Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου : «Μια ζωγραφιά για την Εσθονία»


Ο επίλογος της γιορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάστηκε στην πόλη μας το Σάββατο 9 Απριλίου παρουσία του Πρέσβη και της Προξένου της Εσθονίας (τιμώμενη χώρα), δόθηκε στο χώρο της Εσθονικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Σάββατο 14 Μαίου.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων και παρουσία της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης κας Μαρίας Λύρα και της Τοπικής Συμβούλου κας Ράνιας Σαζακλή, η οποία συνόδευσε την ομάδα στην Πρεσβεία, τα παιδιά ζωγράφισαν ήρωες από τα Εσθονικά σχολικά βιβλία. Οι ζωγραφιές στάλθηκαν στην Πρεσβεία, όπου ο Πρέσβης κος Andres Talvik και η πρόξενος κα Anneli Leega Piiskop επέλεξαν τις νικήτριες του διαγωνισμού.

Το Α΄ βραβείο δόθηκε στη Μαρίζα Θώδη, μαθήτρια του 4ουΔημοτικού Σχολείου Κορίνθου.

Επίσης βραβεύτηκαν :

Αγγελική Κώτση, μαθήτρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, Φραντζέσκα Θώδη, μαθήτρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και Σοφία Λιαποπούλου, μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου.

Η εσθονική Πρεσβεία οργάνωσε μία μικρή τελετή προς τιμή των μαθητριών, οι οποίες αφού παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Πρέσβη, απόλαυσαν μαζί του ένα γιορταστικό γεύμα.