Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή για το φόνο του ιερέαΚανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε τόσο στην παπαδιά όσο και στον εραστή της το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου και τους καταδίκασε και τους δύο για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου που έγινε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία.

Διάβασε περισσότερα στο: Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή για το φόνο του ιερέα | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook
Συγκεκριμένα σε ισόβια κάθειρξη και τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 41χρονος εραστής της παπαδιάς για τον φόνο του ιερέα συζύγου της και σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η ίδια.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου έκρινε ένοχη την σύζυγο του ιερέα ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του και της επέβαλε την ποινή της ισόβιας καθείρξεως. Επίσης στην ίδια ποινή καταδίκασε ως φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας τον συγκατηγορούμενο της. Η ανθρωποκτονία του ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου, είχε συμβεί στις 3-9-12 στο 21ο χ.λ.μ. της Εθνικής Οδού Πύργου - Κυπαρισσίας.

Λίγο νωρίτερα το Δικαστήριο είχε καταδικάσει ως ενόχους και τους δύο. Με ψήφους 7-0 για τον εραστή και 6 - 1 για την παπαδιά. Μόνο ένας δικαστής είχε προτείνει την αθώωση της γυναίκας. Το δικαστήρio δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό. Η δολοφονία του ιερέα έγινε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία.

Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή στην διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος, άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση, τόνισε ότι η παπαδιά δεν φταίει σε τίποτα και πως ο ίδιος, πάνω στη ζήλεια και τη θολούρα του, σκότωσε τον ιερέα, χωρίς να συμμετέχει σε καμία περίπτωση η παπαδιά στο έγκλημα.

Αυτό όμως δεν υπολογίστηκε από το δικαστήριο που έκρινε ότι είναι ένοχη και η γυναίκα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κύριος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δήλωσή του τονίζει: «Η διαβολική δολοφονία του ιερέα, κατά τον χαρακτηρισμό του Εισαγγελέα της έδρας, τιμωρήθηκε αυστηρά από τη Δικαιοσύνη, δίνοντας έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ότι και οι πλέον καλοσχεδιασμένες ανθρωποκτονίες τελικώς οδηγούν στα ισόβια».

Πηγή: protothema.gr