Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Με έμμεση ευθανασία θα ισοδυναμεί η τυχόν αδυναμία του ΕΟΠΥ για την χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς με βαρειά χρόνια νοσήματα. (του Γ. Κουτσούκου)


Τα άκρως απαραίτητα φάρμακα για τις τακτικές θεραπείες χρόνιων βαρειών ασθενειών (καρκίνος κ.λ.π) συνήθως καστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε θεραπεία. Η τυχόν αδυναμία του ΕΟΠΥ να εξακολουθεί να  καλύπτει τις δαπάνες αυτές στούς ασφαλισμένους του-όπως οφείλει- θα οδηγήσει μοιραία τους οικονομικά αδυνάτους  ασθενείς με τα χρόνια αυτά νοσήματα στην διακοπή των θεραπειών και αργά ή γρήγορα σε μία μορφή ακούσιας για αυτούς  ευθανασίας.
File:HerceptinFab.jpgΣτα ναζιστικά  στρατόπεδα συγκέντρωσης η ευθανασία-δολοφονία- γινόταν συνήθως με το αέριο CYCLON B της γερμανικής εταιρείας I.G FARBEN στούς περίφημους θαλάμους των αερίων. Ενώ σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, οδηγούνται παρά ταύτα στο ίδιο αποτέλεσμα.Τότε οι έγκλειστοι, αιχμάλωτοι στα γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως  πέθαιναν από την χρήση του CYCLON B.   Σήμερα, άν δεν αλλάξει κάτι, οι μη έγκλειστοι ,αλλά ελεύθεροι Ελληνες  πολίτες θα  πεθαίνουν στην χώρα τους από την αδυναμία των ιδίων -αλλά και του ΕΟΠΥ- να πληρώσουν τα πανάκριβα αλλά άκρως απαραίτητα  φάρμακα για τις θεραπείες τους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν εξοφλήσει  όλες τις οφειλές τους προς το ασφαλιστικό αυτό ταμείο. Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται άκρως τραγική.Κάτι πρέπει να γίνε με άμεση προτεραιότητα..S.O.S λοιπόν σε όλους μας.