Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία


Με φανερή ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο.

"Η κυβέρνηση κάνει συνεχή διαπραγμάτευση του Μνημονίου στην πράξη" τόνισε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση,ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

"Το μόνο που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση είναι η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού που βρίσκεται τώρα στον δρόμο", υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σφοδρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «συγκαλύπτει, υποθάλπει και στηρίζει τραμπούκους με χυδαίες και ακραίες συμπεριφορές», εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

"Ορισμένοι ακολουθούν άκρως επικίνδυνους δρόμους που αν δεν ανακοπούν θα οδηγήσουν σε σκοτεινούς δρόμους", απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.

Η δήλωση του Ν. Σηφουνάκη ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ δραπέτευσε από την εξουσία παραδίδοντας την βόμβα του χρέους στο ΠΑΣΟΚ", προκάλεσε αντιπαράθεση με πρωταγωνιστές τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

"Η ΝΔ δεν παρέδωσε την εξουσία αλλά προσέφυγε στον ελληνικό λαό και ηττήθηκε στις εκλογές λέγοντας την αλήθεια για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

"Η χώρα αυτή κυβερνώμενη από τη ΝΔ εκτίναξε το χρέος από 161 σε 340 δις ευρώ", αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, επικαλούμενος την επιστολή του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με την οποία προειδοποιούσε ότι η χώρα δανείζεται κάθε χρόνο χρήμα που αντί να πηγαίνει στην ανάπτυξη κατευθυνόταν για την κάλυψη των καταναλωτικών δαπανών.

"Για επιχείρηση τρομοκρατίας του ελληνικού λαού προκειμένου να επιβληθούν και νέα σκληρότερα ταξικά και αντιλαϊκά μέτρα", έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ενώ πινγκ-πονγκ ανευθυνότητας κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.