Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους τραπεζικούς λογαριασμούς 27 πρώην Δημάρχων στη Δυτική Ελλάδα!


Τρεις εν ενεργεία Υπουργοί αλλά και 27 πρώην Δήμαρχοι από την Δυτική Ελλάδα ελέγχονται από το ΣΔΟΕ με αφορμή οικονομικές παρατυπίες που έχουν εντοπίσει οι...ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά», στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι η περιβόητη λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο πολιτικά πρόσωπα που έγιναν γνωστά αλλά και πολλά μη κοινοβουλευτικά που εμπλέκονται σε δεκάδες έρευνες του ΣΔΟΕ. Όπως ανέφερε στο thebest.gr πρόσωπο που γνωρίζει καλά την υπόθεση οι πληροφορίες της εφημερίδας είναι βάσιμες, ίσως, όμως, όχι για το σύνολο των Δήμων που αναφέρονται για την Δυτική Ελλάδα, οι δε έλεγχοι έχουν ξεκινήσει, για κάποιους, από πέρυσι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ στη Δυτική Ελλάδα διερευνά ένα τεράστιο – με βάση τα καταγγελλόμενα – οικονομικό σκάνδαλο που αφορά δεκάδες Δήμους της ευρύτερης περιοχής. Ελέγχονται οι πρώην (καταργήθηκαν με τον «Καλλικράτη») Δήμοι Οινιάδων, Μεσολογγίου, Ανακτορίου, Μενιδίου, Αιτωλικού, Παναιτώλιου, Πλατάνου, Νεάπολης, Παραβόλας, Μακρυνείας, Αμφιλοχίας και Αντιρρίου στην Αιτωλοακαρνανία.



Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ερευνούν, επίσης, τους πρώην Δήμους Αποδοτίας, Αγρινίου, Ιναχού, Πυλλήνης, Αρακύνθου, Ναυπάκτου, Παρακαμπυλίων, Θέρμου, Αγγελοκάστρου, Μεδεώνος, Παλαιρού, Αστακού, Χαλκείας, Φυτειών και Αλυζίας, επίσης στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι συγκεκριμένες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2011 ενώ το ΣΔΟΕ αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων Δημάρχων αλλά και των προσώπων που χειρίστηκαν χρήματα τα τελευταία χρόνια.
ilialive.gr