Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο Καλαμάτας-Μεγαλόπολης την Πέμπτη


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την προσεχή Πέμπτη από τις 6.00 το πρωί στην Ε.Ο. Καλαμάτας-Μεγαλόπολης, λόγω μεταφοράς γιγαντιαίου μηχανήματος στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα στην Μεγαλόπολη.

Η επιχείρηση της μεταφοράς θα ξεκινήσει από τον κόμβο Αλλαγής στο 57,7 χλμ της Εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, θα συνεχίσει έως τον κόμβο Χωρεμίου, στο 43,5 χλμ της Εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, και ακολούθως θα κατευθυνθεί προς το ενεργειακό κέντρο, μέσω της επαρχιακής οδού προς το χωριό Χωρέμι.

Ο ειδικός συρμός έχει μήκος 105,9 μέτρα, πλάτος 6,04 μέτρα και ύψος 5,245 μέτρα, ενώ κατά την κίνηση του καταλαμβάνει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η ταχύτητα με την οποία κινείται, δεν ξεπερνά τα 7 χλμ ανά ώρα.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών η τροχαία Τρίπολης σε συνεργασία με την τροχαία Καλαμάτας, θα εκτρέπει την κυκλοφορία των Ι.Χ. που κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, από έξοδο Λεονταρίου του αυτοκινητοδρόμου και θα ακολουθούν τη διαδρομή, διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα.

Όσον αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους στον κόμβο Αλλαγής προς Τρίπολη και στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου προς Καλαμάτα στο 40,5 χλμ και θα περνούν εκ περιτροπής, από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από την τροχαία σημεία.

Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, θα σταθμεύονται προσωρινά στο σταθμό διοδίων Λεονταρίου, και θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