Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εκπτώσεις έως και 50% εν μέσω της εορταστικής περιόδου


Σε εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν τα εμπορικά καταστήματα εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Καταστρατηγώντας ουσιαστικά τις διατάξεις του Ν.3557/2007 που προβλέπει πως οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου οι εμπορικές επιχειρήσεις προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις τιμών σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελατεία και να αντισταθμίσουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι πρόωρες εκπτώσεις έγιναν «σιωπηλά αποδεκτές» από τον εμπορικό κόσμο, όταν τα προηγούμενα έτη αντίστοιχα φαινόμενα θα είχαν καταδειχθεί ως παράνομα.

Πάντως, πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων παρατηρείται πως πολλές επιχειρήσεις δεν δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή της διπλής τιμής δηλαδή της παλαιάς (διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση. Σημειώνεται πως η αναγραφή διπλής τιμής είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου τα είδη εκτίθενται.

Πηγή : tanea.gr