Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο


Κατόπιν και της ακρόασης των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας απέρριψε το δίλημμα «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή χρεοκοπία», όπως το κόμμα του είχε απορρίψει και το δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία», καθώς «η ΝΔ δεν πιστεύει σε μονοδρομήσεις»: «Αν έχουμε διαπιστώσει όλοι ότι το Μνημόνιο απέτυχε, γιατί δεν επικαιροποιούμε από τώρα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με βάση τα λάθη που καταγράφουμε στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου;», αναρωτήθηκε ο κ. Σταϊκούρας.

Από πλευράς του, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης περιορίστηκε να παρατηρήσει πως στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται κοστολόγηση της λαθρομετανάστευσης (παραεμπόριο, μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών) - και πως αυτό το ζήτημα θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει να το αντιμετωπίζει.

Προηγουμένως, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, είχαν στο σύνολό τους εκφράσει αρκετές ενστάσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.