Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Hλεία: Τα γυρνάει τώρα ο εραστής της παπαδιάς - "Δεν πυροβόλησα εγώ τον ιερέα"

Ο εραστής της παπαδιάς, που παραμένει προφυλακισμένος για τη στυγερή δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία, ανακαλεί την ομολογία του και ισχυρίζεται πως παραδέχτηκε το έγκλημα μετά από "πολύ ξύλο" Μήνες μετά την στυγερή δολοφονία του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου στα Κρέστενα, ο προφυλακισμένος για το έγκλημα Νίκος Παναγόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews, ανακαλεί την απολογία του.

Ενώ αρχικά είχε ομολογήσει ότι πυροβόλησε τον άτυχο ιερέα έπειτα από συνεννόηση με την παπαδια, Θεοδώρα Καρβέλα, με την οποία τότε διατηρούσε ερωτική σχέση στη νέα κατάθεση που έδωσε στις 12 Φεβρουαρίου, υποστηρίζει πως δεν είχε κανένα λόγο να σκοτώσει τον άτυχο ιερέα και δεν βρέθηκε ποτέ στον τόπο της δολοφονίας και ότι οδηγήθηκε στην ομολογία επειδή τον χτύπησαν οι αστυνομικοί.

"Ανακαλώ την ομολογία μου κατά την απολογία μου στις 7-9-12. Εγώ δεν πυροβόλησα τον σύζυγο της κ. Καρβέλα, ούτε πήγα στον τόπο του συμβάντος με σκοπό να του αφαιρέσω τη ζωή. Την ημέρα του περιστατικού εργαζόμουν στα Κρέστενα από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 13.50 το μεσημέρι", αναφέρει ο κατηγορούμενος. Όπως λέει, επικοινωνούσαν με γραπτά μηνύματα και εκείνη του έλεγε πως τον αγαπάει και του ζητούσε να χωρίσει τη γυναίκα του.



"Μου έλεγε πως την χτύπαγε ο παππούλης και μου ζήταγε και χρήματα… Για μένα ο παππούλης ήταν ανθρωπάκι, με κράτησε στο τραπέζι του και με κέρασε. Από το πολύ ξύλο είπα στους αστυνομικούς ότι σε εκείνο το σημείο έγινε το συμβάν. Με κλειστά μάτια το είπα. Εγώ δεν μπορώ να πάω ούτε σε κηδεία, ούτε σκοτωμένο άνθρωπο να δω. Σας λέω την αλήθεια", καταλήγει ο Νίκος Παναγόπουλος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της παπαδιάς, Απόστολος Λύτρας, κάνει λόγο για "προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Δικαιοσύνης", αναφέροντας πως "πρόκειται προφανώς για μια σπασμωδική κίνηση με σκοπό να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών της αποτρόπαιας πράξης του".

Πηγή: newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

Με δύσπνοιες και έντονο βήχα, μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Ιατρικό Κέντρο, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον θεράποντα πνευμονολόγο του...ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης προσβλήθηκε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται ελεγχόμενη, ενώ κοντά του είναι συνεχώς η οικογένειά του.

Με λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε το Σάββατο εξιτήριο από τη «Σωτηρία».

Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ της ΕΠΟ: Ισόβιος αποκλεισμός Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες

Άμεση αντίδραση από την ΕΠΟ στον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη, καθώς αποφάσισε να τον τελειώσει από όλες τις εθνικές ομάδες ισόβια, για την ντροπιαστική πράξη του.

Αστραπιαίες κινήσεις από τους ανθρώπους της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν την πόρτα των εθνικών ομάδων στον Γιώργο Κατίδη, τώρα αλλά και στο μέλλον. Αναμένεται δε να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση από την ΕΠΟ προσεχώς.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:

Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.



Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει.
pestanea
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα: Παρ΄ ολίγον μακελειό σε νυχτερινό μαγαζί

Παραλίγο η διασκέδαση να μετατραπεί σε… μακελειό το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ, σε νυχτερινό μαγαζί της Πάτρας. Και όλα αυτά με αφορμή το ότι ένας πελάτης αρνήθηκε να πληρώσει είσοδο μπαίνοντας στο κατάστημα και ο υπεύθυνος της επιχείρησης τον οδήγησε βίαια προς την έξοδο και τον απείλησε δείχνοντάς του ένα… πιστόλι που είχε πάνω του ο πορτιέρης του καταστήματος! Το περιστατικό, που δεν έγινε κάτω από καμιά διακριτικότητα, έκανε την υπόλοιπη παρέα να «παγώσει», ειδικά στο άκουσμα περί… σιδερικού.

Το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε ακριβώς στην πόρτα του νυχτερινού κλαμπ ελληνικής μουσικής και μάλιστα ο υπεύθυνος φώναζε στον πελάτη: «Αν δεν πληρώσεις είσοδο θα σε θάψω» και ταυτόχρονα με το ένα του χέρι είχε τραβήξει το σακάκι του πορτιέρη σε μια προσπάθεια να φανερώσει το πιστόλι που εκείνος έφερε στη μέση του. Ένας από την παρέα προσπάθησε να παρέμβει λέγοντας «τι πράγματα είναι αυτά» και προειδοποιώντας ότι θα ειδοποιήσει την αστυνομία

. Φαίνεται όμως ότι ο πελάτης δεν ήταν και κανένας… άβγαλτος. Αντιθέτως, ο υπεύθυνος του μαγαζιού μάλλον βρήκε τον δάσκαλό του, μιας και όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο συγκεκριμένος πελάτης είναι Αθηναίος και πολύ γνωστός σε νυχτερινά στέκια της πρωτεύουσας. Προφανώς για τον λόγο αυτό όχι απλώς δεν φοβήθηκε από τις απειλές, αλλά πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση… Ο γεροδεμένος πελάτης άρπαξε τον υπεύθυνο του μαγαζιού από το χέρι και με χρησιμοποιώντας όλη του τη δύναμη κατάφερε να τον κάνει να γονατίσει στο πεζοδρόμιο.

Ο πορτιέρης έσωσε την κατάσταση!

Ταυτόχρονα, ο πελάτης φώναζε στον υπεύθυνο… που τόλμησε να τον απειλήσει και μάλιστα με πιστόλι, ενώ με τη σειρά του τον απειλούσε κι εκείνος ότι θα κατεβάσει τους φίλους του από την Αθήνα για να σπάσουν το μαγαζί! Ο πορτιέρης κατάλαβε αμέσως περί τίνος επρόκειτο και παρενέβη προσπαθώντας να καθησυχάσει τον εξαγριωμένο πελάτη ζητώντας συγγνώμη και για λογαριασμό του υπευθύνου της επιχείρησης. Τελικά το επεισόδιο έληξε αφού ο πελάτης έδωσε τόπο στην οργή, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν η ιστορία τελείωσε οριστικά. Μαθαίνουμε πάντως ότι από την πλευρά τους τα άτομα του νυχτερινού κλαμπ έχουν λάβει τα μέτρα τους σε περίπτωση που δουν μπροστά τους Αθηναίους «φουσκωτούς».

Πηγή: dete
xespao
Διαβάστε Περισσότερα »