδρομητές του BlackBerry δήλωναν πως δεν ζουν ούτε στιγμή χωρίς αυτό. Οι ιστορίες εκείνων που είχαν «τραυματίσει» τους αντίχειρές τους από την υπερβολική χρήση του BlackBerry, ή συνήθιζαν να ρίχνουν κλεφτές ματιές στη συσκευή με σχεδόν ψυχαναγκαστικό τρόπο, κάθε λίγα λεπτά, έγιναν παροιμιώδεις. Το BlackBerry χαρακτηριζόταν και «CrackBerry» (μία έκφραση που χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ το 2006, ώστε έφτασε να γίνει η λέξη της χρονιάς, κερδίζοντας μάλιστα μια θέση και στο λεξικό), καθώς θεωρείτο το «ναρκωτικό» των επαγγελματιών.

Παρά την επιτυχία του, ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας δεν θυμίζει σε τίποτα τα άλλα αφεντικά της Σίλικον Βάλεϊ. Όπως δηλώνει, εξακολουθεί να αναζητά τις προσφορές που θα του εξοικονομήσουν 3 δολάρια κάθε φορά που παραγγέλνει πίτσα, ενώ προτιμά να διαθέσει μέρος από τα έσοδά του για τη χρηματοδότηση του μεγάλου του πάθους, της έρευνας.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η RIM έπεσε θύμα της επιτυχίας της. Έχοντας δημιουργήσει την αγορά των smartphones από το μηδέν, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους ρυθμούς των ανταγωνιστών, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω έναντι του Android της Google και του iPhone.

Το BlackBerry 10 είναι η τελευταία της ελπίδα για μια αντεπίθεση στον κλάδο όπου κάποτε κυριαρχούσε.

Η νέα σελίδα της εταιρείας, όμως, γράφεται πλέον χωρίς τους δύο συνιδρυτές της, αφού τον Ιανουάριο του 2012, και υπό το βάρος της απαξίωσης της RIM, οι Lazaridis και Balsillie παρέδωσαν τους τίτλους του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, που μοιράζονταν.

newmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νότια Κορέα εκτόξευσε επιτυχώς πύραυλο στο διάστημα




Η Νότια Κορέα εκτόξευσε χθες με επιτυχία έναν πύραυλο στο διάστημα και φαίνεται ότι κατάφερε να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο...
όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο αξιωματούχους του Ερευνητικού Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής της Σεούλ.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από τη Βόρεια Κορέα.

Ο πύραυλος KSLV-1 εκτοξεύθηκε στις 16:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) από τη βάση Νάρο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν απευθείας τα τηλεοπτικά δίκτυα της Νότιας Κορέας.

Η χώρα έγινε το 13ο κράτος στον κόσμο που έστειλε έναν πύραυλο στο διάστημα από το έδαφός του, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες του 2009 και του 2010.

Οι 10 δορυφόροι της χώρας που βρίσκονται σε λειτουργία έχουν εκτοξευθεί από το εξωτερικό, με πυραύλους άλλων κρατών.

Πηγή: tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Η προσευχή έδιωξε τον ληστή με το όπλο!




Ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά κατέγραψε η αστυνομία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ένας ληστής εισέβαλε σε σπίτι όπου βρισκόταν αρκετές γυναίκες...
αλλά παρά το γεγονός ότι εκείνος κρατούσε όπλο και τα θύματά του ήταν άοπλα έφυγε άπραγος.

Ο λόγος;

Οι προσευχές των θυμάτων!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο στις εποχές που ζούμε ο νεαρός ληστής ακούγοντας τα θύματά του να προσεύχονται στη θέα του όπλου πάγωσε και λίγο αργότερα σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να αρπάξει το παραμικρό.
Ο νεαρός έβαλε φαίνεται στο μάτι το συγκεκριμένο σπίτι καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί αρκετές γυναίκες για επίδειξη κοσμημάτων.

Όταν ο νεαρός μπήκε στο σπίτι έβγαλε το όπλο και ζήτησε χρήματα, κινητά και κοσμήματα.

Μια από τις γυναίκες τον ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι το όπλο είναι ψεύτικο. Τότε εκείνος όπλισε και κόλλησε το όπλο στο κεφάλι της.

Δεν περίμενε όμως όπως φαίνεται την αντίδραση των γυναικών.

Άρχισαν όλες εν χορώ να λένε το όνομα του Ιησού και να προσεύχονται σ' Αυτόν.
Ο νεαρός που προφανώς δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει είδε τα... σκούρα και απλά έφυγε.

Νωρίτερα σύμφωνα με την αστυνομία είχε προσπαθήσει να κλέψει και ένα ΑΤΜ, όμως φαίνεται πως ... δεν ήταν γραφτό του εκείνη την ημέρα...

Πηγή: tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογούν ακόμα και κοτέτσια! Η προφητεία επαληθεύεται…!




Άγιος Κοσμάς Αιτωλός: «Θα σας βάλουν φόρο στα κοτέτσια και στα παράθυρα».

Δείτε λοιπόν στο παρακάτω κείμενο πως με συνοπτικές διαδικασίας...
επαληθεύεται ένα κομμάτι της προφητείας.

