Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αγγελική Νικολούλη: "Εφτασα πολλές φορές κοντά στον θάνατο"


Το βιβλίο της «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», οι δυσκολίες της ζωής της, η απόπειρα δολοφονίας της, οι στιγμές που έφτασε ένα βήμα πριν από τον θάνατο, η τηλεοπτική επιστροφή της, η διεθνής ταινία που ενδέχεται να γίνει βασισμένη στις ιστορίες του «Τούνελ», ο χρόνος, το μπότοξ, η επιλογή να είναι μόνη της, αλλά και ένας μεγάλος έρωτας που λείπει από τη ζωή της… Η Αγγελική Νικολούλη λέει τις αλήθειες της ζωής της στην «Espresso της Κυριακής».

- Ξεκινώ με το βιβλίο σας «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» που πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο από τις εκδόσεις Καστανιώτη και περιλαμβάνει αληθινές υποθέσεις εξαφανίσεων που έχετε εξιχνιάσει.
Το βιβλίο αφορά σε μια πολύκροτη υπόθεση, για την οποία ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να φωτιστεί.

- Ηταν ιδιαίτερο, όταν τη γράφατε;
Στους δύο μήνες της συγγραφής είχα απομονωθεί και ζούσα την υπόθεση από την αρχή. Ξαναζούσα τα γεγονότα. Δεν συμβουλεύτηκα καν το αρχείο μου παρά στο τέλος, για να δω αν είχα κάνει κάπου λάθος. Ο τίτλος του βιβλίου είναι ιδιαίτερος, όσο και η υπόθεση. Με τη δολοφονημένη κοπέλα υπήρχε μια παράξενη σχέση. Κάτι με τραβούσε κοντά της. Το βιβλίο είναι διακόσιες δέκα σελίδες και η τιμή του είναι μόλις δέκα ευρώ. Ζήτησα από τον εκδοτικό οίκο να σεβαστούμε την κρίση που υπάρχει. Είναι το πρώτο από μια σειρά που θα ακολουθήσει. Θα βγάλω όλο το παρασκήνιο ορισμένων από τις δεκαοκτώ εξαφανίσεις που αποκάλυψα ότι είναι δολοφονίες σε βιβλία.

- Αρα, οι δολοφονίες του μικρού Αλεξ και της Σούλας Καλαθάκη θα γίνουν βιβλία;
Εχω πλούσιο παρασκήνιο. Το κοινό θα πληροφορηθεί εκείνα που η κάμερα δεν μπορούσε να δείξει.

- Εχετε αποδείξει ότι δεν φοβάστε. Πόσες φορές φτάσατε κοντά στον θάνατο;
Εφτασα πολλές φορές κοντά στον θάνατο. Δεν θέλω να τα θυμάμαι και να ηρωοποιώ κάποιες δύσκολες στιγμές. Τις αντιμετώπισα και τις ξεπέρασα.

- Δεν ήταν σοκαριστικό να αισθάνεστε ότι θέλουν να σας σκοτώσουν;
Δεν σκέπτομαι τον κίνδυνο. Τον προσπερνώ και συνεχίζω τη δουλειά μου.

- Υπήρξε μια στιγμή που είπατε «σώθηκα από θαύμα. Θα μπορούσαν να με είχαν σκοτώσει…»;
Φυσικά και το έχω πει. Βρέθηκα αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Εβλεπα απέναντί μου τον επίδοξο δολοφόνο μου με το όπλο στο χέρι να με σημαδεύει. Εβαζε παράλληλα τον σιγαστήρα για να το δω ακόμα πιο καθαρά. Εχω γυρίσει σπίτι μου βράδυ και αντιλήφθηκα ότι δευτερόλεπτα πριν υπήρχε στο σημείο όπου ήμουν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο παγιδευμένο με βόμβα. Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι εύκολο.

- Είναι φοβερό…
Τότε σοκαρίστηκα, αλλά είπα πως, για να υπάρχω, σημαίνει ότι αξίζει να συνεχίσω. Μπορούσαν να με είχαν σκοτώσει.

- Δεν τα παρατήσατε ποτέ…
Δε θα το έκανα γιατί με εξέφραζε η δουλειά μου και ήθελα να βοηθώ τον κόσμο.

