Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων


Χθές απεστάλη προς όλους τους αρμόδιους φορείς και στα θεσμικά όργανα το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, σχετικά με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εταιρείας ΄΄ SUSSAKI LOGISTICS A.E ΄΄, από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα εστάλη στην υπουργό, αλλά και στο συναρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στους βουλευτές του νομού, στην Περιφέρεια, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στον π. Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιβάλλοντος και νυν Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης έκανε την ακόλουθη δήλωση : ΄΄ Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τα θεσμικά όργανα ότι δε θα επιτρέψουμε περαιτέρω επιβάρυνση στην περιοχή μας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την υλοποίηση σχεδιασμών που συγκρούονται με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με τη σύσσωμη βούληση των θεσμικών οργάνων και των κατοίκων του Δήμου μας. Ο δρόμος της ανάπτυξης επιβάλλεται να είναι απολύτως συμβατός με τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτή είναι πάγια αρχή μας και δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση. Πολύ σύντομα δε, υλοποιώντας την προεκλογική μας δέσμευση για την ίδρυση Δημοτικού Παρατηρητηρίου ελέγχου της ρύπανσης με έδρα τους Αγίους Θεοδώρους θα σηματοδοτήσουμε και την πάγια πολιτική μας αντίληψη : η ανάπτυξη έχει όρους και κανόνες, τους οποίους περιφρουρεί η δημοτική αρχή.΄΄