Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ηράκλειο: Η απολογία και τα ντοκουμέντα της μάνας του Ολλανδού κλόουν στον ανακριτή!




Σε εξέλιξη η απολογία του Ολλανδού, που μπήκε στο γραφείο του ανακριτή μαζί με τη μητέρα και την αδερφή του - Στο δικαστικό μέγαρο δημοσιογράφοι από τη Ρωσία και την Ολλανδία...
Ντοκουμένα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί της πνευματικής κατάστασης του 20χρονου Ολλανδού προσκόμισαν στον Ανακριτή η μητέρα και η αδερφή του 20χρονου Ολλανδού, ο οποίος περίπου στις 10.00 το πρωί, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, και από την πίσω πόρτα του κτιρίου έφτασε, σιδηροδέσμιος και συνοδεία αστυνομικών, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Αυτή την ώρα, η μητέρα και η αδερφή του 20χρονου καταθέτουν στον ανακριτή. Η μητέρα Αλεξάνδρα και η κόρη Βιρτζίνια επαναλαμβάνουν τα περί της πνευματικής κατάστασης του 20χρονου, ενώ αναφέρουν ότι έχει εκδοθεί, μάλιστα, δικαστική απόαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ. 

Πέραν των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων που θα προσκομίσουν, οι δύο γυναίκες έχουν φέρει και τον ιατρικό φάκελο του 20χρονου, ο οποίος είναι στη διαδικασία της μετάφρασης προκειμένου κατόπιν να κατατεθεί στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με την οικογένεια, στο φάκελο βεβαιώνεται ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.




"Η μητέρα είχε ενημερώσει για την κατάσταση του 20χρονου!"
Ενήμεροι φέρονται να είναι υπεύθυνοι του πρώτου ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η οικογένεια των Ολλανδών μαζί με τον 20χρονο, για την κατάσταση της πνευματικής υγείας του Σιρίνο. Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Άιριν Γιόνσον, δημοσιογράφος από το τηλεοπτικό κανάλι SBS της Ολλανδίας, όταν έγινε η πρόταση στον 20χρονο για δουλειά η μητέρα του είχε δισταγμούς λόγω της κατάστασής του.

Όμως βλέποντας τον 20χρονο ενθουσιασμένο, δέχτηκε, ενημερώνοντας όμως το διευθυντή του ξενοδοχείου ότι ο Σιρίνο χρειάζεται να τον προσέχουν. Η εκτίμηση της οικογένειας είναι ότι, ενδεχομένως, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δεν ενημέρωσε τους υπεύθυνους του δεύτερου ξενοδοχείου, στο οποίο στην πορεία μετακινήθηκε ο 20χρονος.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η κοινωνία στην Ολλανδία είναι σοκαρισμένη από το συμβάν, το ίδιο και η οικογένεια του 20χρονου, με το μυαλό όλων να βρίσκεται στον 12χρονο στον οποίο όλοι εύχονται να ξεφύγει από τον κίνδυνο.



Από νωρίς το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου κατακλύστηκε από ξένους δημοσιογράφους που έφτασαν στην Κρήτη προκειμένου να καλύψουν το ρεπορταζ για διεθνή μέσα ενημέρωσης






Το θύμα του 20χρονου Ολλανδού συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ενώ το πρώτο του ξύπνημα στην εντατική μετά από κάποιες ημέρες καταστολής αποτέλεσε άσχημη εμπειρία για εκείνο. Οι γιατροί μιλούν για το πρώτο σοκ και τη συνειδητοποίηση τι έχει συμβεί αφού ο 12χρονος έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε τη μητέρα του.

Τα πρώτα τεστ για να διαπιστωθούν οι πιθανές βλάβες στα κάτω άκρα του παιδιού αναμένεται να γίνουν εντός των ημερών ενδεχομένως και σήμερα. Στο μεταξύ όμως αύριο Τρίτη ή την Τετάρτη οι γιατροί θα υποβάλουν τον 12χρονο σε νέα επέμβαση στο χέρι για να αποκατασταθεί βλάβη στο σημείο του τένοντα πάνω από τον καρπό.  Εκτιμάται ότι η ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο θα αποκατασταθεί.

Πηγή: NewsIt