Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οριακές απώλειες για το δολάριο


Ελαφρές πιέσεις δέχεται σήμερα το δολάριο έναντι αρκετών βασικών νομισμάτων, καθώς οι traders εκτιμούν ότι η Fed θα λάβει νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί για την παγκόσμια οικονομία.

Στις 12. 34 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,02% έναντι του ιαπωνικού γεν και κυμαινόταν στα 76.6305 γεν. Περιορισμένες απώλειες καταγράφει, επίσης, έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα ενισχύεται κατά 0,03% στα 1.4504 δολάρια.

Στα 1.6379 δολάρια διαμορφώνεται και η ισοτιμία στερλίνας [GBP=X] Σχετικά άρθρα -δολαρίου, με το βρετανικό νόμισμα να καταγράφει οριακά κέρδη της τάξης του 0,06%.

«Η υποχώρηση του δολαρίου την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της ισοτιμίας ευρώ/ελβετικού φράγκου, με αποτέλεσμα να κινηθεί ανοδικά και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου», σχολιάζει στο Reuters ένας trader ιαπωνικής τράπεζας, ο οποίος υποστηρίζει ότι περαιτέρω άνοδο της συγκεκριμένης ισοτιμίας θα εντείνει τις πιέσεις προς το αμερικανικό νόμισμα.