Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μέρα του 17ου Φεστιβάλ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού & Τραγουδιού. Ο κόσμος έσπευσε και γέμισε την πλατεία του δημοτικού σχολείου τιμώντας έτσι με την παρουσία του τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος γι΄αυτό το πρώτο βράδυ των εκδηλώσεων. Χοροί από την Μακεδονία, την Κρήτη, τον Πόντο και τα νησιά μας είχαν την τιμητική τους με αποκορύφωμα τους χορούς των Σαρακατσάνων και τις κουμπουριές στον «αέρα».

Κοντά σε αυτήν την προσπάθεια παραβρέθηκαν ακόμα οι χορηγοί αλλά και οι φίλοι της Πνευματικής Στέγης, που ενίσχυσαν και στήριξαν οικονομικά το Φεστιβάλ και που χωρίς την δική τους βοήθεια δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του. Ακόμα, το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέλου – Βόχας καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η Πνευματική Στέγη θέλει να ευχαριστήσει από βάθη καρδίας όλους τους συλλόγους αλλά και τα παιδιά αυτόν που με τη συμμετοχή τους κρατούν ζωντανό αυτόν τον θεσμό και γενικότερα τον πολιτισμό της χώρας μας. Αξίζει να σημειωθεί πως όχι μόνο παίρνουν μέρος αφιλοκερδώς σε αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά αναλαμβάνουν οι ίδιοι και τα έξοδα μεταφοράς τους.