Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Δεν μας πτοούν τα προβλήματα"


"Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, παρά το πολιτικό κόστος. Γιατί ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος των αλλαγών, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει και πάλι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγει από τη κρίση και να δημιουργήσουμε έτσι μια συνολικότερη εθνική αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό".
Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη.
Η κυβέρνηση είναι ισχυρή, το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως πιστεύει πως, παρά τα επιμέρους προβλήματα, η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Την υπερασπιζόμαστε, ανέφερε, είναι εθνική ευθύνη για την υπέρβαση της κρίσης, για τη σωτηρία της πατρίδας μας, για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει και πάλι ένα βηματισμό ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και συλλογικότερης ευημερίας. "Δεν μας πτοούν τα προβλήματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα τόνισε ότι η «η τρόικα πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχει μια εξαιρετικά δυσμενής συγκυρία στην Ελλάδα. Είναι η στασιμότητα της πραγματικής οικονομίας και όλων των οικονομικών μεγεθών. Άρα πιστεύω ότι πρέπει με ρεαλισμό να δει αυτή τη πραγματικότητα».
Ο υπουργός ανέφερε πως "πρέπει να είμαστε σταθεροί και συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και στους στόχους που έχουμε θέσει, προκειμένου η χώρα να επανακτήσει την αξιοπιστία της. Κυρίως, όμως, προκειμένου να ξαναδώσουμε ζωντάνια στη πραγματική οικονομία".
"Κάνουμε", τόνισε, "το καλύτερο δυνατό, ό,τι μπορούμε καλύτερα. Όμως, από εκεί και πέρα, η χώρα δεν μπορεί να πνιγεί στη ύφεση. Αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνει και ο πρωθυπουργός και όλοι μας προς τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στο όριό της. Το γνωρίζουμε, το συνειδητοποιούμε, το υπερασπιζόμαστε όλοι. Μέτρα ασφαλώς αν χρειαστεί θα λάβουμε."
Ακόμη ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι υπάρχουν κοινωνικά στρώματα σήμερα στην Ελλάδα που δεν συμμετέχουν προσθέτοντας: "Άρα πρέπει να στραφούμε προς αυτά τα κοινωνικά στρώματα και επιτέλους και αυτά να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες απέναντι στην πατρίδα. Γιατί, όπως σας είπα, ο στόχος είναι εθνικός και όλοι πρέπει να εργαστούμε για να τον υλοποιήσουμε", κατέληξε.