Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη στη σύσκεψη του Λουξεμβούργου


Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα συζητά την έξοδό της από το ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το δημοσίευμα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με ελαφρότητα, παρά το γεγονός ότι έχει κατηγορηματικά διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση και από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Τέτοια δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωζώνης και εξυπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα και η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες περί συζητήσεων για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Το σχετικό δημοσίευμα του Spiegel online διέψευσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα προς συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Το Spiegel online γράφει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θέτει θέμα εξόδου από την ευρωζώνη. Οι υπουργοί της ευρωζώνης και εκπρόσωποι της Κομισιόν συναντώνται εκτάκτως απόψε το βράδυ σε μυστική σύσκεψη για το θέμα αυτό.