Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σκότωσαν 15χρονο κορίτσι λίγα μέτρα από το σπίτι του Ομπάμα




Συγκλονισμένη η κοινωνία του Σικάγο θρηνεί το θάνατο ενός 15χρονου κοριτσιού, που πυροβολήθηκε από άγνωστο ενώ βρισκόταν σε πάρκο της πόλης με συμμαθητές της. Λίγες μέρες πριν είχε παρελάσει προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα.
Λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν, το άτυχο κορίτσι είχε συμμετάσχει στην παρέλαση της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Χάντιγια Πέντλετον, μαθήτρια σε λύκειο του Σικάγο βρισκόταν την Τρίτη το απόγευμα μαζί με περίπου άλλους δέκα νέους κάτω από ένα υπόστεγο του πάρκου για να προφυλαχθεί από την βροχή, όταν εμφανίστηκε ένας οπλισμένος άνδρας.

Πυροβόλησε, προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων δύο νέων, και στη συνέχεια διέφυγε με ένα αυτοκίνητο.
"Πιστεύουμε ότι ο δράστης της επίθεσης εξέλαβε κατά λάθος την ομάδα των νέων για συμμορία και άνοιξε πυρ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Λόρα Κούμπιακ.

Το πάρκο βρίσκεται σε απόσταση μόλις άνω του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι της Μισέλ και του Μπαράκ Ομπάμα.

Στο Σικάγο, μία από τις πιο βίαιες πόλεις της χώρας, 506 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2012, δηλαδή υπήρξε αύξηση άνω του 16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης τον πρώτο μήνα του 2013, περισσότεροι από 40 φόνοι έχουν ήδη καταγραφεί στην πόλη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώην γερουσιαστής του Ιλινόι, έχει θέσει ως προτεραιότητά του να ενισχύσει την νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα κατά την δεύτερη θητεία του, παρά την αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: NewsIt