Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο Πανιώνιος 'σκούπισε" το Ρέθυμνο


Γράφει ο Γιώργος Χόμπης

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέυθροι» πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους απέναντι στο αξιόμαχο Ρέθυμνο στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό τη Νέας Σμύρνης με 74-67 και πέρασαν με sweep(σκούπισμα) στην τετράδα.
Οι Κρητικοί που ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα για να οδηγήσουν τη σειρά σε τρίτο αγώνα στην έδρα τους, ξεκίνησαν το παιχνίδι περισσότερο συγκεντρωμένοι και με τον «συνήθη ύποπτο» Ντιόντε Κρίστμας να αναλαμβάνει ηγετικό όλο στην επίθεση προηγήθηκαν με 12-24 στο πρώτο δεκάλεπτο, έφθασαν τη διαφορά στους 13 (20-33)  2’50’’  πριν το ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αέρα εννέα πόντων (26-35).Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγωνίζονταν χωρίς τον Αμερικανό σέντερ Άλεξ Στίβενσον που αποχώρησε τραυματίας, αντέδρασαν και εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα που επέδειξαν στην άμυνα και τις βιαστικές επιλογές στην επίθεση οι παίκτες του Στέργιου Κουφού ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση του ματς μειώνοντας στο καλάθι (37-39). Ο Πανιώνιος καθοδηγούμενος από έναν εκπληκτικό στο τομέα της οργάνωσης αλλά και της εκτέλεσης ,Βασίλη Ξανθόπουλο πήρε κεφάλι στο σκορ 4’ πριν τη συμπλήρωση της τρίτης περιόδου με 42-41 και έκτοτε δεν έχασε σε κανένα  σημείο  το προβάδισμα κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 54-48.Στο υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήλεγξαν το ρυθμό και έφθασαν στην τελική επικράτηση παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κρίστμας κυρίως από πλευρά των φιλοξενομένων, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, να γυρίσουν το παιχνίδι.

Πανιώνιος (  Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 21, Κις 8, Αθανασούλας, Στίβεσον 5, Ντίμπλερ 9, Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 11, Νάτζφεϊ 13, Παραγιός, Μπάρλος 5.
Ρέθυμνο (Στέργιος Κουφός): Κρίστμας 30, Κούμουλος 2, Παπανικολάου 2, Αγγελακόπουλος, Τσόχλας 5, Καλλινικίδης 2, Κόλεμαν 4, Λάτοβιτς 15, Πέτγουεϊ 7, Δέδας.


Ο Κολοσσός πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Καλαμίτσας επικρατώντας με 73-67 της Καβάλας έκανε το 2-0 απέναντι στη Μακεδονική ομάδα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά .