Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τσουχτερές αυξήσεις της ΔΕΗ


Τσουχτερές αυξήσεις για τα νοικοκυριά µε χαµηλές καταναλώσεις και για τους αγρότες, φέρνει το νέο έτος στα τιµολόγια της ∆ΕΗ, ενώ άνοδος αλλά σε χαµηλότερα επίπεδα έρχονται και για τις µεσαίες καταναλώσεις. Ταυτόχρονα µειώσεις θα δουν στον λογαριασµό τους οι εµπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, όπως και τα νοικοκυριά µε πολύ µεγάλες καταναλώσεις.

Τα τιµολόγια για χαµηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες το 4µηνο αυξάνονται πολύ πάνω από τον πληθωρισµό, κατά µέσον όρο 11% για περίπου 1,6 εκατοµµύριο καταναλωτές, ποσοστό που σύµφωνα µε τη ∆ΕΗ ισοδυναµεί µε 16,5 ευρώ τον χρόνο. Η επιχείρηση υποστηρίζει ότι το 50% από τους καταναλωτές αυτούς αφορά έχοντες κλειστά σπίτια, δεύτερες κατοικίες και εξοχικά.

Ταυτόχρονα µειώσεις 20%30% θαέχουν στουςλογαριασµούς τους 1,2 εκατ. νοικοκυριά που επίσης έχουν κατανάλωση έως 800 KWh / 4µηνο, αλλά επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες (άνεργοι, άτοµα µε ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι, χαµηλοσυνταξιούχοι και χαµηλόµισθοι) θα ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιµολόγιο.

πηγή : tanea.gr