Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Οι τουρκοκύπριοι μας έβαλαν… τήβεννο!

Να τα βλέπουν οι δικοί μας! Που έχουν αφήσει στην τύχη τους τα ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και το ξενόγλωσσο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που θα μπορούσε να είναι ο βασιλιάς των ΑΕΙ στα Βαλκάνια από πλευράς φοιτητών:

Λοιπόν, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah, το «Πανεπιστήμιο» »Εγγύς Ανατολής» του ψευδοκράτους του Αττίλα στα κατεχόμενα έχει φθάσει στο σημείο να είναι ένα πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουν 20.000 φοιτητές από 63 χώρες! Αναφέρει ακόμα ότι βοήθησε στο να συναντηθούν στα Κατεχόμενα πολλοί φοιτητές και ότι έρχεται στην επικαιρότητα με διεθνείς έρευνες και στόχος είναι να καταστεί η «βόρεια Κύπρος» νησί εκπαίδευσης.

Η πλειονότητα των φοιτητών βέβαια σπουδάζουν με υποτροφία της Τουρκίας στα πλαίσια της νεο-οθωμανικης πολιτικής. Μερικοί από τους φοιτητές είναι από την …Γκαγκαουζία που είναι μια αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας, της οποίας οι κάτοικοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και μιλάνε τουρκικά. Εδώ και αρκετά χρόνια η Τουρκία έχει διεισδύσει και στον εκπαιδευτικό τομέα της χώρας (φωτογραφια από επίσκεψη γκαγκαούζου αξιωματούχου στο »πανεπιστήμιο»)… Το «Πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής συστάθηκε στην «ΤΔΒΚ» το 1988, αλλά οι »τίτλοι» του είναι φυσικά – κατά τους σοβαρούς ακαδημαικούς – …πέτσινοι.

Εδώ τρωγόμαστε με …τις διοικήσεις, τις ..χρηματοδοτήσεις, τα …κουμάντα, τις ..παρέες, την έλλειψη οράματος! Απ’ όλους!

Ευτυχώς η Κύπρος …δεν μας έμοιασε!

Πηγή: troktiko.eu