Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Α. Σαμαράς: Η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια αυξάνονται


Αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών σε συνδυασμό με ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό.
«Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι δείκτες της καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς», αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Σαμαράς και προσθέτει «η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών, εκτείνεται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και σε κάθε γωνιά της επαρχίας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξαιτίας των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών, που, όπως σημειώνει, έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης, απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους τουρίστες.
Παράλληλα, συνέδεσε την έξαρση της εγκληματικότητας με τη ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να την αναχαιτίσει».