Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσημη αποκάλυψη: Η Μέρκελ ''έβλεπε'' την Ελλάδα εκτός ευρώ



Ο ιταλός τραπεζίτης Λορένζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, αποκάλυψε ότι η Μέρκελ εκτιμούσε για ένα ολόκληρο χρόνο πως η Ελλάδα θα μπορούσε να φύγει από το ευρώ χωρίς να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ευρωζώνη.

Η πιο επίσημη επιβεβαίωση των σκοτεινών σχεδίων της Μέρκελ για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ήρθε από τα ..χέρια του ιταλού τραπεζίτη Λορένζο Μπίνι Σμάγκι, ο οποίος εως τον Νοέμβριο του 2011 ήταν ένα από τα έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο νέο του βιβλίο ''Morire di Austerita'', που μεταφράζεται ως ''Πεθαίνοντας από τη Λιτότητα'', ο Ιταλός αποκαλύπτει πόσο κοντά στη δραχμή ήταν η Ελλάδα, λόγω των εκτιμήσεων της Μέρκελ
Στο νέο του βιβλίο ''Morire di Austerita'', που μεταφράζεται ως ''Πεθαίνοντας από τη Λιτότητα'', ο Ιταλός αποκαλύπτει πόσο κοντά στη δραχμή ήταν η Ελλάδα, λόγω των εκτιμήσεων της Μέρκελ.
Όπως αναφέρει στο βιβλίο του η Γερμανίδα Καγκελάριος πίστευε από τον Σεπτέμβριο του 2011 εως το φθινόπωρο του 2012 ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από το ευρώ χωρίς να διαλυθεί η ευρωζώνη.

στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία, ο Σόιμπλε έκανε την ανατριχιαστική πρόταση προς τον Βενιζέλο:''Δεχθείτε την οργανωμένη έξοδο από το ευρώ και εμείς θα σας βοηθήσουμε''.

Στο ''Πεθαίνοντας από τη Λιτότητα'' ο Ιταλός θυμίζει πως το ελληνικό πρόγραμμα είχε εκτροχιαστεί από τις αρχές του 2011.Μετά ακολούθησαν οι ''Αγανακτισμένοι'' στο Σύνταγμα, η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα άγρια επεισόδια στην ψήφιση του πρώτου Μνημονίου και το αποκορύφωμα ήρθε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών.

Τότε δηλαδή που η τρόικα έφυγε εσπευσμένα από την Ελλάδα με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες μετά, στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία, ο Σόιμπλε να προβεί στην ανατριχιαστική πρόταση προς τον Βενιζέλο:''Δεχθείτε την οργανωμένη έξοδο από το ευρώ και εμείς θα σας βοηθήσουμε''.

Πηγή: NewsIt