Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ισχύ από σήμερα ο αυξημένος ΦΠΑ στην εστίαση


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο για τον αυξημένο (στο 23%) ΦΠΑ στην εστίαση. Μικτές δείχνουν να είναι οι αντιδράσεις στην αγορά με ορισμένους επιχειρηματίες του κλάδου να συμπορεύονται με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών Συλλόγων και Συναφών Επαγγελμάτων για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο για όσο καιρό διαρκέσει το μέτρο, και άλλους συναδέλφους τους να δηλώνουν ότι θα κατάβαλλουν το ΦΠΑ κανονικά.

«Ούτως ή άλλως είμαστε έτοιμοι για κλείσιμο» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Τσάκος, τονίζοντας ότι οι καταστηματάρχες δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν. Όπως είπε, θα κρατήσουν τις ίδιες τιμές, με ΦΠΑ 23%, θα απορροφήσουν δηλαδή την αύξηση, χωρίς όμως να πληρώσουν το Δημόσιο.

Σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, αφού υποστήριξε ότι το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση θα λειτουργήσει, δήλωσε έτοιμος να συζητήσει δραστικές μειώσεις του συντελεστή «αν πρώτα όμως συμφωνήσουμε για απλά μέτρα απόδοσης του φόρου».