Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ



Ένα περίπου δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα σήμερα. Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα συζητήσεις στην σύνοδο κορυφής , στις 16-17 Νοεμβρίου , του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) .
Ο γενικός γραμματέας της του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) Ζακ Ντιούφ δήλωσε τα εξής :
''Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε την πείνα στον πλανήτη μας, αλλά γι'αυτό οφείλουμε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις", προς στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Νιουφ τόνισε "Οφείλουμε να το κάνουμε για να έχουμε έναν κόσμο με μεγαλύτερη ευημερία, πιο δίκαιο, πιο αμερόληπτο και πιο ειρηνικό. Όμως οφείλουμε κυρίως να το κάνουμε γρήγορα, οι φτωχοί και οι λιμοκτονούντες δεν μπορούν να περιμένουν".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχεδόν συνολική απουσία ηγετών από πλούσιες χώρες έστειλε ένα άσχημο μήνυμα ήδη από την έναρξη της συνόδου κορυφής .
Οι πανευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις COPA και COGECA τόνισαν τον ζωτικό ρόλο των αγροτών σε όλο τον κόσμο για τον ασφαλή εφοδιασμό με τρόφιμα, ώστε να τραφεί ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός και κάλεσαν τους πολιτικούς να παρέχουν επαρκείς πόρους για την τόνωση των επενδύσεων στον τομέα της γεωργίας.
Μην ξεχνάμε ότι είμαστε αγροτική περιοχή. Μπορούμε κύριοι των αγροτικών συνεταιρισμών Κορινθίας να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κόσμος που πεινάει και αυτό που θεωρούμε εμείς δεδομένο για αυτούς δεν είναι καν όνειρο . ....

"lamogiopress"