Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΔΕΙ! Αυτό είναι το πιο ΑΣΧΗΜΟ ΖΩΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!



Ο διαγωνισμός έγινε μεταξύ έξι ζώων, τα οποία παρουσίαζε ένας κωμικός σε πρωτότυπα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube...

Αυτό το ψάρι του Ειρηνικού που μοιάζει με έναν άσχημο και παραμορφωμένο γεράκο και απειλείται με εξαφάνιση, είναι πλέον και επισήμως το πιο άσχημο ζώο του κόσμου, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι οργανωτές ενός ασυνήθιστου διαγωνισμού, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Ενωσης Επιστημών. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Ο διαγωνισμός έγινε μεταξύ έξι ζώων, τα οποία παρουσίαζε ένας κωμικός σε πρωτότυπα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube. Το ψαράκι νικητής κέρδισε 795 ψήφους...

Το ψάρι φέρει το επιστημονικό όνομα Psychrolutes marcidus και ανήκει στην οικογένεια των ψυχρολουτήδων, ζει σε βάθος 600-1.200 μέτρων στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών και κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω της εντατικής αλιείας στην περιοχή.

Ο στρίγκωψ ο αβρόπτιλος ή κακάπο, ένας νυκτόβιος παπαγάλος από τη Νέα Ζηλανδία, που αποκαλείται και «παπαγάλος-κουκουβάγια», αλλά δεν πετά κατέλαβε την δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη κατετάγη η μεξικανική σαλαμάνδρα ή αξολότλ, ένα αμφίβιο ικανό να περάσει όλη του τη ζωή ως προνύμφη, χωρίς να μεταμορφωθεί ποτέ σε ενήλικο ζώο.

protothema.gr