Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: 25 υποτροφίες σε φοιτητές από το Ίδρυμα Λάτση

Πέντε χορηγίες αφορούν μεταπτυχιακούς σπουδαστές ή και διδάκτορες Α.Ε.Ι.

Είκοσι πέντε υποτροφίες προσφέρει το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Οι 20 υποτροφίες του ιδρύματος θα χορηγηθούν σε προπτυχιακούς δευτεροετείς φοιτητές ή φοιτητές επόμενων ετών ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Γι' αυτές τις υποτροφίες οι υποψήφιοι θα πρέπει υποβάλουν αίτηση εφόσον είναι απόφοιτοι Λυκείων του Νομού Ηλείας, στα οποία έχουν ολοκληρώσει και τις 3 τάξεις, ενώ θα πρέπει ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους στο Α.Ε.Ι. να είναι τουλάχιστον οκτώ (8,00). Επιπλέον, θα πρέπει να μην οφείλουν περισσότερα από τρία μαθήματα και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα για τα δύο τελευταία έτη να μην υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ.

Οι υπόλοιπες πέντε υποτροφίες αφορούν μεταπτυχιακούς φοιτητές ή/και υποψήφιους διδάκτορες ελληνικών Α.Ε.Ι., ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον:



Υπήρξαν απόφοιτοι λυκείων του Νομού Ηλείας, στα οποία ολοκλήρωσαν και τις τρεις τάξεις.

Ο μέσος όρος βαθμολογίας του προπτυχιακού τίτλου σπουδών τους καθώς και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τους, αν πρόκειται για υποψήφιους διδάκτορες, είναι τουλάχιστον οκτώ.

Εχουν γραπτή προσφορά θέσης για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οικογενειών τους ή των ιδίων, εφόσον υπάρχει, για τα δύο τελευταία έτη δεν υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (€ 30.000). Και, τέλος,

Δεν υπερβαίνουν το 30ό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα του ιδρύματος http://www.latsis-foundation.org.

Πηγή: ethnos