Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν πήρε το χρίσμα των ρεπουμπλικανών ο Γ. Κατσιματίδης για τον δήμο της Ν. ΥόρκηςΔεν κατάφερε να πάρει το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης ο ομογενής, Γιάννης Κατσιματίδης.
Ο Έλληνας ομογενής, Γιάννης Κατσιματίδης, απέτυχε να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Κατά τις χθεσινές προκριματικές εκλογές, ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έχασε από τον Τζο Λότα, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταφορών της Νέας Υόρκης.

Ο Κατσιματίδης συγκέντρωσε το 40,60% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και ο Λότα το 52,70%. Το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος κέρδισε ο 52χρονος Μπιλ Ντιμπλάσιο, με 40,20%. Ο Ντιμπλάσιο κατέχει τη θέση του Συνήγορου του Πολίτη στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος στην περιοχή Αστόρια του Κουίνς για το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης κέρδισε ο Ελληνοαμερικανός, Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος για τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αν εκλεγεί, θα είναι ο πρώτος ομογενής που θα γίνει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Πηγή: NewsIt