Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ιάπωνας πουλάει… τη Γη σε δημοπρασία!



Βλέπουμε κατά καιρούς τρελά και παράξενα αντικείμενα να δημοπρατούνται σε ιστοσελίδες όπως στο eBay ή στο Yahoo Auctions, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος σκέφτηκε… σοβαρά να βγάλει στο σφυρί τον πλανήτη μας. Η τιμή εκκίνησης ήταν το ευτελές ποσό των 0,89 δολαρίων για να φτάσει σιγά σιγά στο αστρονομικό ποσό των 123 εκατομμυρίων δολαρίων! Ευκαιρία, δηλαδή, όπως κι αν το δει κανείς! Κι αν σας φαίνεται αστείο (και πώς όχι, δηλαδή!), για τον πωλητή η πώληση της Γης είναι ένα σοβαρότατο θέμα. Στην περιγραφή του προϊόντος, η Γη ορίζεται ως ο «χώρος» που παραχωρήθηκε από τον Θεό στον πωλητή, ο οποίος, μάλιστα, ήρθε στον ύπνο του σαν όνειρο.
perierga.gr - Γιαπωνέζος πουλάει τη... Γη σε δημοπρασία!
Και δεδομένου ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, αποφάσισε να την πουλήσει στον πλειοδότη για να βελτιώσει την οικονομική κατάστασή του. Παρουσιάζει, επίσης, τον πλανήτη μας ως «αυθεντικό» και προειδοποιεί τους πλειοδότες ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής του… προϊόντος μετά την αγορά! Σημειώνεται ότι ο αέρας και οι κάτοικοι δεν περιλαμβάνονται, ενώ προειδοποιεί τους επίδοξους φαρσέρ, ότι μόνο σοβαρές προτάσεις θα γίνονται δεκτές! Έτσι, αν καταλήξετε σε κάποια προσφορά να είστε πολύ προσεκτικοί. Γιατί αν υπάρξουν πολλές προσφορές-φάρσες ο πωλητής απειλεί να αποσύρει το «προϊόν» και να κλείσει τη δημοπρασία.
perierga.gr - Γιαπωνέζος πουλάει τη... Γη σε δημοπρασία!
Αξίζει νομίζω να παραθέσουμε μερικές ερωταποκρίσεις μεταξύ πωλητή και άγνωστων πλειοδοτών, που έχουν μεγάλο… ακαδημαϊκό ενδιαφέρον:
Ερ: «Λατρεύω τα πούρα. Είναι δυνατόν να αγοράσω μόνο την Κούβα;»
Α: «Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας! Αν κερδίσετε στη δημοπρασία νομίζω η Αβάνα μπορεί να μετακινηθεί στη Σαϊτάμα στην Ιαπωνία. Είναι η καλύτερη προσφορά που μπορώ να σας κάνω. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. «
Ερ: «Είμαι περίεργος γιατί δεν υπάρχει φωτογραφία από την πίσω πλευρά; Υπάρχουν χώρες φτωχές εκεί ή σε εμπόλεμη κατάσταση που δεν πρέπει να τις γνωρίζω;»
Α: «Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας! Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές τέτοιες χώρες που λέτε. Και ο Θεός είναι πολύ αναστατωμένος γι ‘αυτό. Μετά από μια επιτυχημένη προσπάθεια, νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω με κάποιον σχετικά με την επίλυση όλων των προβλημάτων σε αυτές τις χώρες.Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. «
Ερ: «Γεια σας. Είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο! Αν την αγοράσω θα γίνω Θεός;
Α: Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας! Η Γη δεν μπορεί να σας κάνει Θεό, γιατί ήδη είστε μέσα σας. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.»

perierga.gr