Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Παραίτηση με… αποζημίωση

Όχι ακριβώς παραίτηση, αλλά μάλλον φιλική λύση της συνεργασίας υπήρξε τελικά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πορτογάλος προπονητής συμφώνησε να αποχωρήσει από τη θέση του αλλά δεν θα εισπράξει όλο το ποσό που προβλεπόταν σε περίπτωση απόλυσής του.

Στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζου αποφάσισε να κάνει μία… έκπτωση στους «πράσινους» παραιτούμενος από τη διεκδίκηση όλου του ποσού που θα έπρεπε να πάρει, ήτοι σχεδόν 800.000 ευρώ, και θα εισπράξει 600.000 ευρώ. Παράλληλα προχώρησε σε διακανονισμό για την καταβολή αυτού του ποσού σε δόσεις που θα ξεκινούν το 2013. Άλλωστε τα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ δεν περισσεύουν…

Πιάνει δουλειά ο Ρότσα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πιάνει δουλειά από σήμερα στον Παναθηναϊκό έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Βονόρτα και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως το έργο του είναι δύσκολο. Πρώτο του μέλημα εν όψει των αγώνων με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και την Πέμπτη είναι να αντιστρέψει την ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας, που είναι εμφανώς επηρεασμένη από τα αρνητικά αποτελέσματα.



Ασφαλώς δεν παραγνωρίζει τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά αντιλαμβάνεται πως θα χρειαστεί χρόνος και πολλή δουλειά για να διορθωθούν τα πολλά κακώς κείμενα. Μια από τις πρώτες του κινήσεις είναι και η ενεργοποίηση του Αντώνη Πετρόπουλου, που το τελευταίο διάστημα ήταν εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας.

Νέος, φιλόδοξος και... μάλλον ξένος

Ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του. Το καλοκαίρι, ωστόσο, θα προχωρήσει σε πρόσληψη προπονητή και τα χαρακτηριστικά του είναι δεδομένα: ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή, που θα έχει παρουσιάσει έργο όπου έχει εργαστεί, αλλά το κασέ του θα είναι προσιτό. Δεν φαίνεται να υπάρχει περιορισμός για το αν θα είναι Έλληνας ή ξένος, αλλά αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι επιλογές από την ελληνική αγορά είναι μάλλον περιορισμένες, οπότε είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να είναι ξένος ο νέος κόουτς. Οι «πράσινοι» δεν θα αφήσουν το ζήτημα της αναζήτησης προπονητή για το καλοκαίρι, αφού στόχος είναι να έχουν συμφωνήσει μαζί του εγκαίρως για να μάθει την ομάδα και να πιάσει αμέσως δουλειά. Σύντομα θα αρχίσει η έρευνα της αγοράς και σημαντικό ρόλο στην επιλογή θα παίξει η άποψη του Γιάννη Σαμαρά, ο ρόλος του οποίου είναι αναβαθμισμένος και δεν περιορίζεται απλώς στις ακαδημίες της ομάδας.
sport-fm.gr