Ακόμα και οι... πέτρες θα φορολογούνται πλέον με την επέκταση της φορολογίας στα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τα χωράφια, ακόμη και αν δεν έχουν καμία εμπορική αξία. Ακόμη και οι άνεργοι θα κληθούν από το φθινόπωρο να πληρώσουν φόρο για χωράφια και κτήματα που κληρονόμησαν από τους γονείς τους, ακόμη και αν αυτά δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα. Αλλά και κτηνοτρόφοι που διατηρούν μικρά μαντριά για τα ζώα τους, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο γι’ αυτά.

Ακόμη και μικρά, πρόχειρα κοτέτσια, θα πρέπει να δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις και να φορολογηθούν.

Και λέμε ένα κομμάτι καθώς η τελική επαλήθευση της προφητείας θα επέλθει σε λίγο καιρό. Με τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης θα κληθούν όλοι, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και την Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, να αλλάξουν υποχρεωτικά κουφώματα, πόρτες, παράθυρα, θέρμανση, υδραυλικά. Οι παραβάτες θα πληρώνουν φόρο για παράνομη χρήση μη ενεργειακά αποδοτικού οικήματος.

http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάπιγκο: Διασώστες από την Ελβετία για τον ορειβάτη



Τη συνδρομή διασωστών από την Ελβετία ζήτησε η οικογένεια του άτυχου ορειβάτη που έπεσε από χαράδρα στο Πάπιγκο τη Δευτέρα...
Και η τρίτη μέρα των ερευνών δεν απέφερε καρπούς παρά τη συνδρομή ανδρών της ΕΜΑΚ, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των ελικοπτέρων.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου στο οποίο συμμετείχε και ένας εκ των δύο φίλων του ορειβάτη που ήταν μαζί του την ημέρα του ατυχήματος - φωτογράφισε την περιοχή, ώστε από την Πέμπτη, με το πρώτο φως της ημέρας, να υπάρξει συνέχεια στις έρευνες που συνεχίζονται αμείωτες από τη Δευτέρα αναφέρει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που συμμετέχει με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Παράλληλα με πρωτοβουλία της οικογένειας του άτυχου ορειβάτη κλήθηκαν και θα φτάσουν στην χώρα μας τέσσερις διασώστες από την ελβετική διασωστική ομάδα «Air Zermatt», οι οποίοι, σε συνεργασία με τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (www.hrt.org.gr), θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας.




ipeirotika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα παρασκήνια των γυρισμάτων για τα video clips του ελληνικού τελικού της Eurovision!




Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τον ελληνικό τελικό της Eurovision βρίσκονται οι υποψήφιοι καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον 58ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στη Σουηδία.

Η Θωμαή Απέργη, η Αγγελική Ηλιάδη, ο Alex Leon με την Giorgina και οι Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη βρέθηκαν χθες στο στούντιο του Mad TV και έκαναν τα γυρίσματα για τα video clip τους που θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Η Αγγελική Ηλιάδη και η Θωμαή Απέργη εντυπωσίασαν με τα σέξι και κομψά φορέματά τους και οι Koza Mostra με τις σκωτσέζικες φούστες τους . Ξεχωριστό στυλ και μοντέρνα διάθεση είχε και η εμφάνιση του Alex Leon με την Giorgina.

Δες φωτογραφίες από τα γυρίσματα:

Αγγελική Ηλιάδη



Θωμαή Απέργη


Alex Leon με την Giorgina


Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη
Πηγή: TLife
Διαβάστε Περισσότερα »

Αχαϊα: Η φωτογραφία Πατρινού που εντυπωσιάζει και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!




Η απήχηση της φωτογραφίας ανάγκασε τους υπεύθυνους του καθεδρικού ναού, St. Patrick στην Νέα Υόρκη, να ζητήσουν τα δικαιώματα...
Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 5.500.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον καθεδρικό ναό St. Patrick στην Νέα Υόρκη. Ο ναός αποτελεί ένα ορόσημο της πόλης και κατέχει την 11η θέση στα America’s Favorite Architecture.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Βλάσης Ραφαηλίδης –ανερχόμενος Πατρινός φωτογράφος- ήταν ένας από τους επισκέπτες, ο οποίος προσπάθησε να αποτυπώσει το μεγαλείο του ναού με την φωτογραφική του μηχανή.

ΦΩΤΟ από thebest.gr

Από την περασμένη Δευτέρα (28-01-2013) η φωτογραφία του έχει την έγκριση του communication director του ναού και είναι ανεβασμένη στην πρώτη σελίδα που διατηρεί ο ναός στο Facebook, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Πατρινό φωτογράφο.

