Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προοπτικές για θετική εμπλοκή της Ελλάδας στη μεταφορά αερίου


ημιουργούνται ευνοϊκές προοπτικές για θετική εμπλοκή της χώρας μας στο ζήτημα της μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης μιλώντας χθες το βράδυ στο δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου "2011 Mediterranean Oil & Gas Conference".

Ο κ. Παμπούκης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιβεβαιωθούν, "αν όχι στο ακέραιο τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό" τα ευρήματα στις δύο χώρες και πρόσθεσε: "Πιστεύουμε ότι έχουμε την απαιτούμενη βαρύτητα προκειμένου να ανοίξουμε την πόρτα της Ευρώπης και να διευκολύνουμε ευρύτερες συνεννοήσεις. Είμαστε, επίσης, διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο θωράκισης στο ενδεχόμενο μεταφοράς ποσοτήτων από την ΝΑ Μεσόγειο στην Ευρώπη".

Ο υπουργός Επικρατείας περιέγραψε τις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας μας στο "μέτωπο" της ενεργειακής διπλωματίας, στις οποίες περιέλαβε και τη διερεύνηση του ενδεχομένου μετεξέλιξης της Ελλάδας σε κόμβο διάθεσης και όχι απλώς σε κρίκο μεταφοράς του προϊόντος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