Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

H Αλ Κάιντα σχεδίαζε επιθέσεις σε τρένα


Επιθέσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζε εδώ και μερικούς μήνες η Αλ Κάιντα για την δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

"Τον Φεβρουάριο του 2010 η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μη συγκεκριμένες περιοχές, την ημέρα της 10ης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου 2001", αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου.

Σύμφωνα με μια πηγή, η πληροφορία αυτή προέρχεται από έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και DVD που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, στην οποία σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.

"Η Αλ Κάιντα "σκόπευε να προκαλέσει τον εκτροχιασμό τρένων, σαμποτάροντας τις σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να πέσουν σε μια κοιλάδα ή από μια γέφυρα", αναφέρει το υπουργείο.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών, Τζον Πίστολ, τόνισε ενώπιον του Κογκρέσου πως "δεν υπάρχει, αυτήν τη στιγμή, συγκεκριμένη απειλή για το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς" στις ΗΠΑ.