Αυτό που τον χαροποιεί ιδιαίτερα όμως, είναι η αγάπη που δέχεται η φωτογραφία του, γεγονός που οδήγησε τον communication director του ST. Patrick’s cathedral να ζητήσει γραπτώς τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εν λόγω φωτογραφίας,τα οποία ο φωτογράφος παραχώρησε αφιλοκερδώς.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

140.000 δικαιούνται επίδομα θέρμανσης αλλά δεν έκαναν δήλωση




Ειδοποιητήρια σε 140.000 φορολογούμενους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, αλλά δεν έχουν αξιοποιήσει έως τώρα τη δυνατότητα αυτή αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι αυτοί παρότι είναι δικαιούχοι του επιδόματος δεν το γνωρίζουν και καλούνται απο τη Γενική Γραμματεία να υποβάλλουν μέσω του Ιντερνετ, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, αίτηση προκειμένου να επωφεληθούν του μέτρου.

Σημειώνεται ότι, ενώ για το 2012 (από την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης) είχε προβλεφθεί κονδύλι στον προϋπολογισμό για το επίδομα θέρμανσης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, τελικά διετέθησαν 7 εκατ. ευρώ. Τον Ιανουάριο το κονδύλι που διατέθηκε για επίδομα ήταν 15 εκατ. ευρώ, ενώ για όλο το έτος η πρόβλεψη δαπάνης από το υπουργείο είναι 270 εκατ. ευρώ. Βεβαίως στην εξέλιξη αυτή συμβολή έχει και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων που έχει σημειωθεί λόγω της κρίσης.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ώς 25.000 ευρώ όριο που αυξάνεται στα 35.000 ευρώ για οικογένειες, χωρίς παιδιά. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα απο τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα για οικογένεια με παιδιά.

Η ακίνητη περιουσία των δικαιούχων του επιδόματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει (αντικειμενική αξία) τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για το ζευγάρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίκαλα: Καταγγέλλουν ρασοφόρο για σεξουαλική παρενόχληση και εκβιασμό




Οι τρεις νεαροί πήγαν στο γραφείο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών και έκαναν την καταγγελία - ''Η δράση του ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και πρέπει να μπει ένα τέλος'' ανέφεραν...
Σε προφορική καταγγελία προχώρησαν αργά χθες το βράδυ (30-01-2013) στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικάλων Αγίου Νέστορα, για υπόθεση που αφορά, σεξουαλική παρενόχληση, άσκηση ψυχολογικής βίας και εκβιασμό, από ρασοφόρο των Τρικάλων.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου, εκτός από τον Σεβασμιότατο, παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νέστορα, ο νομικός τους σύμβουλος, ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης, καθώς και τρεις νεαροί καταγγέλλοντες, περίπου 30 ετών.

Έξω από την Μητρόπολη είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα, μέλη του Αγίου Νέστορα και συγγενείς των θιγόμενων.  Η υπόθεση απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και 10 με 12 χρόνια. Οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα έναν και μόνο ρασοφόρο.

''Οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ρασοφόρο είναι πολλές και δεν είναι μόνο τρεις'', δηλώνει στο trikalaola.gr ο κ. Πολυγένης.

Πηγή: NewsIt

Διαβάστε Περισσότερα »

Παντελής Παντελίδης: Δες ποιά Ελληνίδα θεωρεί "γυναικάρα" και θα... σοκαριστείς!




Η απάντηση του Παντελή Παντελίδη για το ποιά επώνυμη Ελληνίδα θεωρεί... γυναικάρα μας εντυπωσίασε! Δεν το πιστεύαμε...


Μην πάει το μυαλό σας σε κάποιο δίμετρο μοντέλο, με ξανθά μακριά μαλλιά και τέτοια, καμία σχέση... Δείτε!

"Η γυναίκα που συνδυάζει προσωπικότητα και εμφάνιση και έχει όλο το πακέτο για 'μένα είναι η Χάρις Αλεξίου" δήλωσε στο "Πρώτο Θέμα" ο τραγουδιστής αφήνοντάς μας άφωνους...

Τολμάμε να πούμε βέβαια ότι η επιλογή του μας ξάφνιασε... αναπάντεχα ευχάριστα!!!

Θα συμφωνήσουμε μαζί του λοιπόν, τουλάχιστον στο ότι η Χάρις Αλεξίου είναι ένας πολύ όμορφος άνθρωπος και μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που σε... γοητεύει!

Ανατρεπτικός ο αιδός, ε; (!)

pinnokio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που κλέβονται πιο εύκολα


Το γαλλικό περιοδικό Auto Plus αποκάλυψε τη λίστα με τα αυτοκίνητα που κλέβονται περισσότερο και πιο εύκολα...

Το Twingo της Renault και το Smart Fortwo φαίνεται πως είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι κλέφτες αυτοκινήτων το 2012. 

«Είναι εύκολο να τα κλέψεις και ιδεώδη να τα πουλήσεις σε κομμάτια για ανταλλακτικά» αναφέρει το περιοδικό.

Η μελέτη του περιοδικού βασίζεται σε στοιχεία που έδωσαν ασφαλιστικές και τράπεζες και αφορά 20 εκατ. αυτοκίνητα.

Οι κλέφτες προτιμούν τα νέα μοντέλα τα οποία δεν έχουν καλή ηλεκτρονική προστασία, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό. «Εχουν ανακαλύψει μεθόδους κλοπής χωρίς να σπάνε τα αυτοκίνητα» τονίζει.

πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »