Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συμφωνία της hp με COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για τη διακίνηση προϊόντων της μέσω Πειραιά

Συμφωνία για την εγκατάσταση διακομιστικού κέντρου της Hewlett-Packard για την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και την διακίνηση εμπορευμάτων της με τη συνεργασία της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοινώθηκε την Τετάρτη. «Είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός που συναντηθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της COSCO, της HP και της ΤΡΑΙNΟΣΕ παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη και Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλη.

«Η συμφωνία Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η HP έχει καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία με το terminal της COSCO στον Πειραιά (PCT) για την εγκατάσταση σημαντικών δραστηριοτήτων της παγκόσμιας εφοδιαστικής της αλυσίδας στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του χρόνου.



Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε καταρχήν η εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω του terminal της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συμφωνία συμπίπτει με την ολοκλήρωση της γραμμής του Ικονίου που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τα διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και θα επιτρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δημιουργήσει ολοκληρωμένες εφοδιαστικές αλυσίδες από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

«Πιστεύω ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι μεταξύ τους. Και όπως πιστεύω ότι όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης που μπορεί να κερδίσει συμμάχους επιχειρηματικούς, αγορές επιχειρηματικές, προκειμένου να δώσουμε τον τόνο της ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί. Επομένως, είναι μια σημαντική στιγμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο υπουργούς και τους εκπροσώπους των εταιρειών, που δίνουν αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Σαμαρά, το ΚΚΕ τόνισε:

«Η ανάπτυξη που υπόσχεται ότι θα φέρει ο πρωθυπουργός είναι η ίδια με αυτήν που έφερε η Cosco στο λιμάνι: των μισθών πείνας και της εργασιακής κόλασης. Μόνο αυτή την ανάπτυξη που φέρνει εξαθλίωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο μπορούν να εξασφαλίσουν και τα άλλα κόμματα που αποδέχονται την καπιταλιστική κερδοφορία, ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