Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων στις 27 Μαρτίου


Πανελλαδική κινητοποίηση στις 27 του μήνα, ατομικές και συλλογικές δράσεις, όπως και επέκταση του Κινήματος και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, αποφάσισαν σήμερα στα Τρίκαλα, μέλη όλων των κινημάτων «Δεν πληρώνω».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δ΄ Πανελλαδικής Συνέλευσης του Κινήματος Κατά των Διοδίων, στην οποία παρέστησαν μέλη κινημάτων από κάθε γωνιά της χώρας, κινήσεις κατά διοδίων και της ακρίβειας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του Κινήματος και δικηγόρος κ. Χρήστος Σταμόπουλος, στις 27 Μαρτίου αποφασίστηκε πανελλαδική κινητοποίηση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπου θα ανοίξουν όλα τα διόδια της χώρας.

Επίσης αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα που θα τονίζεται ότι συνεχίζεται ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων, όπως και ότι δεν θα καταβάλλεται σε καθημερινή βάση το αντίτιμο στα διόδια. Επίσης, προβλέπονται συλλογικές δράσεις κυρίως στα κεντρικά διόδια, όπως ενημερωτικές ημερίδες, ενώ αποφασίστηκε τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σταμόπουλο, να διευρυνθεί το Κίνημα, και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι οι τράπεζες, οι εφορίες αλλά και οι ΔΕΚΟ.

Η επόμενη, 5η Πανελλαδική Συνέλευση του Κινήματος Κατά των Διοδίων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Θήβα στις 15 Μαΐου.