- Είστε μια γυναίκα πολύ δυναμική. Υπάρχει η άλλη όψη; Για παράδειγμα, κλαίτε;
Αν ήσαστε σε κάποια γωνιά, όταν παρακολουθώ μια δακρύβρεκτη ταινία, θα βλέπατε ότι το δάκρυ πέφτει κορόμηλο. Σαφώς έχω τις ευαισθησίες μου σαν άνθρωπος. Στο βιβλίο, για παράδειγμα, στην ιστορία της κοπέλας που περιγράφω θα διαβάσει ο αναγνώστης ότι ξεσπάω ενώ βλέπω το τραγικό τέλος, παρ’ ότι το είχα φανταστεί, υποψιαστεί και περιγράψει στις Αρχές.

- Ερχομαι στη φετινή τηλεοπτική χρονιά. Νομίζω ότι ακόμα και οι ενάντιοί σας σάς νοστάλγησαν…
Το εισπράττω παντού αυτό. Υπάρχουν υποθέσεις ανθρώπων που εκκρεμούν και η Αστυνομία πια αδυνατεί να προχωρήσει και να βοηθήσει όπως πρέπει. Εχουμε πολλές αυτοκτονίες,εξαφανίσεις. Ανθρωποι χωρίς στοιχεία χάνονται στα αζήτητα. Πιστεύω ότι η εκπομπή θα έπρεπε να υπάρχει. Δυστυχώς, είχαμε την περιπέτεια του ALTER. Δήλωσα από την αρχή ότι πρώτη πήγα και τελευταία θα φύγω. Το εννοούσα και το τήρησα. Ηδη πια κάνω κάποιες κουβέντες και από τη νέα σεζόν τα φώτα στο «Τούνελ» θα ξανανάψουν.

- Γράφτηκε ότι έχετε τρεις προτάσεις, από τον ΣΚΑΪ, τον ALPHA και το CHANNEL 9. Τι ισχύει;
Δεν μπορώ να πω τι κουβέντες γίνονται, γιατί σαν επαγγελματίας δεν συνηθίζω τις διαρροές. Σύντομα ό,τι ολοκληρωθεί θα ανακοινωθεί.

- Διάσημος παραγωγός στο εξωτερικό θέλει τις ιστορίες σας να τις κάνει σενάρια. Αρα, δεν αποκλείεται να δούμε τις αληθινές ιστορίες του «Τούνελ» και σε ταινία…
Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες. Εχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Θα δούμε τι θα προκύψει…

- Λέτε «στις δυσκολίες ανδρώνομαι». Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία της ζωής σας;
Εζησα πάρα πολλές δυσκολίες. Τίποτα δεν ήταν εύκολο για μένα. Δεν βρήκα στρωμένο έδαφος. Μόνη μου αγωνίστηκα και φροντίζω να στηρίζω όσες οικογένειες μπορώ.

- Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές μιλήσατε για τους πολιτικούς που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Βλέπετε φως για την Ελλάδα;
Αλίμονο αν μέναμε στο σκοτάδι. Είμαι θετικός άνθρωπος. Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς ήταν ανεύθυνοι και μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Τώρα, πληρώνουμε τα λάθη τους. Βέβαια, κάναμε και εμείς λάθη. Ημασταν της υπερβολής. Πιστεύω να συνέλθουμε όλοι. Πιάσαμε τον πάτο, άρα, πρέπει να αναρριχηθούμε στην επιφάνεια.

«Θα ήθελα μια σχέση, μα δεν έτυχε. Ομως, δεν κλαίω τη μοναξιά μου»

- Ερχομαι στην άλλη όψη σας. Είστε μια πολύ εμφανίσιμη γυναίκα. Ποιο είναι το μυστικό;
Ο χρόνος είναι φίλος μου. Τα πάω καλά μαζί του. Είμαι εντάξει με τον εαυτό μου. Με προσέχω και έχω καλό DNA.

- Εχετε κάνει μπότοξ;
Και να έχει κάνει μια γυναίκα κάτι, νομίζεις ότι θα καθίσει να στο πει;

- Περάσατε περίοδο στη ζωή σας που δεν ήσασταν ευτυχισμένη;
Φυσικά και πέρασα. Νομίζεις ότι κάθε μέρα ήμουν μέσα στην τρελή χαρά; Για μένα η ευτυχία είναι σε λίγες και ιδιαίτερες στιγμές. Δεν είναι ολόκληρη ζωή. Μακάρι να υπήρχε αυτό το θαυματουργό φάρμακο.

