Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«Μπλόκο» και στην Επίδαυρο


Εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο έχουν σταθμεύσει στο παρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και βρίσκονται στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πήγαν στην Επίδαυρο προκειμένου απόψε το βράδυ να ενημερώσουν τους 9.000 περίπου θεατές του αρχαίου θεάτρου που θα φτάσουν σε λίγη ώρα για να παρακολουθήσουν παράσταση αρχαίου δράματος, μοιράζοντας έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος του ραδιοταξί Τρίπολης «ο Άγιος Χριστόφορος» Γιώργος Γιαλής δήλωσε στο ότι, «δεν έχουμε καμιά πρόθεση και δεν θα δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα, αγαπάμε και σεβόμαστε τον τόπο μας. Θα μοιράσουμε υλικό με τα αιτήματα και τις απόψεις μας, γιατί θέλουμε να ενημερωθούν οι πολίτες και θα αποχωρήσουμε».

Ανάλογη κίνηση ενημέρωσης των τουριστών θα γίνει και στα Μετέωρα.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί είναι οι ιδιοκτήτες των ταξί της Κρήτης, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη της Περιφέρειας ενώ προγραμματίζουν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς κομβικών σημείων του νησιού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη λιμανιών και αεροδρομίων του νησιού. Η κινητοποίηση δεν θα έχει μορφή συμβολική αλλά θα έχει διάρκεια - ίσως και επ' αόριστον.