Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Η μητέρα μου είναι έγκυος στο παιδί μου»!


Κάποτε θα έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας... Όμως η επιστήμη σε συνδυασμό με την θέληση για να κάνει ένα ζευγάρι παιδί, μπορεί να κάνει θαύματα.


Η 52χρονη μητέρα της Κατερίνας κυοφορεί , δηλαδή, έχει γίνει παρένθετη μητέρα, στο παιδί της ίδιας της κόρης της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Η Κατερίνα είναι δύο χρόνια παντρεμένη και γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποκτήσει παιδί, αποφάσισε να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση με παρένθετη μητέρα την ίδια της την μητέρα!

«Πήραμε την κοινή απόφαση με την μητέρα μου να δοκιμάσουμε αυτήν την μέθοδο. Από την αρχή ήταν σύμμαχος στην ιδέα αυτή και με στήριξε πολύ» εξομολογείται η Κατερίνα τονίζοντας ότι όπως κάθε μάνα θα έκανε τα πάντα για να δει το παιδί της ευτυχισμένο έτσι και η δική της ήθελε να την δει να μεγαλώσει την οικογένειά της.

«Φυσικά και όλη αυτή η πολύ δύσκολη διαδικασία μας έχει φέρει πολύ κοντά» πρόσθεσε.

Τώρα η Κατερίνα περιμένει όλο αγωνία το παιδάκι της και βλέπει το μεγαλύτερο της όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Η παρένθετη μητέρα πάντως σύμφωνα με τον μαιευτήρα γυναικολόγο Κωνσταντίνο Πάντο, θα πρέπει να είναι υγιής και για αυτό γίνονται κάποιες εξετάσεις, στην συνέχεια ακολουθείται μια νομική διαδικασία όπου βγαίνει μια δικαστική απόφαση και αφού γίνουν όλα αυτά με επιτυχία τοποθετούνται τα έμβρυα στην μήτρα της παρένθετης μητέρας.

Σε ότι αφορά την νομική διαδικασία οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αφού γίνει αποδεκτή, βγαίνει δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία το παιδί που θα γεννηθεί θα έχει μητέρα αυτήν που έδωσε το γενετικό υλικό και όχι αυτήν που κυοφορεί.
Tromaktiko