- Μου κάνει εντύπωση ότι είστε μόνη σας, χωρίς μια σχέση.
Οταν το ακούνε, παραξενεύονται πολλοί. Μου λένε «είναι δυνατόν να μην έχεις μια σχέση;». Είμαι μόνη μου. Σαφώς θα ήθελα να έχω μια σχέση, αλλά δεν μου έχει τύχει… Δεν κλαίω τη μοναξιά μου όμως. Δεν είμαι μεμψίμοιρη. Εχω τους φίλους μου, βγαίνουμε, περνάμε όμορφα…

- Δεν θέλετε να ερωτευθείτε;
Στη ζωή μου είχα την τύχη να ζήσω τον μεγάλο έρωτα. Θέλω να ερωτευθώ ξανά, αλλά αυτό δεν έρχεται κατά παραγγελία. Αν συμβεί, καλώς να έρθει…

- Πιστεύετε ότι φοβούνται να σας προσεγγίσουν οι άνδρες εξαιτίας της δυναμικότητας που εκπέμπετε;
Ακούω πολλές φορές δυναμικές γυναίκες να υπερασπίζονται αυτήν την άποψη και σκέπτομαι «μα τι λένε;». Είναι δυνατόν ένας άνδρας να μη θέλει μια δυναμική γυναίκα δίπλα του;

- Είστε Ανατολίτισσα όταν ερωτεύεστε;
Δεν είμαι γυναίκα με σχέδιο ή τριπλή προσωπικότητα. Λέω αυτό που σκέπτομαι. Δεν είμαι ψεύτικη. Λένε ότι είμαι μια γυναίκα που τα έχει όλα: μυστήριο, αυθορμητισμό, χιούμορ και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε…

- Τι θέλετε από τη ζωή σας;
Αυτό που εύχομαι με όλα αυτά που βλέπω γύρω μου είναι να έχω γερό σώμα, δυνατή σκέψη, να μπορώ να τα βγ [«Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», το πρωτόλειο της Αγγελικής Νικολούλη. «Είναι 210 σελίδες και τιμάται δέκα ευρώ».] άζω πέρα και να είμαι δίπλα σε όσους με έχουν ανάγκη.

- Εναν μεγάλο έρωτα δεν ονειρεύεστε;
Ε, δεν θα ξεροσταλιάσω περιμένοντας τον μεγάλο έρωτα!

- Θα παντρευόσασταν ξανά;
Δεν το ξέρω. Εάν γνωρίσω έναν άνθρωπο, μείνω μαζί του, συνειδητοποιήσω ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου και περνάμε καλά, γιατί να μην παντρευτώ ξανά; Εδώ όμως δεν έχω σχέση, τον γάμο θα σκεφθώ;

Ο άγνωστος ρόλος σε ταινία

- Ο γιος σας είναι σκηνοθέτης. Τον αφήσατε να ανοίξει τα φτερά του και να πάει στο εξωτερικό. Δείχνετε ότι δεν είστε ανασφαλής…
Το παιδί μου το ξέρω. Αν ένιωθα ότι ήταν αδύναμο, ευάλωτο και έχει ανάγκη την προστασία των γονιών του, δεν θα το άφηνα να φύγει. Είδα τα «θέλω» του και κατάλαβα ότι πρέπει να ανοίξει τον δρόμο του. Ηθελα να είναι δυνατός και να βουτήξει στα βαθιά. Πρέπει να κάνει αυτό που θέλει… Δεν είμαι από τις γυναίκες που είχαν το παιδί τους κολλημένο πάνω τους μόνο και μόνο για να πουν «ο γιος μου είναι εδώ για μένα».

- Ησασταν μάλιστα πρωταγωνίστριά του στην πρώτη του ταινία…
Ηταν η ταινία που θα έστελνε στην Αγγλία ως μαθητής από το κολέγιο.

- Ηταν ιδιαίτερο να κάνετε ρόλο σε ταινία του γιου σας;
Το είδα σαν παιχνίδι.

- Πολλοί επιχείρησαν να τη βρουν βεβαίως, όμως κανείς δεν τα κατάφερε…
Είναι κάτι που αφορά τον Κωνσταντίνο. Αν εκείνος θελήσει, θα τη δώσει.
Espressonews.gr