Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

«Ο Πούτιν έπαθε θλάση»

Φήμες θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ωστόσο το Κρεμλίνο τονίζει ότι αυτό δεν εμποδίζει τον Ρώσο πρόεδρο να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του. «Είναι ένας συνηθισμένος τραυματισμός που συμβαίνει κατά την άθληση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπαθε θλάση μυός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο σημείο του σώματος υπέστη τον τραυματισμό.
Η συζήτηση για την υγεία του 60χρονου Πούτιν ξεκίνησε πρόσφατα, όταν αναγκάστηκε να αναβάλει μια σειρά από επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό και τα μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι υποφέρει από τραυματισμό στην πλάτη και ότι μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση.
Επιδείνωση
Ανέφεραν, μάλιστα, ότι ο τραυματισμός επιδεινώθηκε μετά την πτήση του Πούτιν με ανεμόπτερο στη Σιβηρία, στις αρχές του Σεπτέμβρη, πληροφορία την οποία ο Πεσκόφ διέψευσε, ενώ εξήγησε ότι οι ημερομηνίες για τις επισκέψεις του Πούτιν δεν είχαν ακόμα οριστικοποιηθεί. Μάλιστα, τις φήμες πυροδότησε και το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που προέβαλε η ρωσική τηλεόραση για τα 60ά γενέθλια του Πούτιν και στο οποίο ο πρόεδρος εμφανιζόταν να κουτσαίνει.
Ο Πούτιν, ο οποίος έχει μαύρη ζώνη στο τζούντο, έχει χτίσει την εικόνα ενός «μάτσο» προέδρου, μεταξύ άλλων κάνοντας ιππασία χωρίς μπλούζα, κολυμπώντας σε παγωμένα νερά, καβαλώντας μηχανή Harley Davidson, ακόμα και σώζοντας ένα τηλεοπτικό συνεργείο από μια τίγρη.

ethnos.gr