Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επιθέσεις αυτοκτονίας στην Τσετσενία, επτά νεκροί


Επτά άνθρωποι- οι περισσότεροι αστυνομικοί- σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν χθες το βράδυ σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις τσετσενικές αρχές.

Ο Τσετσένος πρόεδρος, Ραμζάν Καντίροφ, ανακοίνωσε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης πως "πέντε αστυνομικοί, ένας υπεύθυνος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων και ένας πολίτης" σκοτώθηκαν σε διαφορετικές εκρήξεις και ότι 18 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti ανέφερε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από δύο καμικάζι.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν έναν ύποπτο σε δρόμο του Γκρόζνι για να ελέγξουν την ταυτότητά του. Σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο αργότερα στο ίδιο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικοί και περαστικοί, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε στο Ria Novosti.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη μουσουλμανική γιορτή της τελευταίας ημέρας του Ραμαζανιού. "Μαύρισαν τη γιορτή. Αυτό αποδεικνύει πως ο αγώνας εναντίον τους πρέπει να είναι σταθερός και ανελέητος. Ετσι θα πράξουμε", δήλωσε ο Καντίροφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων