Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χασισοφυτεία και αρχαία σε αγρόκτημα στη Νεμέα

Για αρχαία έψαχναν –και βρήκαν- οι αστυνομικοί στο αγρόκτημα ενός 32χρονου υπόπτου για αρχαιοκαπηλία στην Αρχαία Νεμέα Κορινθίας, σε… χασισοφυτεία έπεσαΣ και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων! Έτσι, τύλιξαν τον ιδιοκτήτη σε μια… κόλλα χαρτί και τον έστειλαν με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες ότι ο 32χρονος είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα και έκαναν έφοδο στο αγρόκτημά του. Σε μια αποθήκη που υπήρχε μέσα, ανακάλυψαν τέσσερεις πήλινους αμφορείς, ένα πήλινο αγγείο, πλήθος από κομμάτια σπασμένων αμφορέων και αγγείων που, σύμφωνα με την εκτίμηση υπαλλήλου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας χρονολογούνται στην εποχή της Μυκηναϊκής Περιόδου.

Γύρω από την αποθήκη, όμως, υπήρχε ένα ολόκληρο… δάσος από χασισόδεντρα που είχε φυτέψει ο δράστης! Συνολικά, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξερίζωσαν 179 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ενώ σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του 32χρονου βρήκαν και 460 σπόρους κάνναβης! Τα αρχαία παραλήφθηκαν από την Εφορία Αρχαιοτήτων που θα μεριμνήσει για την ακριβή χρονολόγησή τους και θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον τόπο προέλευσης.