Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μέσα Μεταφοράς: σε ένα χρόνο η αύξηση στα εισιτήρια – Σχέδιο για ανέργους

Για τον Οκτώβριο του 2013 μετατίθεται η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Σταθόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο προέβλεπε την επιβολή αύξησης κατά 25% στις τιμές των εισιτηρίων, στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, η παράταση κατέστη δυνατή χάρη στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών σε ΟΣΥ – ΣΤΑΣΥ, που επιτεύχθηκε μετά την ένταση των προσπαθειών για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής.

Μάλιστα στόχος είναι η συνέχιση της βελτίωσης των οικονομικών στις συγκοινωνίες και η ματαίωση της εφαρμογής του μέτρου.

Αποζημίωση στους κατόχους κάρτας για τις μέρες των απεργιών

Αποζημίωση, με τη μορφή αφαίρεσης των αντίστοιχων ημερών από τον επόμενο μήνα, θα πάρουν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν τις ημέρες των κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυτό γνωστοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Σταθόπουλος, ακυρώνοντας στην ουσία προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ όπου αναφερόταν ότι «ο ΟΑΣΑ δεν έχει υποχρέωση να αποζημιώνει τους επιβάτες που είναι κάτοχοι εισιτηρίων & καρτών απεριορίστων διαδρομών και πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Δωρεάν μετακινήσεις για τους μακροχρόνια ανέργους

Τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους μακροχρόνια ανέργους, που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 400.000, εξετάζει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μελετά μέτρα στήριξης, όπως η επιδότηση εισιτηρίου, για τη νεολαία και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

econews.gr