Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Νέοι αγοραστές για τον Σκορπιό


Φούντωσαν πάλι οι φήμες για ενδιαφέρον αγοράς του Σκορπιού, αλλά και του διπλανού νησιού, της Σπάρτης, από Τούρκους και Άραβες επενδυτές.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Figaro», όμιλος που ανήκει σε Τούρκους και Άραβες επιχειρηματίες και έχει στην κατοχή του ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας, ήρθε σε επαφή με την Αθηνά Ωνάση και της πρότεινε την εξαγορά του νησιού έναντι 500 εκατ. ευρώ.


Ο δημοσιογράφος Δ. Λυμπερόπουλος δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος όμιλος επιθυμεί την αγορά των δύο νησιών με στόχο την μετατροπή του σε τουριστικό προορισμό των πλούσιων και ισχυρών του κόσμου, ενώ υποστηρίζει ότι η Αθηνά Ωνάση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης του διάσημου νησιού, τόσο λόγω των πολλών προσωπικών της εξόδων όσο και λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Πάντως, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας Ρουσέλ, Αλέξης Ματθαιάκης είπε ότι η διάσημη κληρονόμος δεν είχε καμία πρόθεση να πουλήσει το νησί, ενώ ο ίδιος ο Ωνάσης είχε βάλει όρο να περνά το νησί κάθε φορά στην κυριότητα του φυσικού του κληρονόμου.

Πηγή: Τα Νέα