Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Βιλανόβα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ο Τίτο Βιλανόβα θα αντικαταστήσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ρόσελ.


Στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του πολυνίκη τεχνικού, ο πρόεδρος του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και ήθελαν τον μέχρι πρότινος βοηθό του Γκουαρδιόλα, να αναλαμβάνει τώρα εκείνος τις τύχες της ομάδας.

Αν και σχετικά γνωστός στους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς κύκλους, ο Βιλανόβα σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί το μεγάλο όνομα, που θα φανταζόταν κανείς στον πάγκο των Καταλανών. Παρόλα αυτά, γνωρίζει όσο λίγοι τον τρόπο λειτουργία της ομάδας και θεωρητικά είναι ο μόνος που μπορεί να συνεχίσει το έργο του Γκουαρδιόλα ακριβώς από εκεί που το άφησε ο τελευταίος.

Αυτό ήταν και το σκεπτικό της διοίκησης των «μπλαουγκρά», όπως εξήγησε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Αντονι Θουμπιθαρέτα.

«Γιατί όχι ο Τίτο, σκέφτηκα», είπε ο Θουμπιθαρέτα. «Ξοδεύει όλο του τον χρόνο, όλη την ημέρα, μέχρι να πάει για ύπνο, στην ομάδα. Και έχει την προσωπικότητα για να μας ξανασηκώσει. Είναι διαφορετικός από τον Πεπ, αλλά ο Τίτο είναι εκλεκτός μας τώρα. Πάντα κοιτάζαμε μέσα στο σύλλογο. Έχουμε τον Τίτο – είναι απλό. Δεν χρειαζόταν να ψάξουμε για προπονητή στην αγορά».