Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα



Γράφει  ο Γιώργος Χόμπης

Αντίο στο όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είπε η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Ισπανία στον προημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης με 9-7 και έχασε την ευκαιρία να δωσει το παρών στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού για τρίτη συνεχή φορά.
Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα  οι  διεθνείς  μας προηγούνταν στο πρώτο ημίχρονο με 6-5.Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ισπανίδες εκμεταλλευόμενες την αδυναμία των αθλητριών του Γιώργου Μορφέση  να τελειώσουν τις φάσεις όπου είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα πήραν προβάδισμα  με δύο τέρματα (6-8).Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (7-8), αλλά στο τελευταίο μέρος του αγώνα χαρακτηρίστικε από  νευρικότητα  και αστοχία την τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να μη σημειώσει  γκολ και να ηττηθεί. Η Ασημάκη ήταν η πρώτη  σκόρερ για την  ελληνική ομάδα με τρία τέρματα, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την έκβαση του ματς.  

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Μελιδόνη 1, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Όκα): Εστέρ, Μπατς 1, Εσπάρ 1, Ταρραγκό 2, Ορτίθ, Παρέχα, Μιράντα, Πένα 2, Μπλας, Μεσέγκουερ, Γκαρσία 2, Λόπεζ 1, Κοπάντο