Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Ποιοι και πώς έδωσαν άσυλο στο «τέρας» της Πάρου;»

Την ώρα που η 15χρονη Μυρτώ ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, τα αρμόδια Υπουργεία δεν δίνουν απαντήσεις αναφορικά με την περίεργη χορήγηση άδειας άσυλου «εξπρές» και την ανομολόγητη αλλαγή ηλικίας του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου.

Ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος με νέα παρέμβαση του στη Βουλή ζητά εξηγήσεις σχετικά με την «περίεργη παράλειψη» του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να απαντήσει σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, γύρω από περίεργη χορήγηση άδειας άσυλου «εξπρές» και την ανομολόγητη αλλαγή ηλικίας του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου.
«Σας θυμίζω», δήλωσε στα ΜΜΕ ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος ότι «στις 13-09-2012 κατέθεσα σχετική ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, όπου μεταξύ άλλων έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό πως ενώ οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται επί χρόνια από την γραφειοκρατία, το ανθρωπόμορφο τέρας της Πάρου λαμβάνει άμεσα, με την είσοδό του στην Ελλάδα, πολιτικό άσυλο, ενώ χιλιάδες άλλες αιτήσεις εκκρεμούν.
Τα ερωτήματα απαιτούν άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις είναι πολλά. Σχετίζονται τόσο με εκείνους που με ταχύτατες διαδικασίες του παρείχαν άσυλο, όσο και με εκείνους που αποδέχθηκαν τον εμπαιγμό του Ελληνικού Κράτους σχετικά με την ακριβή ηλικία του δράστη.
Ακόμα πως αφού τέλεσε το αποτρόπαιο έγκλημά του σε βάρος ενός ανηλίκου παιδιού, θεωρήθηκε από τις δικαστικές αρχές της χώρας ανήλικος, όταν, προφανώς μετά από συμβουλή της δικηγόρου του, αναίρεσε αρχική του κατάθεση σχετικά με την ηλικία του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε φυλακές ανηλίκων και να υπόκειται σε ευμενέστερη μεταχείριση.
Επειδή κατά τα άρθρα 126-128 και 133 του Κανονισμού της Βουλής, οφείλουν να απαντούν οι Υπουργοί εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές, εντός είκοσι πέντε ημερών και να καταθέτουν τα αιτούμενα έγγραφα εντός μηνός.
Επειδή παρά τον Κανονισμό της Βουλής, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες και ούτε έχουν απαντήσει, ούτε έχουν καταθέσει τα αιτούμενα έγγραφα.
Επειδή εξαντλώντας κάθε περιθώριο πολιτικής καλοπιστίας θέλω να πιστεύω ότι εκ τυχαίου γεγονότος και λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν ανταποκριθεί στην εκ του νόμου και του Κανονισμού απορρέουσα υποχρέωση τους.
Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω, ότι υπάρχει κάτι που τους εμποδίζει να πράξουν τα νόμιμα ή ότι συγκαλύπτουν, είτε εκείνους που χορήγησαν άσυλο είτε εκείνους που εκπροσώπησαν το ανθρωπόμορφο τέρας κατά τη διαδικασία παροχής ασύλου.
Επειδή τα ερωτήματά μου είναι σαφή και χρήζουν, ΑΜΕΣΗΣ ανάλογης και σαφούς απάντησης.
Επειδή ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει ερωτώ και πάλι τους αρμόδιους Υπουργούς.
1.Πότε το ανθρωπόμορφο τέρας της Πάρου ήρθε στην Ελλάδα και πότε του δόθηκε άσυλο;
2.Πως κατάφερε και πήρε άσυλο με την είσοδό του στην Ελλάδα;
3.Ποιοι κρατικοί λειτουργοί του έδωσαν άσυλο;
4.Εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο ή από «ανθρωπιστική» οργάνωση κατά την διαδικασία υποβολής του φακέλου παροχής ασύλου και κατά την διαδικασία εξέτασης του αιτήματος παροχής ασύλου.
5.Να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της παροχής ασύλου, και οπωσδήποτε η αίτησή του, τα έγγραφα τα οποία επισύναψε για την παροχή ασύλου (τρόπος άφιξης, μαρτυρικές καταθέσεις κλπ), τα έγγραφα παροχής εξουσιοδότησης προς πληρεξουσίους, τα πρακτικά της επιτροπής ασύλου και η απόφαση της επιτροπής ασύλου.
6.Με ποια ηλικία είχε καταχωρηθεί όταν έλαβε άσυλο;
Ζητήθηκε από δικαστικούς λειτουργούς από τις υπηρεσίες σας ο φάκελος παροχής ασύλου για να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου;
7.Σε πόσους αλλοδαπούς έχει δοθεί άσυλο από την 1.1.2002-31.8.2012;
Ποια η χώρα προέλευσης και καταγωγής όσων έχουν λάβει άσυλο. Να κατατεθούν σχετικοί πίνακες.
8.Πόσοι από όσους έχουν λάβει άσυλο έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και την Δικαιοσύνη;
Για ποια αδικήματα ο καθένας ξεχωριστά; Πόσες από τις αποφάσεις αυτές έχουν ανακληθεί; Να κατατεθούν έγγραφοι αναλυτικοί πίνακες».
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κλείνοντας την ενημέρωση προς τα ΜΜΕ είπε:
«Τέλος, επειδή πιστεύω ότι ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος, δεν θα πρέπει να ασκείται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν ενστερνίζονται τις καινοφανείς θεωρίες Υπουργού, «περί του περιορισμού της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων», ζητώ όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση οι κ.κ. Ν. Δένδιας, Αντ. Ρουπακιώτης, Χ. Αθανασίου, Δ, Αβραμόπουλος και Αντ. Μανιτάκης -αυτή την φορά να απαντήσουν και να προσκομίσουν στην Βουλή όλους του φακέλους χωρίς να «δειλιάσουν» από τις «σεισμικές» πολιτικές επενέργειες των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσουν και τον προφανή σάλο που θα ξεσηκωθεί!!!
Συνεχίζει τον αγώνα της η 15χρονη Μυρτώ
Την ίδια ώρα τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες η 15χρονη Μυρτώ που έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από τον Πακιστανό στην Πάρο.
Η κατάσταση της υγείας του ανήλικου κοριτσιού είναι βελτιωμένη -αναπνέει κανονικά- και οι γιατροί που την παρακολουθούν πραγματοποιούν ειδικά τεστ αντίδρασης, περιμένοντας από τον οργανισμό της 15χρονης να τους ανάψει το πράσινο φως για να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.
Την ίδια ώρα, οι γονείς της μικρής κοπέλας, αναμένουν με μεγάλη προσμονή κάθε μέρα τα δύο μισάωρα του επισκεπτηρίου στη ΜΕΘ, για να δουν το αγαπημένο τους παιδί και να του μεταφέρουν την αγάπη τους και την ελπίδα τους για γρήγορη ανάρρωση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/254137/poioi-kai-pos-edosan-asylo-sto-teras-tis--paroy#ixzz2Ci9Pjw5z